Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

Kızlar bence kimseye güvenmeyin
Bugün alıp yarın şunu yaptık bunu ettik demeye hakları olmasın
Zaten kimse de bişey almak zorunda değil ki
Gücünüz imkanınız varsa çocuk yapın
atusaprenses kaynanan bizde kız tarafı alır gibi bişey derse boğazımıza kadar borca batırmasaydınız biz alırdık de
Çocuk ele avuca gelir gelmez de işe gir canım
Ama inşallah kocan baba olunca artık gerçek ailesinin siz olduğunu anlar

:lepi::roflol::roflol:

Bazıları için söylüyorum..Her ailede malesef geçerli olmuyor =)) Karşınızda ki cin olup adam çarpmaya çalışıyor ise sizde şeytan olun papucunu ters giydirin =))) ama tavsiyem her zaman yapmayın hem eşinizin gözüne batarsınız hem de karşınızda ki ne kadar da olsa eşinizin ailesi ama arada istiyorlar bu bir gerçek şakkıdı

Canım zaten almaları için değil ki nimet nihayeti o an o vardır onu koymuştur..hadi buna yorum yaptı iyi dielim ama benim canım şunu istiyor git al derse birazcık dilli olup cevap vermek geriyor ben kayınpediremi sen al dedim yere baktı kimse benim evimde elimde olanı küçük göremez..Biz düğün alışverişinde onların aldıklarını sesimizi çıkarmıyor isek onların da biizm getirdiklerimize burunlarını sokmaları küçümsemelerini kaldıramam ben..Arada dişli olmak gerekiyor ki onlar da yerlerini bilsinler..Ben hamileliğin ilk ayında grip oldum 10 gün yattım eve süpürge bile açamadım ağır geçti geleyim dedi yok temiz yaptım dedim 10 doğru dürüst yemek yapmadım ama yine de yardımını istemedim..ama arada laf istiyorlar =)))

valla katılıyorum evlenirken kimse yardım etmedi eşime çocuğumuz oluncada hiç bişey yapmasınlar sonra yaptık olur çok şey yapmışlar gibi. ben istemiyorum valla. annem canı gönülden yapar zaten ama kayınvalidem bişey yapmasın almasında hiç gereği yok.

amin inşallah 4 yılda çocuk istemedim sürekli borca sokuyolar diye 5.yılım ama çok pişmanım çünkü dün dediki babamların buraya gelmesinimi istiyosun dedi yazmıştım az önce gerçekten istemiyorum çünkü eltim keyfi olarak eşinin dükkanında beraber çalışıyoruz havasında 2 çocuğuda kayınvalidemde 2 çocuk onlar bizde kalmaya gelince gelicek görümcem 2 kızıyla gelicek ben bebeğimlemi ilgilenicem onlarlamı bende diuyorum ki mis gibi ev alınmış 110mkare oturun işte 4 sokak var zaten aramızda
neyse eşime bunları söyledim dedi rahatsız olursan alır çocuğunu babanın evine gidersin onlar gidene kadar orda kalırsın. ne diyim ben şimdi hadi söyle allahaşkına.

aynısını ben dedim istemem problem değil zaten istemiş olsaydım zamanında şimdi içime etmezlerdi. aynı kafada gidiyodum ta düne kadar oh hiç bişey yapmasınlar çocuğumada karışmasınlar diye çooook seviniyordum.

ama çocuk olunca gelicekler yayılcaklar eve ne ala memleket hadi gönder gönderebilirrsen.

yok canım merak etme öyle olmaz onlarda da çocuk varmış e sen bebişin ile ilgilenmek zorundasın o bebek nihayeti ağlayacak acıkacak sürekli gelmezler inş.

Sana demedim kııııız -tatlicadiarzu-
atusaprenses'in bebeği için dedim
Onun koca tarafı eccük daha densiz hadsiz birazda sömürücü gibi
Çocuklarını bissürü borca sokmuşlar bide üstüne toruna anneannesi alsın diyorlar
Kızın elinde mesleği var çalışsın kendi parasını kazansın
Kimselere de minnet etmesin
Sen arada söyleyip tozlarını alıyon zaten :roflol:

Annen bacın yok mu
Eşine çaktırmadan haber et gelsinler
Eşinde söylenirse ama onlarda benim ailem gelmişler git mi diyeyim sen diyebiliyormusun derim
Ben yaptımdı bi kere baktım eşimin ailesi destursuz habersiz çıkmış yola geliyor
Hemen anneme bi telefon çabuk gelin yoksa çok fena yaparım -tatlicadiarzu-
Diğerleri de geldi baktı evde misafir var bi çay içip geri döndüler onca yolu

