Bu yazdıklarınızı okuyorum ya arkadaşlar okudukça yaşadıklarım aklıma geliyor,3 yıl bitti evleneli bu geçen zaman içinde ne kadar kavga etmişsek eşimin lanet ailesi için kavga etmişizdir.Berbat bir kayınvalide kültür seviyesi diplerde,kıskanç kendiyle ve hayatla kavgalı bir elti,sinsi neoldum delisi görmemiş sonradan görünce aptala dönmüş bir diğer elti ve onların iğrenç kocaları tüm bu berbat insan sürüsü çekememezlikten bana neler yaşattı.İlk tanıştık eşimle çok kısa bir süre sonra evlenmeye karar verdik zaten evlenmemize hiçbir engel yoktu eğitimimizi tamamlamış ikimizde iyi kariyeri olan evlilik yaşına gelmiş iki yetişkin insandık.Neyse evlenmeye karar verdik eşim ailemle tanıştı bende onun yaşadığı şehire ailesiyle tanışmaya gidicem aynı zamanda yüzük takılacak,ben eşim benim ailem onun ailesi herkes farklı şehirlerde yaşıyordu tesadüfen biz bir araya gelmiştik kader işte.Neyse gittim oraya eltimlere gittik annesigilde orda beni orada karşıladılar yemek falan yedik kayınvalidemlerin evine geçtik,ben mecburen onlarda kaldım nerde kalıcam otelde mi yatacam.Varan 1:daha sonra benim başıma kakıldı,neymiş diğer gelinleri aynı şehirde olmalarına rağmen asla onlarda yatmamış!! anlamadım bile şaşırdım zaten niye orda yatsınlar hepsinin evi aynı şehirde dedim salakça.Sonra kaldığım günün ertesi çıktık yüzük bakıyoruz hanım kocasına söyleniyor ne biçim kız hiç bişey almıyor gecelik takımı aldırmaya çalışıyom yok diyor,meğer sanıyorki ben düğün alışverişi yapacam yadırgadım ben iç çamaşırımı niye senle alıyım kulağım duya duya dünya kadar laf saydı baktım olmuyor başedemiycem girdik bir mağazaya ban biraz gelin alışverişi yapmaya ,bombalar başladı,ben elimi neye atsam yok diyor neyse kndi beğendi salak bir takım aldık (daha sonra bir tek kez bile giymedim beyaz aptal bir gecelik takımı,beyaz olmalıymış çamaşır suyuna yatarmış!!leke kalmazmış)neyse bunlar gitti biz eşimle geziyoruz akşam için pasta aldık heveslendik öyle ya aile arasında da olsa yüzük takıcaz resmiyete binecek herşey!akşam oldu ben üzerimi değişmeye çıktım ben gelene kadar pastaları kesti dilimleedi dağıttı,o gece sabaha kadar ağladım!
gel zaman git zaman düğün yaklaştı düğün eşimin ailesinin olduğu şehirde benim akrabalarımda gelmiş bende ailemde gitmişiz düğün olacak. eşimin uzaktaki kardeşide gelmiş karısıda hamile ,düğün evi ama sonradan görme kendine oda ayırtmış öğlene kadar orda kocasıyla yatıyor bir kargaşa ben hazırlığımı yapıyom falan filan çıkıcam kuaföre gidicem ,kaynana geldi:kızım birazdan eltinler inecek kahvaltılarını hazırlarsın ben şok!!!elti benden 7 yaş küçük bir sorun ogüne kadar hayatımda kime kahvaltı hazırlamışım annemler nazlamışliseye kadar sonrada ünv. kazanmışım gitmişim yani hiç öyle ev kızı moduna sokulmamışım. neyse eşim duydu annesini uzaklaştırdı,tepemin attığını farkediyor tabi..
Biz kıskanç diğer büyük eltinin abukluklarıyla düğünü atlattık .
Gel zaman git zaman yaz oldu eşim tayin istedi aynı şehirde yaşamaya başladık bunlar kıyı bir şehirde yaşıyor bunlara tatile gittik gittik oda gösterdi yerleştik 2 gün sonra diğer oğlu geldi namı diğer sonradan görmeler. Efendim ille bizim kaldığımız odada kalmalılarmış hamileymiş orda uyuyamazmış kadın beni o odadan çıkardı kalakaldım çekip gelsem nereye gelmesem delirdim!!!arkadaşlar böyle böyle bir birikim ve herseferinde ailesini savunamaya çalışan banim aileme düşman kesilen bir eş,öyle zor anlar yaşadımki üstelik çok seviyoruz birbirimizi! Şimdimi ?
oğluna yaranmaya çalışan asla arayıp sormadığım asla aile diye benimsemediğim mecbur kalmadıkça evime gelmelerini istemediğim ve evlerine gitmediğim insanlar!!!Biz mi? Artık öğrendik onlar hiçbirşey aile olan biziz ben asla ailesini eşime şikayet etmem o asla beni zorlamaz akışına bıraktığımız bir ilişkimiz:
Sonuçmu:Çok gönül kırgınlıklarım var zaman geçsede değişmez sabitlerim var,oysa sadece tüm samimiyetimle hepsine insanca davranmaya çalıştım.Öğrendimki kendine değer vereceksin artılarını göze soka soka öne süreceksin!!!farkını atıcaksın ,gerekirse böbürleneceksin varsın burnu büyük desinler alçak gönüllü olup kendini paspas yaptırmayacaksın ben acı tecrübelerle bu dersleri çıkardım,hepimizin hikayesi başka işte...Biriktirdiklerim açık buldumu sızıyor işte.