- 2 Şubat 2015
- 935
- 1.109
EwdBaba evine derken evi terk mi etmistin?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
EwdBaba evine derken evi terk mi etmistin?
Benim aynı bina değil ama aynı mahalle. Pek karışmaz etmez. Ama hiçbir faydası da yok. Keşke annemlere yakın otursaydim, annem babam her işimize koşar Allah razı olsun onlardan. Sık sık yemek yapar annem, yardıma gelirler giderler hastalıkta şunda bunda hep yanımızdalar. Uzak olduğumuz için hep zorlanıyoruz. Oysa kv kişisi sorun çıkarmaktan başka işe yaramaz. Bebek gibi huysuzdur. Insan ikiskileri zayiftir kimseyle gecinemez. Oturduğumuz ev kv nin. Eşim de ev varken kiraya çıkmak istemedi eski evde oturuyoruz. Benim ailemin orada evler kiralar pahalı. Bu ev üstümüze olsaydı satıp kredi şu bu düzgün bi yere geçerdik. Ama kv kabul etmedi. Siz tasinirsaniz ben de burayı satıyım bari kiracıyla uğraşamam filan diyo. Umrunda bile değiliz. Oldukça da varlıklı. Çok geliri var. Kendi evi luksmerhaba arkadaslar ben kaynanam ve eltimle alt üst oturuyorum, eltimle cok sükür iyi anlasiyoruz kaynanamda idare eder yani aslinda aramiz iyi ama söyle söylim ben bastan burda oturmak istemiyordum ama kaynanam bizi ikna etmeye calisti size karismicam etmicem herkesin evi ayri falan filan diyerekten.
Neyse ama yinede her eve girip ciktigimizda görünüp duyuluyo kim geldi gitti ben bunlari hep kaynanama söyledim zaten bastan neyi sevip sevmedigimi biliyo ama iste bazen cok fazla takiyorum kafama ister istemez gicik oluyorum ne görmek ne sesini duymak istiyorum, ara sira bi kahvalti hazirlar normalde her pazar ama tabiki her pazar onumu cekmek zorundayiz diye gitmiyoruz her cagirdiginda ya yedik diyoruz yada kendim hazirlamis oluyorum zaten.
Zaten buraya girerken dedik sadece bi kac senelegine burda kalicaz diye cünkü esimle ev almak istiyoruz insallah oda olur en yakin zamanda suan daha ayaklarimiz üstüne kalkmaya calisiyoruz herseyi kendimiz yaptigimiz icin hem dügün hem evi yeniden tamir ettik ilerde burdan cikarken daha iyi fiyata kiraya verebilelim diye.
Yani diyecegim o ki benimle ayni durumda olanlar var mi? Kaynanasiyla istemedigi halde alt üst oturanlar?
Seni anlıyorum. Ben de altlı üstlüyüm. Ve cidden biri geldiğinde ya cama çıkar ya kapıyı açar ya da eline bişey alor bunu getirdim diye bahane eder girer. Sırf bu yüzden evime gelenler çekinerek geliyolar. Çok sıkıntılı bi durumBurda evli tecrübeli ablalarim vardir bana akil verirsiniz diye üye oldum sadece yoksa bende böyle kin tutmak istemiyorum kötüde olmak istemiyorum kimseyle
BEDAVA OTURMUYORUZ DAHA KAC KERE DICEM! Evin borcunu bile biz ödüyoruz kira gibi, evide yeniledik tamir ettik herseyi kendimiz ödüyoruz! Dogru dürüs okumadan bilmeden yargilamasin kimseHem bedava eve yerleş, hem arada sırada kahvaltıya çağıran kayınvalideden rahatsız ol.
Rahatsızsanız ayrılın yani?
BEDAVA OTURMUYORUZ DAHA KAC KERE DICEM! Evin borcunu bile biz ödüyoruz kira gibi, evide yeniledik tamir ettik herseyi kendimiz ödüyoruz! Dogru dürüs okumadan bilmeden yargilamasin kimse
Yazılanların tamamını okudum.
Sevgili kardeşim sana şöyle bir tavsiyem var nacizane ; mutlaka bardağın bir de dolu tarafı vardır, vakti gelene kadar biraz dişini sıkıp oralardan görmeye çalış. Sev demiyorum ama saygını söylediğin gibi her daim koru. Sabredersen usulünce, eşinle aranı da bozmadan, eninde sonunda sen kazanacaksın. Annesi ile aranızdaki hiçbir problemi de eşine yansıtma.
Tüm bunları senden önce yaşamış, atlatmış ve çok şükür şuanda huzuru yerinde olan ve o apartmanda kaçmış biri olarak yazıyorum sana.
En başından çok da iyi niyetli olmamak lazım aslında, temiz kalpli olup fesatlık düşünmeyince Rabbim günde kaç defa sınıyor...
Sabır, şükür, dua ilacınız. Ve kimseye kulak asmayın.
