Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

Bu konuda hemfikiriz. Herseyi görmezden geldigi icin, yasadıkları kacınılmaz oldu. Ya kendini koruması, savunması gereken önce insanın kendisidir bence sen kendini düsünmezsen karsındaki ne diye düsünsün ki?

allah ım sen bütün gelinlere bol bol sabır ver ki huzurumuz kaçmasın

ecmain insallah elifnu_r kusura bakma insallah görmemisim sorunu...özel mesaj aticaktim ama mesaj sayim 100 ü gecmediginden olmuyormus
herneyse...

namuslu kadina iftira ile alakali bir cok hadisi serif var bu konuda kutubi sitteden faydalanabilirsin insallah
s.a.v efendimiz namuslu kadınlara iftira etmeyi, insanı helak edici günahlardan saymıs:

"İnsanı mahveden yedi şeyden kaçının."

-Ey Allah'ın elçisi, bu yedi şey nedir? diye sorduklarında, Peygamberimiz:

"Allah'a ortak koşmak, sihir yapmak, Allah'ın, öldürülmesini haram kıldığı bir kimseyi haksız yere öldürmek, yetim malı yemek, faiz yemek, düşmana hücum anında savaştan kaçmak, namuslu kendi halinde olan mü'min kadınlara zina iftirası yapmaktır" buyurdu. (Buhari, Tıb, 48; Müslim, İman, 38)

"Mümin erkek ve o kadınlara işlemedikleri bir günahla eziyet edenler (onlara iftira atanlar), doğrusu açık bir günah yüklenmişlerdir" (el-Ahzab, 33/38).

birde su var,Namuslu bir kadina zina iftirasini atan kisi bunu 4 sahit ile ispatlayamassa ,s.a.v efendimiz ona 80 degnek vurun ve bir daha da sahitligine güvenmeyin buyuruyor

ancak pismanliklarini dile getirip iftira attiklari kisilerden hellallik alirlarsa ve tevbe edip bir daha ayni hataya bulasmazlarsa insallah o zaman günahlari affedilir,ama onun disinda sadece tevbe etmeleri bile yeterli degildir..
Cünkü efendimiz buyruyorki s.a.v bir kimsenin kul hakki borcu olsa ve sehit düsse,kalksa dirilse yine sehit düsse diye sanirim 3 defa tekrarliyor
kul hakki var ise üzerinde cennete giremez..buyruyor

son olarakta sunu yazayim ya hadisi serif yada ayet hatirlayamicam
buyruluyorki
dünyada birisine iftira atan kimse,o kisiden helallik almadigi sürece,cehenneme hapsedilir

insallah yardimci olabilmisimdir

Selam ve Dua ile

cnm çok tşk ederim.allah razı olsunn.bu yazdıklarını okumustum bende.çok büyük günah bu iftira.bana yaptılar.yapmaya kalkıştılar.ve halendaha yapmaya devam ediyorlar.bu yazdıklarını inşş birgün o kaynanam ve görümcemde biryerlerden okurlarr ders alırlar diyorum.hoş onlar okusalarda ders almazlar ya.allah bildiği yapsın inş.namuslu bir kadına kötü kadın damgası vurmaya kalkışmak nedemekmişş allah onlara göstersin bu mübarek günlerdee.dilerim allahtan bana yaptıklarının cezasını tez vakitte çekerler ve ne kadar büyük bir günah işlediklerininde farkına varırlar inşaallah.

bizimkinde de inciler çok aslında.söz bohçamı getirdikleri gece hep birlikte çayımızı içerken kardeşimin kayınvalidesine senin gelinin daha güzel demesin mi?biz tabi şok ama hazırlıklıydık bi bomba geleceğinden eşim uyarmıştı beni annesinin konuşmalarından dolayı.aaaaa bi de biz ikiziz kardeşimle nişandan sonra kardeşimi ben sanmıştı

arkadaslar eltimde görümcemde yok ama kaynanam 10 görümceye 20 eltiye bedel 10 aylık evliyim 7.5 Aylık hamileyim gecen c.tesi gittik esimin ailesine keşeke gitmeseydim ne zaman gitsek karı koca sürekli cokbilezik taktık o seti almamalıydık millet bilezik ,istemiyor hala setin faizini ödüyorum aldıkları 6 bilezik birde suyolu set 2 sıra evlendigimden beri hep basıma kakıyorlar bende sonunda patladım o zaman bişey istemeyen birini bulsaydnız die sinirden hasta oldum zaten enfeksiyonum var tas düşürüyorum sabaha kadar hastenede kaldım erken dogum riskim var bıktım artık offff bidahada gitmem

benım kayınvalıdemde gorumcem de bayagı bı tembeldır.baska zaman detaylı anlatırım.bıgun annem ve kayınvalıdem bızde oturuyoruz bana demesın mı serpıl82 de benım gıbı ıs yapmayı sevmıyor.kı allah var 1 seneyı gectı evlıyım hala 47 kıloyum oturmaya zamanım yok.evın ıcınde sureklı hareketlıyımdır.o oyle dedıkten sonra benama gorumcem ıkımızın gıbı degılmıs ıs yapmayı cok severmıs.walla yalaaaaaaannnnnn.evını 2 kadın tutup temızletıyo

valla kızlar bazen kaynanam yok diye şükürediyorum allah yattı yeri nurlandırsın ama gelgelelim üst katımda öyle bi elti varki 1 degil bin kaynanaya bedel aşırı kıskanç eve igne alsam cümle aleme duyuruyo allah bize sabır versin

Doğumumda misafir gibi 10 dakikalık hastane ziyaretinden fazlasına gerek görmeyen, eve beni ve bebeğimi görmeye bile gelmeyen k.validem bugün aradı..

ve sıkı durun...

dedi ki "sana pek yardımcı olamadık İpekcim, ama lohusanın mezarı 40 gün açık kalır derler, iyileştim sanıpta ortada fazla dolanma bence" dedi...

evet..
dedi bunu..
şoktayım Allahım..:18:

Qyyyy tobe bismillahirrahmanirrahim...allahim korusun aman uzak dursun ilgilenmesin deeeayy hec gulecegim yoktu

sende şşşşşşşşşşştttttt lan bi bak buraya hoppppp dıye cagır:83::83:

ay canım yaa çok güldüm...allah ne verirse hayırlısını versin..

Anne demesen kabahat desen kabahat gibi bir durum olmuş..
Ben bir daha anne diye hitap etmezdim herhalde...

allah senin k.validene akıl fikir versin zaten logusalık psikolojisi insanı hasas yapıyo buda denilecek lafmı yani boşver takma kafana sen bu günlerin tadını çıkkar allah bebişini sana bagışlasın hayırlı uzun ömürler nasip etsin ikinizede

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…