• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynana sorunsalı yemeğimi artık nasıl ayırabilirim

Eltim de kaynanamın gözüne girmeye çalışıyor kaynanam çok laf söylüyor hiç önünde konuşmuyor evini temizliyor ona yaranmaya çalışıyor. Bana da lafını sokuyor
E siz daha kendinizi koruyamıyorsunuz çocuğunuzu nasıl koruyacaksınız bu dillerden

Çağırdığı zaman ben yemeğimi yaptım anne sağolasın dersin yeter one öyle evcilik oynar gibi beraber her gün yemek yemek benim. Görümcem de kaynanası ile aynı bina da bir kere birbirlerine geldiklerini görmedim bayramda seyranda
Aynen öyle haklısın da eşim bende yemez ama

Onlar birinci sınıfa giden çocuğun ağzına yemek veriyorlar kendilerini geliştirmemis insanlar bunlar. Ben kendi çocuğumu korurum inşallah Allah yardım eder
Yav :))

Eltim de kaynanamın gözüne girmeye çalışıyor kaynanam çok laf söylüyor hiç önünde konuşmuyor evini temizliyor ona yaranmaya çalışıyor. Bana da lafını sokuyor

e söyletmeyin kendinize laf.
yemeğinizi evinizde yapın elti ne yaparsa yapsın çok meraklıysa temizlesin evini. size ne eltinin kv ile ilişkisinden siz kendi ilişkinizi kurun ortama uyum sağlamaya çalışırsanız öyle tepenize binerler.

Büyük ihtimalle doğulusunuz, Allah kolaylık versin. Herkeste olmamakla birlikte doğulu ailelerde görüyorum sizin durumunuzu. Yolun karşısında doğulu komşularımız var sülalecek yaşıyorlar resmen. Kayınvalide, 3 oğul, 2 gelin, 6 torun hepsi bir arada yemek yiyor. Kayınpeder yeni öldü bir de o vardı. Allahtan bir gelinin ayrı evi var onlar yatmaya kendi evine gidiyor. Dua edin siz de kayınvalide yanında kalmıyorsunuz. Ekseri doğulu ailelerin alıştığı kültürleri, bir yaşam tarzı var, muhtemelen kayınvalide onu yaşatmaya çalışıyor.

Eviniz ayrıymış ne güzel, yemeğinizi evinizde yemeye alıştırın eşinizi. Evde iş bulun kendinize kayınvalide evi beklemeyin sürekli. Çocuk sahibi olursanız işiniz daha da zor olacak.

Büyük ihtimalle doğulusunuz, Allah kolaylık versin. Herkeste olmamakla birlikte doğulu ailelerde görüyorum sizin durumunuzu. Yolun karşısında doğulu komşularımız var sülalecek yaşıyorlar resmen. Kayınvalide, 3 oğul, 2 gelin, 6 torun hepsi bir arada yemek yiyor. Kayınpeder yeni öldü bir de o vardı. Allahtan bir gelinin ayrı evi var onlar yatmaya kendi evine gidiyor. Dua edin siz de kayınvalide yanında kalmıyorsunuz. Ekseri doğulu ailelerin alıştığı kültürleri, bir yaşam tarzı var, muhtemelen kayınvalide onu yaşatmaya çalışıyor.

Eviniz ayrıymış ne güzel, yemeğinizi evinizde yemeye alıştırın eşinizi. Evde iş bulun kendinize kayınvalide evi beklemeyin sürekli. Çocuk sahibi olursanız işiniz daha da zor olacak.
Bizde doğuluyuz ayrı yaşıyoruz yürüme mesafesinde bile değil evimiz kaynanam davet etmeden gelmez görümcelerde aynı şekil, rahatsız etmezler, gelecekleri zaman arayıp müsaitmisin diye sorarlar, normal olanı bu yani doğulular dogulular diye 1000 kere belirtmişsinizde bende kendimden örnek vereyim dedim sevgili batılı 😬🤪

Benimde aynı bina kaynanayla. Bi kac ay sürekli asagida yeme içme oldu. Sonra ben yapamadım. Sabahın 8 inde ben kim kahvaltı hazırlamak kim. Kaynana gelir eve beni kaldırırdi. Sonra uyku sersemi kadına kizmisim. Bundan sonra yeme içme ayrı olsun. Mutfağımi kullanmak istiyorum dedim. 9 senedir ayrıyız şükür. He gündüz işimi yaparim. Sonra kaynanaya iner evini süpürür toplarım yemeğini de bazen yaparim. O gün tarla işi olursa ve fazla yaparim. Yarısını kendi evime çıkarırım. Herkes alisti artık.

Sana gelince konu sahibi, evliliğin ilk aylarında olur böyle çekingenlikler, halsizim her yerim ağrıyor de yavaş yavaş koy mesafeyi baktın güzellikten anlamıyorlar gelmiyorum canım istemiyor de,, oda olmazsa yemek yaptığında berbat yap bulaşık yıkarken kır dök ay pardon de sonra zaten bu beceriksiz der çağırmaz sürekli ,, bana kalırsa kocana carla gelmiyorum allahın belası sen naparsan yap de yatak ayır 🤣🤣🤣

Esin de ayni kafadansa gecmis olsun. Benim kayinvalidem gil de ayni binada (onlar sonradan bizim eve geldi) hep beraber yemek aklima hic gelmedi gelmez de. Herkesin kendi düzeni var. Seni kendi evliliginde agirligin yok temel sorun o. Simdi birde hamilesin. Bebek gelince iyice basina cökerler. Esinin ve senin yasin kac?

Bizde doğuluyuz ayrı yaşıyoruz yürüme mesafesinde bile değil evimiz kaynanam davet etmeden gelmez görümcelerde aynı şekil, rahatsız etmezler, gelecekleri zaman arayıp müsaitmisin diye sorarlar, normal olanı bu yani doğulular dogulular diye 1000 kere belirtmişsinizde bende kendimden örnek vereyim dedim sevgili batılı 😬🤪
Herkes aynı demedim ayrıca çevremde çok doğulu var, doğu anadolu yoğunluklu olarak. 3 aile bu şekilde yaşıyor, ben gördüğüme göre yorum yaptım. Her bölgenin bir kültürü var oranın da aile bağları kuvvetli olduğu için beraber yaşadıklarını biliyorum niyet okuyuculuk yapmayın lütfen 😅
Biz egeliyiz ama orta okula kadar amcalarla beraber yerdik yemeğimizi yani bayanla aynı kaderi paylaştı bir süre anneciğim. Kendi başımdan da geçti. Herşeyi tek tek yazmak mı gerekiyor?

Konu sahibi muhtemelen bebeğine tek başına bakamayacak. Kv herseye yardim edecek. O görünmez, yemek görünür. Bu kadar batiyorsa 2 yaşlı insanla ayni sofraya oturmak yemeyin.

Herkes aynı demedim ayrıca çevremde çok doğulu var, doğu anadolu yoğunluklu olarak. 3 aile bu şekilde yaşıyor, ben gördüğüme göre yorum yaptım. Her bölgenin bir kültürü var oranın da aile bağları kuvvetli olduğu için beraber yaşadıklarını biliyorum niyet okuyuculuk yapmayın lütfen 😅
Biz egeliyiz ama orta okula kadar amcalarla beraber yerdik yemeğimizi yani bayanla aynı kaderi paylaştı bir süre anneciğim. Kendi başımdan da geçti
Her şeyi tek tek yazmaya gerek yok ama 100 kere doğulu diye belirtmeye uzun bir paragrafa gerek var tuhaf, o zaman bölgesel konuşmadan yorumunu yapsaydın dikkat cekmezdi bence hanımefendi. Görgüsüz anlayışsız ailelerde böyle şeyler oluyor diyebilirdin mesela

Merhabalar 4 aylık evli ve 7 haftalık hamileyim. Kaynanamla aynı binada oturuyoruz haliyle yemegimizi beraber pisirip beraber yiyoruz. Ben evlendigim günden beri kaynanam sürekli laf sokuyor ceyizimde sofra bezi alamayisima bile laf soktu. Kaynanamın amcası ölmüş kaynanama taziye de verdim arayarak oğlu bugün gelmiş elini öpmüş başın sağ olsun diyor ben demedim diye bana diyor sen annene saygı gosterseydin bana da gösterirdin bak oğlumu gör diyor. Ben de sinir küpüne döndüm sen bana değer vermiyosun dedim ve evime gittim. Artık yemeğimi de ayırmak istiyorum şu kadına tahammülüm kalmadı eşime anlatıyorum o da aynı annesi kafasında çıldırcam napmaliym
Eşin anlayışlı biriyse otur konuş artık bir çocuğunuzun olacağını ve tam bir aile olabilmek için yalnız yemek yiyip sohbet etmenin önemli olduğunu anlat ve artık onun ailesinin sizin için zahmete girmesine gerek olmadığını yorulmamalarını söyle ben kendi kafamdaki tarifleri denemek istiyorum seninle yalnız kalmak istiyorum hem hamileyim duygusal bir süreçten geçiyorum gereksiz alınganlıklar küslükler olmasın aramızda en iyisi biraz uzak kalalım de

Back