- 3 Ağustos 2009
- 366
- 10
- 36
-
- Konu Sahibi Rengarenk...
daha bana yaptıklarının binde biri bu anlattığım inan bana izine gidince yemek yememmi istemez gezmeye gitmemi istemez aileme gitmem bile olay olur..birgün arkadaşımla buluşmaya gittim.oğluna giyindi süslendi gitti nereye gittyse diyo!!doktora gittik doktorun karşısında bacak bacak üstüne atmışım ben farkında bile değilim ki görünmez bile masadan bunu oğluna analtıp beni dövdürdü..akrabalarıma gittim bir kere annemlerde vardı hiç dumadı gezdi diyo..en son da bardakları geç yıkadım diye kıyameti koparıp eşimden için o da benim oğlumsa bu işi bitiririm diye bağırdı..ben de yuva yıkmak çok mu hoşuna gidiyo dedim..al senin olsun oğlumu tepe tepe kullan diye bas bas bağırdı bana neler saydı kaynatam da bana bardakları geç yıkadım diye film izlerken dalmışım..eğer benim kızım böyle bir şerefsizlik yapsa ben onun a.....a s..ç....m diye küfür etti..düşünün beni sabaha kadar ağlatı krize soktularklava:
hamileliğimin ilk zamanları kaynanmgilde yalnız kalıyorum ve yeni evliydik eşim yoktu..ve benim aşırı derecede mide bulantım vardı hiçbirşey yiyemiyordum sadece patetes kızartması yiyordum sabah akşam onu yemek istiyordum aşeriyordum sanırım..bunu da kaynanam biliyo sonra bir kere kızarttım yedim..sonra ertesi gün bi baktım kadın mutfaktan gelmiyo ne yapıyo acaba diye bi gittim baktım yıllardır ciflemediği fritözü cifliyo..ben de dedim napıyosun..'' artık bizim evde patetes kızartması yenmeyecek çocuklar da yok cifleyip kaldıracam'' dedi..düşünün hamile ve aşeren bir kadına bunu yaptı..hatta hamile olduğumu öğrenince çocuğu aldıralım dedi..sonra bana ağır şeyler kaldırtmak istedi düşüreyim diye..
kıyamam canım ben sana yaa( içim ezildi var ya bunu okuyunca. aah ah, kaçtı mı işte kızlar böyle oluo, sanki orta malı, 50 kişinin elinden geçip de senin oğluna düğün dernekle gelse daha mı ii klava: hiç düşünmüolar ilerde görcek günümüz de var diye. şimdi elleri ayakları tutuyo ya,hep öyle kalcaklarını sanıolar. ama benim gördüğüm, gelinine eziyet eden ne kadar kaynana varsa hepsi elden ayaktan düşünce o gelinlerinin eline kaldılar. sen sabret canım, Allah verir ecrini, Rabbim daha kötü şeylerle imtihan etmesin:Saruboceq: ama kafana takıp da kendini de hırpalama, dikkatini seni mutlu eden şeylere yoğunlaştır, kimse için üzülmeye değmez:teselli:
valla kayınvalidem edirneden kız aldıgına hiç sevinmedi hatta ilk eşim evlenmeye karar verdim dediğinde kendisi bizzat yüzüme dedi 4 gün aglamıs sanarsın bilmemnereden kız alıyor ama allah o kadar büyük ki en sevdiği küçük oğluda edirneden kız alıyor takdiri ilahi buna denir
Benim eltim ( eski) de nişanlıma gidip bu kız seni sevmiyor sana acıdığı için evleniyormuş seninle bana öyle söyledi demiş :bbo: Halbuki ben şu ana kadar evliliğe sıcak bakmıyordum dedim, üstüne de üstelik nişan günümde kaynım eltimin bu doldurmaları yüzünden yüzüme tükürür gibi " ben senden hiç hoşlanmadım, memnun kalmadım " demezmi? Hayatım da o kadar dumur olduğumu hatırlayamıyorum o kadar misafirin içinde bişey diyemedim (bu hayatım boyunca içimi acıtacak), nişanlım olacak öküzde bön bön baktı ne bir cvp ne bir tepki abisi ve yengesi ne inandı ben kötü oldum, tabi nişan hikayesi de burda noktalandı..
kızlar ben nişanlıyım.ve sanırım eşimin ailesi ile altlı üstü oturacapım.bu yazdıklarınızdan çok olumzuz etkilenıyorum.çok korkuyorum kaynana eziyeti çekmekten.şimdilik iyi biri ama korkuyorum değişir diye.
offf offfffffff
Bir incide benden olsun kızlar ben eşimden 3 yaş büyüğüm bir gün görümceme gittik kendisinin o zaman 20 yaşında kızı var şimdi evli, görümcemin bana sorduğu soru aynen şu seninle benim aramda kaç yaş var? bendende cevap valla abla bilemiyorum benim daha gelinlik kızım yok.
arkadaşım bu insanlar zaten gelinlerini ilk gördükleri anda niyet ve tutumlarını açıkça sergileyen insanlar. şimdi iyiyseler çok korkmana gerek yok bence. tabi gelinlerin tutumu da önemli. bi kere yanlış anlamaya, lafın altında art niyet aramaya meyilli olmıcaz( bir gelin olarak bunu kendime de söylüyorum). boş bulunup patavatsızlık edebilir insanlar ama genelde kötü niyetli bir tutum yoksa unutmaya çalışcaz. tabi ki yakın oturmak çok zor, beraber oturmakla hemen hemen bir farkı yok, ama insandan insana da fark var şimdi. benim kaynanam kapımı çalmadan girmez evime(kapım açıktır da bu arada-ama ben yurtdışında yaşıyorum ve kaynanamın bitişiğinde olan evimize senede toplam 1 ay fln gidiyoruz, o yzden hep biraradayız zaten orda), içerden ses vermediysek gel diye ses duyana kadar da girmez. ama kimisi de aynı apartmanda otururken anahtar kapının üstünde takılı olsun ister, pat diye girip çıkabilmek için. şunu tavsiye edebilirim, eğer böyle bi aile apartmanı durumuysa anahtar olayına çok dikkat et, evinin anahtarı da sadece eşinde ve sende olsun.acil durum fln derlerse de gerekirse çilingir çağırırsınız diyin,ama sen değil,eşin desin.
Bir incide benden olsun kızlar ben eşimden 3 yaş büyüğüm bir gün görümceme gittik kendisinin o zaman 20 yaşında kızı var şimdi evli, görümcemin bana sorduğu soru aynen şu seninle benim aramda kaç yaş var? bendende cevap valla abla bilemiyorum benim daha gelinlik kızım yok.
bi akşam annem kayınvalideye kardesimin kız arkadasıyla tanıştığını anlatıyo
oda demez mi bu işler belli olmuyo iyi diye alıyosun ama umduğun gibi
çıkmıyo dedi
ben tek gelinim
topik çok güzel.çok eğlendim sayenizde
kıııııııızzz bak gelirim yanına haaaaaaaaa!!! yerimseniben traci kommik olabilir emme bazılarıda na böle yapıy :1shok:
Bizde bi akşam kayınvalidemlerde yemekteyiz masada kayınvalidemin teyzeleri onların kızları, gelinleri daha bisürü insan var. Birisi dediki kaynanama ne iyi ettin bulaşık makinesi almakla. Kaynanamda ayyy evet herkese tavsiye ediyorum gelin alacağınıza bulaşık makinesi alın hem daha ucuz hemde konuşmuyo :1shok: bunun üzerine ben ne mi? dedim herzamanki gibi hiiiiiiçççç... :sm_confused: