Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

slm kızlar,bugün paylaşmak istediğim;ağır bir grip geçiriyorum,eşimde yüksek ateş ve mide bulantısı belirtileri vardı,eşim hastaneye gitti,tahliller yapıldı,bakteriyel enfeksiyon çıktı.kaynanamlar;oğlum şunu ye,ilacını içtin mi,saatini takip et rengarenk 4 saatte alınmalı....... kimse de demedikiseni de dr a götürelim mi,kız kardeşimle barışmıştık ya,aynı katta çalışıyoruz,dün ölen arasında uzandım ofiste ve çok fena olmuştum,kardeşim dr.git diye verdi kimliğini(ikiziz ve benimki evde kalmıştı)akşamda beni merak etmiş,nasıl oldum diye,domuz ribi olmamdan korkmuş.....KAYNANAMLAR EŞİMİN DOMUZ GRİBİ OLMASINDAN KORKMUŞLARDI,AKILLARINA BEN ELMEDİM BİLE,görüceme grip oldum dediğimde ya niye dikkat etmiyosunuz kendinize,BİZEDE BULAŞTIRCAKSINIZ dedi...Varın yorumu siz yapın.

hey Allah ım yarabbim. ayıp üstüne ayıp etmişler. sen hastasın hiiç dikkat etmiyor sırf eşinle ilgileniyorlar onu nasıl bakacan tarif ediyolar, onu doktora götürüyorlar seni götürmüyorlar, eşinin domuz gribi olmasından korkuyorlar ama sen bu adamın yanında yatıyorsun öle bişi varsa(Allah ım göstermesin) sanada bulaşır diye düşünmeden, utanmadan, arlanmadan bide sana niye dikkat etmiyor grip oluyorsun banada bulaştıracaksın diyor ha... Allah bildiği gibi yapsın. bunlar adamı hep hasta eder ya..

şimdi nasılsın geçmiş olsun ayrıca..(bak bendeki kaynana olacakta, oğlu hasta olur bakmadın mı oğluma hasta ettin der, ben hasta olurum; hasta oldun yattın oğlumun yemeğini çayını kim verecek der. bende sağolsun oğlun kendinede hazırlıyo banada derim. Amaaan bide oğluma kendini baktırıyo der.)

bakıyorum da şimdi kocacığımın bekarlığında hiiç bu kadar üstüne düşmez oğlum da oğlum demezdi hatta çokta beğenmezdi oğlunu kötülerdi. kel ölür sırma saçlı olur, kör ölür badem gözlü olur misali oğullarıda bizle evlendi acayip değere bindiler onların gözünde.

aynen tgulcum sana katılıyorum.benım kaynana da ılk evlendıgımızde bana dedıkı benım oglum hıc gezmelere gıtmezdı sen geldın cocugumu kendıne benzettın.habıre gezmeye gıdıyorsunuz.beraber oturuyoduk o zaman.daha 1 1,5 aylık falan evlıydık.hey allahım ya...

sahrut askitom nerdesinizz bugun cok kotuyum ben midem bulaniyor bisey yiyemiyorum :KK43: dr gittim besbucuk haftalikmis bebek ogrendim yine kafam karma karisik konusmaya ihtiyacim var nerdesinizz??

sahrut askitom nerdesinizz bugun cok kotuyum ben midem bulaniyor bisey yiyemiyorum :KK43: dr gittim besbucuk haftalikmis bebek ogrendim yine kafam karma karisik konusmaya ihtiyacim var nerdesinizz??

şu miğde bulantısı için hiiç vereceğim bir tavsiyem bidiğim bişi yok geçmiş olsun çok kötü bişi yaa....demek 5.5 haftalık olmuş peki genel sağlık olarak ne dedi doktor çiçek. kafanınn karışıklığı hala gebelik sonlandırma veya doğurmada kararsızlık mı?:nazar:

şu miğde bulantısı için hiiç vereceğim bir tavsiyem bidiğim bişi yok geçmiş olsun çok kötü bişi yaa....demek 5.5 haftalık olmuş peki genel sağlık olarak ne dedi doktor çiçek. kafanınn karışıklığı hala gebelik sonlandırma veya doğurmada kararsızlık mı?:nazar:

saglik konusunda henuz bisey demedi sebebi ise ebenim dogurma konusunda tekrar kararsizliga dustugum canim
kafam evet buyuzden karisik cok kararsizim yani genel olarak evimizin halini durumumuzu dusununce bu cocugu kesinlikle istemiyor ve hazir degilim cuma gunu istiyordum karar vermistim hayata pembe gozluklerle bakiyordum ama dusununce kendimi bir cocuklu anne olarak goremiyorum hazir degilim cok zor durumdayim paylasacakta bir esim ve birde sizler varsiniz:KK43: cok yorgun halsizim suan doktor elime evrak verdi aldirmaya karar verince burayi ara randevu al dedi bebek besbucuk haftalik haberin olsun dedi garip olan ne biliyormusunuz 4 hafta evvel test yapmistim ve hamile degildim ertesi gun hapi kullandim uzerine ve suan besbucuk haftalik hamileyim nasil bisey bu anlamadim ilk testinde pozitif cikmasi gerekli bu durumda ama 4 hafta evvel yaptigim negatifti ya off

bak az oncede bır arkadasın konusunu okudum cıcekcım.esıyle ayrılacak dıye bebegını aldırmıs.sımdı ruyalarına gırıyormus.tekrar barısmıslar ama olan bebege oldu dıyor.sen bılırsın cok uzgundu o haklı olarak...

bak o bebege kıyma.samımı oldugumuz ıcın soyluyorum vebalını nasıl vereceksın.sanırım 4,haftada kalp atısları baslıyormus.cınayet ısleme arkadasım.tamam hazır degılsın ama hele bıtekme atıslarını duy.allahım bu nasıl mucıze dıyeceksın.ayrıca bereketıyle gelır...

canım senı kararsızlıga tekrar dusuren nedır...

hersey canim suanki yasantimiz bak esim yurt diisna yeni geldi dil yok hic bisey yok biryerde calisiyor kacak sarsintida esimin karekteri aynen soyle tepemesini attirirsan cikar isten direk ayrilir umursamaz cumartesi aksami soyledigi resmi yapmazsa isten cikarim maasini alir cebinde tasir okadar parayi sorarsin neden tasiyorsun bisey olsa kayip olsam taksiye binerim ki 1000 euro ceptemi tasinirmi dimi yani esime guvenemiyorum her ay 1300 euro borc odememiz gerekiyor ve tam bunu 14 ay yapmamiz gerek esimi patronu kizdirirsa cikar is yine bana duser is aramam gerekir ona benim sozlesmem bitmek uzerine hamile oldugumu anlayinca buyuk bir ihtimal uzatmicaklar yurt disindasin rahatsin devlet bakar demeyin cunku okadar borcun faizi isliyor yani odemedikce cogalacak buborc bu borcu esim tek basina odeyemez aldigi maas evimizi gecindirip arti bebek masrafini kesinlikle karsilayamaz benim maasim epey dolgun ve butun giderleri karsiliyor yani benim maas gidince borc odemeyide unutabiliriz bu sIkintilar icinde nasilk cocuk dogururum heray 1300 euroluk taksitimiz var 14 ay boyunca benim maasima ihtiyacimiz var evin gecinmesi icin borclarin bitmesi icin faiz yememek icin yani yani birinci sebep borclarim ikinci sebep esim cocuk istememenin sebebi ucuncu azda olsa kendime guvenemiyorum ama borc olmasa esime guvensem maddi sIKINtim olmasa kendime guvenim artardi diye dusunuyorum anlatabildimmi arkadasim belki karisik oldu ama anlayamaya calis bu durmda neyaprdin gunahi birkenara birak ama onun gunahi cok buyuk biliyorum :KK43:

Gercekten ısın zor arkadasım.kendı derdım gıbı hıssettımınan.bızım cok sukur borcumuz yok esım calısıyor o da zarzor yetıyor ama sukurkı ben esıme coook guvenıyorum.esım cok calıskan.aynı zamanda berber.allah korusun ıssız kalsa berberlık yapabılır.senın boyle bı alternatıfın yok.borcalr degıl senı uzen emınım.esının sınırlı olması ısten cıkarım tavırları.senı coook ıyı anlıyorum.esıne tam olarak guvensen bırcu umursamazsın emınım.cocuk konusuna gelınce esıne guvensen yaparsın emınım.cok zor arkadasım ya.dıyecek bısyım yokkk

saglik konusunda henuz bisey demedi sebebi ise ebenim dogurma konusunda tekrar kararsizliga dustugum canim
kafam evet buyuzden karisik cok kararsizim yani genel olarak evimizin halini durumumuzu dusununce bu cocugu kesinlikle istemiyor ve hazir degilim cuma gunu istiyordum karar vermistim hayata pembe gozluklerle bakiyordum ama dusununce kendimi bir cocuklu anne olarak goremiyorum hazir degilim cok zor durumdayim paylasacakta bir esim ve birde sizler varsiniz:KK43: cok yorgun halsizim suan doktor elime evrak verdi aldirmaya karar verince burayi ara randevu al dedi bebek besbucuk haftalik haberin olsun dedi garip olan ne biliyormusunuz 4 hafta evvel test yapmistim ve hamile degildim ertesi gun hapi kullandim uzerine ve suan besbucuk haftalik hamileyim nasil bisey bu anlamadim ilk testinde pozitif cikmasi gerekli bu durumda ama 4 hafta evvel yaptigim negatifti ya off

aldırmak veya aldırmamak konusunda şu yada bu daha iyi diyemiyorum ama hassas insanlar bunu pek kaldıramıyorlar. bir tanıdığım seneler önce bekarken yaşadığı bir ilişki yaşayıp hamile kalıyor kürtaj oluyor ve kısa zamana kadar kız kendini toparlayamadı, çocuk sürekli rüyalarına girip rahatsız etti gece çığlıklarla uyanmış kaç kez intihara kadar gitmiş.
ayrıca bir olay daha annem. beni istememiş aynı senin anlattığın olay ama neredeyse daha beter. yemeye ekmekleri yok o kadar fakirler kürtajada para yok düşim diye ilaç içmiş kaç kez hatta diş çektirmiş bir köylüsüne hamile olduğunu söylememiş. ama düşmemişim öylede acılı doğmuşum ki... önce öldü demişler sonra yaşadı ama zihin engelli... uzun süre annem yüzüme bakamamış utanmış. ama benim peşimdende hamile kalınca tam hasat zamanı ellerinde para az da olsa var. aldırıyor. o ara karşı komşuda hamile ikiside hamile ama annem aldırıyor. inanır mısın karşı komşunun oğlu askere gitti geldi annem hala görünce yüzü asılıyor öylee izliyor ve içinden geçen. aldırmasam benim çocuğumda bu kadar olacaktı.
(bu arada benden 2yıl sonra babam memur oldu şans)

hassas bir insansan ve vicdan azabı duyacaksan rahatsız olacaksan çok ama çok düşün. Allah göstermesin aldırırsın eşinde dil öğrenir çalışır sende çalışırsın durumunuz düzelir ama senin ruh sağlığın bozulursa bu durumunuzun iyi olması hiiç önemli değil.
kendine sor ATLATABıLıR MıYıM?

yorum yaptıktan sonra farkettim eşinle ilgili durumu. şaşırdım biraz, nasıl sinirlenirse işi bırakır senin maaşına güveniyor daha doğrusu sana güveniyor olmalı. hani düşünmüyor mu hani bu kadar borç var ödenmesi lazım diye.

cicekcim cok zor bir durumun var anlıyorum.. Hayırlısı olsun..
ama tabiki cocuk aldırmak büyük vebal, inan çadırda bile yaşasan cocugunu aldırma hakkın yokki..
bunun geri dönüşü yok canım . bir can almaktan farkı neki. ha 5 haftalık ha 5 yaşında..
bunun hükmü bize düşmez. bak maddi sıkıntı hepimizde var ama ben bir cocugum olmasını cok isterim.
bizleri düşün belki bir gün cok istersin ama olmaz...

yorum yaptıktan sonra farkettim eşinle ilgili durumu. şaşırdım biraz, nasıl sinirlenirse işi bırakır senin maaşına güveniyor daha doğrusu sana güveniyor olmalı. hani düşünmüyor mu hani bu kadar borç var ödenmesi lazım diye.

yok canim dusunmuyor uc aydir maasini aliyor cebinde tasiyor hadi neyse harcamalar oldu ev icin filan dedim en sonki maasi ustunde tasiyor demiyorki borc var odeyelim canim sunu al evde biryere sakla tamamlaninca oderiz dun dedim neden tasiyorsun boyle gordum boyle alistim diyor kizdi baska yerlerdemi harciyorum diye ama bi insan 1000 euroyu neden ustunde gezdirirki anlamiyorum esiminde sucu degil aile sorumsuz anne baba ogretmemis diyecem gerci yine onlari suclicam ama 27 yasinda kendisi dedim alisir zamanla daha hersey cok yeni zamana ihtiyaci var hani bayanlar evliligi daha cabuk kabullenir erkekler bu sorumluluktan siIKIlir diye dusundum tamam dedim simdi cocuk cikti kizlar zor durumdayim yani kalsa ayri bi derrt bebek aldirsam o gunahi vicdan azabi neyapacam bilmiyorum ya depresyona girecem yakinda :KK43:((((

cicekcim cok zor bir durumun var anlıyorum.. Hayırlısı olsun..
ama tabiki cocuk aldırmak büyük vebal, inan çadırda bile yaşasan cocugunu aldırma hakkın yokki..
bunun geri dönüşü yok canım . bir can almaktan farkı neki. ha 5 haftalık ha 5 yaşında..
bunun hükmü bize düşmez. bak maddi sıkıntı hepimizde var ama ben bir cocugum olmasını cok isterim.
bizleri düşün belki bir gün cok istersin ama olmaz...

canim olay tek maddi degil esimede guvenemiyorum ben ayrica maddi SIKINTI dedgin inan 20000 euro borcun olsa 40000 tl yani cocuk dusunmezdin en son isteyecegin sey olurdu caniim

Canımcıgın ıyı dusun.durumun gercekten cok zor...kendı aılenden maddı olarak bıraz destek alamazmısın.onlara yavas yavas odersın.ne bıleyım aklıma bıseyde gelmedı.esını de ıkna et.dolasmasın cebınde parayla.5 lıra ıcın neler yapmıyolar.esımde 10 lıra ıle dolasır bazende parasız dolasır garıbım.senınkıde 100 euroyla dolassın...

X