Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

ahaha hepsi ayni ustelik surekli telefonda bana hep ders vermeye kalkiyor kizim haziranda 1 yasina girecek daha gormeye gelmedi

Birgün baktım kaynana misafir odasındaki büfe de torunların resimlerini yanyana koymuş altınada babalarını gittim eşime anlattım ,sonra bir gün baktım bu annesinin ,babasinın çerçeveli resiminide asmış ben de ona sordum kayın babanın annesinin,babasının resmini niye asmadın dedim,dediki onlar bana çok eziyet etti asmam !dedi

kızın büyüyünce söleseydin babannen sana ble dedi diye.bu arada kızının hastalıgı neydide hemen umudu kesti kaynanan.

valla çok güldüm yazdıklarınızı okurken ve ne kaynanalar ne görümceler varmış dedim. şahsen bu konuda biraz şanslıyım sanırım. yaklaşık 1 yıllık evliyim ama tek lafımız olmamıştır. birazda karşılıklı ne ben onların canını yakmak istedim nede onlar benim. kaynanm ve görümcem eşime çok düşkünlerdir ama bu benim çok hoşuma gider öpüşürler koklaşırlar onları seyrederken keyif alırım. ilk zamanlar alınıyomusun diye sorarlardı yok dedim 27 yıldır sizin oğlunuz şimdi mi değişicek. hatta bazen kaynanam ben masum masum kalınca benide aralarına alır saolsun

henüz 1 yıllık evli daha neler olacak allah bilir

eşimin ailesiyle düğünden beri konuşmuyorum malum takı olayı yüzünden .altlı üstlü oturuyoruz.şu anda 6 aylık bir bebeğim var.hamileyken ne bir tebrik ne bir yardım görmedim.hastaneye sabah yattım akşam doğurdumm gelmedi 3 üncü günü eşimin peşine takılmış gelmiş çıkarken çocuğu kucaklamaya çalışıyo..vermedim eline yok çukolata alcaz çicek alcaz diye yolda eşimi oyalamışlar kaldım öyle hastane de çocukla haliyle sinirlenmiştim.sanki yangından mal kaçırır gibi teneke gibi maşallahı el çabukluğu marifet taktı çocuğun üstüne bir baktım çocuğun yüzüne geliyo çizcek eşime çıkar şu tenekeyi dedim .eşimde aynaen annesine iade etmiş.daha sonra çocuk 1 aylık olduktan sonra geldiler cumhuriyet taktılar .

düğünümde takı merasiminden sonra gelin odasına geçmiştik .takıları çıkarıyoz görümcem eşimin boynundaki kurdeleyi aldı.oyalanıyo bir yandan anne torba getir diye bağırıyo.bende ver sema diyorum torba vardı arkadaşım getirmişti koyyım .duymazlıktan geliyo en sonunda 4 beş kez söyledikten sonra verdi.o sırada annem geldi .anneme verdi kaynanamda elimdeki torbayla kalakaldı.görümce yolda annemi durdurmuş nedese beğenirsiniz hırsız gibi altınları aldınız o altınlar benim annemin hakkı falan filan görümcem o sırada 25 yaşında annem 58 yaşında .düğün ertesi eşimi sıkıştırmışlar aşağda altınları niye aldız falan bende girdim tabi olan oldu.o günden sonra konuşmadım.

neden öye diyorsunuz ki illa evlilikte sorun mu çıkması lazım size göre. Ya da kaynana oğluna düşkün ve sarılıp öpüyor diye sonraki senelerde o evlilik çatırdar mı.. Arkadaş demiş ki, anne oğluna düşkün, sarılırlar ederler ama beni de aralarına alırlar, bir sorun yaşamadım demiş. Olur ileride diye empoze etmek ne kadar doğru. Ümit ederim ki herkes için iyi olsun evlilikleri.

çok ufak detaylar dışında aynı şeyleri yaşadım düğünümde ben 3 ay gitmedim görüşmedim özür dilediler daha geçen hafta bakalım gelişmeler ne olacak yalnız bebeğim yok ama o konuda bişey diyemem torunlarına yaparlar gibi geliyo kısmet göreceğiz

olabilir tabikide ileride bizi nelerin beklediğini Allah tan başka kimse bilemez. benim anlatmak istediğim kayınvalidemi ve görümcemi hiç birzaman rakip olarak görmedim ve göreceğimide zannetmiyorum. bunun dışında zaman ne gösterir görücez. elbetteki kırgınlıklar alınmalar olabilir insan kendi annesiyle bile zaman zaman yaşayabiliyor ama önemli olan bence birbirinin yüzüne bakamayacak sözler söylememk sonuçta onlar komşumuz veya arkadaşımız değil ki bir kalemde silip atalım. eminim kimsede bunları yaşamak istemez ki Allah kimseyede yaşatmasın...

Seninkiler hatalarının farkına varmışlar benimkiler 4 sene olcak daha yaptıkları şeylerin hepsini inkar ediyorlar.biz yapmadık öyle bişey diye .benim altın çalınma takıntım varmış o yüzden yanlış anlamışım onları ,gelde çıldırma.bende şart koştum yaptığınız hataları söylediğiniz yalanları itiraf edip özür dilemedikçe çocuğumu göstermem barışmamda diye geçenlerde görümcem sözlüsünün ailesiyle görmeye gelcekmiş bebeği geri çevirdim.eşimde söylenmiş görümceme ,o hala altın diye biz tutturmuşuz diye söylüyomuş .kavga edip ortalığı ayağa kaldıran kendisi değil sanki.

valla benimde durumum çok kötü.aslında ibreniyorum kocası sahip çıkan eşlere.benim kaynanam görümcem tehditleri hakaretleri iftiraları aşağılamaları yetmezmiş gibi,eşimde annesi ve kardeşinin dolduruşlarına gelip aynı şeyleri yapıyor bana.kızlığıma dil uzattılar.istedikleri gibi olmadı.taşıyıcı annelikle hakaret ettiler.çocugumu düşürmek için herşeyi yaptılar.sütümü kestiler.tehditler ettiler.eşimde beni azıcık olsun savunacağı yerde.arkamdan kuyumu kazarken yüzüme güldü.beni arkamdan vurdu.adımı kötü kadına cıkartmaya kalkıstılar.çıkartamadan allah yardım etti ve durdurttum.eşim ise onlara uyuppp o da bana o damgayı vurmaya kalkıstı.2 senedir evliyim ama ömrümden 40 yıl gitmiş gibi oldum.hergün kan kustum nerdeyse.inanın insanın eşi sahib cıksaa,kaynanaymıs gorumceymıs eltymıs kımseyı takmaz.insan haklının yanında olmalı.annesi haklıysa annesini,eşi haklıysa eşini tutmalı.her zaman bir yere hep sen haksızsın diye yüklenmemeli.insannın eşi arkasında olduktan sonra aynı evde bile yaşasanız kım ugrasırsa ugrassın orası cennet olur.(ev ev üstüne kurulmaz ama genede cennet olur)ama insanın eşi arkasında olmassa farklı kutuplarda bile yasasanız kaynana görümceyle.yılda 1 gorusmenızde bile problem olur.yeter ki insan insan olsun.haklıyı hakksızı bılerek yola cıksın.ben kaynanamı kocamı ve gorumcemı allaha havale edıyorum.allah bıldıgı gıbı yapsın.benim yuvamı yıktılar.23 yasında hayatımı kararttılar.kucagımdakı cocukla kapı dısarı attılar.napıyorsun dıye hıc sormuyorlar bıle.herseyımı aldılar.gelecegımı karartılar.allahımda onların hayatını karartsın ıns.burda sadece ufak seyler yazıyor.bırde olayın ıcerıgını anlatmaya kalksam heralde 2 senelık evlılıgımden bir ansiklopedi oluşurdu.

