Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

iyiliğin kötülüğün tahsille hiçilgisi yok.benim ananem ilkokul mezunu ama ben onun üstüne kayınvalide tanımam.
yeri geldi evlatlarından üstün tuttu gelinlerini sırf aramıza girsinler kendilerini el gibi hissetmesinler diye...ama böyle kaynana da herkese nasip olmaz işte.
insan gerçekten yaşamadan anlayamıyor.şuan tam dank etti kafama biz geliniz
bundan öte asla va asla gidemeyiz.tüm samimiyetimle yaklaştığım halde aşamadım ben o duvarları...o nedenle ışık göremiyorsan ki bende aynen bıraktım artık onlar bizde ışık arasın..
hiçbişey umrumda değil :teytey:
kötülüğe kötülükle karşılık vermem saygısızlık yapamam iyi davranırım.kendimi çektim sadece .eskisi samimiyetle yaklaşmıyorum .hiçbişeyimi paylaşmıyorum .2 güne 1 aradım haftada 1 arıyorum.haftada 2 giderdim.2 haftada 1 gidiyorum.napim gelnlerinlrin elinden anca bu gliyor

Son düzenleme:
ilerde sizin gelininizde büküverir boynunu. ne kadar ayıp oğlu annesinee bir masaj yapsa ne varki oğlu da çok ayıp etmiş

ben kaynanam gıbı bır kaynana olursam yapmadıklarını bırakmasınlar zaten bana..HAKSIZ YERE KİMSE KİMSEYE BİŞEY YAPMAZ KIZLAR...BİZ BURAYA KAVGA EDİP ELEŞTİRİ YAPALIM DİYE YAZMADIK KIZLAR..ORTAK SORUN ORTAK BİR DERT SAHİBİ OLDUĞUMUZ İÇİN YAZDIK..EĞER BURAYA YAZDIKLARIMIZI ZATEN SAYGISIZLIK YAPARAK KAYNANALARA SÖYLESEYDİK...ŞUAN BURAYA YAŞADIKLARIMIZI YAZIYOR OLMAZDIK..SENDE YAŞASAN BENİM YAŞADIKLARIMI,KAYNANAN BENİMKİ GİBİ OLSA DEĞİL MASAJ KONUŞMASINA,ONUN SESİNE BİLE TAHAMMÜL EDEMEZDİNN.....

İŞTE OLAY BUDUR...SEN İSTERSEN KIRMIZI HALI SER AYAKLARINA EVİNE GELDİKLERİNDE YİNEDE SENİ YIPRATCAK BİR NEDEN BULUYOLAR...BİZE DOĞRU ADIM ATÇAKLARINA,,HER GÖRÜŞMEDE BİR ADIM DAHA UZAKLAŞIYORLAR:1no2:

işin kolay değil canım allah yardımcın olsun.
ama emin ol kimsenin ahı kimsede kalmaz.
sana yaşattıklarının acısını kurban olduğum allahım çıkaracak ondan

bendede çocuk sorunu var 7-8 aydır hastanelerdeyim.her ay enfeksiyon kapıyorum ya idrar yolu ya rahim yada yumurtalıklar...biz eşimle bunlara sıkılırken,kaynanam hastaneye verdiğimiz paraların derdine düştü sanki o veriyomuş gibi..ben hergün hastanelerde koşuştururken,bana nasılsın diye sormak yerine sonuç ne diye soru soruyo...düğün zamanı ben kendi gelinliğimi bile kendim diktirdim,iç çamaşırıma varıncaya kadar,damatlık olsun eşime iç çamaşırı bile ben aldım..mobilyaları ve evi söylememe gerek yok zaten 1,5 senedir eşya borcu ödüyoruz.benim çeyizim çıkcaktı eşimin annesi,eşimin çamaşırlarını 2 tane pis koliye koyup(doğru düzgün eşyada denmez)ütüsüz ve kirli bir şekilde çeyiz evine gönderdi.eşyası olmayabilir bir insanın,benimde ahım şahım yoktu ama,insan onları bir yıkar bir ütüler..çeyiz evine öyle getirmesindende geçtim,kendi oğlunadamı hiç bir gram sevgin ve saygın yok..o çamaşırların hepsi benim tarafın elinden geçti,onun yaptığından ben kendim utandım...
düğünde deseniz benden önce evlenen iki eltime herşey yapıldı,takısı,masrafları(en ince ayrıntısına kadar)onlara kaynanada kayınpederde bilezik ve set taktılar..bana ne mi yaptılar..eşimin kendi yaptığı takı setini paylaşarak(küpeyi kaynana,kolyeyi kayınpeder,künyeyi eşim taktı)bu ayırımcılık değilde ne..ama şükürler olsun rabbime herşeyimi eşimle adım adım çıkarak yaptım...kimseye kızgın değilim ama kırgınım..benden önce ölürlerse ayakta beklesinler beni...ki rabbim görüyo herşeyi kullar görmesede...:Saruboceq:

