- 12 Ocak 2011
- 591
- 0
-
- Konu Sahibi Rengarenk...
- #5.141
Allah herkese sabır versin. En iyisi samimi olmamak herhalde!
Ben tanımaya, tanısmaya karsı degilim hatta tanıstım! ama sadece '' tanıstım '' yani ilerisi olmadı, olmasını istemedim gereksizdi cünkü.
Benim arkadasım da sevgilisinin ailesiyle tanısmıstı ama malesef o benim gibi davranmadı herkes farklıydı tabii. En kötü huyu hayır demeyi bilmemesi, hic hayır diyemiyor.
Tabii git gel samimi oldular bastan ilgi arkadasımın basını döndürmüstü tabii günler gectikce davranıslar degisti alıstılar arkadasıma baya rahat davranmaya basladılar. Ortada evlilikte olmadıgı icin, ailesi iplememeye basladı artık arkadasımı buda onu üzüyo bana kalırsa hic umuruna almamalı ama beceremiyor.
Simdi samimiyeti bu kadar ilerlettigine cok pisman. Ben özelligimi kaybettim diyor. Beni tanıyorlar artık, evlenecegimiz zaman, istemeye gelecekleri zaman, o heyecanı hissedemeyecegim cünkü beni yeni tanımıyorlar dedi. :44:
Yani siz tecrübeli bayanların bu cümleler üzerine düsüncelerini, yorumlarını cok merak ettim.
cnm bak bana senin dediğininn hepsini yaptım.ama insan olmıyınca karsındakı,ne yaparsan yap olmuyorr...susuyorsun saygı dıye basına cıkıyorlar.konusmayı denıyorsun,ama yersiz kalıyor.ağzını açmak,bağırmak mı?daha hık demeden,küfürler etti dye,hakaretler etti dye yalanlara magruz kalıyorsun.e tabıı baska ıftıralarada.seni anlamak hiçbir zaman istemiyorlar.çünküü onlara göree bizler,dünyaya gelen mahluk oluyoruz.ve niye dünyaya gelmıssınn dıye ıtamlarda bulunuyorlar...neler hissedebildiğini anlatabiliyorsan ve onlarda değişiyorsa cok güsel birşey.ben bececeremedim.insaallah sizler becerirsiniz.
az önce sinirden ölmek istedim.interntlere aıle boyu havalı havalı resımlerını koymuslar.oyle bır tavırlarıı vardıkı resımdee,oh senı gonderdık bizde gezıyoruz derrcesıne.bana yaptıkları onca seylerı hıc yapmamıs gıbı edalarıyla bizim anlımız ak havalarıyla fotoları vardı.ben yazıklar olsun dıyorum eşimede anasınada kardesinede.yuvamı yıkıp,rahat edıyorlar.hangı vıcdan vardır onlarda bılmıyorumbenim küçük kızım ve ben baskalrının kıyafetlerıyle gıyınıyoruz.hadi beni hep el gorduler.esyalarımı altnlarımı ceyızlerımı kacırdılar.ama hangı vıcdadırkı onlardakı canları olan evlatlarını cop gıbı sokaga attılar.henuz bır yasındakı kızımızı ve beni.ve o cocugumun kıyaftlerı bılee orda,onları bıle vermediler.hiçmi içleri acımıyor,o cocugun burda ne yıyıp ne ıcıyor dıye.yavrum dunyaya 1-0 yenık basladı.benım cocugum kendı kıyafeterını gıyemıyorken baskalarının kıyafetlerıyelle buyuyorr..ve o vicdansızlarda sagda solda rahat tavırlatıyla yalan beyanlarıyla hayatını yasıyorlarr.içiim nasıl acıyorr anlatam.allahım dıyorummm allahımm guc kuvvet ver bana.gözyaslarıma hakim olamıyorummm.isyan etmek istemıyorum.ama ne olur allahım dıyorummm onlarada cezasını tez vakıtte ver yarabbbım.benım cocugumm kendı kıyafetlerını gıyemesken,babası babannesı halası onu aramaz sormazken.kendı ustlerıe baaslarına en kalıtelı markalı seylerı alıyorlar.hıcmı ınsan cocuguna acımaz yaa.acımıyor demekkı.asa sorardı dimi.aylardır evladını sormayan karaktersizler onlarrrr.dayanamıyorumm artıkkdaralıyorum.boğuluyorum.nefes almakta zorluk cekıyorum artık.