neden bu kayınvalideler bukadar kötü davranırki gelinlerine...bazısı var kızından ayırmaz....bence yaradan görüyor,kimsenin yaptığı yanına kar kalmas sanırım...

doğru kızından ayırmayan kayınvalidelerde var.ama genelii gelinleriyle uğraşıyorlar.allahım görüyor her şeyi.ben dediğim gibi onları allaha havale ediyorum.yuva yıkmanın.bir bebeğin annesi babası varken onu,analı babalı yetim yapmanın günahını nasıl çekebilecekler hiç bilmiyorum.o insanları gören insan zannederler ama insanlıklarını kaybetmişler.allahım bana cocuguma aileme ve benim gibi zorda olan tüm kullarına yardım eder inş

aynısından bende de var canını dişine takmış yuvamı yıkmaya çalışıyor üstelik daha 6 aylık bir kızım var. Ağzından çıkanı kulağı duymuyor aklına ne gelirse sıralıyor birde üstüne onu sevmek zorundaymışım öyle diyor bugüne kadar hiç cevap vermedim ama artık yetti gerçi yine cevap vermemde kale almam sokaktan geçen insanın daha çok hatırı vardır valla...oğlunu bana karşı doldurmaya çalışıyor yalan konuşuyor, üstelik birde kayınçom var onuda dolduuşa getirdi. oda bana yükleniyor.Anlayacağınız ocağıma darı dikiyor...

