kaynana hakkında yardım.

melikeapple

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2014
8
0
iyi günler hanımlar uzun yazacağım lütfen okuyun ve dertleşelim akıl verin. allah razı olsun
3 senelik evliyim, çalışıyorum eşim de çalışıyor, eşim memur ben özel sektör. ev aldık kooperatif taksidi ödüyoruz, ev alırken hiç ailelerden destek görmedik( görmek de istemezdim zaten, burda arkadaşlar bunu belirtiyor hep, destek olsalar sanki bi beklenti içine girmeye hakları var, destek olmayınca hakları yok gibi)
evlenirken iki aile de üstüne düşen düğün nişan kısmını yaptı ama eşyalarımızı da hep biz ödedik, hatta düğün sonrası küçük altınlar ve paralar da eşimin yaptığı borçlara gitti.
kalan bileziklerle ilk araba aldık, sonra bir kaç ay içinde sattık arabamızı ve benim evlenmeden önce biriktirdiğim bir miktar paramı da üstüne ekleyerek ev aldık.5 sene daha taksit ödüyeceğiz.
ben 27 yaşındayım ve bebeğim olsun istiyorum, çalışıyorum da işime ara veremem ne hamilelik ne doğum sonrasında da.
gel gelelim asıl soruna
ben hep kendi kendime yeteyim kimseye yük olmayayım diyen biriyim.
kaynanam sürekli bir maddi beklenti içinde.
ilkin beraber oturmak istedi ama kabul etmedim tek değil evli oğlu ve evli kızı var aynı binada oturuyo kızıyla.
kimseyle görünürde bir sorunum yok mesafeli de değilim, gidelim gelelim sohbet edelim severim bunu. seviyeyi koruyarak tabi.
zaten aldığımız maaşlar belli ancak kooperatif taksidi harçlık fatura ödüyoruz kenara para atamıyoruz. yılda bir tatile çıkıyoruz ancak lüksümüz de bu.
bir yemeğe çıksak beni de alsaydınız keşke yanınıza diyip gülüyor, ses çıkarmayınca şaka ediyorum diyor.
yeni bir kılık alsam a melike bu yeni mi, bana da ver bi gün diyor, sonra aman şaka ediyorum diyor.
sanki benle onun yaşı bir mi,
istiyor ki kendime bişi alınca ona da alalım.
doktora gitsem hep hastasın diyor
ona gittiğimizde iştahsız olsam hep yemiyorsun diyor
bir kere de takdir ettiğini göremedim.
kapadokyaya gitmek istedik, benim de hayalimdi dedi, ben de geleyim dedi, gitmekten vazgeçtik.
ya ben kocamla evliliğimin ilk yıllarını yaşayamayacak mıyım?
ne için çalışıyorum, seni gezdireyim diye mi?
yine de cevap vermiyorum kavga etmiyorum.
her ay 100 150 lira pazar parası verin bana diyor, ama durumu kötü değil zaten 1 emekli maaşı var ve babasının fındık bahçeleri var payı geliyor her yıl iyi miktarda. evi kendinin sıkışmıyor. oğlunun kazancını bir yiyememiş gönlünce oğlu bekarken çalışmıyormuş evlenmiş ben gözünü korkutmuşum çalışıyormuş. oğlu 32 yaşında ve ben ikna ettim memuriyet sınavına girelim diye o kazandı nişanlıyken. 5 yıllık sigortası var sadece ben 27 yaşındayım ama daha fazla sigortam. oğlu evlendi uslandı diye sevineceğine aklına sokuyor. eskiden marka giyerdin ah oğlum eskiden yorulmazdın diyor.
öteki oğlu ve kızına karşı bir beklentisi yok, onlar da yiyelim içelim havasında bizim gibi ev alalım dertleri yok.
kızı da gelini de ev hanımı. ben sanki onlara çalışacağım?
şimdi hal hatır sormaya aradım kayınvalideyi ve saydı saydı bana bunları, cemal'e dedim sana da diyorum bana 100-150 lira veremediniz. dedim ki ben de hal hatır sormaya aradım ama pişman ettin bak, biz de zor yetiyoruz kendimize, 100 lira bir yemeğe veriyorsunuz diyor. o mevzu da biz evde yer içeriz hep ayda bir iki ayda bir dışarı çıkar harcarız o parayı, sanki çok para mı, çok olsa da kesemiz ayrı. sen toplu para geçince eline alın bir taksitinizi ödeyin dedin mi? küçükten bekliyorsun hep.
kızına temizliğe yardıma gider ben hasta olsam da zorda kalsam da bir gün görmedim, yeni evliyken insanlara yemek yapıyor temizliğe yardım ediyor kaynanaları, tamam yapmasın gerekmez fakat sen bana ne yaptın ki nasıl bekliyorsun?
ellerin gelinleri her gün geliyor diyor. ben evdeyim sanki.
ben de kocama kızıyorum sonra bunlar olunca. o ilk annem aç mı kalsın bir annem var diyor, hır gür çıkıyor ama sözüme geliyor. yine de markete gitsek her ay deterjan yağ alıyorum ben mutlu olsun diye. ben anneler gününde ne hediye alsam diye hayal kurarken annemden ayırmazken onun yaptığı iş mi?
ne yapmam lazım hanımlar.
kocana anlatırsın şişirirsin boğanı dedi kapatırken, sanki saydı içini döktü ve susmamı bekliyor.
kocam para verelim ay başında diyecek.
verdirmiycem.
sürekli aklımdan uğradığım haksızlıklar geçiyor diş biliyorum iyice. olmadık şeyden kocama çatıyorum. gitme gidesim gelmiyor böyle davranınca.
ve daha önce verdim de gönlümden kopunca, ramazanda, bayramda. ama vermiycem çünki bir fayda göremiyorum inatsa inat neye malolacaksa.

