Arkadaşım ne olur beni yanlış anlama ,çokça yaşanmışlığın var besbelli.''Beni eleştirmek ne haddine'' diyebilirsin bana ama sadece fikrimi yazıyorum,insan ne ekerse onu biçer.Oğlun ,kızın var mı bilmiyorum ama benim var ve ilerde gelinim masaj yapan oğluma bile tahammül edemeyecek mi yani?akannehir
Ne zor büyütüyorum bir bilsen,saçlarımda beyazlar çıktı,oğlumdan sonra yaşlandım ve çöktüm,yemin ediyorum.Sonra ağrıyan boynuma bir masaj çok mu olacak yani.O boynu ağrıtan çocuklarımız değil mi?Geçen yemek yemediği için tam 4 saat tv karşısında ayakta yedirmeye çalıştım ben oğluma.En sonunda yüzüme fırlattı çorba tabağını.
Diyeceksin ki çok şeyler yaşadım ,doğrudur.Ama asaletini bozma ,bu doğru mu yani,kişisel prensibine uyuyor mu?O kötü diye,bizde fesat ve kötü mü olalım.Bizde öyle olacaksak niye buraya kötü olduklarını yazıyoruz ve eleştiriyoruz o zaman.Affına sığınarak ve tamamen iyi niyetlerle yazıyorum,enpati yapalım biraz diye .opuyorumnanaktan
Bende bunları kocamdan öğrendim,annem çok sert bir kadındır,kaç kez laf soktu kocama.Kocam ise ne istifi bozdu,ne annemi üzdü,ne küstü,ne ağzını açıp birtek laf ett.Şimdi annem deli oluyor eşime,oğlu gibi seviyor.Kavga etsek neredeyse onu tutacak.Benim söylemek istediğim ezilin demiyorum ama ''verin cevabını ağzına'' falan demeyin,''önce tartıp biçin,mantıklı olun'' deyin.Burayı yeni gelinler ve bekarlar okuyor ve şu an kurmalı saat gibi kinleniyorlar,bütün kaynanaları canavar sanıyorlar,ön yargı depoluyorlar.
Hepimiz kadınız.O da bir genç kızdı bir zamanlar.Kadını kadından iyi kim anlar.O da boğuştu durdu eşinin ailesiyle.Ne gerek var kavga döğüşe.Susmak en güzel cezadır aslında.Gerçekten iflah olmuyosa soğuklukla cezalandırırsınız,mesafe koyarsınız.Neticede o eşinizi 9 ay taşıdı,emzirdi,büyüttü,soğuktan sıcaktan korudu,altını temizledi,bu günlere getirdi.Eşi olarak annesi kadar emek ettik mi ki kocalarımıza.
lmaz:
Hala yanlış anlaşılacağımın tedirginliği içindeyim,benim de kaynanam var,benimki de laf sokuyor,ama annesine saygısı olmayan ,annesini tersleyen bir adam istemiyorum ben ve eşim öf bile demez anasına,demesin zaten.Bu benim davam,onun değil.Anneler kutsaldır.Kaynanam neticede kocamı bana yetiştiren kişidir.Kaldı ki benim kendi annem de çok dominant olmasına rağmen ,anneme bişey söyleseydi eşim ,bunu kaldıramazdım.Annemi idare etttiği ve asil olduğu için ona çooook derin bir saygı duyuyorum.Ezildi mi şimdi benim eşim sizce.İki kişiyi fetetmiş oldu.kötükedihüso
Ama tabi derinini bilemem ,sizin durumunuz belki farklıdır.Yaşamadan bilinmez.Cevabını ağzına vermek kolaydır,mantıklı olmak gerek.Öfkeyle kalkan zararla oturur.Ben sinirli biriyim,bunun cezasını çok çektim.Mantıklı haraket etmek lazım her zaman.vereliniortak