Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

Ben size kayınvalidemin saçmalıklarını anlatsam gulermisiniz aglarmisiniz bilmiyorum. Birgun carsidayiz ve kendisi birsey deniycek. Denedi ve küçük oldu. Bana ne dese güzel. Sen denesen sanada olmaz zaten bana olmadina göre dedi. Buarada kendisi 48 beden ve ben 36/38. Ben sok oldum dondum kaldim.

Birsey daha anlatayım. Birgun elimde telefon arkadas la msjlasiyorum. Bana benimi şikayet ediyorsun arkadaşına demesinmi haha. Bende al bak dedim. Sonra kahkaha atarak benim gibi kaynana zor bulunur demesinmi. Aaayy içimden evet doğru senin gibi bir psikopat daha yoktur dedim

buna benzer bir olayi bende yasadim :) Daha nisanliydim nikah alisverisine gitmistik. O arada ucuzluk varmis. Ceketler falan düsmüs. Deneyim dedim. Kendi annem bedenimi bildigim icin seciyor getiriyor dene diye, kayinvalidemde 2 beden büyügünü getirdi. Anne bu cok büyük olur dedim. yok sen dene dedi. Anne olmaz bana diyorum, ayni zamanda esimde kendi annemde aynisini diyor. Kadin illa tutturdu dene. Neyse denedim. Cuval gibi oldu.Esim gülmeye basladi. Kayinvalidem diyorki al bak ne Kadar güzel yakisti. Cildirtacak beni bu kadin :) :) :)

benim iki tane kayinvalidem var. biri esimin annesi, digeride anneannesi. Ikisi birbirinden fena.
Cok yorucular.
Gecen misafirim geldi.
Misafir gittikten sonrada Kayinvalidem geldi annesi ile ( anneanne kayinvalidemlerle beraber yasiyor).
Yemekten konu acildi. Kayinvalidem dediki Masaörtün varmi serdinmi. Var anne ama ben sevmiyorum kullanmayi. Hem masam örtüsüz daha güzel. Ben böyle seviyorum soframi. Olsun olsun diyor diger yandan esimin anneannesi. Masa örtüsü olmali. Yok anneanne dedim benim kendi fikrim ben istemiyorum. Ertesi gün bana yemege geldiler, yaninda iki masa örtüsü getirmisler. Bu ne anne dedim, al yavrum anneannen getirdi Masaörtüsü.
Hey allahim ya dedim. Sonra masayi kurmaya basladim. Tabiki getirdikleri örtüsüz :) :) :) Onlara sevmedigmi söylemistim yani.

Bir defasinda anneannesi yine bizde. Esimin ayaginda corap yok, yerler fayans ama yaz günü sicak.
Anneanne: Oglum ayagina corap giyin
Esim: Yok anneanne iyiyim ben böyle
Anneanne: Oglum hasta olacaksin
Ben: Askim getireyim istersen
Esim: Yok hayatim istemiyorum dedim ya
Anneanne: Oglum aglicam simdi ama beni cok üzüyosun, neden böyle yapiyosun
Esim kalkar gider...Anneanne bana dönüp: "Ah ah...gözüm gibi bakiyordum ben yavrularima önceden" der....

Aklima birsey daha geldi:
Evlendikten 1 ay sonra araba aldik kendimize. Esimle birlikte aradik büdcemize Uygun begendik.
Bir kac gün sonra kayinvalidem geldi bize. Oturdu biraz konuyu nasil acacagini düsündü herhalde :)
Sonra basladi: Oglum bu yaptiginiz cok cok ayip, bizi hic´e saydiniz.Babanda sizin icin araba bakacakti, siz kendi basiniza isler ceviriyorsunuz falan filan baya saydi o ara film koptu hatirlamiyorum :). Sonra bana Döndü ve yüksek bir sesle: Bak kizim sen artik bir ......( soyisimlerini söyledi )´sun ona göre davranacaksin, birsey oldugunda, ilkkkkkk ( kkkkk´ýi bastirarak söylüyor) bana geleceksiniz. Ne annene nede dayina ( dayim araba alip satiyor, ona sormustuk Uygun araba varmi sende diye ), elalemin agzina sakiz olacagiz. Ne diyecekler bize......