Ne bicim kadinmis ya.arsizca para istiyor.ne hakla karisiyor sizin kazanciniza.ihtiyaci yokken istemesi cok ayip.kendiniz kazaniyorsunuz nasil harcayacaginiza da kendiniz karar verirsiniz.gezersiniz de yemege de gidersiniz.valla yuz vermeyin hatta siz borc isteyin bikackere.ciddiyim bak gor susacaktir.anne cok zordayiz sunu odeyemedik deyin bakalim ne yapacak.ne bicim insanlar var ya.cift maas aliyosunuz diye yapiyolar ama gunah.o para kolsy kazanilmiyor sabahin korunde yollara dusmek hem ise hem eve bolunmek kolay degil.kazanciniza da goz dikmesin.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ne bicim kadinmis ya.arsizca para istiyor.ne hakla karisiyor sizin kazanciniza.ihtiyaci yokken istemesi cok ayip.kendiniz kazaniyorsunuz nasil harcayacaginiza da kendiniz karar verirsiniz.gezersiniz de yemege de gidersiniz.valla yuz vermeyin hatta siz borc isteyin bikackere.ciddiyim bak gor susacaktir.anne cok zordayiz sunu odeyemedik deyin bakalim ne yapacak.ne bicim insanlar var ya.cift maas aliyosunuz diye yapiyolar ama gunah.o para kolsy kazanilmiyor sabahin korunde yollara dusmek hem ise hem eve bolunmek kolay degil.kazanciniza da goz dikmesin.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

onun amacı çocuk gibi mızıkçılık yapmak yeni bi eşarp görse bende alıyor, ne modellerim var benim kadar iyi bilir.
hiç böyle değildi evlenmeden ama nikahtaki keramet kaynanalara yok.
haftasonu oğlu temizliğin ucundan tutsa bozulmayı biliyor bunu söylüyorda erkek evişi yaparsa kadından soğurmuş. demiyor gelinin parası kendine oğlum evi geçindir.
e oğlum sen hep marka giyerdin diyor, sanki anam ben bunları ihya ediyim diye doğurdu

onun amacı çocuk gibi mızıkçılık yapmak yeni bi eşarp görse bende alıyor, ne modellerim var benim kadar iyi bilir.
hiç böyle değildi evlenmeden ama nikahtaki keramet kaynanalara yok.
haftasonu oğlu temizliğin ucundan tutsa bozulmayı biliyor bunu söylüyorda erkek evişi yaparsa kadından soğurmuş. demiyor gelinin parası kendine oğlum evi geçindir.
e oğlum sen hep marka giyerdin diyor, sanki anam ben bunları ihya ediyim diye doğurdu

ahh yavrum benimkide öle biz bişi alsak gülerek banada alın bi tane der alırsın atar bi köşeye hayatta kullanmaz her dakika yanında olmamızı isterrr sadece kocan olsa çok mutlu olacaksın ama bu kayınvalideler insanı çoook yıpratıyor:KK19:

Ne kadar ayıp ya. Arsızlığa bak birde hesap soruyor. Laf sokuyor. Susmuş susmuş Dayanamamış sonunda patlamış. Kolay mı bu zamanda para kazanmak. Sen pazar parası vereceksin Onlar apartmanca toplanıp yiyecek.. Sana mı güveniyormuş.. Ev aldınız diye maddi ya da manevi destek vereceğine yaptığına bak.. O diyormuş ya filanın gelini şöyle böyle vs sende beklemediği anda bir konu aç de ki filanın k.validesi kredi çekmiş, para vermiş, evini vermiş vs . Tamam anneye ihtiyacı elden geldiği kadar alınır ama bunu insan gönlünden yapar, anne gezdirilir de, yedirilirde, giydirilirde ama bunlar dayatmayla olacak şeyler mi..