canım benim ben iyiyim sen nasılsınolumunekankayizsmile

evet doğru söylüyorsun bize bir adım atacaklarına her görüşmede bir adım daha uzaklaşıyorlar kendilerindende iyice uzaklaştırıyorlar ben öyle oluyorum ortada bişey yok öyle birşey söylüyorki gelde sev şimdi kayınvalideyi:bbo:

canım benim inş en kısa zamanda iyileşirsin banada aynısını yaptı kayınvalidem
kolum serumda yatıyorum nekadar masraf oldu devlet hastanesine gitseydiniz para vermezdiniz sanane bundan benim canım yanıyor orda parayımı düşünücem demek geldi içimden ama gelde söyle ..
senin kayınvalide yine eşinin eşyalarını yollamış benimki onu bile yapmadı dolabı bi açtım
getirmiş güya eşyaları 3 yıldır beraberim eşile üzerinde hiç görmediğim kıyafetler dolapta
eşimdiyorki ben bunları hiç giymiyorum bunlar niye burda bi eşyasını arıyor bana soruyor o nerde bu nerde çoğu eşyasıda kayınvalidemin evinde
daha geçen gün yazlık gömleklerini kayınvaldemin evinden almışta geliyor eşim
bi yerleşemedin dedim benim annemin evinde bir çöpüm kalmadı aldım işte dedi tartışmayıda sevmez eşim daha cevap vermedi ama benim içim içimi yiyor çok sinir oldumklava:

bazılarınız konuşuyosunuz ama sadece varsayımlar üzerine konuşuyorsunuz.kendimi hiçmi koymadım onun yerine,koydum hemde bana her acı çektirdiğinde...ama ben bukadar vicdansız ve nefretle davranamazdım gelinime...haklıda olsa haksızda olsa...kaynanayım diye gelip o benden özür dilicek diye düşünemezdim..ama iyi oluyor..çünkü kaynanam sayesinde günahlarımdan arınıyorum.sayesınde günahlarımı ala ala günahım kalmadı..ben kendim insanlarla oturup konuşmasını,herkesin derdini dinlemesini,yada biriyle sorunum olduğunda oturup konuşmasını seven bir insanım..1 kere konuştum fayda etmedi 2 kere konuştum yine fayda etmedi.baktım konuştukça kişiliğimden ödün veriyorum.tamamen sustum...normalde ben bir karıncayı bile incitmem,her ay bir fakir doyurup herkese yardım ederim,beş vakit namazımı kılarım,içimden hiç kimseye karşı fesatlık geçmez,çünkü günah işlemekten korkarım...ama hesap edin benim gibi sabırlı bir insanı bile nekadar zorlamış..günaha girmiyomuyum onun hakkında böyle konuşunca evet giriyorum bunu farkındayım..sabrım kalmadı ama artık gücüm tükendi..tek yapabildiğim allaha dua etmek onları bir an önce ıslah etsin diye..gün gelir devran döner bunu bılıyorum..ama benı artık geri kazanamaz..ve o benım için sadece şuan eşimin annesi,dahada bir adım öteye geçemez.o bana bir kere içten gülüp beni kucaklasaydı şuan buraya eşimin annesi benim baştacım yazıyo olabılırdım..yanı sızlere diceğim allah herkesin içindeki niyeti ve düşünceyi bilir,benide biliyor ve duyuyor rabbim,banada herşeyi bu yaşadıklarıma göre verceğini biliyorum,çünkü içim rahat ben hiç bir zaman kaynanam gibi olmadım..