Neye ugradigimi sasirdim aninda orayi terkettim.Yatak odamiza girdim. Arkamdan geldiii, yavrummmm canimmmm. bende dedim anne simdi degil lütfen. Sonra tamam yavrum hadi iyi geceler dedi cok sakin bi sekilde ve gitti.

Ben tabi sok sok...günlerce kendime gelememistim. Ve o gün anladim, ne Kadar rol oynadigini.....

neyseki artik gülüp gecebiliyorum....

iyide mevlüte 1 de basladı mesela 1 de gelinmezki mevlüte elti dedigin hadi geldin gir yatak odasına neden girmedimi anlamadım saat 4 e kadar evet gelin cıkmaz yatak odasından bizdede var o adet ama gelen gelinin yanına ugrar öyle gecer salona sizi eltiniz hic yanınıza ugramadımı
Bu mesajımda 1 yıl demişim..mesajın üzerinden 6 yıl geçmiş demekki. bu sebepten tam 7 yıldır konuşmuyoruz.vay be ne günlerdi..evet elti en yakınlardan biridir.onun gelip beni tebrik etmesi yatak odama girmesi gerekiyordu ama gelmedi.sonra da ben hoşgeldin demedim diye kabahatli oldum.olsun .hala konuşmuyoruz.konuşmayı da düşünmüyoruz..

kız sana yarım set takmışlar. ben gelinliğimi bilem kendim kiraladım duvağımı bile kendim aldım sen ne diyorsun. bana iç çamaşır alıyor kaynanam bende sanıyorumki kendi ödeyecek. üstüne bide birine hediye aldı bebek takımı. anaaa geldi bizden aldı hepsini. tek iğne yaaa. diyorum size. dul görümcem vardı ben yoktum onun oturma odasını ve yolluklarını getirirp eve yerleştirmişler.bide kaynanam herkese herşeyini biz aldık demiş. yalnız benim zaten herşeyim vardı eşimin alacaklarınıda borçla alıp ödedik. hatta yatak odası gitmiş tek gözlü bi model beğenmiş eşim bana gösterdi kim ödeyecek dedim biz dedi o zaman bu olacak dedim ordaki en güzel takımı seçtim. en büyük. bunlar yerleşirken kaynanam geldi suratı nasıl bi hal bilemezsinizç bi gördü aynalı falan. o kadar adamın yanında bana aynada kendinizemi bakacaksınız dedi. nasıl utandım ama sonra kendine yatak odası takımı alındı tutturdu aynısı olacak diye. bende tam kuruldu. baktım sende kendine bakacan herhalde dedim nasıl bozuldu kocamda kızdı bana ama napim. çekyatlarım geldiğindede şok oldu ve o şokla görümceme kızım hiç üzülme sana bunların aynını alacam dedi.
yaaa iyide maden öyle ne evleniyosun arkadasın sizin aileniz yokmus sizi borcla evlendiriyo cagrıcak dünüsürü bunlar böyle evlenemez sunu siz alıcaksınız bunu biz alıcaz dicek sonra aglıyosunuz böyle hicte aglamam valla asil olur basımı dik tutar istedigimi isterim adet neyse alıcak kaynanan o ödicek siz cok yüz vermissiniz

Eşim her ay bütün faturaları öder. kışın doğalgazdan fatura ikiye katlanıyor. annesine haçlık verir. Kızkardeşi evvlenir biz düzerizzz. oooo neki bunlar.

Küçük görümcem evleniyordu. kaynanam bize diyoki iki tane abisi var benmi düşüncem diyo. Sanki kızı yaparken sordunda töbe töbe yaakötükedihüso. Kız tarafının alması gereken şeyleri eltimlernen bize aldırdılar.