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Kayinpeder yok sanirim ve esinizde en buyuk oglu sanirim.eger oyleyse bu tipler boyle olur. Esinizin kp yerine gecmesini bekler dusunur. Iyj ki diger kardesler evliymis onlarin da dugununu yapardiniz. Bu durumda esinizle tartismadan durumu aciklayin kv ile de aranızda mesafe olsun hep. Esi olmadigi icin oyle yapiyor bence

aynen yok sanırım onu oyalayacak biri olmayınca sizinle uğraşıp sizinle yarışıyor. bence bu konuda eşinle tartışmamaya daha çok gayret ederek konuş anlat ve eşinin anlamasını sağla. annemde olmasa paraya pula ihtiyacı olsa bütün paramız onun olsun ama annemin ihtiyacı yokki, ve biz bir kere ay başında para verdik mi daha çok alışkanlık yapar zaten yeri geldiğinde yine alıyoruz bayamlarda veriyoruz, evet o bizim annemiz ama onlar çocuk gibiler verdikçe isterler nazı bize geçiyo ama senin annemi kırmadan byle olmayacağını söylemen gerekir falan diye konuşursan eşin sana destek olacaktır. ama bu konuda eşinle tartışırsan annene para vermek zorunda değiliz dersn annesinin tarafını tutar ve senin ruhun bile duymadan verebilir. ama haklısın canım boşver canını sıkmaya da değmez bunun için o hep isteyecek aldığını da paranı da isteyecek ama hep alttan al boşver ama verme bi kere vereyim dersen alışr kalp de kırma değmez boyle şeyler için. zaten kv demiş ya bekarken yiyemedim oğlumun parasını diye onun derdi belli oğlunun parasını yemek ihtiyaçtan falan degil

