Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

benimde kayınvalidem başlangıçta çok ii görünsedeeeeee işşşş düğün alışverişlerine gelince düştü maske ... malesef her düğün alışverişinde göz yaşı var... düğünümün her aşamasında gözyaşı var. birde görümce var tabi oda ayrı durum...

ne alsam kızım daha ucuzunu almıştı ne baksam kızımında buna benziyor ama daha ucuz... ayyy allahım düğünümüzün gecesi bitmiş çıkmışızzz.. eğlenmeye gidemezmişiz bizi onlar eve bırakacakmış. o gecede kayınpederimi kovdum yanımdan eşime hakaret ettim ayrılmayı bile konuştuk. gözlerimi açtığımda poliklinik önündeydim... şuan hala bunları unutmuyorum allaha şükür ki eşim yanımda . ama hala bazn bişi olduğunda onlardan taraf oluyor ama yinede hep benim yanımda...

tşk ederim gsh.gerçektende öylee.insanın eşi sahip çıkacak.ama annesi kardeşi vs haklıysada onları savunacak.ama eşi haklıysada eşini ezdirmicek.eşi sahip çıkan diğer arkadasım senin adına çok sevindim.inş hep öyle devam eder.ama benim eşim halendaha akıllanmamış boşanma davasına karsı türlü türlü yalanlar öne sürdü.benimde hayatım 23 yaşında karardı.insan insan olmalı.arkalarını sağlamlaştırmakla güçlü olduklarını sanan kişiler;mahşerde de unutmasınlar ki ALLAH varr.hesap günü o gündür.ve ben biliyorum ki;dürüstlüğümden ödün vermediğim sürecede ALLAHIM benim yanımda.ve benim haklıların.

allahımmmm sabır sabır sabır diliyorum senden ve yardımına muhtacım.boşanma davalarımız sürerken,halendaha bana çamur atmaya kalkışan o vicdansızz kaynanamı görümcemi ve halendaha onlara uyan eşimi sana havale ediyorum alllahım.sen herşeyinn en iyisini bilirsin.ama ne olur allahım tez vakitte onlarıı cezalandır allahımm.ben onları sana havale ediyorumm.amin.yuvamı yıktıklarıı yetmiyor.halendaha adımı kötü kadına çıkartmaya calısıyorlarr.bizi şeytandan ve şeytan kılıklı insanlardan sen koru yarabbim.amin.

benimde kayınvalidem başlangıçta çok ii görünsedeeeeee işşşş düğün alışverişlerine gelince düştü maske ... malesef her düğün alışverişinde göz yaşı var... düğünümün her aşamasında gözyaşı var. birde görümce var tabi oda ayrı durum...

ne alsam kızım daha ucuzunu almıştı ne baksam kızımında buna benziyor ama daha ucuz... ayyy allahım düğünümüzün gecesi bitmiş çıkmışızzz.. eğlenmeye gidemezmişiz bizi onlar eve bırakacakmış. o gecede kayınpederimi kovdum yanımdan eşime hakaret ettim ayrılmayı bile konuştuk. gözlerimi açtığımda poliklinik önündeydim... şuan hala bunları unutmuyorum allaha şükür ki eşim yanımda . ama hala bazn bişi olduğunda onlardan taraf oluyor ama yinede hep benim yanımda...

Aman uzak kalsinlar be, bu tur insanlar yüzünden sagliginizi ve huzurunuzu bozmayin. Size ve esinize ömür boyu mutluluklar dilerim :KK16:

merhabalar herkese ben de eltimle yaşadığım bir olayı anlatayım kandini pek sevmem zeten şükür ki uzak bana arada bir gelir.neyse kaynanamgilde oturuyoruz eltim olacak kişi kocasını yanından bırakmıyor adam gezecek yok diyo yanımda dur diyo bende dedim ki ne yapacaksın yenge adamı gitsin gezsin abim dedim kaynımı severim abim gibidir bırak gitsin gezsin felan dedim ayy bunu diyen sen misin bana demesin mi sanane sen ne karışıyon benim kocam seni ne ilgilendirir dedi bende sinirlendim ne demek sanane diyon sen dedim. benim kocam mı dedim sanki ne halin varsa gör dedim sana kötü birşeymi dedik.sinir şey sonra hiçbirşey olmamış gibi geliyor hadi dışarı çıkalım bende yok ben gelmiyorum çocuğu emziriyorum git sen dedim bana demesin mi ay sende çok alıgansın diye nerem alıngan sen kendi konuşma şekline bak dedim.kusura bakma diye kıvırmalar bu seferde sinir oluyorum hareketlerine ya.

