- 14 Temmuz 2022
- 1.303
- 2.840
- 53
- Konu Sahibi Nisanlikiz
-
100 kere nerede yazmışım? Meşgulken yazınca kelime tekrarına düşülebiliyor hanımefendi gözden geçirmeden gönderdim. Ayrıca bence görgüsüz ve anlayışsız aile değil, yerine göre bu bir kültür. Bir evde 10 kişi yaşıyorlar mesela yine yakınımızda bir aile, ev devasa büyük ama herkes de kabul etmez. Herkesin bir normali vardır o yüzden kayınvalideyi de, oğlunu da, beraber yemek yeme kültürünü de anlıyorum ama geline yapılan kötü muameleyi kabul etmiyorum asla. Alışılmış bir durum olunca hadi gel aileden kopalım demekle aynı şey yemeği ayrı yemek. Ve de istediği anda kopamaz konu sahibi, onu söylemek istedim doğulu diyerek.Her şeyi tek tek yazmaya gerek yok ama 100 kere doğulu diye belirtmeye uzun bir paragrafa gerek var tuhaf, o zaman bölgesel konuşmadan yorumunu yapsaydın dikkat cekmezdi bence hanımefendi. Görgüsüz anlayışsız ailelerde böyle şeyler oluyor diyebilirdin mesela
Ben de doğudayım, buralı değilim ama gerçekten de bu bölgede var bu kültür. Başka hiçbir yerde 2-3 gelin Kv ile birlikte yasamayı kabul etmez. Kayınvalide ile aynı evde yaşayan vardır belki ama 2-3 gelin mümkün değil. Doğuda da her yer aynı değildir tabi. Mesela benim görümcemler de ikide bir dile getirir bizde birlikte yaşamak var diye. Tabi kendilerine gelince istemezler.Her şeyi tek tek yazmaya gerek yok ama 100 kere doğulu diye belirtmeye uzun bir paragrafa gerek var tuhaf, o zaman bölgesel konuşmadan yorumunu yapsaydın dikkat cekmezdi bence hanımefendi. Görgüsüz anlayışsız ailelerde böyle şeyler oluyor diyebilirdin mesela
Sende yemez mi?Aynen öyle haklısın da eşim bende yemez ama
Öff bu muhabbetler ne ya kaldımı bunlarMerhabalar 4 aylık evli ve 7 haftalık hamileyim. Kaynanamla aynı binada oturuyoruz haliyle yemegimizi beraber pisirip beraber yiyoruz. Ben evlendigim günden beri kaynanam sürekli laf sokuyor ceyizimde sofra bezi alamayisima bile laf soktu. Kaynanamın amcası ölmüş kaynanama taziye de verdim arayarak oğlu bugün gelmiş elini öpmüş başın sağ olsun diyor ben demedim diye bana diyor sen annene saygı gosterseydin bana da gösterirdin bak oğlumu gör diyor. Ben de sinir küpüne döndüm sen bana değer vermiyosun dedim ve evime gittim. Artık yemeğimi de ayırmak istiyorum şu kadına tahammülüm kalmadı eşime anlatıyorum o da aynı annesi kafasında çıldırcam napmaliym
Ah şu kayinvalideler...Merhabalar 4 aylık evli ve 7 haftalık hamileyim. Kaynanamla aynı binada oturuyoruz haliyle yemegimizi beraber pisirip beraber yiyoruz. Ben evlendigim günden beri kaynanam sürekli laf sokuyor ceyizimde sofra bezi alamayisima bile laf soktu. Kaynanamın amcası ölmüş kaynanama taziye de verdim arayarak oğlu bugün gelmiş elini öpmüş başın sağ olsun diyor ben demedim diye bana diyor sen annene saygı gosterseydin bana da gösterirdin bak oğlumu gör diyor. Ben de sinir küpüne döndüm sen bana değer vermiyosun dedim ve evime gittim. Artık yemeğimi de ayırmak istiyorum şu kadına tahammülüm kalmadı eşime anlatıyorum o da aynı annesi kafasında çıldırcam napmaliym
neden? anasının evinden çıkamayacaksa niye evlenip aile kurmaya kalkmış?
Siz hatayı başta yapmissiniz.Aile apartmanında oturarak.Muhakkak taşının.Merhabalar 4 aylık evli ve 7 haftalık hamileyim. Kaynanamla aynı binada oturuyoruz haliyle yemegimizi beraber pisirip beraber yiyoruz. Ben evlendigim günden beri kaynanam sürekli laf sokuyor ceyizimde sofra bezi alamayisima bile laf soktu. Kaynanamın amcası ölmüş kaynanama taziye de verdim arayarak oğlu bugün gelmiş elini öpmüş başın sağ olsun diyor ben demedim diye bana diyor sen annene saygı gosterseydin bana da gösterirdin bak oğlumu gör diyor. Ben de sinir küpüne döndüm sen bana değer vermiyosun dedim ve evime gittim. Artık yemeğimi de ayırmak istiyorum şu kadına tahammülüm kalmadı eşime anlatıyorum o da aynı annesi kafasında çıldırcam napmaliym
Merhabalar 4 aylık evli ve 7 haftalık hamileyim. Kaynanamla aynı binada oturuyoruz haliyle yemegimizi beraber pisirip beraber yiyoruz. Ben evlendigim günden beri kaynanam sürekli laf sokuyor ceyizimde sofra bezi alamayisima bile laf soktu. Kaynanamın amcası ölmüş kaynanama taziye de verdim arayarak oğlu bugün gelmiş elini öpmüş başın sağ olsun diyor ben demedim diye bana diyor sen annene saygı gosterseydin bana da gösterirdin bak oğlumu gör diyor. Ben de sinir küpüne döndüm sen bana değer vermiyosun dedim ve evime gittim. Artık yemeğimi de ayırmak istiyorum şu kadına tahammülüm kalmadı eşime anlatıyorum o da aynı annesi kafasında çıldırcam napmaliym
Adam yeni bir aile kurmuyor ki cocuk yapacak annesine gelin olacak kadin almiş evlenmiş.
İyi de bu doğu kültüründe çok yaygın, bunu kim inkar edebilir ki? Ben güneydoğuda yaşıyorum, eşim buralı. Burada da Bursa’ya göre çok fazla birlikte yaşamak. Görgüsüzlükten ziyade bu sanırım bir kültür, geleneksel aileler hala bunu tercih ediyor. He tabii ki doğuluların hepsi böyle değil. Biz mesela, değil birlikte yakın bile oturmuyoruz. Yaşayacağımız semte de ben karar verdim hatta. Biz böyleyiz diye bu gerçek değişmiyor ama.Her şeyi tek tek yazmaya gerek yok ama 100 kere doğulu diye belirtmeye uzun bir paragrafa gerek var tuhaf, o zaman bölgesel konuşmadan yorumunu yapsaydın dikkat cekmezdi bence hanımefendi. Görgüsüz anlayışsız ailelerde böyle şeyler oluyor diyebilirdin mesela
Denendi onaylandı. Benimki bir değil iki cinnette çözüldü ama çözüldü çok şükür ahahahahAllah dağına göre kar veriyor bacım napcanPek sanmıyorum yapacağını ama hadi söyleyeyim bir cinnet her şeyi çözer gelmiyorum gitmiyorum evim mutfağım ayrı bir süre kimseyle görüşmek istemiyorum seni de boşarım de kocana net ol
Evinizde mutfak yok mu ki aç kalıyorsunuz?Kazayla oldu korunuyorduk. Aynen gitsin orda yesin ben aç kalmaya razıyım
Evinde yap yemeğini kim ne diyebilirMerhabalar 4 aylık evli ve 7 haftalık hamileyim. Kaynanamla aynı binada oturuyoruz haliyle yemegimizi beraber pisirip beraber yiyoruz. Ben evlendigim günden beri kaynanam sürekli laf sokuyor ceyizimde sofra bezi alamayisima bile laf soktu. Kaynanamın amcası ölmüş kaynanama taziye de verdim arayarak oğlu bugün gelmiş elini öpmüş başın sağ olsun diyor ben demedim diye bana diyor sen annene saygı gosterseydin bana da gösterirdin bak oğlumu gör diyor. Ben de sinir küpüne döndüm sen bana değer vermiyosun dedim ve evime gittim. Artık yemeğimi de ayırmak istiyorum şu kadına tahammülüm kalmadı eşime anlatıyorum o da aynı annesi kafasında çıldırcam napmaliym
Yemeğinizi ayıracaksınız işte, gidip evinizde kendiniz yapacaksınız.Artık yemeğimi de ayırmak istiyorum şu kadına tahammülüm kalmadı eşime anlatıyorum o da aynı annesi kafasında çıldırcam napmaliym
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?