öncelikle selamlar arkadşlar. nette gezinip benim gibi derdi olanlar varmı diye bakınırken 400küsür sayfa yorum yapılan bu konu denk geldi sıkılmadan okudum cogunu ve herkesin yaşadıgı %90 aynıydı hemen üye oldum onayı bekledimki bende yorum yazıp anlatayım olanı biteni....

nişanlıyım 25 yaşndayım. birbirimizi 4 sene önce tanıdık ve ilk aşkı en temiz en masum şekliyle yaşadık. 1,5 ay sonra kız kardeşinin kıskançlıgı ve beni taciz eden küfürlü mesajları yüzünden ayrıldık

aradan 3 sene geçti gene aynı şehirdeydik tesaduf karşılaştık bir şekilde tekrar başladı hemde kaldıgı yerden hiç ara vermemiş gibi.. aradan 10 ay geçti vee biz nişanlanmaya karar verdik o şeytan kardeşini affettim bişey olmamıs gibi onunlada başladık ama ne zaman yalnız kalsak bi ignelemesi oluyordu ama soırun cıkmasn diye knuşmuyordum ama hep bi sogukluk bi mesafe kıskançlık oldugu hissediliyordu ama nişanlm boşver diyordu tepki göstermiyordu. nişanımızı oldu bittiye getirdi ailesi takı almadılar yada hediye hiç bişey alınmadı nişnlımın zoruyla 100-150 liralık bi kolye taktılar. nişan günü konuşldu onlar degşitirdi ve ailemi arayıp hbr vermediler bile evde oldu nişanım misafir gibi gelip gittiler nişana. ne annesi ne kardeşi arayıp ne yapalım demediler güya benden beklelrlermiş hanmlar. ben nişanlıma dedim kuaföre gitmeyecekmi niye aramıyorlar diye boşver onu sen dedi bende tamma dedim.

akşam geldik nişanımıza kardeşi gündelik bi etek bide badi giymiş hiç özenmeden nişana gelmişti. benim tüm arkadaşlarım bakımlı kuaföre gittiler benim icin düşünün ama abisinin nişaşına mahalle kılıgıyla geldi.:mymeka: içerede nişanlımı ha bire ailecek resim çekilelim diye yanımdan çekiyordu. bende espiri yaptım ben aileden deglimiyim diye ama gülüyorum aramızda o kadar samimiyet var diye düşünüyordum. buna kin gütmüş tutturdu abisinin nişanında gidelim baba diye tutturmaya 20 yaşında ve uni okuyan biri bunu yapan.

neyse gittiler evden misafir gibi aradan 3 ay geçti ne bir telefon ne bir haber yok bunlardan bi gün diyorum ne olduda ailen soguk diyorki bana bişey demiyorlar anlamadım diyor. kardeşi evi arayıp abimi bizden ayrıdın ailemizi dagıttın deyip küfürü bastı bana bende haksız duruma düşmemek icin küfür etmedim ama bende bagırıyorum kızıyorum falan kavga ettik. nişanlıma demişler kız öyle küfür etti kardeşin krize girdi falan oysa kız ben kızdıkça karşımda kahkaha atıp tahrik ediyordu tabi bunun öncesinde tahrik edici mesajlarda aldım sen hiç kimsesin benim icin bi degerin yok falan ben cevap vermeden abisine gösterdim iyice diş bilediler...

dün nişanlım demiş hiç yoktan bişey çıkarttınız dü,zeltin diye kzmış akşama bize geldiler. annemi odama çekmiş atıyor habire ben gittim odaya agzımı açtırmıyor azarlıyor kapa çeneni kes diye. benim kızım krizlere girdide zor kurtaRdım ardı ardına küfürler ettin falan filan nişanlım kalktı anne ne yalan söylüyorsun kzın küfür etmedimi dedi oda ya işte bagrıştılar dedi kıvırdı. sen benim oglumu seviyorsan kızımıda benide çekmek zorundasın yoksa bu iş biter dedi. nişanlımda agzının payını verdi funda yoksa bende yokum öldü bilin dedi. bu defa ogluma bişey oldu büyümü yaptılar gibisinden iftira atmaya başladı. sürekli kızını övüyor ben çıldırdım tabi hakkımı yeme hacıya gittin bide dedim bagırdım agladım bende roaccutene kullanıyorum cokk sinirliyim bide. sana ne yanlısım oldu dedim ben seni kac gun gördümde tanıyacam dedi bana bende ben seni böyle bilseydim nişanlanmazdım dedim oda keşkeeeeee dedi ben o an delirdim annem çabuk özür dile kızımdan dedi kadın özür diledi ama beni kimse tutamazdı o saatten sonra kadını içeri götürdüler ben odamla kaldım kriz geçirdim ama ordada duyuyorum sürekli kendi kızını övüyor kendini övüyor ama melek gibi düzelsin herşey diyor kızını doktora götür tedavi ettir ben kızımı götürdüm falan benim kızımda krize giriyor demiş oysa ben o kadın yüzünden öyleydim psikolojk bi sorunum yok terbiyesiz seviyesiz birisi işte allaha havale ediyorum bu kadar 2 yüzlü olur içerdeki gibi konusamadı masumu mazlumu oynadı annemde dedi kızımdan tekrar özür dileyeceksin oda dedi sinirle söyledim tekrar falan ama numara hala benim kızım yalan söylemez benim kızıma bagırdı falan oysa küfür ben yedim...neyse 2saat oturdular nişanlımda onlarla eve dönmedi bizde kaldı hihoyyyt

