Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

ben cok uzuluyorum kizlar yaa neden bole butun kaynanalar bole politik olmak zorunda mi?yada herseye karismak? mesela benm kayinvalidem cok samimiymis gorunur baskalrinin yaninda millet der ne sanslisin kaynnan seni cok seviyo..ama beraberken hep benim dedigim olsun ister ve eger yapmazsanda mucadele der inatlasir yaptirmak icin.halbuki benim istedgim sadece biraz ozgurluk rahat hreket edebilmek.inan biraz sakin agirbasli bi kadin olsa tepemde tasirim ama yok yokilla bi yorum yapiyo,kendini ve alesini ovuyo,baskalarinin dedikodusu surekli skldm dinlemekten.korkuyorum benimde oglum olacak bende ole mi olacam diye..baksanaiza butun erkek anneleri ole..hic istisna yok..off yaa butun gelinlere uzuluyorum

doğumum yakın olduğu için annem bizde kalıyor. bu arada ablam da şehir dışından ziyarete geldi. kaynana akşamüstü aradı , yemeğe davet etti (!) ama sadece oğlunu ablamı ve benikaydirigubbakcemile. karı annemi saymıyor bile...
ben de oğlun eve gelsin bakarız dedim. gitmedik, oğluna da söylemedim anasının bizi davet ettiğini... ayrıca yemekte sadece börek varmış, biz de börek hiç yemiyoruz ya hayatımızdalmaz:
birgün yolcam karıyı o olcakalsanaalsanasmile

ayrıca diğer incisi :
ne zaman onlara gitsek, onu yicen mi bunu yicen mi ye ye ye diye söylenir durur. ben de hamilelikten dolayı cok yiyemiyorum midem hemen taş gibi oluyor,eritmiyor diye uzun uzun anlatıyorum. bana en son ettiği laf : BİR KERE DE AÇ GEL lmaz:
kadının kafası basmıyor ya... bizi de medine fukarası falan sanıyor herhalde aç karnımı doyurmaya bu kadar meraklı olduğuna görealsanaalsanasmilekötükedihüso

ahhhh ahh bu kaynanalar aahhh
evleninceye kadar oğlunun farkında olmazlar nerde sabahlıyor ne yiyor ne içiyor sıkıntısı derdi tasaası varmı ne yapıyor diye ilgisiz olurlar
ama evlendikten sonra gelinle paylaşamazlar
bir tane oğulları vardır bir tane.
bir tek onlar ANNE dir biz değilizdir
allahım mübarek günde nasıl biliyorsa öyle yapsın hepsini ne diyim.

benim kaynanam olacak kadın artık benim için ölüden farksız zaten görüşmüyorumda.

mrb kızlar bende sizinle birşey payşmak istiorum.bn evli nişanlı dğeilim ama 3.5 yıldır bir birlikteliğim var erkek arkadaşımın ailesi uzakta oturuo.annesi buraya geldiğinde tanıştırmıştı bizi.ara arada telefonla görüşürüz.ciddi olduğumuz için beni diğer aile üyleriylede tanıştırdı.tabi uzakta oldukları için tel ile tanıştık.sevgilimin abisi birz aklı havada bir insandır.kaynanam 2 sene evvel başladı şuna bi kız bulalım başını bağlıyalım fln.neyse kaynım bi kızla çıkmaya başladı ve apar topar nişanlandılar.bende nişandan bir zaman sonra sevgili elticiğimle tanıştım tel ile.bu arada eltim benden 1 yaş küçük.ilk başta ii gibiydi tabi ara ara imalı laflarını ben büyük gelinim herşeyi bilirim havalarına girerek bnm ilişkim hakkımda ahkam kesmelerini saymazsak.sevgilim yıllık izninde ailesinin yanına gitmişti eltimde kaynanamlardaydı bu dedi camda görüşelim fln bende tamam dedim.

