- 20 Ağustos 2009
- 825
- 4
-
- Konu Sahibi Rengarenk...
- #3.701
kayınvalidelerin cahillikleri söz konusu olmuş
burda haklısın tahsil durumları bizden düşük en azından benim kayınvalidem öyle
peki bukadar fesatlığı nasıl düşünebiliyorlar.kusura bakma ama kayınvalideler gelinlere papuçlarını ters giydirir.Bizden daha farklı çalışıyor kayınvalidelerin akılları..oğlumu sana verdim düşüncesinde hareket eden bir kayınvalide zaten baştan kaybetmiştir.benim babanemin hiç okuma yazması yok ama anneme yengemler neler yaptı kırk yıl düşünsem onun düşüncesi gibi düşünemem.benim kayınvalidem ben okumuşum diye bana aynen şöyle dedi orda burda üniversite mezunuyum deme bu nasıl bir
düşüncedir gurur duyacağına böyle dedi bana.hem zaten kayınvalideler gelinlerini kızı yerine koymuyorki gelin diyorlar gelin sıfatıyla baktığı için öyle yaklaşıyor kızım dese kızına nasıl yaklaşıyorsa bizlerede öyle yaklaşırlardı.görümcem bizden önce evlendi görümcemlede aramda 1 yaş var herşeyi tam oldu görümcemin hiç bir eksiği yok ama benden hep kıstılar burdan belli ben gelinim olmasada olur kızı değilim ben onun .şuanakadar kayınvalidem bana birkere olsun kızım demedi beni kızı yerine kyomamaışki ben onu annem yerine koyayım...ama şuan bile bana çok iyi davransa ben ona kötülük yapamam bu kadar yaşadığımız şeylere rağmen iyi davranırdım çok samimi söylüyorum ama kayınvalidemde böyle bir ışık yok olacağınıda zannetmiyorum .oğlunu bana VERıRKEN çok üzülmüş çünküohaoldumsmile öyle dedi
ilerde sizin gelininizde büküverir boynunu. ne kadar ayıp oğlu annesinee bir masaj yapsa ne varki oğlu da çok ayıp etmiş
iyiliğin kötülüğün tahsille hiçilgisi yok.benim ananem ilkokul mezunu ama ben onun üstüne kayınvalide tanımam.
yeri geldi evlatlarından üstün tuttu gelinlerini sırf aramıza girsinler kendilerini el gibi hissetmesinler diye...ama böyle kaynana da herkese nasip olmaz işte.
insan gerçekten yaşamadan anlayamıyor.şuan tam dank etti kafama biz geliniz
bundan öte asla va asla gidemeyiz.tüm samimiyetimle yaklaştığım halde aşamadım ben o duvarları...o nedenle ışık göremiyorsan ki bende aynen bıraktım artık onlar bizde ışık arasın..
hiçbişey umrumda değil :teytey:
işin kolay değil canım allah yardımcın olsun.slm arkadaşlar bende sizin gibi dertlilerdnim. bende 11 aydır evlyim düğünüm olduğu ilk günden beri hep sorun yaşadım kaynana yüzünden dayaklar yedim evden kovuldum. ramazan d aiftara 10 dk vardı kadın oğlu ile tartıştı bizi yaka paşa dışarı attı çok çektim kızlar eşim de anasına fazla düşkün onun ağzıyla hareket ediyordu. Rabbime şükürler olsun biraz biraz fark ediyo onların bize olan davranışlarını eşim evlendikten sonra 5 ay kadar boş kaldı hiç sormadılar ne yer ne içersiniz diye şimdi de şükürler olsun işi var ve kaynana da peşimizde kuyruk oluyo aramalar sormalar. oysa herkes biliyo ki kaynımı daha çok seviyo bizimki ile pek ilgili değiller ama evlendikten sonra kuzu ciğerleri kaynadı nedense ve dün yine bir bomba patlattı onlara gittim ne yapıyolar diye bana diyor ki herkes çocuk sot-ruyo çocuğunuz neden yok yoksa sende sorun mu var öyle ise BOŞANIN ve ben bunları duyduktan sonra dünden beri ağlayıp duruyorum dua edin bana RABBİM büyük biliyo benim hakkım helal deil canımı çok yakıyo. oysa biz onlara emanet olarak gidiyoruz. Dinimizde bile KADIN KOCASINA EMANETTİR deniliyo ama bizim kaynanalar varken kimse ne yazık ki emanet falan anlamıyo dualarınıza ihtiyacım var dualarımla ve dua beklentilerimle...
İŞTE OLAY BUDUR...SEN İSTERSEN KIRMIZI HALI SER AYAKLARINA EVİNE GELDİKLERİNDE YİNEDE SENİ YIPRATCAK BİR NEDEN BULUYOLAR...BİZE DOĞRU ADIM ATÇAKLARINA,,HER GÖRÜŞMEDE BİR ADIM DAHA UZAKLAŞIYORLAR:1no2:
bendede çocuk sorunu var 7-8 aydır hastanelerdeyim.her ay enfeksiyon kapıyorum ya idrar yolu ya rahim yada yumurtalıklar...biz eşimle bunlara sıkılırken,kaynanam hastaneye verdiğimiz paraların derdine düştü sanki o veriyomuş gibi..ben hergün hastanelerde koşuştururken,bana nasılsın diye sormak yerine sonuç ne diye soru soruyo...düğün zamanı ben kendi gelinliğimi bile kendim diktirdim,iç çamaşırıma varıncaya kadar,damatlık olsun eşime iç çamaşırı bile ben aldım..mobilyaları ve evi söylememe gerek yok zaten 1,5 senedir eşya borcu ödüyoruz.benim çeyizim çıkcaktı eşimin annesi,eşimin çamaşırlarını 2 tane pis koliye koyup(doğru düzgün eşyada denmez)ütüsüz ve kirli bir şekilde çeyiz evine gönderdi.eşyası olmayabilir bir insanın,benimde ahım şahım yoktu ama,insan onları bir yıkar bir ütüler..çeyiz evine öyle getirmesindende geçtim,kendi oğlunadamı hiç bir gram sevgin ve saygın yok..o çamaşırların hepsi benim tarafın elinden geçti,onun yaptığından ben kendim utandım...