Daha geçen ay büyüğü yeni ev aldı die gitmiş benimki bulaşık makinası almış. Hiç sesimi çıkarmadım kötülük olmasın die.kötükedihüso

Hepsi aynı bunların hepsi :nazar:
eee merak ettim eslerinizin maası ne kadar kaynının falan böyle her ay fatura büyük esya alınır mıı ooo

benim iki tane kayinvalidem var. biri esimin annesi, digeride anneannesi. Ikisi birbirinden fena.
Cok yorucular.
Gecen misafirim geldi.
Misafir gittikten sonrada Kayinvalidem geldi annesi ile ( anneanne kayinvalidemlerle beraber yasiyor).
Yemekten konu acildi. Kayinvalidem dediki Masaörtün varmi serdinmi. Var anne ama ben sevmiyorum kullanmayi. Hem masam örtüsüz daha güzel. Ben böyle seviyorum soframi. Olsun olsun diyor diger yandan esimin anneannesi. Masa örtüsü olmali. Yok anneanne dedim benim kendi fikrim ben istemiyorum. Ertesi gün bana yemege geldiler, yaninda iki masa örtüsü getirmisler. Bu ne anne dedim, al yavrum anneannen getirdi Masaörtüsü.
Hey allahim ya dedim. Sonra masayi kurmaya basladim. Tabiki getirdikleri örtüsüz :) :) :) Onlara sevmedigmi söylemistim yani.

Bir defasinda anneannesi yine bizde. Esimin ayaginda corap yok, yerler fayans ama yaz günü sicak.
Anneanne: Oglum ayagina corap giyin
Esim: Yok anneanne iyiyim ben böyle
Anneanne: Oglum hasta olacaksin
Ben: Askim getireyim istersen
Esim: Yok hayatim istemiyorum dedim ya
Anneanne: Oglum aglicam simdi ama beni cok üzüyosun, neden böyle yapiyosun
Esim kalkar gider...Anneanne bana dönüp: "Ah ah...gözüm gibi bakiyordum ben yavrularima önceden" der....

Aklima birsey daha geldi:
Evlendikten 1 ay sonra araba aldik kendimize. Esimle birlikte aradik büdcemize Uygun begendik.
Bir kac gün sonra kayinvalidem geldi bize. Oturdu biraz konuyu nasil acacagini düsündü herhalde :)
Sonra basladi: Oglum bu yaptiginiz cok cok ayip, bizi hic´e saydiniz.Babanda sizin icin araba bakacakti, siz kendi basiniza isler ceviriyorsunuz falan filan baya saydi o ara film koptu hatirlamiyorum :). Sonra bana Döndü ve yüksek bir sesle: Bak kizim sen artik bir ......( soyisimlerini söyledi )´sun ona göre davranacaksin, birsey oldugunda, ilkkkkkk ( kkkkk´ýi bastirarak söylüyor) bana geleceksiniz. Ne annene nede dayina ( dayim araba alip satiyor, ona sormustuk Uygun araba varmi sende diye ), elalemin agzina sakiz olacagiz. Ne diyecekler bize......

Neye ugradigimi sasirdim aninda orayi terkettim.Yatak odamiza girdim. Arkamdan geldiii, yavrummmm canimmmm. bende dedim anne simdi degil lütfen. Sonra tamam yavrum hadi iyi geceler dedi cok sakin bi sekilde ve gitti.

Ben tabi sok sok...günlerce kendime gelememistim. Ve o gün anladim, ne Kadar rol oynadigini.....

neyseki artik gülüp gecebiliyorum....