ve sebep neymiş bu soguklukta biliyor musunuz? kuaföre gidelim dememişisim:1shok:

annemle onu konuştuk şimdi anneme dedimki onlar geldiğinde sabahtan yatağa gircekleri vakte kadar burdasın dedim hodri meydan:kedi:

ben niye çocuğumu alıp babamın evine gidiyim dimi

Tabi canım el kadar bebeyle olacak şey mi
Hem bebek evine alışmalı göçebe gibi olur mu hiç
Annen bi süre onları püskürtene kadar sizde kalabilir
Yada kardeşin kuzenin falan varsa onları ayartabilirsin -tatlicadiarzu-
Bebek görme bahanesiyle gelir sana yardımcı olmak için eccük kalırlar
Bundan doğal ne var dimi aklinialirimsmile

canım sana tek diyeceğim şey şudur nişanlın seni ne kadar haklıda bulsa o onun ailesi gün gelecek yine ailem diyecek.evleneceğin zaman unutma sadece nişanlınla evlenmeyeceksin onun ailesiylede evleneceksin .ne kadar görüşmesende varlıkları rahatsız edecek.onun için tercihini doğru kullan.banim eşim dünya iyisi ama ailesine hiç dayanamaz.ben şu anda görüşmesemde bana zararları oldukça çok.manevi olarak

eşimle aramız iyi ama onlar araya girince adam ne yapacağını şaşırıyor.onları kırmak istemiyo tabiki benide .ama kırılan hem ben oluyorum hem eşim.evlilikte aile çok önemliymiş.geç anladım

aslında bunuda düşündüm ama birincisi ben ayrılalım dedigimde nişanlım ölürüm anca o gun ayrılırız diyor ailesi asla beni çekemiyor anneme resmen ogluma büyümü yaptırdınız demeye getirdi asla anlaşamayız. daha askerlik var uzun dönem ne yapıcam bu insanlarla bilmiyorum... :1no2:

bence hemen karar verme en azından askerliğini yapsın.
zaman herşeyin ilacı diyeceğim ama ben evleneli 10 sene oldu hiç değişen birşey yok

Nişanlınla sakin bi zamanda konuş
Annesi ve kardeşi sana bu kadar hakaret ederken mutlu olamicağını söyle
Evliliğinizde ya seni muhatap etmesin yada sana saygı duymalarını sağlasın
Veee kesinlikle askerlik bitene kadar bekle
Sen askerden dönene kadar böyle sürerse seninle evlenemem diye de azcık gözünü korkut
Madem ölüyor bitiyor sensiz yaşayamıyor
O zaman seni sorunlardan uzak tutmayı bilecek

İlk tanıstıgımızda gayet normal davranısları vardı.Simdi anlatacaklarım normal mi?Bizim adetlerimizden konu acıldıgı zaman hic cekinmeden nee biz o kadarını yapamayız,biz su kadarını yapamayız,batarız biz,durumumuz yook.:mymeka:

Benim söyledigim bir kac seyi baskasının yanında alay edercesine anlatması yanında ben varken hatta.Güya espiri yapıyo.
klava:

Hatta bana utanmadan zaten beyaz esya ile yatak odasını kız alıyor bize bir tek oturma odası kalıyor dedi.(salon takımı) nerede?

Tek nedeni bence benim sessiz olmam.Yasımın daha kücük oldugundan dolayı bazı seyler icin simdiden önlem alıyor.Sanki dügünü dernegi o yapacak yaa.

Bunları diyen Eltim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…