Kaynana sorunsalı

İnceden mi yapıştırırsın biraz uzman olmak gerek =)
Duruma göre değişir.
Ben bundan 6-7 sene önce çok önemli bi sınava girdim. Yaklaşık 6 ay ginde 4 saat uyudum. Zaman zaman komşularım baktı çocuğuma bana yemek yapıp getirdiler. Neyse ben sınavı geçtim.hayırlı olsun bile demediler. Ama aldığım unvan çok önemli ve büyük bş unvandı. Bayramda kv ye gittik. Akrabaları sordu. Nasıl oldun sınav mı oluuor falan diye. Kv ( aynı şehir de yaşıyoruz) başladı dizlerini dövmeye. Ahhhh çok zordu. Papatya oğlum pek zorluk çekti dedi. Ben de akrabalarına " çok zordu ama Allah komşularından razı olsun. Onlar yemeğimi yaptı çocuğuma baktı. Başka da kimseden yardım görmedim. Ahhhh kendi annem burada yaşasa hiç. Rezillik çekmezdik " dedim. Ve kv vınnnnn kaçtı. Başka çok örnek var bende.
Ben bunları demeseydim kendimi yerdim. Sanki çok mu yardım etti bi de övünd inşaaların yanında vs vs. Eşimi de yerdim. Ohhhh böyle ben rahatım

Sen o dönemde bize hiç yardımcı olmamaşsın, bana hayırlı olsun bile dememişsin ne kaşınıyon di mi, akraban sorunca kalk git ya da lafa karışma. O karışmasa ben de ona birşey demezdim.

Dökeceksin tabi canım bütün taşları yoksa sen şişiyosun ama benimkileri görsen bi masum bi masum görünüyorlar ki sanki hiç sana bişey dememiş ama o iğnelemeler yok mu onlar ahh cevap versen üstüne alınmış oluyosun vermesen çatlıyosun ahh ahh bide bişeyi başarırsın hemen üstüne konmazlar mı tam dövmelik :)

Of bence abartiyorsinuz. Birakin konussunlar ben hic dikkate almıyorum agir laf soylemedikleri surece..

Ay benimki de başkalarının yanında bana bi iyidir sorma. Ben normalde konuşmuyorum zaten.eskiden görüşürdük ama. Yılda 2 kere eşimin Hatrına bayramlarda gidiyorum. Akrabalarına falan biz iyiyiz demeye getiriyor. Çok mecbur kalırsam konuşurum. O da kaşınır zaten. Ben ona söylüyorum lafımı ne kendi içimi şişiriuorum ne de eşiminkini. Bundan 1 sene önce falan bunlar bize heldi. Buradaki Komşuları ( ben de tanıyorum çoğunu) bana ev görmeye gel ek istemişler. Bu da papatya sizi kabul etmedi demiş ki haberim bile yok. Bana sormadı bile. Ben onlara Gönül koydum gelmediler diye onlardan biri de eşime papatyaya kırıldık bizi kabul etmedi demiş. Kv bize geldiğinde eşime x teyzene ( bu komşulardan biri) şöyle şöyle diye birşeyler anlatıyor. Aha dedim tam vakti. X teyE demişken dedim. Neden böyle böyle yaptın dedim. Sen nerden biliyon yok öyle birşey falan dedi bu. Bi taraftan da çantayı aldığı gibi gityi. Bi sene. Falan sesi çıkmadı hiç.

Süpersin insan içinde tutunca daha çok kinleniyor.

Küçük küçük yermeye çalışıyorlar sizi ama sizde tatlı tatlı laf sokabilirsiniz diye düşünüyorum. Keşke böyle oyunlar olmasa insanlar arasındaki ilişki düz olsa ama madem böyle ; evin ışıkları hep yanıyordu derse bana, yani hiç işin yok bizim ışıkları mı takip ettin anne alemsin derim en azından.

ben anlamamış gibi yaparım, öyle yapıyorum. tam bir melek oluyorum hele de eşim varsa bazen eşim anlayıp annesini uyarıyor ne demek istedin anneciğim falan diyor ama kaynanam çok iyidir sık sık yapmaz öyle şeyler hem oğlundan çok beni tutar. eşime karşı kayınvalidemle cephe aldığımız oluyor bazen..

Ben de öyle yapınca içim şişiyor ama
Bide saf anlamadı sanıyorlar
bende sizin gibiydim.. evleneli 3 yıl oldu.. 5 yılı doldurduk toplam fakat.. hep iyi niyetimi kullandılarr.. birşey söylediler.. anlamaz oya getirdiler.. fakat ben hep saygıdan sustumm.. ama iplerii bu kış kopardık.. ve malesef benim evimde kavga edip yüzgöz oldukk.. içimi döktüm.. o da tabii.. artık birşey demiyorr.. cevap verir oldum çünkü.. birde benim kv gülerek laf sokar... sanki laf söylemiyormuş gibi olur ama anlayan anlarr.. bende artık birşey oldu mu gülerek iğneliyorum.. sert olunca suçlu olunuyor.. gülerek sakin sakin laflarınızı söyleyin derimm tabi saygı çerçevesinde.. büyüğünüz ve en önemlisi eşşinizn ailesi hep yüzyüze geleceksinizz eşiniz için

peki sen ev hanımı mısın yoksa çalısıyor musun?

Kaynananızın ya da görümcenizin size inceden inceye alttan alta laf soktuğunu hissettiğinizde ne yaparsınız.
Her birine cevap verip aynı seviyeye düşmem yeri gelince sağlam birer darbe ve asla yüz göz olmam. Sen cevap verirsen kavga ediyor olursunuz o da bana dedi der. Eğer onlar konuşursa edepsizlik, suç onların olur.

Eşini tembih et..
ben karım güzel olsun istiyorum desin..
Kıskançlıktan çatlasın. . :)

ya benm bazen beynim donuyo sanki, aklıma hiçbişey gelmiyo. farkındaysanız cevap vermiyorum size diyebiliyorum sadece

Esinin kiyafeti konusunda eskilerini cok seviyor der gecerim
Butun gece evi gozetlemesi konusuna annecim biz bazen isiklari acik birakip disari cikiyoruz geziyoruz hani olur da habersiz falan gelirsen kapiyi acmadik zannetme anla ki evde yokuz derim
Sen yapamazsin cekil derse de cekilirim yapsin sesimi cikarmam ama bir dahaki sefere neyi yapmami istese annecim sen daha guzelini yaparsin sen yap ben hiccccc karismayayim beceremem derim

Hiçbir şey dikkate almam
pekı nasıl dayanıyorsunuz ?
yanı ne bıleyım ıcınız ıcınızı yemıyor mu
bırde su da var mesela bana laf sokulunca ben laf yetıstıremedıgıme degıl benı aptal yerıne koydularınına üzülüyrıum
bır kac kere onu da denedım dırek ben de lafı yapıstırdıgım oldu ama gene mutlu olmadım '' oh ne guzel de lafı yapıstırdım '' dıyemedım yanı yakıstıramadım kendıme ben nasıl bu sevıyeye dustum dedım gene mutsuz oldum

normalde ole olması gerekmez mı mesela sız bana bı laf attınız bende sıze yapıstırdım tamam konu kapanması gerekır
hırsımı almıs olmam gerekır ama o da yok lafı ben de soksam bıle yıne ıcım sogumuyor

laf karsılık vermesenız bu sefer de sızı anlamıyor zannedıyorlar ustunuze cıkıyorlar daha da aptal yerıne koyuyyorlar karsılık versenız cemkırmeye donuyor bana gore cır
keflıkten baska bıse degıl
yanı ben en sonunda susmayı tercıh ettım cunku anladım ben sevıyemı dusurunce daha mutsuz oluyorum
lafına laf yapıstırmak benım tarzım degılmıs anladım ben

ya da ben o ınce ayarı tutturamadım lafın altında kalmayıp hem de sevıyeyı dusurmemek nasıl oluyor bılenedım

mesela karsılıklı sıze yazıyorum gıbı oluyor ama daha oncekı yorumlarınızı begendıgım ıcın yazıyorum

benım fazla mısafırım olmaz yanı hep ıstemısımdır esımın arkadasları benım arkadaslarım olsun gencler takılalım falan ama olmadı oyle bı ortam
bu aksam bıze kırk yılın basında dıyeyım esımın arkadasları ıftara gelıyor eslerıyle toplam 8 kısı olacagız
dun aksam da kv delerdeydık kendısı radar gıbı ve ogrenıyor bı sekılde bızım eve mısafır gelecegını ogrenınce
saat gece 12 de esımı aradı ve '' abiginen yengegine de cavırın'' dedı esım '' yok anne bız beraber olacagız dedı kapattı telefonu
burada kv denın amacı herkesı bırlık beraberlık ıcınde tutmak ( halbukı esım abısı ıle cok can cıgerdır )
yanı bole kendını o sekılde goruyor herkesı ıdare eden aılemızın dıreği o olmazssa bizi yönlendirmezze yasamayamayız falan zannedıyor
bende hıc bıse demedım ama aslında kalbımden de gecmıstı cagırmak eltımı ama gururumu kıramadım ( eltımle aramız soguktur yanı meraba meraba seklınde kımse kımseye ozelını anlatmaz o sekılde yuze gulme seklınde ıyıyız )
bugun sonra dusundum hem kandıl allah ıcın yapayım dedım ve eltımı cagırdım
sımdı de dusunuyorum eltımın pesıne takılır gelırmı dıye hıc dusunce yoktur kendısınde bunlar da genc ben gelmeyım demz
iyi mi yaptım bilmiyorum eşime de dedım ben annenın lafı ıle cagırmıyorum kalbımden gectı dıye
ama dıyorum ya gururumu yenemıyorum
şimdi kadın dıydur nasılda yonettım dedıgımı yaptırdım dıye

özet cümle..edepli edebinden susar cahil ben susturdum sanar

10 yıl sonra k.k. yı düşünemiyorum. Kv daha pek buraları kesfedemedi kimi neti kullanmiyor bile.ama on yil sonra kv buya bi girecek dün akşam yaşadıkları olay .gelini

gelinlerle kv arasında taraf tutmalar.catişmalar artacsk

kan gövdeyi götürecek.
Kaynanalar gelinlerden şikayet edecek
GELIN SORUNSALI

ya o günleri Çok merak ediyorum.
Inşallah görürüm yaşasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…