- 23 Ocak 2019
- 684
- 1.032
-
- Konu Sahibi Firdevs Yoreoglu
Arkadaşlar merhaba. Eşimle 9 aylık evliyiz. 4 aylık hamileyim. Evlilik öncesinde de 5 yıllık birlikteliğimiz vardı. Bu süre zarfında kaynanamla telefonda görüşürdük. Kendisi sık sık arar ve evdeki dertlerinden bıktığı hayatından dert yanar dururdu fakat beni ilgilendiren bi durum yoktu. Eşim asker zaten başka bir yerde sorunları ayrıldığı kocası yanı kayınbabam ve sorunlu 2 oğluyla ilgili. Her neyse ben bunu dinlerdim böyle sohbetler ederdik. Ta ki düğün yaklaşana kadar. Düğün hazırlık sürecinde de sinirimi bozan bazı şeyler yaptıysa da önemsencek şeyler değildi. Bir gün görüşmediği oğlunun karısıyla yani eltimle onlardaydık. kıskanmış olacak ki benim söylemediğim bir lafı eltim sanki ben söylemişim gibi kaynanama söylemiş. ya da eltim söylememiş de olabilir kaynanam da uydurmuş olabilir her neyse benim ortada söylemediğim bir laf dönmüş ve kaynanam kocama demiş ki işte umpala böyle böyle demiş ama benim dediğimi ona söyleme ben zaten söylediğine inanmadım demiş. eşim düğüne 2 gün kala beni aradı bağırdı çağırdı eltinle bi daha görüşmiyceksin bilmem ne diye. Şimdi bu kaynana madem benim söylemediğimi düşünüyo ne diye ortalığı bulandırıyo?kocamın bana söyliyceğini bilerek söylüyo ki ben eltimle görüşmiyim çünkü çok aşırı kıskanç bi kadın. bu olay böyle. 2.olay düğünden sonra kaynanan evine gittik sonra evden ayrılmak için ayrılıcaktık ben kv nin elini öpmemişim evde bir ton insan vardı yani normal biri der ki kızım beni unuttun gel öpiyim. bu naptı? suratını salladı. evden her gidenin arkasından balkondan bakar çıktı balkona diğer düğün alayı komitesiyle. herkes bize el sallıyo kv de dikilmiş ters ters aşşa bakıyo. ay bi sinir oldum neyse. bu kadın sürekli yani yaklaşık 4 kere falan bana işte ben kız evlendiriyorum kız evlendiriyorum dedi durdu. oğlumu aldın götürdün falan dedi. ben de ne alaka ben mi gçtürdüm senin oğlun orda çalışıyodu asıl o beni götürdü falan dedim. lafını çok defa verdim ama kıt olduğu için anlamıyor. Her neyse ben bu yaptığı olaylardan dolayı ondan soğudum ve düğünden sonra hiç aramadım. o ararsa konuştum. Hatta beni kendi anneme bile şikayet etmiş işte umpala çok değişti beni aramıyor demiş. düşünün beni kendi anama şikayet etmiş bi de söyleme diye tembihlemiş. eşime de bi kaç kez aramıyor falan dedi sanırım ben de aramıycam kusura bakma annenin bu zamana kadar söylediği şeyler beni ondan uzaklaştırdı içimden gelmiyo sen de arayıp durma bozuşcaz yoksa dedim. bayadır demiyodu. uzun zamandır tlfnum bozuk olduğu için bugün kendi annem eşimin telden beni aradı. konuştuk falan. benimki hemen dedi ki hadi benim annemi de arayalım. ben de aramak istemiyorum söyledim dedim. sen görürsün ben de bundan sonra sizinkilerle konuşmıycam dedi. sanki kaç kere aradın buraya geldiğimizden beri dedim. sonra ben yine gerekçelerimi söyledim. sen ananın bana dediklerine karşılık onu sustursaydın benim damarıma bu kadar basmazdı böyle olmazdı belki dedim. bana oğlumu aldın gittin ben kız evlendiriyorum diyen birini niye arıyım dedim?Sonra bana dedi ki yalan söylüyosundur!!!!!!! inanabiliyo musunuz eşim olcak adamın ettiği lafa? ben de bir çıldırmışım nerdeyse dövcektim adamı o derece. sen görürsün lan dedim. 1 gün önce bana seni anlıyorum annem çok kıskanç ben de diyorum çok abartıyo 55 yaşında laf da anlamıyo yaşlanınca dedi ben de onun huyu bunun huyu diye diye kimseyi çekemem kendimden ödün veremem dedim bu şekilde kapandı ama kendi anam arayınca gene hortlattı anasını arama fikrini. Sonra ben de tamam dedim yalan söylüyosam ara anneni de sor dedim. yok ben sormam bilmem ne falan gibi saçmaladı. ben de aradım verdim buna. işte konuştu sonra bana verdi ben gayet ruhsuz konuştum o kadar ruhsuz konuştum ki konuşma akmadı o derece. sonra eşime verdim gene. dedi ki anne sana bi şey sorcam sen umpalaya ben kız evlendiriyorum oğlumu alıp götürdün falan dedin mi dedi öyle konu açılmıştı da konusu geçti dedi. tabi ki önce yalan söyleyip söylemedim dedi sonra ben emin mi bi daha sor gibisinden eşime terslendim işte söyledim de şaka yaptım ben bana bu yüzden kırıldığını bilmiyodum zaten her şeyin farkındayım ben kırdıysam özür dilerim dedi sonra yalandan bi ühü ühü yaptı. gerizekalı kocam ağlattın kadını dedi ben de ben mi ağlattım yani dedim tel kapandı. sonra biz tabi birbirimize girdik. benim niyetim bunun hesabını sordurmak değildi sana söyledim ki yine yaparsa direk uyar beni katma diye dedim. fakat benim ki beni yalancılıklı suçlayınca sonrasında morarsa da anası yalandan ühü ühü yapınca bi anda haklı gibi oldu. o kadar sinirlendim ki bu kadın çok kıskanç 5 oğlu var hiç birini paylaşamıyo. çok nefret dolu sevgisiz bi kadın. benim akrabalarımla ilgili orda burda şunu sevmedim bunu sevmedim falan diyo. yani anlatmaya kalksam bir sürü şeyi var da inanın kadın aklıma gelince bile tüylerim diken diken oluyo. önceden de çok fazla bi sevgi besleyemiyodum kadında değişik bi hava var bu olaylarından sonra iyice soğudum görcek gözüm yok o derece. eşimle de böyle köprüler yıkıldı gibi oldu yani benim tek istediğim bana bu laf sokmalarında ya da başka bi şeylerinde uyarsın beni sahipsiz göstermesin. ama bunu yapmadı işte boşver o öyle deyip geçiştirdi. fakat o bir kere baban bana çok gülmüyo suratını asıyo dediğinde ben gidip babama baba niye öyle yapıyosun biraz gül surat asma vs deyip koskoca babamı uyarabiliyorum. ben bu adam için bunu yapıyorum o anasına gık demiyo. ben kendimi her yerde koruyup lafını söyleyebilcek biriyim istediğim şey yüz göz olmamaktı ama eşim yüzünden olduk. şimdi bundan sonra nolur nolmaz bilemiyorum kızlar fikir istiyorum.