- Konu Sahibi 1okaliptus
-
Cok lazım havaları madem iyi davransınNeden çünkü konu komşuya bak gelinle oglum benden çıkmıyor diye hava atacaklar.
O kadar haklısın ki yaşanan günlere yazık ömür geri gelmiyorSabır taşı olsa çatlar yeminle.
Aniden ağlama krizleri geliyor. Geçmişte yaşattıkları bile bire bir aklımda. Birisini bile unutmadım. Nefretim her gün büyüyor kadına
Öyle ama hava atmayı seviyor.Özellikle bizimkisi misafirlerine hizmet etmemi cok sevıyor. Bayılıyor. Sürekli emir veriyor.Eşime kendimi tutamayıp tabı annenın namı yürüsün tabi demıstımCok lazım havaları madem iyi davransın
Eşine de gına getirmiş bu iyi işte allahtan eşin annecim de annecim yapmıyor illa gidelim hep birlikte olalım demiyor. Ama eşinin tavırları değişirse sinir krizi geçirmeni tavsiye ederim anca o zaman anlıyorlar malesef..Canım arkadaşlarım..
Bana zaman ayırıp yazan herkese cok teşekkür ederim. Durum güncellemesi yapıyorum. Bugun tam 4 kere arandım.
hiç birisine cevap vermedim.
aksam en son eşimin canına tak edip bağırıp çağırdı kendisine yeter artık anlamıyor musun gibi gibi.
şuan onun için eşim ve benden kötüsü yok. Yemeğe gidecekti eşim gitmedi elbette.
öyle yani.
Bi triplerde kısacası
Çok iyi anlıyorum. Gitme arama açma. Gerekirse engelle. Beni de bıktırdılar. Eşimi tek gönderiyorum.Dün bu konuları konustuk ya gece rüyama girdi dişlerimi sıkarak uyandım cok basım agrıyorgerçekten evlilik değil ama eş ailesi sebebiyle evlilik yasaklanmalı bu nedir ya sağlığım gitti
Öyle yapıyoruz ben gitmiyorum hiç ama eşimi doldurup gönderiyor eşim bana belli etmese de huzursuzluk. Takıntım basladı o gidip gelince acaba bisey yaptılar mı ne dediler diye kendi kendimi dolduruyorum. Görümcem eski iki elbise vermişti bana eski püskü en az 15 yıllık esim getirir getirmez makasla her yerini aradım muska var mı diye hemen parçalayıp çöpe attım (töbe töbe pek de inanmam öyle seylere ege bölgesindeyiz baksan modern insanlar neyse)Çok iyi anlıyorum. Gitme arama açma. Gerekirse engelle. Beni de bıktırdılar. Eşimi tek gönderiyorum.
Ne demeliymişsin? Sizin oğlunuz mu demeliymişsin? Gerçi kadına "Allah razı olsun"demişsin, karşılığında ne o yaşlı ağzı gibi teşekkür et geç demiş. Yani kadın ettiğin duadan bile memnun olmuyor, kendini parçalasan kıymeti yok. Aslında sen çok doğru bir sonuca varmışsın, muhatap olmamaya devam et. Sen telefonu açma, bırak oğlunu ararsa arasın. Oğlu uğraşsın.Seneler evvel senin oğlun demişim bir konu içerisinde. Vay efendim ne demek senin oğlun sen benim akranım mısın ne biçim konuşuyorsun mahalle ağzı gibi.
Duymadığım saçmalık kalmadı
İnsanı dahada sogutuyorlar. Eşin olgun biriyse dolduruşa gemez.Öyle yapıyoruz ben gitmiyorum hiç ama eşimi doldurup gönderiyor eşim bana belli etmese de huzursuzluk. Takıntım basladı o gidip gelince acaba bisey yaptılar mı ne dediler diye kendi kendimi dolduruyorum. Görümcem eski iki elbise vermişti bana eski püskü en az 15 yıllık esim getirir getirmez makasla her yerini aradım muska var mı diye hemen parçalayıp çöpe attım (töbe töbe pek de inanmam öyle seylere ege bölgesindeyiz baksan modern insanlar neyse)
Ya bu Türk aile yapısı bu hale nasıl geldi ya elti görümce kaynana valla ömrün üçte biri gittiÖyle ama hava atmayı seviyor.Özellikle bizimkisi misafirlerine hizmet etmemi cok sevıyor. Bayılıyor. Sürekli emir veriyor.Eşime kendimi tutamayıp tabı annenın namı yürüsün tabi demıstım
Öyle öyle.Ben kaynanayi takmıyorum artık. Yok gibi davranıyorum, kafam rahat.Elti adayım var. O da kaynana ile sürekli aynı ortama girecek bi insan degil. Zaten görümcem yok. Bence iş eşte bitiyor. Eşim benim ev oturmasını sevmedigimi biliyor, baskı yapmıyor. Ama inanın başlarda bunlar yüzünden ne kavgalar ettik. Sürekli emrivaki yapıp ayagına cagırırdı. Demekkı aynı mahallede olsak yanmıstıkYa bu Türk aile yapısı bu hale nasıl geldi ya elti görümce kaynana valla ömrün üçte biri gitti