Bizimkide en az bu kadar fena olduğu için düğüne bile gelmediler çekemediler herhalde :) duygusuz gerçi böyle düşünceli değil lakin fesssssat (ssss bastırarak ) :KK76:

kıslar şöyle biraz yazdıklarınıza baktımda kendi ailesi yardım etmeyen arkadaşlar var. yardım etmediği gibi maaşını alıp kullanan ve kızı evlenirken yardım etmeyen aileler var. benim annem bana çeyiz yapmıştı ama eşimin ailesi bize hiçbirşey yapmadı. üstelik takı bile takılmadı. anne ve babası boşanmış. nikaha babası gelmişti annesi gelmedi. neyse annem bunlara çok kızdığı için bana bulaşık ve çamaşır makinası almadı. kendi paramla yatak odası takımımı almıştım. annemde tabak bardak örtü vs. çeyizlerimi verdi. perdelerim annemin eski perdeleriydi. 2 tane atlas halım vardı. onları sermeye kıyamadım. eşim halım var demişti. getirdiğinde bir baktık halılar toz çamur içinde. annesi pis halıları göndermiş çeyiz diye. ben çamaşır makinam olmadan ne zorluk çektim. 2 ay elde yıkadım çamaşırları. sonra takılan 3-5 altını satıp üstünü çalıştığım yerden aldığım haftalıklarla ödedim. evimde beyaz eşya yoktu hiç. annem onlara kızdığı için yapmadı ama acısını ben yaşadım. evimde oturacak koltuk bile yoktu. 1 ay sonra annem kıyamadı çekyat aldı.
bu arada nişanlıyken annesi evimize gelmişti ilk kez. eşim istanbuldan buraya gelp yerleşekti. annesi dediki baktın işler olmadı 2 ay sonra eşyalarını toplar istanbula dönersin dedi. kocişte yılmak yok sonuna kadar mücadele edeceğim demişti.
eee tamamam da madem durumunuz yok neden evleniyosunuz ki annenizin evinde su mu cıktı arkadasm 1 sene daha ninsalı kal borcunu bitirsin nisanlın öyle otur annen cok haklı

İnan bana yapamasa kollarımı sıvar yaparım hiç tiksinmem
Kayınpederim metresinin evinin çatısını aktarıyo bacasını temizliyor
Ama kendi evindeki ölü fareyi aramaya tenezzül etmiyor
Kaynanam hiç umursamıyor
Düğünümüzün ertesi günü hem yerleşelim hem evimize alışalım dedik
Eşim var ya sevdiğimle temiz ve düzenli evde olmak cennette olmak gibiymiş keşke daha erken evlenseydik dedi
5 odalı bi evde bana o odayı veriyorlarsa bunun altında düşüncesizlik yada umursamazlık yatmaz mı
5 odal bi ev madem neden esin demedi anne bu oda pis ille girdigin anda anlarsın yatak odasında yatmadn kaynananın yada daha temiz baska odada bence esinde anlıycaktı bak bazı kuralları yanlıs oynuyosun demekki

Benim kaynanamda cok sinir bozucu, dediklerinin farkinda olmayan biri aklina geleni söyler, algilama yetenegide olmayan biri ama gel görki kendisine anlatamiyosun kendine göre gayet normal akli dengesi yerinde biri:)

20 haftalik hamileydim henüz 2 kilo almistim, oturuoduk hep birlikte eltimde vardi ve eltim 85 kiloyla dogum yapmis biri..kaynanam benim 60 kilo olmus halime eltinin eski haline döndün dedi:)

Birde sürekli eltimle kiyaslama var, ilk gelinleri o kiz cocuklari olmadigi icin ayni zamandada gördükleri ilk kiz heralde:) herkez onun sevdigini seviyo onun gibi yasiyo falan saniyo..eltim ev hanimiydi ve öglen 12-1e kadar uyurmus demelerine göre..ben ise sabah 8 öglen 1 arasi calisiyorum, ve sürekli sendemi 1e kadar uyuyon diye sorular soruyo:) oturmaya gittimizde meyve cikariyo diyelimki erik..1 tane yiyorum birakiyorum, yesene eltin olsa 15 tane yemisti diyo:)

Daha bir sürü seyi var..mesela bebek karninda hareket ediyormu diye soruyor ciddi ciddi, evet ediyor bu siralar baya hareketli diyorum..cakamiyonmu bir iki tane bak bakalim ozaman kipirdiyomu diyo..