"Yoksa onlar gizliliklerini ve gizli konuşmalarını bizim duymadığımızı mı sanıyorlar? Hayır (duyuyoruz) ve yanlarındaki elçilerimiz de yazıyorlar." (Zuhruf suresi, ayet: 80)
....Biz ona şahdamarından daha yakınız. Hatırla ki, (onun) sağında ve solunda oturan iki kaydedici (melek) kaydeder. O hiçbir söz söylemez ki yanında bir gözetleyici hazır bulunmasın." (Kaf suresi, ayet: 16-18)
bakin güzel kardesim Allahu Teala Kuranda yukarki ayetlerde ne buyuruyor
iciniz rahat olsun Allahu Teala onlarin yaptiklari her seye sahittir.Melekler sahittir ve hem dünyada hemde ahirette herkes yaptiginin karsiligini alacaktir..
Birde insirah suresinde Allahu Teala,her zorlugun ardindan bir ferahlik gelecektir buyuruyor
suan zor zamanlardasiniz ama Allahin izni ile ferahlik zamani insallah yakindir..
Rabbim yar ve yardimcimiz olmasi duasi ile...
haklısınız, biz ne kadar iyi olsak da karşı tarafta anlayış yoksa olmaz ki...tek taraflı çaba nereye kadar? bu durumda en iyisi az muhatap olup takmamak. ne kadar az muhatap olsan o kadar iyi.
yaşadıklarınız çok zor şeyler, Allah yardımcınız olsun... Bu kadar yapılandan sonra haklı olarak hoş göremezsiniz, ben de olsam hoş görmem sanırım. yine de üzülmeyin, zalimlerin zulmü yanlarına kalmaz... elbet hesap verecekler...
bazı topiklerde de paylaşmıstım arkadaslar sızlerle ama bu incilerin ardı arkası kesilmiyo bende yeni bi topik açayım dedim buyrunnnnnnnnn ilk inciler benden gelinlik bakmaya gittiğimiz bir butikte kaynanamla tezgahtar kız arasındaki diyalog "bu kız kaçıp geldi bize üstelik uzaktanda değil ....mahalleden.....mahallesine!!!!! bu konuşmayı pazarcıdan çerezcisine kadar herkese yaptı
gelinlik aldıgım yere ilk girdiğimizde modellere bakarken görümcem"biz böle uzun duvaklı,kabarık modelli,kırık beyaz gelınlik bakıyoruz,oturdu koltuga herkes modellerı ona anlatıyo,ben kenarda :1shok: böleyim... sonra dedim ki gelin benim bu sefer millet :1shok: böle oldu...
Evlenmişim evimde kurabiye yaptım ve eşime dedimki aşagıyada sen indir(kaynanamla altlı üstlüyüz) üzerimde de seksi bi geceliğim var,eşim bişey olmaz sen seslen merdivenden ver dedi ok dedim.görümcem beni merdivenlerde gördüğünde ayaklarımdan başlayıp süzüp o seksi geceliğin içindeyken söylediği şey"oğlan çocugu gibi olmussun heheheh" :dilcikar:
hangisini anlatayım ki dıştan bakınca çok iyiler ama gel birde bana sor....
