Kaynana sorunsalı

Kaynananızın ya da görümcenizin size inceden inceye alttan alta laf soktuğunu hissettiğinizde ne yaparsınız.
Hangi secenek derseniz ben aninda cvp verme taraftariyim.
dogrumu yalnismi bilemem ama benim yapim bu dilimi tutamam.
aslinda hic cvp vermemek.
dun tvde hoca cok guzel bisey anlatti kulagima kupe yaptim.hemde peygamber efendimizin sunneti.
hz ALİ efendimizi bi musrik surekli laflariyla taciz edermis.kavga ciksin diye.
bir soylemis iki soylemis hz Ali efendimiz karsilik vermemis baslarda.
peygamber efendimizde onlari izliyormus.
musrik Allaha ve Kurana dil uzatmaya baslamis.hz ali artik dayanamamis ve sinirlenerek adama sert sozler soylemis.
peygamber efendimiz hz ali efendimizin karsilik vermesine uzulmus ve kalkmis gitmis.
hz Ali sormus bi hatami ettim diye.
peygamber efendimiz demiski.
evet ya Ali hata ettin.
o adam sana laf sayarken senin yanindaki melekler senin yerine cvp veriyolardi seni savunuyolardi demis.
ama sen kendini savunmaya basladiginda melekler senin yanindan ayrildilar uzulerek demis.

Bu hadis benm cok hosuma gitti.
sahsen artik ben kimseye cvp vermeyi dusunmuyorum

duruma gore ama ben taktiksiz politik olmayan bir karakterde oldugumdan aninda laf sokmayi tercih ederim,ah su samimiyetsiz kiskanc kaynanalar(iyi olanlar haric kucuk bir yuzdeyle)

O kadar çok ki lafları mesela beni şık giyinmiş görünce eşiminde üstünde normal düzgün bir gömlek var hemen ona ayyyy oğlumm sen niye bu eskiyi giymişsin diyor sanki ben oğluna bakamıyor muşum iması
Bide dün şuraya gittik desem aaa ama dün ışıklarınız hiç sönmedi ki der bütün gece bizim evi gözetlemiş evler karşı karşıya da :)
Bi konuda yardım edecekse iyimserlik ayağına sen bunu nasıl yapıcan sen yapamazsın çekil ben yaparım der sinir olurum bundan daha beterleride var tabi aklıma ilk gelenler

sanki benim kaynanamdan bahsediyorsun :KK70: yok isiklariniz sönmedi yok arabaniz burdaydi vs vs.

ben ozaman acik acik diyorum hayirdir anne bizimi gözetliyordun diye ozaman yok kizim tesadüfen gördüm diyor.
Her laf soktugunda sizde sakayla karisik cevabini verin.

Allahim on gündür kafa yemece . Ozel hayat sifir,koca iptal,laf sokma top one.....sabaha kadar konusalimbitmez.....

Küçük küçük yermeye çalışıyorlar sizi ama sizde tatlı tatlı laf sokabilirsiniz diye düşünüyorum. Keşke böyle oyunlar olmasa insanlar arasındaki ilişki düz olsa ama madem böyle ; evin ışıkları hep yanıyordu derse bana, yani hiç işin yok bizim ışıkları mı takip ettin anne alemsin derim en azından.
Benim tarzımda bu küçük büyük her lafa cevap veririm.ilk zamanlar susuyordum baktım olmadı küçüğe küçük büyüğe büyük cevap çok zevkli oluyor.oysa saygı istiyorum sadece.

Ay üf ne demek istiyorlarsa düpe düz desinler. Hic sevmem böyle oyunlari ... Lafi soluyorlar acik acik sen ne demek istiyorsun ki sordugunda NOLDU KI :KK57: diyorlar bide ....... :KK67:

Ay üf ne demek istiyorlarsa düpe düz desinler. Hic sevmem böyle oyunlari ... Lafi soluyorlar acik acik sen ne demek istiyorsun ki sordugunda NOLDU KI :KK57: diyorlar bide ....... :KK67:
Aynen olay bu.iyi niyetle demiş oluyorlar sonrada.neden düpedüz yapsa kötüye çıkacak adı.aynı formülle cevap verelim bizde kötü olmayalım o zaman

Kayinvalidem de öyle diyor eski çorap giymiştir kocam... yeni çorap almiyormusun dedi bende birşey demedim. Giydiklerimi karisir olmamis başka giy. Ne giyeceğini sasiriyorum kayinvalidem güzel giyinmemi ister hakli eskiyi giydirmez millet laf sokmasin diye. Hele ki uyarir. Senin kadar alingan da değilim :KK70: hamileyim bebegimin kilosunu anlatip duruyordu morelim bozuldu eşime anlattim tabi oda kizmisti ama kalpleri kirilmasin diye hic birşey demiyorum. Eşimden biseyde saklamam icimede atamam zaten.

Onuda yapamiyorum ki ... Vallah hic anlamiyorum öyle igneli laflardan öhrenmek lazim :/
Hmm aklını biraz o tarafa çalıştırman lazım.sonra kolay oluyo.ne eksik ne fazla sana yaptığının aynısı. Düşün bul işte kolla ve zamanı gelirse o an ya da yapıştır:) bu herkes için geçerli yok öyle lafı sokup kaçmak:) duyan da beni pek fena sanır değil aslında sonradan açıldım canım çok nazlı ve kibar kızdım kimse nazına oynamayınca ve kıymetini bilmeyince böyle oluyor.tabi adamına göre.ne deniyor buna hayat dersi mi.

öyle laf sokmani gerektirecek birsey görmedim acikcasi. O sakin ve inceden laf atiyorsa senin birden patlayip gürlemen iyi olmaz. Kendini ezdirme tabi ki ama agir bisey soyledigini dusunmedigim icin cevap vermezdim ben

Aman tek derdiniz bu olsun,ne kaynanalar gördü bu forum,oğlunu dolduran,alenen laf eden,döven,söven. Yerinizde olsam güler geçerim. Çekil ben yaparım dediğinde oturur keyfime bakarım.

Cevap vermeye degmezler, saten anlamicaklar:)
Benim esim kiloluydu mesela ilk tanistigimizda sonra yavas yavas kilo vermeye basladi. Evlenince dahada verdi, bende dikkat ettiriyordum kilosuna. Benim hamileligimde haliyle tek yemek yemeyi sevmedigim icin oda benle birlikte yiyordu ve biraz kilo aldi, ama o eski kilosuyla uzaktan yakindan alakasi yoktu..kaynanam birgün "evlenen kilo aliyo, oglum kilo almis!" diyince "hic kusura bakma ben onu aldigimda incecik degildi saten" dedim bi afalladi.

10 yasindayken 50 kilo yapmis cocugunu onla övünen kadin, benleyken 2-3 kilo almasini laf etmeye kalkiyor.

Hmm aklını biraz o tarafa çalıştırman lazım.sonra kolay oluyo.ne eksik ne fazla sana yaptığının aynısı. Düşün bul işte kolla ve zamanı gelirse o an ya da yapıştır:) bu herkes için geçerli yok öyle lafı sokup kaçmak:) duyan da beni pek fena sanır değil aslında sonradan açıldım canım çok nazlı ve kibar kızdım kimse nazına oynamayınca ve kıymetini bilmeyince böyle oluyor.tabi adamına göre.ne deniyor buna hayat dersi mi.

Cok güzel söyledin vallah :KK52:
Cok sükür senede bir veya iki senede bir görüyorum zaten hicte aramiyorum :KK48:
Ama bidaha laf sokarsa bana bende cevabini vericem alttan alttan :KK45:

Cok güzel söyledin vallah :KK52:
Cok sükür senede bir veya iki senede bir görüyorum zaten hicte aramiyorum :KK48:
Ama bidaha laf sokarsa bana bende cevabini vericem alttan alttan :KK45:
Oldu bile istemen yeterli inan.bende az görüyorum sayılır ama gördüklerim bana yetti.ilginçtir samimi ve iyi davrandığı zamanlarda(beni kaybettiğini anladığı zaöanlar)hemen yumuşarım.bi tarafım hala saf yani.ama bilmiyorum böyle nereye kadar sevmiyorum kırıp kırıp yüzyüzr bakmayı onlar alışmış olabilir eskilerde öyleymişya hani kavga !gürültü.

Cevap vermeye degmezler, saten anlamicaklar:)
Benim esim kiloluydu mesela ilk tanistigimizda sonra yavas yavas kilo vermeye basladi. Evlenince dahada verdi, bende dikkat ettiriyordum kilosuna. Benim hamileligimde haliyle tek yemek yemeyi sevmedigim icin oda benle birlikte yiyordu ve biraz kilo aldi, ama o eski kilosuyla uzaktan yakindan alakasi yoktu..kaynanam birgün "evlenen kilo aliyo, oglum kilo almis!" diyince "hic kusura bakma ben onu aldigimda incecik degildi saten" dedim bi afalladi.

10 yasindayken 50 kilo yapmis cocugunu onla övünen kadin, benleyken 2-3 kilo almasini laf etmeye kalkiyor.
Sende güzel savunmuşsun kendini.Seninki yine iyi.kilo problem değil.ben ev taşıdım diye.milletin başına gelecek var şimdikiler ev beğenmiyo gibi bişey dedi. başka birini örnek gösterdi.gelde alınma bende eski evi beğenmiyordum bunu biliyor.içime sinmeyen evde neden oturayımki üstelik çalışıyorum hakkım.üstüme alınsam cevap versem sana demedim der alınmasam mevzu aynı dememeli öyle şey.bende ona uygun cevap veriyorum tabi.cevap çok.

X