Ramazandan önce geldi kayınvalidem ve görümcem herzamanki gibi
" hele ac düğününü"
Anne cdyi eve götürseniz
" yok anam senin elinden cay içerek izlemesi daha zevkli "
Bla bla blaa

Görümce müsvettesi
" ya bunu niye öptün "
Öpme listesi yapsaydınız
,
"aaaa şu kız abime sarılıyo kimki acaba abiminmi tanıdıgıdır kesin"

Evet i tatlım tanıdığı abinin eşinin teyzesinin kızı oluyo :)

" hele ac düğününü"
Anne cdyi eve götürseniz
Bla bla blaa

Görümce müsvettesi
" ya bunu niye öptün "
Öpme listesi yapsaydınız
,

aman uzak dursun ne incisi yüzünü göresim yok bi kaşık suda boguvericem eşime söyledim yolda beni görürse söyle yolunu değiştirsin diye onun yüzünden ağladığım gecelerin sayısı belli değil

Sıradan da olsa küçük bir inci de benden..

Nişanlıydım ben belki bazılarınız hatırlar, nişanımı düğünden önce attım ama :21: Bu konuşma nişanlımla aramda geçiyor kaynana hanım sinsi sinsi kulak kabartmış tabii..

Ben: İş güç sahibi olmuşsun koca adamsın, hala annenle babanla mı yaşayacaksın? (yüzükler yeni takılmıştı düğüne kaç yıl vardı daha)
O: Haklısın canım ben de istemiyorum ailemle yaşamayı.
Sonradan oğlunu sıkıştırmış görümcemle otururken
KV: Bu kız koparacak oğluşumu benden.... (ah vah ediyor)
Ben: :KK53::KK53:

Beni de çok ağlattılar ana kız unutmadım yaptıklarını oysa ki bana iyilikle yaklaşsalar yemin ederim ben onlara tatlılar pişirir götürürdüm çay kahve içmeye giderdim özel günlerinde hediyeler alır götürürdüm, bacısı beni hor gördü annesi 'ben o kıza ısınamadım' dedi ne günahım vardı? en sonunda demiştim ikisini de sevmiyorum. Rabbim onlara öyle bi gelin versin ki beni mumla arasınlar inşallah :KK14:

aman uzak dursun ne incisi yüzünü göresim yok bi kaşık suda boguvericem eşime söyledim yolda beni görürse söyle yolunu değiştirsin diye onun yüzünden ağladığım gecelerin sayısı belli değil

bende çok inci var. hatırlayınca yüzümde bir gülümseme beliriyor. komik ama. k.v. gerdek gecesi odanın kapısını çaldı. o ara saçımı çözmeye çalışıyoruz. eşim kapıyı açtı. annesi elinde kese bnlar altınlarınız diye uzattı. neyse aldık. o sıra gelinliği çözmeye çalışıyoruz. arkadan iple bağlı tüm sırt. tekrar kapı çaldı. bunlar düğünde gelen paralarınız. neyse tekrar işimize döndük. o sıra kıyafetler çıkmış. kapı tekrar çaldı. eşime sert bir bakış attım. kapıyı açar açmaz anasına bağırdı. bu kapı bu kadar sık çalınmaz diye :))))

bende çok inci var. hatırlayınca yüzümde bir gülümseme beliriyor. komik ama. k.v. gerdek gecesi odanın kapısını çaldı. o ara saçımı çözmeye çalışıyoruz. eşim kapıyı açtı. annesi elinde kese bnlar altınlarınız diye uzattı. neyse aldık. o sıra gelinliği çözmeye çalışıyoruz. arkadan iple bağlı tüm sırt. tekrar kapı çaldı. bunlar düğünde gelen paralarınız. neyse tekrar işimize döndük. o sıra kıyafetler çıkmış. kapı tekrar çaldı. eşime sert bir bakış attım. kapıyı açar açmaz anasına bağırdı. bu kapı bu kadar sık çalınmaz diye :))))

İstersen biz iş başındayken gelip altınları saysaydın bi de diyeydin... :KK48: Tövbe ya, keşke gerdek gecenizi bi otelde ya da balayında geçirseydiniz :oops: kıskançlık insana neler yaptırıyor canım.. aklı sıra sizi işinizden alıkoyacaktı sanki o an para ya da altın düşünecektiniz :KK53:

" hele ac düğününü"
Anne cdyi eve götürseniz
Bla bla blaa

Görümce müsvettesi
" ya bunu niye öptün "
Öpme listesi yapsaydınız
,

İyi güldüm gece gece 'görümce müsvettesi' ha :KK53: benim eski görümce müsvettesi ne zaman güzel bi kız görse herhangi bir yerde, ''aaa abişim bak şu kız sana bakıyo sanırım güzel kızmış'' yapıyodu
Ben::KK57: (küçük şeytanın cüretinden dolayı tabii)
Sonra yine ben: abin ben varken ya da yokken bi kıza gözünün ucuyla baksın ayağına beton parçası bağlayıp boğazdan atarım :KK67:
görümce müsvettesi: tabii canım çok yapabilirsin sanki... (ama bozulduğu yüzünden belli)
eski nişanlım: valla denizbhrm yapar hatta daha kötüsünü bile yapar ben beklerim ondan.. ayrıca bi daha denizbhrm'a cevap verirsen senin sırtında oklava kırarım.
görümce müsvettesi: :KK57: (tabii tüm gün suratı asılır, ağzını açamaz, açsa da bişeyler geveleyip laf yiyince susar.. abisi bana arka çıkınca nası bozuluyodu sanki servet kaybetmiş gibi :21:)

eşimin annesini genel olarak severim iyi niyetli kadındır ama bazen düşüncesiz oluyor bende gülüp geçiyorum. o anlardan birini aktarayım.
ben eşimden geç geliyorum eve. o akşam kayın validemler geliyor. eşimde ben gelmeden hazır çorba yapmış salata yapmış işte yapabileceklerini yapmış. ben geldim arkamdan onlar geldi. sağolsun kayın validem bana yardım için geldi arkamdan. baktım "çorba hazır" dedim. kayın validem "hazır çorba mı bu" dedi. bende "evet" dedim. bir anda yükseldi "yok, olmaz, izin vermiyorum hazır çorba içemezsiniz" dedi. ben o sırada hazır gıdalar üzerine çalışıyorum bu arada. laba gelen numunelerden katkısız vs çıkanları eve götürüyorum ve kayın validem bunu biliyor:) hiç tartışmaya girmedim "tamam" dedim "sen çorba yap ben gerisini hallederim".
sonra sofraya geldik. ben hazır çorbayıda getirdim. herkes ondan istedi:) kayın validemin yaptığı çorbayıda saklama kabına koydum bizde yenmiyor sen götür dedim:)

bir kerede eşimin ailesinin evindeydik. yorgunduk biraz uyuyalım diye oturma odasına geçtik ama uyumadık o sırada benim aklıma bir aktivite geldi:) tam o anda kayın validem kapıyı açtı ben bir kanepeden diğerine uçtum resmen yani kadın beni havada falan gördü tahminimce:) ve tepkisi şuydu," aa pardon çocuklar sevişiyor muydunuz?" hayatımda utandığım nadir anlardan biridir. özel hayata saygı pek yok gibi. bazende eşim onları bulunduğu ortamda sarılırsa öperse falan " beni hiç kaynanadan saymıyorlar" der.

ama haksızlık etmeyim yeni iyi niyetlidir. maşallah diyim.:nazar::nazar::nazar: ben bunlara gülüp geçiyorum. bugüne kadar hiçbir işimede karıştırmadım hep ben hallettim fikir bile pek danışmam ondanda rahatım.

X