Benim aynı bina değil ama aynı mahalle. Pek karışmaz etmez. Ama hiçbir faydası da yok. Keşke annemlere yakın otursaydim, annem babam her işimize koşar Allah razı olsun onlardan. Sık sık yemek yapar annem, yardıma gelirler giderler hastalıkta şunda bunda hep yanımızdalar. Uzak olduğumuz için hep zorlanıyoruz. Oysa kv kişisi sorun çıkarmaktan başka işe yaramaz. Bebek gibi huysuzdur. Insan ikiskileri zayiftir kimseyle gecinemez. Oturduğumuz ev kv nin. Eşim de ev varken kiraya çıkmak istemedi eski evde oturuyoruz. Benim ailemin orada evler kiralar pahalı. Bu ev üstümüze olsaydı satıp kredi şu bu düzgün bi yere geçerdik. Ama kv kabul etmedi. Siz tasinirsaniz ben de burayı satıyım bari kiracıyla uğraşamam filan diyo. Umrunda bile değiliz. Oldukça da varlıklı. Çok geliri var. Kendi evi luks
Bütün mesajlarınızı okumak zorunda mıyım, açtığınız konunun ilk mesajına yazın o zaman. Burada söylediklerinizi tek tek okumadık diye hönkürmek de yeni çıktıBEDAVA OTURMUYORUZ DAHA KAC KERE DICEM! Evin borcunu bile biz ödüyoruz kira gibi, evide yeniledik tamir ettik herseyi kendimiz ödüyoruz! Dogru dürüs okumadan bilmeden yargilamasin kimse
Okumadiysan ön yargili cevap vermenede gerek yoktu ozaman öyle tabiki hönkürür insanBütün mesajlarınızı okumak zorunda mıyım, açtığınız konunun ilk mesajına yazın o zaman. Burada söylediklerinizi tek tek okumadık diye hönkürmek de yeni çıktı
Önyargı derken? Kadın ısrar kıyamet üst kata taşıtmış. İnsanın aklına apartmanın sahibi olduğu geliyor ve o yüzden kabul ettiğiniz geliyor mantıken. Aman ya gidin stresinizi başka yerlerde atınOkumadiysan ön yargili cevap vermenede gerek yoktu ozaman öyle tabiki hönkürür insan
Ya ne kadar çok biliyorsunuz siz maşallah kv avukatı. Ama bişey diyim mi siz gerçekten ona tıpatıp benzersiniz Allah gelininize sabır versinKayınvalideniz anneniz gibi yemek yapıp (sık, sık) getirseydi yada eve çağırsaydı, gelip evinize yardım etmeye çalışsaydı her daim yanınızda olsaydı bu seferde "yiyeceğim yemeğe bile karışıyor, ya evine çağırıyor ya da bize yemek getiriyor. Mecbur muyum her daim onun yaptığı yemeği yemeğe. Temizlik bahanesiyle evime geliyor her şeyin yerini değiştiriyor ..." daha da sıralanır bunlar.
Nedenle annemizin yaptığı gözümüze batmazken kayınvalidenin yaptığı batar. O zaman hani demişsiniz ya pek karışmaz diye, aman karışmasın. Karışsa bir dert karışmasa bir dert.
Açıkçası bende kayınvalideniz gibi bir kayınvalide olmak istiyorum.
Ne çocuklarımın evine karışırım ne gelin/damada.
Bu arada burada gördüklerimden sonra ben ev falan da vermem. Çalışsın alsınlar. Zorlanacaklarsa da bu onların sorunu. Yaptığım evi kiraya verir kirasını ölene kadar çatır çatır yerim. Kayınvalideniz satmak isterse satar, varlıklı olması da sorun değil. O varlığı yaparken kimbilir neler çekti kadın. Ben onun yerinde olsam yerim içerim yan gelip yatarım.
Evlenecek olanlar geçim derdini de düşünecekler.
Bak kadın size ev vermiş, kendi lüks evde oturuyor biz eski evde oturuyoruz diye söyleniyorsunuz. İşte ne yapmak lazım vermeyeceksin olay bitecek. Hem verip hem laf yemektense vermeyip laf yemek daha güzel.
Kayınvalideniz sizin umurunuzda değil ki siz de onun umurunda olasınız değil mi?
Kardesim ne kaynana sevdalilari varmis burda? Yiyorsa siz kalin kaynananizin kayinbabanizin görümcenizin eltinizin üstünde! Burdan ahkam kesmek kolay hicmi anlayamiyosunuz kizin halini gelmissiniz burdan yazik kaynanaya bilmem ne Neden yazik olsun ya nekadar iyi olursa olsun bu kabul edilemez bisey Bunu teklif etmeleri bile rezalet hangi devirde yasiyoruz allahin kekolari geline Altli üstlü oturalim diye israr etmek Ne demek ya napsin gelin hayir dese kocayla sorun evet dese rahat yok huzur yok herseyi duyuyolar böyle ömürmü gecer Allah sana Sabir versin insallah kurtulmussundur