iyiyim be tatlım napayım.kendilerini sevdırmeye çalışmıyorlarkı canım.biz düşmanız onların gözündeklava:senağlama

beni anlayan birileri var burda:=)niye böyle yaparlar anlamıyorum canım ınan.oğlu evlenmiş gitmiş ne tutuyorki daha eşyalarını töbe yarabbi geri dönceğini falanmı düşünüyo acabaklava:

buarada teşekkür ederim canım..inşallah geçer tek duam bir an önce çocuk sahibi olabilmek...sanada çoookkk geçmiş olsun...a.s.buyrunnnnnnnnn

Eşimin hastalığını günlerce komada yatmasını hastaneden
Çıkınca 3 hafta kadar annemle babamın bizi evlerinde bakmasını
Bu sırada hayınpeder ve kafilesinin sadece telefonla bilgi almasını
Gelip ziyaret etmediklerini çoğu arkadaş bilir
Şimdiiii gelelim son olaya
Eşimin babaannesi nasıl olduysa düşüp kalçasını kırmış ameliyat olmuş
Hayınpeder bi hışımla aradı eşimi babaannen düştü de ölümlerden döndü de
Sen nasıl torunsun neden arayıp sormadın dedi
Eşimdeki cevap şu ben senin oğlunum baba sende beni arayıp sormamıştın
Ve telefon kapandı
Bu arada eşim haberi olmadığı için aramamıştı ama laf güzel yerine oturdu diyor

önceki yazılarından da biliyorum canım yaşadıklarını allah sanada eşine sabır versın..ama bak zamanı gelınce dediğin gibi laflar gerçekten oturuyor yerine eşin ii yapmış..büyükler hep bekler aransın diye,ama buarada aramalarını beklerken unuturlar evlatlarının ne halde olduğunu..düşmanının çocuğumu sanki eşin,onun bir parçası yaklava:vicdansızlık onların bu yaptığı eşinide senide anlıyorum.sende eşine üzlüyosun demi böyle bir aileye sahip olduuğu için..benim eşimin aileside böyle sahipsiz gibi eşim..ama bilmiyorlarki son nefesime kadar ben yanındayım onun...allah ıslah etsin seninkileride canım:Saruboceq:

Amin canım sağol
Eşim bu hastalıktan sonra biraz kendini rahat bıraktı artık dert etmiyor
Onları böyle kabullendi ve sakinleşmeyi deniyor.
Zaten bu hastalığın nedeni de ailesindeki dengesizlikler ve stres
Biz aslında hastaneden çıktığımızda onlarla ilgili bütün konuları kapatmıştık
Ama adam rahat durmuyor ki arıyor hiçbişey olmamış gibi pişkince konuşuyor
En azından artık bize zarar veremiceklerini bizden bişey koparamicaklarını biliyorlar
Napalım ayda yılda bi aramaları da idare edicez artık

buarada teşekkür ederim canım..inşallah geçer tek duam bir an önce çocuk sahibi olabilmek...sanada çoookkk geçmiş olsun...a.s.buyrunnnnnnnnn

teşekkür ederim canım şuan çok iyiym hiç bir sorunum yok Allahım bozmaz inş
Rabbim gönlüne göre ne istiyorsan veriri inşopuyorumnanaktan

beni anlayan birileri var burda:=)niye böyle yaparlar anlamıyorum canım ınan.oğlu evlenmiş gitmiş ne tutuyorki daha eşyalarını töbe yarabbi geri dönceğini falanmı düşünüyo acabaklava:

daha çok bekeler öyle bir düşüncesi varsa zaten nişanlıyken bizi ayırmaya çalıştılar
bizim memlekettede nişan bozan kıza pek hoş bakılmaz eşimlede aynı memleketteniz
onlardada öyle bunu hiç düşünmediler bu kıza yazık ediyoruz kendi kızlarıda var başkada bişey demiyorumbilmiyorumkismile

klava:
zaten emınım canım ben yapan bir şekilde yaptığını görüyo..ne verirlerse onu alıyolar..tabi içlerinde allah korkusu olmadığı için bize hayatı zehir etmeye çalısıyolar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…