benimkinin en son yaptığı şeyi anlatıcam.
kayınpederim yurtdışına çıktı. kaynanam da evde kaynımla beraber kaldı..benim misafirlerim vardı yatılı o yüzden kalmaya gidemedik.ama misafirlerimi gönderince salak gibi hadi dedim gidelim annene kalmaya babam gelene kadar.gittik kaldık 2 gün. ertesi gün babam gelcek bende 1 gün önceden bi güzel pazarlık düzdüm kendi kafamda belirledim şunları şunları yaparım diye..akşamdan sarmamı yaptım.kaynanam da sarmaya yardım etti. neyse sonra herkes odasına çekilince dedim gidiim yapiim. elmalı turta yapıcam ilk defa yapıcam canım da çok çekmiş..internetten tarif almışım. kaynanm geldi hemen napcan dedim yapcam güzel bişey napcan? dedim sürpriz neyse söyledim. sonra dioki şeyy yap. napiim dedimm. az yap dedi hamur yasak biliyosun dedi herkese. bu arada 2 gündür evinde normal yemek yok hamur yiyoruz ama onaları hamurdan saymıyo kadın makarnayı falan ... neyse ben dedim çok yapıcam beğenmezseniz ben götürürüm dedim. yaptım bir güzel oldu bir güzel oldu. hemen 1 dilim yedim. eşimde kokuya kalkmış oda 1 dilim yedi.
sabah oldu babam geldi herşey hazır oturduk kahvaltı yaptık..en sonda turtalarımı koydum ama herkes doyduğu için yiyemedi. eşim aldı eline bi tane.. kaynanam elinden almaya çalıştı yarıısnı bana ver dedi... dedim anne orda var büssssüürü al ordan yok küçük bi parça vardı onu aldı.. sonra ben kahvaltıdan kalkınca güzelce bi kap hazırladım nasıl olsa çok var diye 3-4 tane koyup da işe götüreyim düşüncesiyle. getirdim kabımı masaya ellerini bağladı göbeğine girdi kaynana moduna... eesfaaaa onları koyup götürmeyi düşünmüyon demi dedi... evet dedim dükkanda yiycem dedim akşama kadar... misafirler falan gelir şimdi onlara veririz dedi. e dedim var orda daha bi tepsi. kayınpederim de yanımda... oda dio hanım burda 1 tepsi var die... neyse ben bıraktım kabıda daha elimi bile süremeden turtalara çektim gittim... ağlaya ağlaya ütümü yaptım giyindim valizimi topladım eşimle beraber çıktım gittim. çıkarken eşime veriyo bi kaba doldurmuş... alma dedim gerek yok.... yolda ananesine verdim o da şahit olaylara... kaynanan kızar bana dedi. al dedim al yoksa atıcam hepsini çöpe... inşallah söylemiştir öyle dediğimi....
ya ben hamileyim dimi insan bi düşünür canı çeker die... bi iştahla yapmışım... hem kendisi dedi çok yapma die. ayrıca akşam sarmaları da ben hemen pişircektim. pişirtmedi sonra pişiririz die meğer onlarıda misafirler için yaptırıyomuş ... o kadar önemliki misafirleri.. alsın başına çalsın misafirini...
allahın üşengeç tembeli...
yemin ediyorum biz işe gittik annesini de almış evde oturdu akşama kadar insan bi yemek yapar demi ya... akşama kadar otur lafla lafla sonra tam akşam olunca kalk bi makarna yappppppppp ohhhh ne güzel... ben yapınca hamur olsun ama..
bu ne tembellik diceksiniz... yaşı daha 42 ... ama hanımımız günlere gitmekten pek evde duramaz... nasıl aldıysa artık babam...o gün senin bu gün benim gezeeer durur... bi günde oturayım evimi temizleyeyim demez...en son kaldığımda sabah kalktım kahvaltı hazırlayayım die. bi açtım dolabi berbatbi koku var... allahım ne bu en bu... milattan kalma şeyler var hepsini çöpe attım bide kıyma gördüm. belki bi aydır dolapta beklemiş.. ne renk kalmış en bişey... ciddi manada leş gibi ölü gibi kokuyodu... bide kustm sabah sabah sayesinde...ihtiyar oılsa anlıcam anlayış göstercem hatta temizlemey bile giderim ama... ben akşama kadar çalışayım o ya evde oturup bi yerini büyütsün yada günlerde sürtsün... işte o zmaan hiiiiiç bişi yapmam...askerlikte yaptım yapcaamı salak gibi 6 ay yanında kaldım..ama artık akıllandım...
eski evinde yani ilk evlendiğim yıllarda 1 sene falan önce sözde hep temizler. giderdim sabah erkenden misafiri geleceği zaman.koltukların minderlerini kaldırmak die bi adetleri yok.. neler topladım o minderlerin altından çoraplar, tesbihler, çöpler,çikolatalar,bozuk paralar,,, artık kumbara yaptım orda bi tane buldupğum paraları koymak için