Bu yazdıklarınızı okuyorum ya arkadaşlar okudukça yaşadıklarım aklıma geliyor,3 yıl bitti evleneli bu geçen zaman içinde ne kadar kavga etmişsek eşimin lanet ailesi için kavga etmişizdir.Berbat bir kayınvalide kültür seviyesi diplerde,kıskanç kendiyle ve hayatla kavgalı bir elti,sinsi neoldum delisi görmemiş sonradan görünce aptala dönmüş bir diğer elti ve onların iğrenç kocaları tüm bu berbat insan sürüsü çekememezlikten bana neler yaşattı.İlk tanıştık eşimle çok kısa bir süre sonra evlenmeye karar verdik zaten evlenmemize hiçbir engel yoktu eğitimimizi tamamlamış ikimizde iyi kariyeri olan evlilik yaşına gelmiş iki yetişkin insandık.Neyse evlenmeye karar verdik eşim ailemle tanıştı bende onun yaşadığı şehire ailesiyle tanışmaya gidicem aynı zamanda yüzük takılacak,ben eşim benim ailem onun ailesi herkes farklı şehirlerde yaşıyordu tesadüfen biz bir araya gelmiştik kader işte.Neyse gittim oraya eltimlere gittik annesigilde orda beni orada karşıladılar yemek falan yedik kayınvalidemlerin evine geçtik,ben mecburen onlarda kaldım nerde kalıcam otelde mi yatacam.Varan 1:daha sonra benim başıma kakıldı,neymiş diğer gelinleri aynı şehirde olmalarına rağmen asla onlarda yatmamış!! anlamadım bile şaşırdım zaten niye orda yatsınlar hepsinin evi aynı şehirde dedim salakça.Sonra kaldığım günün ertesi çıktık yüzük bakıyoruz hanım kocasına söyleniyor ne biçim kız hiç bişey almıyor gecelik takımı aldırmaya çalışıyom yok diyor,meğer sanıyorki ben düğün alışverişi yapacam yadırgadım ben iç çamaşırımı niye senle alıyım kulağım duya duya dünya kadar laf saydı baktım olmuyor başedemiycem girdik bir mağazaya ban biraz gelin alışverişi yapmaya ,bombalar başladı,ben elimi neye atsam yok diyor neyse kndi beğendi salak bir takım aldık (daha sonra bir tek kez bile giymedim beyaz aptal bir gecelik takımı,beyaz olmalıymış çamaşır suyuna yatarmış!!leke kalmazmış)neyse bunlar gitti biz eşimle geziyoruz akşam için pasta aldık heveslendik öyle ya aile arasında da olsa yüzük takıcaz resmiyete binecek herşey!akşam oldu ben üzerimi değişmeye çıktım ben gelene kadar pastaları kesti dilimleedi dağıttı,o gece sabaha kadar ağladım!
gel zaman git zaman düğün yaklaştı düğün eşimin ailesinin olduğu şehirde benim akrabalarımda gelmiş bende ailemde gitmişiz düğün olacak. eşimin uzaktaki kardeşide gelmiş karısıda hamile ,düğün evi ama sonradan görme kendine oda ayırtmış öğlene kadar orda kocasıyla yatıyor bir kargaşa ben hazırlığımı yapıyom falan filan çıkıcam kuaföre gidicem ,kaynana geldi:kızım birazdan eltinler inecek kahvaltılarını hazırlarsın ben şok!!!elti benden 7 yaş küçük bir sorun ogüne kadar hayatımda kime kahvaltı hazırlamışım annemler nazlamışliseye kadar sonrada ünv. kazanmışım gitmişim yani hiç öyle ev kızı moduna sokulmamışım. neyse eşim duydu annesini uzaklaştırdı,tepemin attığını farkediyor tabi..
Biz kıskanç diğer büyük eltinin abukluklarıyla düğünü atlattık .
Gel zaman git zaman yaz oldu eşim tayin istedi aynı şehirde yaşamaya başladık bunlar kıyı bir şehirde yaşıyor bunlara tatile gittik gittik oda gösterdi yerleştik 2 gün sonra diğer oğlu geldi namı diğer sonradan görmeler. Efendim ille bizim kaldığımız odada kalmalılarmış hamileymiş orda uyuyamazmış kadın beni o odadan çıkardı kalakaldım çekip gelsem nereye gelmesem delirdim!!!arkadaşlar böyle böyle bir birikim ve herseferinde ailesini savunamaya çalışan banim aileme düşman kesilen bir eş,öyle zor anlar yaşadımki üstelik çok seviyoruz birbirimizi! Şimdimi ?
oğluna yaranmaya çalışan asla arayıp sormadığım asla aile diye benimsemediğim mecbur kalmadıkça evime gelmelerini istemediğim ve evlerine gitmediğim insanlar!!!Biz mi? Artık öğrendik onlar hiçbirşey aile olan biziz ben asla ailesini eşime şikayet etmem o asla beni zorlamaz akışına bıraktığımız bir ilişkimiz:
Sonuçmu:Çok gönül kırgınlıklarım var zaman geçsede değişmez sabitlerim var,oysa sadece tüm samimiyetimle hepsine insanca davranmaya çalıştım.Öğrendimki kendine değer vereceksin artılarını göze soka soka öne süreceksin!!!farkını atıcaksın ,gerekirse böbürleneceksin varsın burnu büyük desinler alçak gönüllü olup kendini paspas yaptırmayacaksın ben acı tecrübelerle bu dersleri çıkardım,hepimizin hikayesi başka işte...Biriktirdiklerim açık buldumu sızıyor işte.

valla bende son zaman da kayınvalidem ve görümcemle konuşmuyordum ama onlar eşimi uzaktan kumanda ediyorlarr.hani tv vardır o da kumanda edilerek kanallar gezilir ya.işte eşimide öyle kumanda ediyorlardı.insanın eşinde bitiyor herşey.kim ne yaparsa yapsın.insanın eşi sahip çıkmalı.ama kim ne yaparsa yapsın.yaptıkları yanlarına kar kalmasın..

Elifnurcum üzüldüö ve eşn sahip çıkması ne demek ne kdr önemli çok iyi biliyorum kendi acımdan dolayı........zaten en acısı eşin sahip çıkıp arkanda olmaması ey beylerrrrrrr biz sizin ömrünüzüz unutmayııııııııın !!!!!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…