- 3 Nisan 2023
- 2.287
- 4.582
- 53
- 25
- Konu Sahibi Nisanlikiz
-
Eltim de kaynanamın gözüne girmeye çalışıyor kaynanam çok laf söylüyor hiç önünde konuşmuyor evini temizliyor ona yaranmaya çalışıyor. Bana da lafını sokuyorsizin suratınız yok mu?
sizde yukarı çıkınca asın
E siz daha kendinizi koruyamıyorsunuz çocuğunuzu nasıl koruyacaksınız bu dillerdenEltim de kaynanamın gözüne girmeye çalışıyor kaynanam çok laf söylüyor hiç önünde konuşmuyor evini temizliyor ona yaranmaya çalışıyor. Bana da lafını sokuyor
Aynen öyle haklısın da eşim bende yemez amaÇağırdığı zaman ben yemeğimi yaptım anne sağolasın dersin yeter one öyle evcilik oynar gibi beraber her gün yemek yemek benim. Görümcem de kaynanası ile aynı bina da bir kere birbirlerine geldiklerini görmedim bayramda seyranda
Onlar birinci sınıfa giden çocuğun ağzına yemek veriyorlar kendilerini geliştirmemis insanlar bunlar. Ben kendi çocuğumu korurum inşallah Allah yardım ederE siz daha kendinizi koruyamıyorsunuz çocuğunuzu nasıl koruyacaksınız bu dillerden
Yav :))Onlar birinci sınıfa giden çocuğun ağzına yemek veriyorlar kendilerini geliştirmemis insanlar bunlar. Ben kendi çocuğumu korurum inşallah Allah yardım eder
Eltim de kaynanamın gözüne girmeye çalışıyor kaynanam çok laf söylüyor hiç önünde konuşmuyor evini temizliyor ona yaranmaya çalışıyor. Bana da lafını sokuyor
Aynen öyle haklısın da eşim bende yemez ama
Bizde doğuluyuz ayrı yaşıyoruz yürüme mesafesinde bile değil evimiz kaynanam davet etmeden gelmez görümcelerde aynı şekil, rahatsız etmezler, gelecekleri zaman arayıp müsaitmisin diye sorarlar, normal olanı bu yani doğulular dogulular diye 1000 kere belirtmişsinizde bende kendimden örnek vereyim dedim sevgili batılıBüyük ihtimalle doğulusunuz, Allah kolaylık versin. Herkeste olmamakla birlikte doğulu ailelerde görüyorum sizin durumunuzu. Yolun karşısında doğulu komşularımız var sülalecek yaşıyorlar resmen. Kayınvalide, 3 oğul, 2 gelin, 6 torun hepsi bir arada yemek yiyor. Kayınpeder yeni öldü bir de o vardı. Allahtan bir gelinin ayrı evi var onlar yatmaya kendi evine gidiyor. Dua edin siz de kayınvalide yanında kalmıyorsunuz. Ekseri doğulu ailelerin alıştığı kültürleri, bir yaşam tarzı var, muhtemelen kayınvalide onu yaşatmaya çalışıyor.
Eviniz ayrıymış ne güzel, yemeğinizi evinizde yemeye alıştırın eşinizi. Evde iş bulun kendinize kayınvalide evi beklemeyin sürekli. Çocuk sahibi olursanız işiniz daha da zor olacak.
Aynen öyle haklısın da eşim bende yemez ama
Niye evlenmiş o zaman beyimAynen öyle haklısın da eşim bende yemez ama
Ben değil biz bile diyemiyorsunuz.Aynen öyle haklısın da eşim bende yemez ama
Herkes aynı demedim ayrıca çevremde çok doğulu var, doğu anadolu yoğunluklu olarak. 3 aile bu şekilde yaşıyor, ben gördüğüme göre yorum yaptım. Her bölgenin bir kültürü var oranın da aile bağları kuvvetli olduğu için beraber yaşadıklarını biliyorum niyet okuyuculuk yapmayın lütfenBizde doğuluyuz ayrı yaşıyoruz yürüme mesafesinde bile değil evimiz kaynanam davet etmeden gelmez görümcelerde aynı şekil, rahatsız etmezler, gelecekleri zaman arayıp müsaitmisin diye sorarlar, normal olanı bu yani doğulular dogulular diye 1000 kere belirtmişsinizde bende kendimden örnek vereyim dedim sevgili batılı
Her şeyi tek tek yazmaya gerek yok ama 100 kere doğulu diye belirtmeye uzun bir paragrafa gerek var tuhaf, o zaman bölgesel konuşmadan yorumunu yapsaydın dikkat cekmezdi bence hanımefendi. Görgüsüz anlayışsız ailelerde böyle şeyler oluyor diyebilirdin meselaHerkes aynı demedim ayrıca çevremde çok doğulu var, doğu anadolu yoğunluklu olarak. 3 aile bu şekilde yaşıyor, ben gördüğüme göre yorum yaptım. Her bölgenin bir kültürü var oranın da aile bağları kuvvetli olduğu için beraber yaşadıklarını biliyorum niyet okuyuculuk yapmayın lütfen
Biz egeliyiz ama orta okula kadar amcalarla beraber yerdik yemeğimizi yani bayanla aynı kaderi paylaştı bir süre anneciğim. Kendi başımdan da geçti
Eşin anlayışlı biriyse otur konuş artık bir çocuğunuzun olacağını ve tam bir aile olabilmek için yalnız yemek yiyip sohbet etmenin önemli olduğunu anlat ve artık onun ailesinin sizin için zahmete girmesine gerek olmadığını yorulmamalarını söyle ben kendi kafamdaki tarifleri denemek istiyorum seninle yalnız kalmak istiyorum hem hamileyim duygusal bir süreçten geçiyorum gereksiz alınganlıklar küslükler olmasın aramızda en iyisi biraz uzak kalalım deMerhabalar 4 aylık evli ve 7 haftalık hamileyim. Kaynanamla aynı binada oturuyoruz haliyle yemegimizi beraber pisirip beraber yiyoruz. Ben evlendigim günden beri kaynanam sürekli laf sokuyor ceyizimde sofra bezi alamayisima bile laf soktu. Kaynanamın amcası ölmüş kaynanama taziye de verdim arayarak oğlu bugün gelmiş elini öpmüş başın sağ olsun diyor ben demedim diye bana diyor sen annene saygı gosterseydin bana da gösterirdin bak oğlumu gör diyor. Ben de sinir küpüne döndüm sen bana değer vermiyosun dedim ve evime gittim. Artık yemeğimi de ayırmak istiyorum şu kadına tahammülüm kalmadı eşime anlatıyorum o da aynı annesi kafasında çıldırcam napmaliym
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?