neyse bu beni gördü böle bakıo mal mal bende ne oldu fln die soruorum.o zmnda saçıma yeni röfle yaptırmıştım beyaz tenli olduğumdanda sarışınlık yakışıo.bu kızda böle çirkin kara bişe.Tamam Allah vergisi bişe elinde değil ama kendisinin ben dünya güzeliyim die havalara girmeleri vardı.neyse ben soruorum işte ne oldu die ben seni daha değişik beklemiştim dio.bende nasıl fln diom bişe demio konu değişio.sonra bu yine ikide birde sölüo ben seni daha değişik beklemiştim fln bende soruorum nasıl die ikide birde bu dedi bana daha çirkin fln.bende güldüm geçtim.bu bana sinir oldu nedense camda yanına sevgilim geldi ona el hareketleri fln yapıo şaka yapıo cimdik fln atıo.bende sinir oldum tabi.sevgilimde sevmez aslında böle sululuğu ama alınmasın die bişede diemio sadece kaçıo.neyse bu durdu sevgilime dio sen buna nası güvenion nası bırakıosun bunu böle sarı saçla asılırlar buna kaparlar bunu.sevgilimde dedi ona ben ona güveniorum ne istiosa yapsın neyi beğenip istiosa yapsın dedi.bu mor oldu böle.neyse o günden snra ztn soğukluk girdi araya.bu beni sinir etmek için cım cımlı konuşuo sevgilimle fln.sonra biz tel ile görüşüoz arad tabi soğuk bi şekilde bu bana dio biz nişanlanırken ...ya çok asıldılar(biz bu arada onlar nişanlanırken dargındık.)işte numarasını istediler vercektim seninki istemedi fln dio kafasını kaldırmadı bakmadı kimseye ne yaptın bu çocuğa fln dio ama böle imalı imalı sölüo sende az değilmişsin korkulur senden fln dio.şu an görüşmüoruz.görüşmememizin en son damlası şöle oldu.

ben kaynımlada arada görüşüodum bu beni kaynmdan kıskanmaya başladı msn adresimde ekliydi kaynımdan hbrsiz silmiş onu bende dedim böyle böyle kaynanamada söledim.bana diolar cahil işte kızım fln.kaynımın benle görüşmesini istemio.o gnden sonra konuşmadık ztn neyse kaynımlada soğukluk olmuştu arada bi süre sonra düzeldi aramız face e ekledim onu herkes var çnkü sevgilimin dayıları fln.ben dedim ordan silerse artk ben bilmiorum ne anlama gelir fln dedim kaynanamada kaynımada sevgilimede.sonra ne oldu bi süre sonra ordanda hbrsiz silmiş beni.bunların üstüne bide bana karşı çok ii olan kaynanam onu koruo ya sevgilime dio abin o senin bozmayın aranızı fln bnmki saf hep abisi yada eltim alınmasın die ii davranıo konuşuo fln ama kaynım bnmle konuşmuo aramıo benm eltimin korkusundn bende diorum annen sana dediği gibi abine nie demio bnm için bu kızda gelinimiz olcak oda kırılmasın onada ilgi gösterelim.yok ama bnm safa desinler şöle yap böle yap onu al bunu al abiside bişe yapmasın yaysın kendini orda eltimde herkese emir versin.ben ne yapmalıyım

kızlar uzun oldu çok kusura bakmayın ltfen.

senin elti yine iyiymiş güzel olduğunu filan ima etmiş. benimki beni gördüğü gün dumur oldu. ben biraz uzun boyluyum o yanımda sıçan gibi kalıyo(kaynanamın ona hitabıdır)
sonra tanıştığımız gün bide girdiğim sınavda birinci olduğumu öğrendi. alsana 2. şok.
geçenlerde beni doğumdan sonra ilk defa gördü. benim çocuk doğurduğuma 1000 şahit lazım. (ya kendimden övünmek için bahsetmiyom ama o karıyı gıcık etmeye bayılıyom olayı tambilin diye anlatıyom bunları) beni baştan aşağı bi süzdü karı yine altüst durumda. görgü kuralıdır ya hani elimi uzattım meraba demek için, parmağımı anca sıkmıştır.
artık o olaydan sonra ona gıcık bile olmuyorum. yazık cehalet böyle bişey demekki.

