- 6 Şubat 2008
- 2.811
- 3.553
-
- Konu Sahibi Rengarenk...
- #5.221
bizimki de her gidişimizde 4 yaşındaki oğluma bir tek senin için yaptım bu yemekleri diyip yediriyor.kimse gücenmesin diyor bide.aaaa çok ayıp biz evimize gelen herkes için yemek yaparız dedim .yok aynı söze devam.birdaha gidişimde yemeğini yemesem mi ne yapsam kızlar?
sonunda okudum hepsini:) (2 aylık evliyim) düğünde çok büyük bir badire atlattık ve şuan psikolojk destek alıorum(antidepresan kullanıorum) tabiki de herşey eşim için...eşim hep korudu beni konuşturmadı bile , hep savundu...baktılar oğulları elden gidecek...şimdi canımlı cicimli..içimden gelmiyor yaptıgım hiç bir şey...çünkü onların bana yaptıklarını affedemiorum içimden de atamıyorum çünkü kendi aileme yapmadıgım davranışı saygıyı onlara yapmıştım...şuan iyi davranmamın tek sebebi eşim ve Yüce mevlamdır...Allah rızası için yapıorum...önümüz bayram bakalım ne yağlarla yağlanacagım:)
Bu günlerde benim de bir düşüncem var. Ailem, eşimin ailesini iftara davet etmiş 1 hafta önce. Ama onlar hala davet etmemiş benim ailemi. Ben de eğer davet etmezlerse açıkcası bayramda aramayı düşünmüyorum. Sizce haksız mıyım?
Ben olsam yemezdim sanırım... :26:
bende yazıyım dedim kızlarr..
bir keresinde oturuoruz bnm kaynanam acaip süsüne püsüne düşkün ama bi o kadarda pis bi kadındır giydiği kıyafetleri bile yıkamaz birini giyer birini çıkarar çıkrdıklarınıda kapının arkasına asar ya yatağının içinde biriktirir o kıyafetlerin üstünde yatar inanın ama ojejiz rujsuz da durmaz
bana dedi kızlar işte sen niye oje sürmüosun artık kadın gibi olman lazım felan ben şok dedim namaz kılıorum oğlunda pek sevmio zaten ama olmaz böle bla blaa bi sürü şey geveledii kayınpederim geldi kaynanam dedi biz yazlığa taşıncaz 4-5 ay kışında size gelir kalırız bende hiç ses yok kayınpederim ne dese beğenirsiniz köpek gibi bakcaklar bize elleri mahkum bende yine ses yok
bunu diyen insanda yıllardır çalışmayan ne oğullarına ne gelinlerine ne maddi ne manevi bir tek iğne almayan sigara parasını versinler die karısının oğullarının gözünün içine bakan bi adam
geçenlerde kayınvalidem geldi bize bnde bulaşıkları makinaya diziyorum makinanın kapağı kapanmadı bu başladı kapağı ittirmeye ama nasıl zorluo kapak alttan kırılacak anne dedim dur kilitlenio bazen yok danddik bu eşyalar en ucuzundan bilmem ne dedim kaç pra verdik biz onlara ama nasıl düşman malı sanki kırmaya çabalıo
Saolsun benim kayınvalidemin de ağzından inciler dökülür, patavatsızlık kraliçesidir kendisi.
Yeni evliyiz birkaç kere yemeğe eşimin annesi babası abisi yengesi, geldiler saolsun yediler içtiler. Bayram günü görümcem ve eşi geldi şehir dışından. Abisinin hanımı 23 yaşında gelin gelmiş altı üstü oturmuşlar kayınvalidemle , yetiştirmiş biraz eltimi. Seninki orda demezmi milletin yanında işte .... benim yanımda öğrendi yemekleri sıra nazlıda oda öğrenecek yemek yapmayı. dumur oldum, ben 30 yaşındayım, evim bucağım ayrı , gün yapar tatlısını pastasını yeni gelinken bana yaptırır , ayrıca bayramdan önce yedin içtin güzelce neyini bilmiyorum yemek yapmanınn.
Hamileydim , çok heyecanlıyız eşimle , bunlar bize geldiler oturuyoruz, abisinin eşi doğum yapacak ama araları bozuk ve şehir dışında. Kayınvalide tutturdu doğuma gidecem . 15 yılda 1 kere evine gidebilmişer, bu 2. olacak düşünün. Bizide zorluyor sizde gelecekseniz diye, kavag dövüş çıkarsa bizde içinde olacağız. Neyse eşim dedi anne bırak sonra görürsün, hemen gitme bak iyi olmaz diye. Bizimki sardı kafayı torunda torun diye. Eşimde dedi nazlı hamile bak bu torunu seversin, seninki doğurunda öyle konuşun, daha ölüp kalacağı belirsiz dedi. Ben çok bozuldum. Yarım saat sonra konu değişti bebek ismine geldi. Kayınvalide benim adımı koyun diye tutturdu bu sefer. Bebeğide düşürdük dediği oldu.
Bebek düştükten 1 ay sonra hastalandı bizde kalıyor, kayınpederimde akşama börek getirecem dedi, ama bulamaış başka şey getirdi. Vay seninki adamı topa tuttu , niye getirmemiş , söz vermiş yapmamış veeeee hamile olan olsa evde canı çeker çocuğunu düşürürmüş....... uzun bir sessizlik yaşandı o gün saolsun.
Benim kardeşim benden 6 yaş küçük ama 2 senede 2 bebeği oldu maaşşallah . Benim kayınvalide saolsun kendisine hayrandır. Durur durur bana onu anlatır, kardeşinin yaşı genç , ben senin gibiyken 3 çocuğum vardı , 4. ye gebeydim diye... Çevresinde kimin gelini hamileyse ay ay takip ederiz. Çocuk doğar günlerce dinlerim.
Geçen gün başım ağrıdığından eşime ev işinde temizlikte yardım edemiyeceğimi söyledim eşim pencereleri yıkıyor sonra eşim temizlik yaparken halasının kızı geldi neyse ikramımı yaptım fazla oturmadı gitti kadın benim yaşımda bu gitmiş hemen kaynanaya anlatmış kaynanada oğluna yani eşime demiş ki evde 2 hanım var temizlik yapmak sana yakışıynr mu?! Gelmiş eşim bunu anlatıyor,bende dedim ki annene yakışıyor babana bulaşıkları yıkattırması?(kayınbabam kılıbıktır)
kıyamam ya kaynanatör mübarek.Allah yardımcın olsun.
Insandan insan yapmışım bunu:mu yapamıcam ne saçma kelime ya tövbe estağfirullah sanki millet hayvandan insan yapıyo tövbe sanki kendi yaratıyor allah ıslah etsin sanada kolaylıklar versin bu zihniyette insanlarla birlikte olmak zorunda kalıyorsun