Ooo ilk zamanlar biz aynı şehirde yasiyorduk bizi de sürekli cagirirdi 1 haftalık evliyken evime çağırdım misafir ağırladım gelmem diyen olmadı esim nikah iznindeyken onların işini yapmaya gitti sinirden ağlama krizine çok girdim kayinvalidem sürekli sürekli cagirirdi. Benim de güzel zamanlarım hep gitti. Bak şimdi bile hatirladikca sinir oldumÖyle öyle.Ben kaynanayi takmıyorum artık. Yok gibi davranıyorum, kafam rahat.Elti adayım var. O da kaynana ile sürekli aynı ortama girecek bi insan degil. Zaten görümcem yok. Bence iş eşte bitiyor. Eşim benim ev oturmasını sevmedigimi biliyor, baskı yapmıyor. Ama inanın başlarda bunlar yüzünden ne kavgalar ettik. Sürekli emrivaki yapıp ayagına cagırırdı. Demekkı aynı mahallede olsak yanmıstık
Ben kac aydır dil döktüm, kavga ettım. Eşime sımdı sor. Ayda 1 2yeterlı,mesafe iyidir der.İlk zamanlar hergun oradaydık. Ama yenı evlı çift rahat bırakılır. Cok yanlıs yaptıkları. Suan kac haftada bır gıdıyorsunuzOoo ilk zamanlar biz aynı şehirde yasiyorduk bizi de sürekli cagirirdi 1 haftalık evliyken evime çağırdım misafir ağırladım gelmem diyen olmadı esim nikah iznindeyken onların işini yapmaya gitti sinirden ağlama krizine çok girdim kayinvalidem sürekli sürekli cagirirdi. Benim de güzel zamanlarım hep gitti. Bak şimdi bile hatirladikca sinir oldum
Eltilerim 3 tane onlar daha fena ama esim destek çıkıyor sag olsun. Kesinlikle iş este bitiyor ama bazı şeyler onlara da normal geliyor o ailede yaşadığı için
Bu sürüm kayınvalideler sana bana denk geldi demekki.Aaaaa bu benim kaynanamla ayni versiyon. Ben şöyle yaptim, gitmiyorum, aramiyorum, aradiginda açmiyorum, geldiginde muhatap olmuyorum. Çok zorladi çok kavga cikardi ama esimden yuz bulamayinca el mecbur sustu kaldi kabullendi. Evime gelmez, çagirmaz, aramaz sormaz oldu. Eşim de önce sık gidiyordu yavas yavas azaltti simdi bazen haftada bir bazen 2 haftada bir gider iki uc saat durur gelir. Esinin tavri çok önemli bu konuda. Tavri net olmadi , sen mesafeli dururken esin yakin olursa bu kv karakteri seni sallamaz ayni davranir kendi kv den biliyorum o da öyleydi. Ben mesafeli esim yakindi beni hic sallamazdi , ne zaman ki esim de mesafe koydu kv kendine cekiduzen verdi.
Nişan atan biri olarak bu kayınvalidelerden nedir herkesin çektiği benim nişan atma sebebim asıl hijyen konusuydu fakat kaynana adayınında etkisi bunda azımsanmayacak kadar çok ben Allah'a havale ettim.Herkese merhaba,
henüz evlilik aşamasında olan arkadaşlardan konumu okumamalarını tavsiye ederim zira evlilikten soğuyabilirler :)
gelelim mübarek kayınvalideye..
Kendisi 50’li yaşlarında,kızıyla birlikte yaşayan (eşinden ayrıldı),zevkleri için yaşayan,yarınını düşünmeyen,yaptığı her şeyin mümkemmel olduğunu yanlışların yalnızca etrafında kişilere ait olduğunu düşünen,her söylediğinin doğru olduğunu kabul edilmesini bekleyen,yoruma kapalı,ilgi hastası,kusur bulucu, memnuniyetsiz bi hanım.
E peki okaliptüs sorun nerede? Geliyorum efendim orayada geliyorum.
bu hanım evliliğimizin 1.haftasından itibaren her Allahın günü beni,bana ulaşamazsa eşimi taciz edercesine arıyor. Böyle peş peşe alacaklı gibi. Günde 5-6 kere. Tamam diyoruz ya arasın evladı sonucta. Bi bakıyoruz bu çağrılar sabahın 7sindede olmaya başladı gecenin 1 indede. Neyse yataktan sıçrayışlarımızla birlikte telefonu açıp duyduklarımızla şok oluşlarımız nicedir. Kadıncağız bizi gecenin yarısında aramış çünkü CANI SIKILMIŞ. Aynen gamsız gamsız canım sıkıldı sizi arayayım dedim diyor. Aramasın annen söyle lütfen benim zaten uyandığımda bi süre kendime gelmem zaman alıyor bide bu şekilde aranınca hepten irkiliyorum dedim. ( yazık bana, o zamanlar kibar biriymişim.) bi süre kesti sesini. Ama bir süre. 1 ay sonra çat kapı gelmeler başladı. Yeni evliyiz kocamla sevişiyor olabilirim değil mi? Zönk diye gelmek ne demek? Eşim kendi diliyle anlatmaya çalıştı anacağızına ama eşek hoş laftan ne anlar?