biz van da görev yapıyoruz eşimin ailesi ise egede yaşıyor doğal olarak gidip gelemk mesafa açısından sıkıntı olabiliyor üstelik yol parası ve gidince orada yapılacak masraf çok fazla sarsıyor bizi neyse sömestir tatilinde memlkete gitmeme kararı aldık eşimle hem mesafe çok fazlaydı hemde hamile olma ihtimalim vardı yolculuk zarar vermesin istedik üstelik kayınvalidemlerin evi sobalı eltimde onlarla yaşıyor biz gidince sobalı evde kalmak sorun olacak diye dedik siz buraya gelin hem gezmiş olursunuz hem ev kaloriferli rahat edersiniz ha bu arada ikimizde öğretmeniz eşimle doğal olarak geçen yıl hem ramazan hemde kurban bayramında okul sezonu olduğuna gidemedik eltimin dediği de direk kocamdan için """abim normalde gelirdi şimdi el kızı göndertmiyor"""
maddi olarak kayınvalidemlerin durumu zaman zaman sıkışabiliyor eşimden de bazen para isterler eşim evin en küçüğü diğer kardeşleride üniversite okumuş ve çalışıyorlar durumları gayet iyi bizse geçen yaz düğün yaptık kimseden tek kuruş görmedik yol paralarına kadar bizden çıktı o yüzden ödemelerimiz çok fazla neyse kayınpederim arada sıkışınca ister bizde asla geri çevirmez göndermeye çalışırız bi keresinde ayın 13ünde istediler eşimde 15inde maaş yatınca göndereyim dedi 15i cts olunca para gönderme işi17 pzt siye kaldı elitim direk kesin karısı göndertmiyordur demiş birde bunu eltim kendisi söylüyo bana hemde ben pzt gönderdim parayı diye aradığımda söylüyo marifetmiş gibiii
Allah nasip etti hamile kaldım ama çok sorunlu bir hamilelik geçirdim ilk 5 ay hergün kanamam oldu ve hiç kımıldamamdan yattım görev yapamadığım için okuldan da raporlu oldum 10 kez aşırı kanamadan düşük tehlikesini sınırdan atlattım son 2 seferinde kendi hayati tehlikemde vardı kan kaybından bayılırsan ayılamazsın dediler en son saydığımda 45den fazla iğne vurundum sonrasını saymadım bir sürü serum yedim sadece bir ay da 23lt serum verdiler sonra onuda saymadım bu arada memlketten annem başımın tacı gözümün nuru annem geldi bize 5 ay o baktı tuvalete gitmek için sadece yerimden kalkıyordum yatakla tuvalet arasıtoplasan 10 adım ama ben 3-4 kez mola vererek zor yürüyordum herşey yasaktı telefonla konuşmakta radyasyon yaydığı için işte böyle zor bir süreçteyken eşimin ailesinden pek arayan soran olmadığı gibi aramalarını eşime moral vermeleri için istiyordum çünkü bana yasaktı konuşmak bi kere eltim ısrarla telfona eşimden beni istemiş oda yasak desede çok önemli illa ver deyince eltimde pek laftan anlyan biri olmayınca kocamından canına tak edip tamam diyip telelfonu verdi efendim dedim dediği tek şey senin bu kocan aramızı açacak konuşturmuyo çok önemli diyip istemesem telefona vereceği yoktu bende dedim ne yapsın doktor yasak dediği için tedbirli davranıyor dedim iyi öylemi dedi şak telefonu suratıma kapattı çok sinirlendi eşimde bıkmıştı çünkü eltimin patavatsızca hareketlerinde arkasında 2 kez ısrarla aradı ama açmadılar kayınvalidemlerle aynı evde yaşadıkları için eşimde annesini arayıp tepki verdi zavllı kayınvalidem ne yapsın idare etmeye çelışıyor...
bu arada biz mecburi olarak ev taşımak zorunda kaldık kayınvalidemde memlkette kargo gönderecekti eşim dedi evi taşıyacağız bu aralar göndermeyin yeni adrese taşınınca gönderisiniz dedi ama eltim nasıl ayarladıysa tam nakliyecilerin eşyaları taşıdıgı güne denk getirip göndermiş ve o arada çok büyük aksaklığa neden oldu üsteik benim hamileliğimin 6ayına girmiştik ve herşey sıkıntılıydı doktorlar erken doğum olabilecceğini ve bebeğimi kaybedebilme ihtimalim olduğu söylediklerini bildiği halde kendi çocukların kalmış kullanılmış üstünde süt kusmuğu lekesi olan ve çok ucuz üç beş milyonluk pazar malı bebek kıyafetleri göndermiş başkasından kalma bebek yatak örtüsü göndermiş ben 6 aylık hamileyim karnım kocaman çıkmış bana tutmuş hediye diye 38 beden kullanılmış ama ona göre yeni olan pantolonu giyerim diye göndermiş nasıl giyeceksem açıklaması da normalde kendisi 70kilo olmasına rağmen 38 bedeni kendi almış olmayınca bana göndermiş giyersem giyermişim giymezsem birine verirmişim neyse ben bebek kıyafetlerini görünce çok ağladım öyle paçavra tarzı şeyler göndermiş hemde ya bebeğime bişey olursa acelesi neydi daha kaç ay öncesin den gönderdi diye çok kızdım üstelik ben aldığım herşeyi çok şık ve kaliteli alrım herzaman özenli ve bakımlıyımdır ....
