• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynana sorunsalı yemeğimi artık nasıl ayırabilirim

Her şeyi tek tek yazmaya gerek yok ama 100 kere doğulu diye belirtmeye uzun bir paragrafa gerek var tuhaf, o zaman bölgesel konuşmadan yorumunu yapsaydın dikkat cekmezdi bence hanımefendi. Görgüsüz anlayışsız ailelerde böyle şeyler oluyor diyebilirdin mesela
100 kere nerede yazmışım? Meşgulken yazınca kelime tekrarına düşülebiliyor hanımefendi gözden geçirmeden gönderdim. Ayrıca bence görgüsüz ve anlayışsız aile değil, yerine göre bu bir kültür. Bir evde 10 kişi yaşıyorlar mesela yine yakınımızda bir aile, ev devasa büyük ama herkes de kabul etmez. Herkesin bir normali vardır o yüzden kayınvalideyi de, oğlunu da, beraber yemek yeme kültürünü de anlıyorum ama geline yapılan kötü muameleyi kabul etmiyorum asla. Alışılmış bir durum olunca hadi gel aileden kopalım demekle aynı şey yemeği ayrı yemek. Ve de istediği anda kopamaz konu sahibi, onu söylemek istedim doğulu diyerek.

Kalabalık aile, aşiret kavramı batıda pek duymadım ben, doğuda yaygın. Ayrıca doğulu kelimesini aşağılama ya da dışlama gibi kullandığımı düşündünüz sanırım ki gocundunuz. Merak etmeyin insan sınıflamak bana göre değil.

Her şeyi tek tek yazmaya gerek yok ama 100 kere doğulu diye belirtmeye uzun bir paragrafa gerek var tuhaf, o zaman bölgesel konuşmadan yorumunu yapsaydın dikkat cekmezdi bence hanımefendi. Görgüsüz anlayışsız ailelerde böyle şeyler oluyor diyebilirdin mesela
Ben de doğudayım, buralı değilim ama gerçekten de bu bölgede var bu kültür. Başka hiçbir yerde 2-3 gelin Kv ile birlikte yasamayı kabul etmez. Kayınvalide ile aynı evde yaşayan vardır belki ama 2-3 gelin mümkün değil. Doğuda da her yer aynı değildir tabi. Mesela benim görümcemler de ikide bir dile getirir bizde birlikte yaşamak var diye. Tabi kendilerine gelince istemezler.

Aynen öyle haklısın da eşim bende yemez ama
Sende yemez mi?
Anlamadım eşiniz annesi ile mi yaşıyor üst katta?
Orası senin değil, sizin eviniz. Eşin ve senin.
Bugün kadınların hepsi çıldırtmalık gerçekten. 🤦
Bi de o kaza'dan eşiniz hiç yara almadan kurtulur da, siz galiba hayat boyu bir kısmınız eksik yaşayacak gibisiniz. :(

Merhabalar 4 aylık evli ve 7 haftalık hamileyim. Kaynanamla aynı binada oturuyoruz haliyle yemegimizi beraber pisirip beraber yiyoruz. Ben evlendigim günden beri kaynanam sürekli laf sokuyor ceyizimde sofra bezi alamayisima bile laf soktu. Kaynanamın amcası ölmüş kaynanama taziye de verdim arayarak oğlu bugün gelmiş elini öpmüş başın sağ olsun diyor ben demedim diye bana diyor sen annene saygı gosterseydin bana da gösterirdin bak oğlumu gör diyor. Ben de sinir küpüne döndüm sen bana değer vermiyosun dedim ve evime gittim. Artık yemeğimi de ayırmak istiyorum şu kadına tahammülüm kalmadı eşime anlatıyorum o da aynı annesi kafasında çıldırcam napmaliym
Öff bu muhabbetler ne ya kaldımı bunlar

Merhabalar 4 aylık evli ve 7 haftalık hamileyim. Kaynanamla aynı binada oturuyoruz haliyle yemegimizi beraber pisirip beraber yiyoruz. Ben evlendigim günden beri kaynanam sürekli laf sokuyor ceyizimde sofra bezi alamayisima bile laf soktu. Kaynanamın amcası ölmüş kaynanama taziye de verdim arayarak oğlu bugün gelmiş elini öpmüş başın sağ olsun diyor ben demedim diye bana diyor sen annene saygı gosterseydin bana da gösterirdin bak oğlumu gör diyor. Ben de sinir küpüne döndüm sen bana değer vermiyosun dedim ve evime gittim. Artık yemeğimi de ayırmak istiyorum şu kadına tahammülüm kalmadı eşime anlatıyorum o da aynı annesi kafasında çıldırcam napmaliym
Ah şu kayinvalideler...
Toksik kayinvalideler ne yapsan memnun edemezsin saygı bekler sevgi bekler ilgi bekler bekler de bekler.
Ama henüz çok yeni hamile olan Allah'ın ve oğlunun emaneti gelinine ve karnında taşımış olduğu masum bı bebeğe merhamet edip de çenesini kapatıp oturmaz yerine..
Cehennem bu tip insanlar için var..

Siz hatayı başta yapmissiniz.Aile apartmanında oturarak.Muhakkak taşının.

Hic gitme surat asarsa assin keske aile apartmanina gitmeseydiniz esinize neden evlendik annene hizmetcimi aldin beni artik istemiyorum evimde durucam falan de kesnlikle haftada birden fazla gitmeyecegini soyle yoksa cok cekersin

Sizin ilişkiniz başından belliydi zaten. 1 sene önce bile eski sevgilim aklıma geliyo nişanlımı severim inşallah diyordunuz. Nişanlıyken adam size ilgi göstermiyordu aileler işin içine girdi nişan katamam diyordunuz. Kaynanamdan nefret ediyorum diyordunuz ama aynı apartmana yerleşmeye laf edemediniz.

O yüzden burada önerilenler de yapmayacaksınız. Sesinizi çıkarmayın gidin usulca kaynananıza hizmet edin. Bile bile lades.

En baştan ayrı olacaktınız. Bende aynı binadayım özel durumlar dışında beraber yemiyoruz. Yine de ne olursa olsun asla aynı binada olmayı kimseye tavsiye etmem, ne kdr iyi olursa olsun. Kendimde taşınmayı düşünüyorum.
Hamileliği bahane edip dinlenmem lazım falan diyip gitmeyin. Eşinizle diyaloğunuz nasıl bilmiyorum ama açıkça konuşun, sürekli bi arada olmak iyi gelmiyor gibisinden.

Adam yeni bir aile kurmuyor ki cocuk yapacak annesine gelin olacak kadin almiş evlenmiş.

konu sahibesi cevabı kendisi bulsun diye sormuştum.
ama sende iyi niyetli çıktın. adam rahatça seks ve kök ailesine hizmetçi olsun diye evlenmiş insan karşısındakine değer verse başbaşa vakit geçirmek ister her akşam ye iç sofra topla bulaşık yıka e hemen de inilmez yedin kaçtın çayı çorbası muhabbeti derken anca yatmaya iniyorlar demek ki evlerine. beraber vakit geçirmek yok.

İyi de bu doğu kültüründe çok yaygın, bunu kim inkar edebilir ki? Ben güneydoğuda yaşıyorum, eşim buralı. Burada da Bursa’ya göre çok fazla birlikte yaşamak. Görgüsüzlükten ziyade bu sanırım bir kültür, geleneksel aileler hala bunu tercih ediyor. He tabii ki doğuluların hepsi böyle değil. Biz mesela, değil birlikte yakın bile oturmuyoruz. Yaşayacağımız semte de ben karar verdim hatta. Biz böyleyiz diye bu gerçek değişmiyor ama. 🥲

Bu fütursuz evliliklerde çocuk ne kolay oluyor gerçekten dikkat ediyorum şak diye tutuyor o çocuk adeta diyor ki bu ailede sorunlar var dur kaos var ben hemen dünyaya geleyim. 😀
Ayır tabiki ne bekliyorsun ama o kocayla zor be güzelim.
Ama bunu güzellikle yapabilirsin.
Mesela ya hayatım ben artık yemekler yapmak istiyorum ben kendim yapıp öğrenmek sana sunmak istiyorum diyebilirsin ailesini katma. Annenler iyi hoşta ben kendi evimde bişeyler yapmak istiyorum yarın çocuğum olacak evime alışmak istiyorum sen çok istiyorsan bazı günler gider yeriz ama her gün olmasın diyebilirsin.

Allah dağına göre kar veriyor bacım napcan 😀 Pek sanmıyorum yapacağını ama hadi söyleyeyim bir cinnet her şeyi çözer gelmiyorum gitmiyorum evim mutfağım ayrı bir süre kimseyle görüşmek istemiyorum seni de boşarım de kocana net ol
Denendi onaylandı. Benimki bir değil iki cinnette çözüldü ama çözüldü çok şükür ahahahah :rolleyes:

Evinde yap yemeğini kim ne diyebilir

Artık yemeğimi de ayırmak istiyorum şu kadına tahammülüm kalmadı eşime anlatıyorum o da aynı annesi kafasında çıldırcam napmaliym
Yemeğinizi ayıracaksınız işte, gidip evinizde kendiniz yapacaksınız.
Nesini soruyorsunuz anlamadım.

Evde yesin diyorsunuz da çoğu eve gıda almıyor koca kişisi, annesinde yiyorlar. Dolayısıyla yemek pişmiyor evde.

Back