Kıyafetimi beğenmedi, saçımı beğenmedi,fiziğimi beğenmedi,evimin dekorasyonunu beğenmedi herkesin yanında benim olduğum olmadığım her ortamda beni kötüledi. Tek bir kere yalandan kuzum dediğini hatırlamam.
Ailemin ve benim evlilik sürecinde tek bir isteğimiz olmamasına rağmen hep isteyen taraf bizmişiz gibi muamele gördüm. Gördüm diyorum cünkü aileme bu olup bitenleri asla anlatmadım onu kötü bilsinler istemem.
Yemek yaptım beğenmedi rezil etti misafir ortamında.
Hediye aldım gücümün yettiğince küçümsedi.Bunu alacağına hiç almasaydın dedi.
Allah razı olsun Cebinize bin bereket dedim gençlerin ağzına bu tarz cümleler yakışmıyor yaşlı işi gibi geliyor bana,teşekkür et geç dedi sustum. Allah’a havale ettim.
Ailemin maddi durumu iyi derecesinde onu bi ara taktı kafasına,aldıkları giydikleri bile ona konu oldu.
Her allahın günü birlikte olmak istedi,gelin gelelim kalın kalalım modunda. Ki ben bu tarz misafirciliklerden oldum olası hiç hoşlanmam. Eşim gitti gördü düzenli olarak,kadın yine tatmin olmadı hep benide dahil etmek istedi. Eğleniyordu çünkü benimle.
Çalışırken dahi gelmek istiyordu reddettim. Kendisi saniye başına 500 kelime sarf etme kapasitesine sahip olduğundan.
Bu yaşattıklarının yalnızca %5i falan olabilir bu arada.
eşin armut mu o ne yapıyor diyorsunuz dimi?
Yüzlerce kez konuştu,küstü konuşmadı,yanlışlarını yüzüne vurdu. Benimle aynı ortama sokmamaya çalıştı ama gerçekten anlamamakta direniyor kadın onada bişi diyemiyorum artık.
Sonra kendine gel dedim ya bu kim seni bu kadar aşağıya çekiyor?
O geldi ben açmadım. O aradı ben duymadım. O kendi kendini davet ettirdi kabul etmedim.
Hediyenin H sini görmedi benden.
Masadayken O konuştu ben salatadaki domatese odaklandım mesela. Sallamadım.
Ama artık tükendiğimi hissediyorum. Bu evdeki tek kavga ve tartışma sebebinin o olduğunu bildiğim için artık içim almıyor onu.
her taktığı kulp kanıma dokunuyor.
ne yapayım hadi bana akıl verin.
Siz bu durumda olsaydınız eşiniz ve annesine karşı duruşunuz ne olurdu?
Hürrem (adını unuttum)gibiyim be Çaresizlik&tükenmişlik mode on.
Yatacak yerleri yok bunların.Nişan atan biri olarak bu kayınvalidelerden nedir herkesin çektiği benim nişan atma sebebim asıl hijyen konusuydu fakat kaynana adayınında etkisi bunda azımsanmayacak kadar çok ben Allah'a havale ettim.
Allah korusun sizi, eşiniz benim nişan attığım kişi gibi aileci değilse sürekli annem annem demiyosa aradaki ayırımı yapabiliyorsa ve en önemlisi sizin arkanızdaysa yuvanızı bi kaynana için yıkmayın. İnanın nişan attığım kişi hijyen yönünden kendine baksa ve biraz arkamda durup ailesine sınır çizseydi kaynana kendi kendine patlasın der nişan atmazdımYatacak yerleri yok bunların.
Eğer bende eşimden ayrılırsam Allah korusun ve sebebi o olursa iki cihandada hakkım helal değil kendisine
Esin de mesafe koyar tavrini gosterirse duzeltir kendini. Esin hicbir sey olmamis gibi evine gidiyor dimi kayinvalidenin hicbir sey olmamis gibi sohbet muhabbet. Cix duzelmez böyleBu sürüm kayınvalideler sana bana denk geldi demekki.
Bizimki arsız,kaç kez konuşmayı kestim ama yarın hiç bişi olmamış gibi yine aradı.
Allahtan eşim durumun farkında senin arkandayım her durumda öğrenecekler edebi diyor. Çok şükür.
Kadın anlamak istemiyor. Beni ezikliyor kendince .
ne zaman arkamı dönsem gözü popişimde onla uğraşıyor :) kilo mu aldın kilo mu verdin. Hey allahım hey
Amin. Rabbim sizide korusun.Allah korusun sizi, eşiniz benim nişan attığım kişi gibi aileci değilse sürekli annem annem demiyosa aradaki ayırımı yapabiliyorsa ve en önemlisi sizin arkanızdaysa yuvanızı bi kaynana için yıkmayın. İnanın nişan attığım kişi hijyen yönünden kendine baksa ve biraz arkamda durup ailesine sınır çizseydi kaynana kendi kendine patlasın der nişan atmazdım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?