- Konu Sahibi Rengarenk...
- #5.621
eşimin annesini genel olarak severim iyi niyetli kadındır ama bazen düşüncesiz oluyor bende gülüp geçiyorum. o anlardan birini aktarayım.
ben eşimden geç geliyorum eve. o akşam kayın validemler geliyor. eşimde ben gelmeden hazır çorba yapmış salata yapmış işte yapabileceklerini yapmış. ben geldim arkamdan onlar geldi. sağolsun kayın validem bana yardım için geldi arkamdan. baktım "çorba hazır" dedim. kayın validem "hazır çorba mı bu" dedi. bende "evet" dedim. bir anda yükseldi "yok, olmaz, izin vermiyorum hazır çorba içemezsiniz" dedi. ben o sırada hazır gıdalar üzerine çalışıyorum bu arada. laba gelen numunelerden katkısız vs çıkanları eve götürüyorum ve kayın validem bunu biliyor:) hiç tartışmaya girmedim "tamam" dedim "sen çorba yap ben gerisini hallederim".
sonra sofraya geldik. ben hazır çorbayıda getirdim. herkes ondan istedi:) kayın validemin yaptığı çorbayıda saklama kabına koydum bizde yenmiyor sen götür dedim:)
bir kerede eşimin ailesinin evindeydik. yorgunduk biraz uyuyalım diye oturma odasına geçtik ama uyumadık o sırada benim aklıma bir aktivite geldi:) tam o anda kayın validem kapıyı açtı ben bir kanepeden diğerine uçtum resmen yani kadın beni havada falan gördü tahminimce:) ve tepkisi şuydu," aa pardon çocuklar sevişiyor muydunuz?" hayatımda utandığım nadir anlardan biridir. özel hayata saygı pek yok gibi. bazende eşim onları bulunduğu ortamda sarılırsa öperse falan " beni hiç kaynanadan saymıyorlar" der.
ama haksızlık etmeyim yeni iyi niyetlidir. maşallah diyim. ben bunlara gülüp geçiyorum. bugüne kadar hiçbir işimede karıştırmadım hep ben hallettim fikir bile pek danışmam ondanda rahatım.
benimki oğluşu (oğlu batsın) ne zaman bana sarılıp öpecek olsa bi odada, hemen içeri gidip ''Oğluşuuuummm annene yardım et kuzummm şu rafa erişemedimm, yavrummm şu hurç çok ağır yüklükten indiremedim bi el atıver oğlummm, n.... yavrum gel bak sana ne göstericemmm (pişirdiği sıradan bi yemeği sürprizmiş gibi gösterirdi) ya da ''bana mı seslenmiştin oğlummm, kızkardeşin seni çağırıyo bi bakıverr...'' diye bağırıyodu.
Ben: Biraz öpüp koklayayım öyle gönderirim yardıma
kaynana: bozulur ağzında bişeyler geveler
ben: