Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

tutuştursaydın bacım bezi eline silseydi.benım kaynanada pisliğin içinde yaşar..ben çalışmama rağmen evim mis gibi kokar..bide karı kalkar hala gelınlerın arkasından konuşur..klava:

klava:
ya okuyorum da yazılanları hep kayınvalideler yakın, sorun yakın olmaktan kaynaklanıyor gibi gözüküyor.. ya benim ki 20 saatlik yoldan buralara yetiyor ben ne yapayım yaaa klava:

uzaktada olsa yakındada olsa insanın canını sıkmaya yetiyolar tatlım.ama sen yınede şanslısın bence..ben artık yüzünü görmektende bıktım,sesine tahammülüm bile kalmadı,bi kaşık suda boğuvercem:roflol:sinir hastası yaptılar benı

Ya bilemezsin inan ki "bir telefonları yetiyor" klava:

slm arkadaşlar bende sizin gibi dertlilerdnim. bende 11 aydır evlyim düğünüm olduğu ilk günden beri hep sorun yaşadım kaynana yüzünden dayaklar yedim evden kovuldum. ramazan d aiftara 10 dk vardı kadın oğlu ile tartıştı bizi yaka paşa dışarı attı çok çektim kızlar eşim de anasına fazla düşkün onun ağzıyla hareket ediyordu. Rabbime şükürler olsun biraz biraz fark ediyo onların bize olan davranışlarını eşim evlendikten sonra 5 ay kadar boş kaldı hiç sormadılar ne yer ne içersiniz diye şimdi de şükürler olsun işi var ve kaynana da peşimizde kuyruk oluyo aramalar sormalar. oysa herkes biliyo ki kaynımı daha çok seviyo bizimki ile pek ilgili değiller ama evlendikten sonra kuzu ciğerleri kaynadı nedense ve dün yine bir bomba patlattı onlara gittim ne yapıyolar diye bana diyor ki herkes çocuk sot-ruyo çocuğunuz neden yok yoksa sende sorun mu var öyle ise BOŞANIN ve ben bunları duyduktan sonra dünden beri ağlayıp duruyorum dua edin bana RABBİM büyük biliyo benim hakkım helal deil canımı çok yakıyo. oysa biz onlara emanet olarak gidiyoruz. Dinimizde bile KADIN KOCASINA EMANETTİR deniliyo ama bizim kaynanalar varken kimse ne yazık ki emanet falan anlamıyo dualarınıza ihtiyacım var dualarımla ve dua beklentilerimle...

canım benim yaasenağlama
rabbim size zarar verecek insanları sizden uzak tutsun
huzurunuz daim olsun
çok üzüldüm yazdıklarınasenağlama

Arkadaşım ne olur beni yanlış anlama ,çokça yaşanmışlığın var besbelli.''Beni eleştirmek ne haddine'' diyebilirsin bana ama sadece fikrimi yazıyorum,insan ne ekerse onu biçer.Oğlun ,kızın var mı bilmiyorum ama benim var ve ilerde gelinim masaj yapan oğluma bile tahammül edemeyecek mi yani?akannehir

Ne zor büyütüyorum bir bilsen,saçlarımda beyazlar çıktı,oğlumdan sonra yaşlandım ve çöktüm,yemin ediyorum.Sonra ağrıyan boynuma bir masaj çok mu olacak yani.O boynu ağrıtan çocuklarımız değil mi?Geçen yemek yemediği için tam 4 saat tv karşısında ayakta yedirmeye çalıştım ben oğluma.En sonunda yüzüme fırlattı çorba tabağını.

Diyeceksin ki çok şeyler yaşadım ,doğrudur.Ama asaletini bozma ,bu doğru mu yani,kişisel prensibine uyuyor mu?O kötü diye,bizde fesat ve kötü mü olalım.Bizde öyle olacaksak niye buraya kötü olduklarını yazıyoruz ve eleştiriyoruz o zaman.Affına sığınarak ve tamamen iyi niyetlerle yazıyorum,enpati yapalım biraz diye .opuyorumnanaktan

Bende bunları kocamdan öğrendim,annem çok sert bir kadındır,kaç kez laf soktu kocama.Kocam ise ne istifi bozdu,ne annemi üzdü,ne küstü,ne ağzını açıp birtek laf ett.Şimdi annem deli oluyor eşime,oğlu gibi seviyor.Kavga etsek neredeyse onu tutacak.Benim söylemek istediğim ezilin demiyorum ama ''verin cevabını ağzına'' falan demeyin,''önce tartıp biçin,mantıklı olun'' deyin.Burayı yeni gelinler ve bekarlar okuyor ve şu an kurmalı saat gibi kinleniyorlar,bütün kaynanaları canavar sanıyorlar,ön yargı depoluyorlar.

Hepimiz kadınız.O da bir genç kızdı bir zamanlar.Kadını kadından iyi kim anlar.O da boğuştu durdu eşinin ailesiyle.Ne gerek var kavga döğüşe.Susmak en güzel cezadır aslında.Gerçekten iflah olmuyosa soğuklukla cezalandırırsınız,mesafe koyarsınız.Neticede o eşinizi 9 ay taşıdı,emzirdi,büyüttü,soğuktan sıcaktan korudu,altını temizledi,bu günlere getirdi.Eşi olarak annesi kadar emek ettik mi ki kocalarımıza.lmaz:

Hala yanlış anlaşılacağımın tedirginliği içindeyim,benim de kaynanam var,benimki de laf sokuyor,ama annesine saygısı olmayan ,annesini tersleyen bir adam istemiyorum ben ve eşim öf bile demez anasına,demesin zaten.Bu benim davam,onun değil.Anneler kutsaldır.Kaynanam neticede kocamı bana yetiştiren kişidir.Kaldı ki benim kendi annem de çok dominant olmasına rağmen ,anneme bişey söyleseydi eşim ,bunu kaldıramazdım.Annemi idare etttiği ve asil olduğu için ona çooook derin bir saygı duyuyorum.Ezildi mi şimdi benim eşim sizce.İki kişiyi fetetmiş oldu.kötükedihüso

Ama tabi derinini bilemem ,sizin durumunuz belki farklıdır.Yaşamadan bilinmez.Cevabını ağzına vermek kolaydır,mantıklı olmak gerek.Öfkeyle kalkan zararla oturur.Ben sinirli biriyim,bunun cezasını çok çektim.Mantıklı haraket etmek lazım her zaman.vereliniortak

tebrik ve teşekkür ederim çoook güzel bir yazı olmuşa.s.
ve böyle yapabiliyorsan çok güzel senin adına
bende senin gibi düşünüyorum yapabilmek mesele...

canım güzel bi yazı olmuş...bana hak versende,vermesende seni eleştirmem ben..söylediklerinde haklısın haksızsın demıyorum 'ama' her insanın yaşadığı olaylar bambaşka be güzelim.ben karşımdakinin bişeyi söylerken veya bişey isterken bunu hangi niyetle söylediğini malesef acı tecrübeler sonunda öğrenmiş bir insanım..benı belkı cok vıcdansız bırı olarak gorebılırsın canım ..ben herşeye rağmen eşimin ailesi dedim,okadar lafı yedim yuttum,hala hiçbirşey yaşanmamaış gibi konuşmaya devam ediyoruz.mecburıyetten değil,çünkü eşim bana kendisi dedi sen ne yapsan haklısın diye(ki bi anneyi evladından iyi tanıyamaz kimse vede eşinden) ama yinede ben vicdanım el vermedi diye yaşanan herşeyi elimle bi tarafa itip tekrar devam ettim.insanın zoruna ne gidiyor biliyomusun canım,bekarken kendı annen baban sen üzlmeyesin diye gözünün içine bakar,sana laf söyletmez,söylemez suçlu olduğun yerdede çeker evlat sen neden bunu böyle yaptın diye sorar..benim eşimin benim ailemle arası şuan aynen böyle..peki benim neden değil?benmi değiştim?hayır..sadece eşimin ailesi beni kabullenmek istemedi ve istemeyeceklerde..sen istenmediğini bile bile gidip bir insanla konuşurmusun..yada sırf gelinine inat olsun diye oğlundan ilgi beklermisin,gözünün içine baka baka gelininin onu kıskandırmaya çalışırmısın...onca şey yaşadım yinede sensin demedim....:çok üzgünüm:

canım merhaba senın yazdıklarınıda okudum.ama kurtulmuşsun ya çok sevindim.dediğin gibi keşke sadece laf sokmakla yetiseler...benim yaşadıklarımda aynı senın yaşadıkların gibi ağır ve unutulması zor ama çok zor olan şeyler:teselli:

proton808; hay ağzına sağlık...Ben zaman zaman bu konuya bakıyorum ve evet tamam, asibebek84 gibi sonuna kadar haklı olanlar, kaynanasından GERÇEKTEN eziyet çekenler var ama kusura bakmayın hanımlar, bazı gelinler de resmen kayınvalidesine eziyet ediyor...Yani insan kayınvalidesine bir masaja da tahammül edemez mi????Kaldı ki kötü bir kayınvalide olsun, kötülüğe kötülükle karşılık vermek sizin değerinizi artırır mı, yoksa düşürür mü???Kayınvalideniz kötülük yapmış bile olsa siz de "aynı şekilde karşılık vererek aynı kötülüğü yapmış" olmuyor musunuz??? Bazı yazılara bakıyorum, "O kadın" diyor kayınvalidesine, kadın sanki babasını öldürmüş, bu nasıl bir kin anlayamıyorum :umursamaz: Ve dikkat ediyorum da hemen hemen hiçbir gelin kayınvalidesiyle bazı şeyleri düzeltebilmek için hiçbir şey yapmıyor, "O YAPTI BEN DE AYNEN KARŞILIĞINI VERDıM OOOOOHHHHH SEFAM OLSUN" havasında herkes.... Bir kişi de çıkıp " Kayınvalidemi aldım karşıma güzellikle konuştum/Aramızı düzeltebilmek için birlikte alışverişe-pikniğe vsvs gittik/Biraz gönlü olsun diye hediye aldım çünkü hediye almak herkesi sevindirir" vs vs vs dememiş... Herkeste aynı tahammülsüzlük..ınsanlar birbirlerine zamanla ısınırlar,zamanla (ve tarafların göstereceği biraz EMEKLE düzelir böyle şeyler....[/COLOR]Kusura bakmayın ama siz böyle "DıŞE DıŞ, GÖZE GÖZ" mantığıyla kötülüğe kötülükle karşılık verdikçe hiçbir şeyi düzeltemezsiniz BÖYLE GELMıŞ BÖYLE GıDER...Ve size birşey daha söyleyeyim naçizane,; tahmin ediyorum ( ki genelde böyledir) kayınvalidenizin tahsil durumu sizden daha aşağıdadır, yani bu kadınlar size göre daha cahil, dolayısıyla bazı şeyleri düşünemeyecek durumdalar, bilinçli olarak kötülük yapanlar hariç bazıları sadece aile görgüleri, hayat bilgileri bu kadar olduğu için cehaletinden bu şekilde davranıyor, daha fazlasını düşünemiyorlar çünkü.Siz de böyle bir durumda "Yahu bu kadın cahil, hayat görgüsü bu kadar, bundan daha fazlasını beklememeliyim çünkü daha fazlasını yapacak kapasitede değil zaten bu kadın" diyemez misiniz??? Kendi çevremden bir örnek vereyim:Benim annem üniversite mezunu, babannem ilkokul...Ve babanneme göre "erkek kadına dayak bile atsa erkeğin hakkıdır, kadına düşen susup oturmaktır"(Alahtan babam öyle düşünmüyor):Ama annem babannemin bu görüşlerinin hiç üstünde bile durmuyor, bazıları gibi saygısızlığa varan cevaplar verip kendi değerini düşürmüyor, umursamıyor bile...Çünkü biliyor ki ilkokul mezunu cahil bir kadındar daha fazlasını beklemek hata olur zaten, biliyor ki kayınvalidesinin hayat görgüsü ancak bu kadar...Böyle yaparak fena mı yapıyor soruyorum size, benim annemin bugüne kadar KAYINVALıDESıNE YAPILMIŞ BıR TANE SAYGISIZLIĞI YOKTUR, BABANNEM (VEYA BAŞKALARI) "GELıNıM ŞÖYLE SAYGISIZ, BÖYLE ANLAYIŞSIZ" DıYE BıR GÜN OLSUN ANNEMDEN ŞıKAYETTE BULUNMAMIŞTIR ÇÜNKÜ ANNEM BUGÜNE KADAR KAYINVALıDESıNıN ELıNE HıÇBıR ZAMAN BÖYLE BıR KOZ VERMEDı...Olaya bir de bu yönden bakın hanımlar, siz SAĞA SOLA KAYINVALıDENıZıN KÖTÜLÜKLERıNı ANLATIRKEN O DA SıZıN KÖTÜLÜKLERıNıZı ANLATIYOR...Lütfen biraz düşünün...

Son düzenleme:

ilerde sizin gelininizde büküverir boynunu. ne kadar ayıp oğlu annesinee bir masaj yapsa ne varki oğlu da çok ayıp etmiş

herkesin düşüncesine saygım var..yaşamayan bilemez..(tabiki allahta hiç yaşatmasın zaten)karşımdaki insan ister kaynana olsun istese bir başkası haksız yere laf konuşuluyorsa ben neden susayımki...ben 4 sene susmuştum zaten,ben neden içime atıp kendinimi yiyip bitireyimki..sana BİŞEY SÖYLEYİMMİ CANIM ORTAK YOLU BULCAK OLAN BÜYÜKLERDİR.VE YAPICI OLAN TARAFTA BÜYÜKLERDİR.AMA BİZDE TAM TERSİ HEM ORTALIĞI BULMUYO HEMDE YIKICI DAVRANIYO..HAYATTA HERKESİN YETER DEDİĞİ BİR NOKTA VARDIR..SABIR TAŞI DERİZ BİZ ONA O SABIR TAŞINI ÇATLATAYIM DİYE BUKADAR BİR İNSANIN ÜSTÜNE GELİNİRSE ''O İNSAN GENELDE BÖYŞE BENİM GİBİ KONUŞUR''SAYGILI DAVRANDIM ALTTAN ALDIM ÖZÜR DİLEDİMDE NEOLDU KAZANAN BENMİ OLDUM?HAYIR O DAHA ÇOK TEPEME ÇIKTI..BENİ KOCAMDAN AYIRMAYA ÇALIŞTI..TABİ SEN BUNLARI BİLMİYOSUN HAKLISIN SENDE...ZATEN HERŞEYİ BURAYA YAZIP ANLATMAYA KALKSAM İNAN ŞUAN SENDE BÖYLE DÜŞÜNMEZDİN...İNSANDAN İNSANA ÇOOOOKKK FARK VAR..BİRİ AZ YAPAR GELİN SUSAR DAYANIR..BİRİ YAPMADIĞINI BIRAKMAZ ÖZ EVLADINLA,GELİNİNE BÖYLE DURUMDA O GELİNLE OĞLU NE YAPSIN??HERKESİN DAYANMA GÜCÜ BİRMİ?

kayınvalidelerin cahillikleri söz konusu olmuş
burda haklısın tahsil durumları bizden düşük en azından benim kayınvalidem öyle
peki bukadar fesatlığı nasıl düşünebiliyorlar.kusura bakma ama kayınvalideler gelinlere papuçlarını ters giydirir.Bizden daha farklı çalışıyor kayınvalidelerin akılları..oğlumu sana verdim düşüncesinde hareket eden bir kayınvalide zaten baştan kaybetmiştir.benim babanemin hiç okuma yazması yok ama anneme yengemler neler yaptı kırk yıl düşünsem onun düşüncesi gibi düşünemem.benim kayınvalidem ben okumuşum diye bana aynen şöyle dedi orda burda üniversite mezunuyum deme bu nasıl bir
düşüncedir gurur duyacağına böyle dedi bana.hem zaten kayınvalideler gelinlerini kızı yerine koymuyorki gelin diyorlar gelin sıfatıyla baktığı için öyle yaklaşıyor kızım dese kızına nasıl yaklaşıyorsa bizlerede öyle yaklaşırlardı.görümcem bizden önce evlendi görümcemlede aramda 1 yaş var herşeyi tam oldu görümcemin hiç bir eksiği yok ama benden hep kıstılar burdan belli ben gelinim olmasada olur kızı değilim ben onun .şuanakadar kayınvalidem bana birkere olsun kızım demedi beni kızı yerine kyomamaışki ben onu annem yerine koyayım...ama şuan bile bana çok iyi davransa ben ona kötülük yapamam bu kadar yaşadığımız şeylere rağmen iyi davranırdım çok samimi söylüyorum ama kayınvalidemde böyle bir ışık yok olacağınıda zannetmiyorum .oğlunu bana VERıRKEN çok üzülmüş çünküohaoldumsmile öyle dedi

CANIM ZATEN öyle yaptım allahtan bunca zaman susmuşum.susmak bir yerde gerçekten çok iyi en son kaynana gelip benle kavga ettiğindede sustum..işte ozaman eşim anladı kimin haklı kimin haksız olduğunu..biz birde 9 sene bekledik eşimle evlenebilmek için.yaşadığım yer küçük bir yer ama kime sorsan bilir aşkımızı çok soz günler atlattık..eşimle çok ağladık ama şükür artık herşey istediğimiz gibi..ben böyle olsun ıstermeydım?hayır ıstemezdım ama...aramıza girmeye çalışması namusuma dil uzatması son nokta oldu...bizim hiç bir zaman kopmucağımızı dünya yıkılsa ayrılmıcağımızı farkında olduğu için yaptı ama kendi kaybetti.bende şimdi dediğin gibi yaptım..sadece eşim var benim için gerisi ne konuşursa konuşsun takmıyorum...ama onlar farkında değil işte laf soktukları müddetçe gelinlerine kendi oğullarını dahada fazla uzaklaştırıyolar kendılerınden..a.s.

canım nasılsın...benımde anlatmaya çalıştığım bu senın yazdıgın seyler..kısacası hayatta ne verırsen onu alırsın...:1hug:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…