ben size eltimi anlatsam varya kadın olduğundan , insan olduğundan şüphe edersiniz.
o gibilerin şerrinden koru allahım ailemi :Saruboceq:

darksea kbl ediorum evt cahiller ya bende kbl ediorum cahil olduğunu ama yeri geldiğindede görgü kurallrını çok ii bilip tavr yapmasını bilio bnm kızıdğım konu beni durduk yere kıskanıo kız ya bu çok ağır bir yakıştırma birde kaynanamada bağırmaları olmuştu tavırları fln kaynanam aman abinizin mutluluğu bozulmasın dio hep ses çıkarmaıo banada idare et kızım fln sevgilimede öle bide varya 2 ay önce evlendiler çoğu maddi açıdanda manevi açıdanda bnmki yardım etti bnm sevgilimin abisinde hiç mi hatrı yok ee bende bekliorum en azından abisinden ama karısı izin vermio die bnmle konuşurken mecbur kalınca gizli konuşuo normalde görüşmüo ztn kaynanamda evde varken o normalde en az yarım saat konuşurken 10 dk anca konuşuo bnmle.bide şu var sevgilim izinde oraya gittiğinde beni eltim sinir etsin die tam telle konuşuoz gelio yanına işte karpuz ister misin ne bilim şunu getireyim mi fln dio böle yüksek sesle geri zekalı aklınca beni kıskandırmaya çalışıo.

Son düzenleme:

aynı şeyleri yaşıyomuşuz.
benimkinin senden 1 fazlası eşimin abisi eşimi arayıp bugun arada bi yengenle konuş ama benim istediğimi söyleme diyo laelaelaelaelae

aynı şeyleri yaşıyomuşuz.
benimkinin senden 1 fazlası eşimin abisi eşimi arayıp bugun arada bi yengenle konuş ama benim istediğimi söyleme diyo laelaelaelaelae

Bu konuda en şanslı benim galiba
Ne beni aramaya cesaret edebiliyorlar
Nede eşim aramamı istiyor sempatiksalakcinni

Eş anne,babasını yok saymak,hiç görüşmemekte kötü,zaman gectikce eşler arasında muhakkak problem çıkar.

Bir şekilde orta yol bulunamiyorsa,anlaşmazlıklar oluyorsa,sık sık görüşmekte kötü,her iki tarafıda yıpratır.

Her ne olursa olsun özel günlerde gidilemiyorsa bile en azından aranmalı diye düşünüyorum.

Haklısın bende çok isterdim böyle olmasını
Çok çabaladım çok sabrettim
Ama durum şu ki eşim günlerce süren sancılar 3 ameliyat 20 günden fazla süren koma 1 mide kanaması geçirdi
Eşimin midesi artık yaşadığı stresten iflas etmiş durumda
Bu şekilde giderse 5-10 seneye kalmaz kanser olacağını 3 ayrı prof söyledi
Ve ne tesadüf ki bunlar hep babasıyla görüşmelerden sonra oldu
Aslında yaşadıklarımızdan sonra onları tamamen hayatımızdan çıkarmakta sonuna kadar haklıyız
Ama yine de sadece mesafe koymakla yetiniyoruz
1 Bayramda 1 Cenazede bi el öpecek kadar görüşmeye karar verdi

Kesinlikle çok üzücü...

Söylemek istediğim;dünyaya getiren,büyüten,yetiştiren insanları,yaşarken öldürmek/yok saymak,bir zaman sonrası için,şuanki üzüntüden kat be kat fazlasını yaşatır.