amin amin ama kötü kaynanalar gitsinnnler.aama emin olun kötülerle başa çıkılmazzz.dünyanın başka ucundada olsa yapanlar gene yapar.benim kaynanam gibi.

oku oku bitmiyo bende yazayım benim incileri gerçi kısa bi zaman olmasına rağmen yaz yaz bitmezde.işin ilginç yanı ne bi kavga ne bi tartışmamız var ama davranışlar, inceden inceden laf sokmalar yetiyo...
düğün günümü en mutlu günümü rezil ettiler.onların yüzünden düğün cd sini bile izlemedim.koskoca ev kurduk en ufak bi yardımları olmadı ne takı ne eşya sırf inadından hiç işime yaramayacak yatak yorgan verdi..döşek mi var şimdi bana döşek yapmış ne yapacaksam.neyse zar zor bi bilezik taktılar düğünde fazlasıyla bunu çıkaracakları önceden belliydi.anneme önceden dedim sakın takı töreninde takıları bırakma onlara yoksa giden gider.düğün boyunca beni sinir ettiler eşimin ailesinden nerdeyse bi kişi bile gelmedi yanıma hep kız tarafı yaptık düğünü oynamaya bile çıkmadılar bide sözde onların düğünüydü.neyse takı töreni başladı herkes taktı bunlar eşimin aldığı takıları da kendi almış gibi anons ettirdi onada tamam sinirlendim altınlarıda görmedi gözüm çıkarttılar orda almaya çalışmışlar benim yakınlarım anneme vermiş.ben ilgilenmedim.düğün boyunca annemi takip etmişler düğün sonu vedalaşıyoruz herkes resim çektiriyo eşimin ailesi yine yanımıza gelmiyo.annem vedalaşırken altın kesesini bana verdi.abimle vedalaşırken sarıldım ağlıyorumdüğün boyu yanıma gelmeyen kaynanam oooy oyy yanıma geldi elime bi mendil keseyi alıverdi elimden ben şokk neye uğradığımı anlayamadım..annem bizim akrabalara ben çantayı verdim arabaya binene kadar bakarak olun demiş.gelin arabasına bindik yakınım geldi aldı kesyi ne yapalım dedi git dedim gelinin istiyo de versin.oda istemiş yüze gelemedi demek vermiş..ama kızlar bana hiç evlilik olayı yokken sen bunları yapacaksın deseler hadi canım derdim.ama yapılyomuş öğrettiler ne kadar insanlık o kadar insanlık.fena mıyım evet fenayım ama onlar kadar değil.hem hiç 1 kuruş yardımın olması hemde benim çoğunluğunu benim ailemin taktığı altınlara göz dik .yok öyle yağma:KK37:

Kızlar merhaba..Ben şuan da 6 aylık evliyim.K.validem oldukça kibar anlayışlı tam bi osmanlı kadını.Benim bile aklıma gelemeyen incelikleri o düşünür.Allah ondan razı olsun.Neyse asıl konu şu bu benim 2.evliliğim.İlk eşimin annesi olan zat-ı muhterem şahıs, Kaynanalığın Kitabını yazan yüce şahsiyet,ulu insan,:KK60:topiğinizi görünce o geldi aklıma .Tabiki akabinde eski eltilerim..Zamanınızı harcamadan kısaca anlatmak isterim...Yaptıklarını sıralıyorum:

-Ben İst.da evlendiğim halde 6 ay sonra köye çağrılarak maceraya başladıkkkkk.....
-Eve sebze almaz her lazım olduğunda tarladan toplatır,
-Eve tüp almaz temmuz ayında bile balkonda soba yanar yemek üstünde pişirilir...:KK53:
-2 katlı evin mermerden olan merdivenleri gelin tarafından(yani ben) günde 3 kere yıkanır ama o ulu insan özellikle çamurlu ayaklarla girer.Sonrada işin ne temizle der
-Misafir geldiğinde gelin yerin dibine sokulur çıkarılır..
-Oğlunun yanında "kızım yavrum allah rızası için 1 bardak su verirmisin" diyen kadın oğlu gidince "Allahın cezası git bana su getir" der:KK50:
-VS.VS.VS....bU uzar gider...Kafanızı şişirmek istemem....
-Eltilerimi yazamıyorum o kadar çokki yaptıkları...

SONUÇ:Ben bunları 2 sene çektim.Sonunda evde bi kazan kaldırıp Lale DeVRİNE son verip onların çöküş dönemine girmelerini sağlayınca rahat ettim.Tabi artık ben benden geçtiğim içinde ayrıldık bitti..Sadece şunu öğrendim KİM HANGİ DİLDEN ALIYORSA ÖYLE DAVRANACAKSINIZ...Çok afedersiniz ama utanarak söylüyorum yeri geldiğinde çirkefleşmek bile gerekiyor..

aynen öyle ama kendi kızlarının kini ellemezler

aynen canım kendi kızlarınınkini ellemezler ama erkek evlat yolunacak kaz ya onun elinde avucunda ne varsa..ya eşim yıllarca çalışmış ne var ne yok onlara vermiş e bizde yuva olduk artık yardım etmeyi bırak köstek olmasınlar yeter..
ya bide benim annem var tüma altınları verdi o kadar eksiğimi aldı abimin düğünü oldu gelinimize ne kadar altın takıldı diye sormadı bile...

Son düzenleme:
bende yazıyımmıııııı:KK53::KK53::KK53:
bizimde 7 seneden beri bir tartışmamız olmadı ama aaaahhh o kanser eden laf sokmaları olmasaaaaaa:KK47::KK47::KK47:
daha yeni gelini o zamanlar yufka açılıyo kış için kaynanmın arkadaşları ay ...... ne kadar güler yüzlü güzel gelinin var maşallah nerden buldun bu kızı böyle dediler demiş bulundular kendisinin cevabı çarşı da çoookkk tabi ben ve kadınlar şok:KK53::KK53::KK53:birşey demedim ama içime fena oturmuş 7 seneden beri unutamamışım:KK1::KK1::KK1:
bir tane daha
aynen ay ne iyi gelinin diyenlere aaaahhh aaahhhh içi iyi olsun demezmi sanki ben birşey yapmışım ona gibi ama ben yine sesimi çıkartmadım şimdi başkalarının gelinlerine yaptığı kötü muameleleri anlatarak kendilerini nimet yerine koydurtmaları yokmu çıldırıyorum:KK53::KK53::KK53::KK53:

kız size yeni olmuş olayı anlatıyorum
kaynanam taşındı demiştim ya annemle aynı apartmandalardı ondan o kadar sevindim
neyse arsaları vardı mütehayyite verdiler ve 2 daire aldılar
bir tane dairede kendileri oturuyorlar
ikinci daireyi eşime vermediler karısı çocuğu var
bekar oğullarına verdiler nasıl amaaaaa

beni çok kıskanan bir görümcem var her fırsatta bana laf sokar..........
ben bu kış çok hasta oldum....laf arasında şöyle diyor sürekli hasta olan kadınları anlamıyorum onları doktora götüren kocalarında peygamber sabrı var..............cevap versem ondan farkım kalmayacak sustum.........

sonra hep şey der biz kardeşler olarak birbirimize çok bağlıyız............önemli olan kardeş çocuk eş hikaye.........kocası bu yıl ölümden döndü cümle aynen şu eşim herşeyimmiş.........onsuz hayat bir hiç......Allah büyük de görebilene işte..............ah bir düşünseler bunu........

X