benim iki tane kayinvalidem var. biri esimin annesi, digeride anneannesi. Ikisi birbirinden fena.
Cok yorucular.
Gecen misafirim geldi.
Misafir gittikten sonrada Kayinvalidem geldi annesi ile ( anneanne kayinvalidemlerle beraber yasiyor).
Yemekten konu acildi. Kayinvalidem dediki Masaörtün varmi serdinmi. Var anne ama ben sevmiyorum kullanmayi. Hem masam örtüsüz daha güzel. Ben böyle seviyorum soframi. Olsun olsun diyor diger yandan esimin anneannesi. Masa örtüsü olmali. Yok anneanne dedim benim kendi fikrim ben istemiyorum. Ertesi gün bana yemege geldiler, yaninda iki masa örtüsü getirmisler. Bu ne anne dedim, al yavrum anneannen getirdi Masaörtüsü.
Hey allahim ya dedim. Sonra masayi kurmaya basladim. Tabiki getirdikleri örtüsüz :) :) :) Onlara sevmedigmi söylemistim yani.
Bir defasinda anneannesi yine bizde. Esimin ayaginda corap yok, yerler fayans ama yaz günü sicak.
Anneanne: Oglum ayagina corap giyin
Esim: Yok anneanne iyiyim ben böyle
Anneanne: Oglum hasta olacaksin
Ben: Askim getireyim istersen
Esim: Yok hayatim istemiyorum dedim ya
Anneanne: Oglum aglicam simdi ama beni cok üzüyosun, neden böyle yapiyosun
Esim kalkar gider...Anneanne bana dönüp: "Ah ah...gözüm gibi bakiyordum ben yavrularima önceden" der....
Aklima birsey daha geldi:
Evlendikten 1 ay sonra araba aldik kendimize. Esimle birlikte aradik büdcemize Uygun begendik.
Bir kac gün sonra kayinvalidem geldi bize. Oturdu biraz konuyu nasil acacagini düsündü herhalde :)
Sonra basladi: Oglum bu yaptiginiz cok cok ayip, bizi hic´e saydiniz.Babanda sizin icin araba bakacakti, siz kendi basiniza isler ceviriyorsunuz falan filan baya saydi o ara film koptu hatirlamiyorum :). Sonra bana Döndü ve yüksek bir sesle: Bak kizim sen artik bir ......( soyisimlerini söyledi )´sun ona göre davranacaksin, birsey oldugunda, ilkkkkkk ( kkkkk´ýi bastirarak söylüyor) bana geleceksiniz. Ne annene nede dayina ( dayim araba alip satiyor, ona sormustuk Uygun araba varmi sende diye ), elalemin agzina sakiz olacagiz. Ne diyecekler bize......
Neye ugradigimi sasirdim aninda orayi terkettim.Yatak odamiza girdim. Arkamdan geldiii, yavrummmm canimmmm. bende dedim anne simdi degil lütfen. Sonra tamam yavrum hadi iyi geceler dedi cok sakin bi sekilde ve gitti.
Ben tabi sok sok...günlerce kendime gelememistim. Ve o gün anladim, ne Kadar rol oynadigini.....
neyseki artik gülüp gecebiliyorum....