düğünde deseniz benden önce evlenen iki eltime herşey yapıldı,takısı,masrafları(en ince ayrıntısına kadar)onlara kaynanada kayınpederde bilezik ve set taktılar..bana ne mi yaptılar..eşimin kendi yaptığı takı setini paylaşarak(küpeyi kaynana,kolyeyi kayınpeder,künyeyi eşim taktı)bu ayırımcılık değilde ne..ama şükürler olsun rabbime herşeyimi eşimle adım adım çıkarak yaptım...kimseye kızgın değilim ama kırgınım..benden önce ölürlerse ayakta beklesinler beni...ki rabbim görüyo herşeyi kullar görmesede...:Saruboceq:
canım benim ben iyiyim sen nasılsınolumunekankayizsmile
evet doğru söylüyorsun bize bir adım atacaklarına her görüşmede bir adım daha uzaklaşıyorlar kendilerindende iyice uzaklaştırıyorlar ben öyle oluyorum ortada bişey yok öyle birşey söylüyorki gelde sev şimdi kayınvalideyi:bbo:
canım benim inş en kısa zamanda iyileşirsin banada aynısını yaptı kayınvalidem
kolum serumda yatıyorum nekadar masraf oldu devlet hastanesine gitseydiniz para vermezdiniz sanane bundan benim canım yanıyor orda parayımı düşünücem demek geldi içimden ama gelde söyle ..
senin kayınvalide yine eşinin eşyalarını yollamış benimki onu bile yapmadı dolabı bi açtım
getirmiş güya eşyaları 3 yıldır beraberim eşile üzerinde hiç görmediğim kıyafetler dolapta
eşimdiyorki ben bunları hiç giymiyorum bunlar niye burda bi eşyasını arıyor bana soruyor o nerde bu nerde çoğu eşyasıda kayınvalidemin evinde
daha geçen gün yazlık gömleklerini kayınvaldemin evinden almışta geliyor eşim
bi yerleşemedin dedim benim annemin evinde bir çöpüm kalmadı aldım işte dedi tartışmayıda sevmez eşim daha cevap vermedi ama benim içim içimi yiyor çok sinir oldumklava:
canım benim inş en kısa zamanda iyileşirsin banada aynısını yaptı kayınvalidem
kolum serumda yatıyorum nekadar masraf oldu devlet hastanesine gitseydiniz para vermezdiniz sanane bundan benim canım yanıyor orda parayımı düşünücem demek geldi içimden ama gelde söyle ..
senin kayınvalide yine eşinin eşyalarını yollamış benimki onu bile yapmadı dolabı bi açtım
getirmiş güya eşyaları 3 yıldır beraberim eşile üzerinde hiç görmediğim kıyafetler dolapta
eşimdiyorki ben bunları hiç giymiyorum bunlar niye burda bi eşyasını arıyor bana soruyor o nerde bu nerde çoğu eşyasıda kayınvalidemin evinde
daha geçen gün yazlık gömleklerini kayınvaldemin evinden almışta geliyor eşim
bi yerleşemedin dedim benim annemin evinde bir çöpüm kalmadı aldım işte dedi tartışmayıda sevmez eşim daha cevap vermedi ama benim içim içimi yiyor çok sinir oldumklava:
Eşimin hastalığını günlerce komada yatmasını hastaneden
Çıkınca 3 hafta kadar annemle babamın bizi evlerinde bakmasını
Bu sırada hayınpeder ve kafilesinin sadece telefonla bilgi almasını
Gelip ziyaret etmediklerini çoğu arkadaş bilir
Şimdiiii gelelim son olaya
Eşimin babaannesi nasıl olduysa düşüp kalçasını kırmış ameliyat olmuş
Hayınpeder bi hışımla aradı eşimi babaannen düştü de ölümlerden döndü de
Sen nasıl torunsun neden arayıp sormadın dedi
Eşimdeki cevap şu ben senin oğlunum baba sende beni arayıp sormamıştın
Ve telefon kapandı
Bu arada eşim haberi olmadığı için aramamıştı ama laf güzel yerine oturdu diyor
buarada teşekkür ederim canım..inşallah geçer tek duam bir an önce çocuk sahibi olabilmek...sanada çoookkk geçmiş olsun...a.s.buyrunnnnnnnnn
beni anlayan birileri var burda:=)niye böyle yaparlar anlamıyorum canım ınan.oğlu evlenmiş gitmiş ne tutuyorki daha eşyalarını töbe yarabbi geri dönceğini falanmı düşünüyo acabaklava:
teşekkür ederim canım şuan çok iyiym hiç bir sorunum yok Allahım bozmaz inş
Rabbim gönlüne göre ne istiyorsan veriri inşopuyorumnanaktan
daha çok bekeler öyle bir düşüncesi varsa zaten nişanlıyken bizi ayırmaya çalıştılar
bizim memlekettede nişan bozan kıza pek hoş bakılmaz eşimlede aynı memleketteniz
onlardada öyle bunu hiç düşünmediler bu kıza yazık ediyoruz kendi kızlarıda var başkada bişey demiyorumbilmiyorumkismile
Kızlar inşallah allah sizlere hayırlı birer bebek
Bana da bebek yapma hevesi versin :bbo: