- 14 Temmuz 2022
- 1.303
- 2.840
- 53
- Konu Sahibi Nisanlikiz
100 kere nerede yazmışım? Meşgulken yazınca kelime tekrarına düşülebiliyor hanımefendi gözden geçirmeden gönderdim. Ayrıca bence görgüsüz ve anlayışsız aile değil, yerine göre bu bir kültür. Bir evde 10 kişi yaşıyorlar mesela yine yakınımızda bir aile, ev devasa büyük ama herkes de kabul etmez. Herkesin bir normali vardır o yüzden kayınvalideyi de, oğlunu da, beraber yemek yeme kültürünü de anlıyorum ama geline yapılan kötü muameleyi kabul etmiyorum asla. Alışılmış bir durum olunca hadi gel aileden kopalım demekle aynı şey yemeği ayrı yemek. Ve de istediği anda kopamaz konu sahibi, onu söylemek istedim doğulu diyerek.Her şeyi tek tek yazmaya gerek yok ama 100 kere doğulu diye belirtmeye uzun bir paragrafa gerek var tuhaf, o zaman bölgesel konuşmadan yorumunu yapsaydın dikkat cekmezdi bence hanımefendi. Görgüsüz anlayışsız ailelerde böyle şeyler oluyor diyebilirdin mesela
Kalabalık aile, aşiret kavramı batıda pek duymadım ben, doğuda yaygın. Ayrıca doğulu kelimesini aşağılama ya da dışlama gibi kullandığımı düşündünüz sanırım ki gocundunuz. Merak etmeyin insan sınıflamak bana göre değil.