eltimin gönderdiği bebek kıyafetlerinden br hafta sonra bebeğimin karnımda öldüğünü öğrendik üstelik 3 gün olmuş öleli ve normal doğum yaparaka bebeğimi ayırdılar bende ve biz mahvolduk eşimle bu kısmını yazmayım hepniz tahmin edersiniz gurbette bir başımıza neler yaşadığımızı o ana şdi yazmaya devam edersem ağlarım çünkü bu olay olalı daha 20 gün oldu acımın tarifi hiç yok....
onu bunu bahane edip zırt pırt mesaj yazan üsüt üste çağrı atıp kendini aratan eltim hiç aramadı mesaj dahi atmadı üstelik kayınvalidem ararken ver birde ben konuşayım bile demedi bi allahın kuluda maddi manevi bir ihtiyacınız var mı diye bile sormadı usülen bile olsa yanınıza gelelim mi destek olalım mı demediler benim eşim ben doğum yaptığımda tansiyonum sıfırlanmış öldüm sanmışlar çığlıklar atarken sesim kesilmiiş çok korkmuş kimse bişey dememiş sonra hasta bezinin içinde sarılı olrak oğlumuzu vermişler gömmesi için düşünün eşimin oana nasıl ayakta durabildiğini ama kimsesi yok yanında( ( (
sonra eşimin bir tane ablası var aramız çok iyiydi ama o kadar zorlu süreçler geçirdik bi kez olsun nasılsınız demedi sonra bebeğimi kaybedincede aramayıncada canıma tak etti geçenlerde aradım dedim sana çok kırgınım aramanı çok isterdim seni abla olarak görüp benimsediysem bu zor zamanımda sen de annesin bi arayıp destek olabilirdin dedim sen bebeğini beş dakika gözünü önünden ayırmaya dayanamazsın bizse kaybettik bebeğimiz öldü dedim dediği sadece şuydu amacın üzüldüğümü merak emteksemerak etme bizde gülüp eğlenmedik üzüldük dedi acının geçmesini bekledim acın geçince arayacaktım dedi bende dedim ki evlat acısı geçermi dedim tamam sen ne zaman geçeceğini düşünüyorsan o zaman ararsın dedim bu son konuşmamız oldu sonra aradan bi kaç saat geçince eşimi aramış üzülmüş dediklerime........
çok doldum çok doldum ama başımı dayayıp gögsünde ağlayacak kimsem yok bu gurbette
Selam Kızlar,
Belki sizin kadar büyük bir sorun değil ama canımı çok acıtıyor.
Kaynanam bana ''Seni oğlumun yanına yakıştıramıyorum,anne oğul gibi duruyorsunuz'' dedi.
Ah ben ölem :)
1 haftalık evlıyken dogal olarak anne dedıgım zaman bana " ben senın annen degılım kaynananım " dedı. Bende aaa anne oyle deme benım burda senden baska kımsem yok ( gurbete gelin geldım) sen benım annemsın dedım yıne aynı seyı soyledı. "ben senın annen degılım kaynananım " İçime oturdu kalkmıyor
1 haftalık evlıyken dogal olarak anne dedıgım zaman bana " ben senın annen degılım kaynananım " dedı. Bende aaa anne oyle deme benım burda senden baska kımsem yok ( gurbete gelin geldım) sen benım annemsın dedım yıne aynı seyı soyledı. "ben senın annen degılım kaynananım " İçime oturdu kalkmıyor
Heee hala dıyorum anne dıyorum. Anneme bu kadar anne deseydım her dedıgını hos karsılasaydım inanki Cennette yerım garantıydı :)
Heee hala dıyorum anne dıyorum. Anneme bu kadar anne deseydım her dedıgını hos karsılasaydım inanki Cennette yerım garantıydı :)
Ben kendımden ödün vermıyorum.Çünkü ailemden aldığım terbiye buna müsait değil.Ben hala onu annem gıbı gorebılıyorum. Ama dedıgınız gıbı o benı evladı gıbı gormuyor ve gormeyecek.. Zaten her halınden her hareketınden bellı edıyor. 2 lafından 1 tanesı sakın cocuk dogurma . Yerımı garantılememı ıstemıyor. Takmayayım dıyorum ama içten içe takıyorum. Çok şükür esımle mutluyum 5 yılın sonucu evlendık ve cok mutluyuz. Varsın o benı evladı gıbı gormesın ....