Doğurmakla doyurmakla ana baba olunmuyor ne yazık ki
Anne baba olmak ömürlük bi iştir sevgi ister emek ister
Öyle sen büyüdün artık deyip kenara çekilemezsin
Yada sen büyüdün artık bana bakacaksın diyemezsin
Anne baba çocuğunu sevecek ki çocukta anne babasını sayacak
Anne baba olmak koşulsuz sevmektir
Anne baba olmak kendi isteklerini dayatmak değil çocukların mutluluğunu desteklemektir
Sözün kısası Anne Baba olmak zor iştir doğurup doyurmakla bitmiyor iş

alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis

Anne baba olmak kendi isteklerini dayatmak değil çocukların mutluluğunu desteklemektir
Sözün kısası Anne Baba olmak zor iştir doğurup doyurmakla bitmiyor iş

Özellikle bu kısmına katılıyorum..Kendileri ile kıyaslamaktan isteklerini dayatmaktan başka bişey yapmıyorlar ne zaman ki sen baş kaldırıp bu benim hayatım bu kadarı fazla karışmayın die haykırana kadar..!!!

benim kaynanamda iyiydir hoştur ama hiç empati kuramaz bir söz söyler, tavır alır ama bizim düşeceğimiz durumu düşünmz zaten kendini övmesi de her zaman var Maşallah. Benim annem İstanbul'da erkek kardeşimle bende Eskişehir'de evlendim yaşıyorum. Kayınvalidemlerle aynı şehşirdeyiz. Annem çalışıyor ve senede bir defa senelik izinde birkaç günlüğüne gelebiliyor. Geçen sene yengemle geldiler yemek yedik dışarda sonrada kaynanama gitmiştik. Bahçede oturuyoruz annem huzursuzlandı sigara içmek istiyordu kaynanam anladı sonunda içebilirsi,n dedi, annem onlar rahatsız oluyor diye hep bahçeye doğru içti neyse bu sene yine gelecekti annem kaynanamında evine gelen kadın izinde kendisi de bir işe elini sürmez şeker,tansiyon var tamam başı da döner ara ara ama abartırda kocası herşeyi ayağına getirir. Annem gelmeden gittiğimizde iştr çatıcı gelecekmişte bahçe kirleneckmiş gelirsiniz oğlumla bahçeyi evi temizlersiniz diyo tamam temizlerim o sorun değil ama neden tam annem gelecekken hem neden kadın varken yapılmadı çatı dimi ama. Sonra telde de işte annen geliyor az klacak bize gelerek zaman kaybetmeyin dedi ben anladım tabi neden olduuğunu kendisi de çıtlattı zaten hem annen sigara içemiyor burada geçen sene geldiğinde tüm gece tıkandım uyuyamadım dedi ya bir s,gara ve ondan ters tarfta hep bahçeye kendi tarafına üfledi annem. Tamam tama m merak etmeyin dedim ama çok bozuldum. Sonra annem gelince aradım temizliğe gelelm diye yok dedi annem gelir diye korktu heralde sonra eşim gitti. Hatta işi kolay olsun diye kendi el süpürgemi yolladım hafif diye yine iyilik düşünüyorum. Bizde Balıkesr'e teyzemin oğlunun düğününe gitcez ordan da annem dayımlarla İstanbul'a döncek bizde Yalova'ya yazlıpa gelcez kullanır biz yokken diye.. Neyse biz tabi, hoşçakala gitcez yola çıkcaz öbür gün .. Bavulları hazırladım dışarıda annem o gün gelen kardeşim ve biz yemek yedik ve kaynanam annemi istemediğinden annemleri eve bırakıp biz hoşçakala gittik annem bozuldu tabii. Geldiğimizde suratı bir karıştı bende birşey diyemedim ama anladı istemedğini. Bana da ben burdayken kaynanan bi kere gelmedi dedi bende bahane yaptım çatıcıkar vadı başında durmak istemiş dedim ama evi dağınık olsa da o bize gelebilirdi hoşgeldine bir daha da ben anemi tanıyorsam asla ama asla onun evine yaka basmaz. Çok arada kalıyorum bebeğim olsa nasıl lcak bilmiyorum ikisi de yengeç burcu dediğim dedikçi inatlar iki keçiyi bir araya getirmek gibi birşey o zaman gelince napcam bilemiyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…