iyi günler hanımlar uzun yazacağım lütfen okuyun ve dertleşelim akıl verin. allah razı olsun
3 senelik evliyim, çalışıyorum eşim de çalışıyor, eşim memur ben özel sektör. ev aldık kooperatif taksidi ödüyoruz, ev alırken hiç ailelerden destek görmedik( görmek de istemezdim zaten, burda arkadaşlar bunu belirtiyor hep, destek olsalar sanki bi beklenti içine girmeye hakları var, destek olmayınca hakları yok gibi)
evlenirken iki aile de üstüne düşen düğün nişan kısmını yaptı ama eşyalarımızı da hep biz ödedik, hatta düğün sonrası küçük altınlar ve paralar da eşimin yaptığı borçlara gitti.
kalan bileziklerle ilk araba aldık, sonra bir kaç ay içinde sattık arabamızı ve benim evlenmeden önce biriktirdiğim bir miktar paramı da üstüne ekleyerek ev aldık.5 sene daha taksit ödüyeceğiz.
ben 27 yaşındayım ve bebeğim olsun istiyorum, çalışıyorum da işime ara veremem ne hamilelik ne doğum sonrasında da.
gel gelelim asıl soruna
ben hep kendi kendime yeteyim kimseye yük olmayayım diyen biriyim.
kaynanam sürekli bir maddi beklenti içinde.
ilkin beraber oturmak istedi ama kabul etmedim tek değil evli oğlu ve evli kızı var aynı binada oturuyo kızıyla.
kimseyle görünürde bir sorunum yok mesafeli de değilim, gidelim gelelim sohbet edelim severim bunu. seviyeyi koruyarak tabi.
zaten aldığımız maaşlar belli ancak kooperatif taksidi harçlık fatura ödüyoruz kenara para atamıyoruz. yılda bir tatile çıkıyoruz ancak lüksümüz de bu.
bir yemeğe çıksak beni de alsaydınız keşke yanınıza diyip gülüyor, ses çıkarmayınca şaka ediyorum diyor.
yeni bir kılık alsam a melike bu yeni mi, bana da ver bi gün diyor, sonra aman şaka ediyorum diyor.
sanki benle onun yaşı bir mi,
istiyor ki kendime bişi alınca ona da alalım.
doktora gitsem hep hastasın diyor
ona gittiğimizde iştahsız olsam hep yemiyorsun diyor
bir kere de takdir ettiğini göremedim.
kapadokyaya gitmek istedik, benim de hayalimdi dedi, ben de geleyim dedi, gitmekten vazgeçtik.
ya ben kocamla evliliğimin ilk yıllarını yaşayamayacak mıyım?
ne için çalışıyorum, seni gezdireyim diye mi?
yine de cevap vermiyorum kavga etmiyorum.
her ay 100 150 lira pazar parası verin bana diyor, ama durumu kötü değil zaten 1 emekli maaşı var ve babasının fındık bahçeleri var payı geliyor her yıl iyi miktarda. evi kendinin sıkışmıyor. oğlunun kazancını bir yiyememiş gönlünce oğlu bekarken çalışmıyormuş evlenmiş ben gözünü korkutmuşum çalışıyormuş. oğlu 32 yaşında ve ben ikna ettim memuriyet sınavına girelim diye o kazandı nişanlıyken. 5 yıllık sigortası var sadece ben 27 yaşındayım ama daha fazla sigortam. oğlu evlendi uslandı diye sevineceğine aklına sokuyor. eskiden marka giyerdin ah oğlum eskiden yorulmazdın diyor.
öteki oğlu ve kızına karşı bir beklentisi yok, onlar da yiyelim içelim havasında bizim gibi ev alalım dertleri yok.
kızı da gelini de ev hanımı. ben sanki onlara çalışacağım?
şimdi hal hatır sormaya aradım kayınvalideyi ve saydı saydı bana bunları, cemal'e dedim sana da diyorum bana 100-150 lira veremediniz. dedim ki ben de hal hatır sormaya aradım ama pişman ettin bak, biz de zor yetiyoruz kendimize, 100 lira bir yemeğe veriyorsunuz diyor. o mevzu da biz evde yer içeriz hep ayda bir iki ayda bir dışarı çıkar harcarız o parayı, sanki çok para mı, çok olsa da kesemiz ayrı. sen toplu para geçince eline alın bir taksitinizi ödeyin dedin mi? küçükten bekliyorsun hep.
kızına temizliğe yardıma gider ben hasta olsam da zorda kalsam da bir gün görmedim, yeni evliyken insanlara yemek yapıyor temizliğe yardım ediyor kaynanaları, tamam yapmasın gerekmez fakat sen bana ne yaptın ki nasıl bekliyorsun?
ellerin gelinleri her gün geliyor diyor. ben evdeyim sanki.
ben de kocama kızıyorum sonra bunlar olunca. o ilk annem aç mı kalsın bir annem var diyor, hır gür çıkıyor ama sözüme geliyor. yine de markete gitsek her ay deterjan yağ alıyorum ben mutlu olsun diye. ben anneler gününde ne hediye alsam diye hayal kurarken annemden ayırmazken onun yaptığı iş mi?
ne yapmam lazım hanımlar.
kocana anlatırsın şişirirsin boğanı dedi kapatırken, sanki saydı içini döktü ve susmamı bekliyor.
kocam para verelim ay başında diyecek.
verdirmiycem.
sürekli aklımdan uğradığım haksızlıklar geçiyor diş biliyorum iyice. olmadık şeyden kocama çatıyorum. gitme gidesim gelmiyor böyle davranınca.
ve daha önce verdim de gönlümden kopunca, ramazanda, bayramda. ama vermiycem çünki bir fayda göremiyorum inatsa inat neye malolacaksa.
Yaşı ve kocası olmaması gereği bazen kadınların böyle huysuzlukları var.İkinizi de çalışıyor,evlerini aldılar paraları var gibi görüyor.Söylediklerini umursama fakat kocan annesine para verir vermez onun bileceği iş.Yarın kadına birşey olsa vicdan yapar.Ana oğul arasında nasıl çözüyorlarsa çözsünler.

para verme hep ister alışkanlık yapar. Pazar parası istiyorsa sende pazara gittiğinde kafana göre birer kiloluk sebze meyve al götür anne sana da almıştık de geç ya da kendine aldığın şeyden arada ona da al ki sussun hala para ister ya da almıyorsunuz derse ee anne alıyoruz ya daha ne yapalım ne istiyorsun de ki sussun.

Seninle ayni kaderi paylasiyoruz bizim keseler ayri yoksa ben kafayi yerim o manyak kadinla. Milletin dugunu nisani var akrabalarinin elbiseymis yok ayakkabiymis bizden cikarmaya calisio vallahi deliriyorum sinirden

Eşin birkaç kardeş sanırım Konuş eşinle bütün kardeşler 50 tl falan versin ... Bi enayi siz değilsiniz sonuçta herkes ev geçindiriyor böylece kimseye koymaz.. Ya da kabul etmezlerse arada gittiğinizde üç beş meyve falan alır götürürsünüz ... Ben şunu anladım ki asla yüz vermiyceksiniz çünkü asla ve asla ne duracakları yeri biliyorlar ne Kıymet ....

Eşin birkaç kardeş sanırım Konuş eşinle bütün kardeşler 50 tl falan versin ... Bi enayi siz değilsiniz sonuçta herkes ev geçindiriyor böylece kimseye koymaz.. Ya da kabul etmezlerse arada gittiğinizde üç beş meyve falan alır götürürsünüz ... Ben şunu anladım ki asla yüz vermiyceksiniz çünkü asla ve asla ne duracakları yeri biliyorlar ne Kıymet ....
BU yazilari gordukce kaynanami alip duvarlara carpasim geliyo sinir ya

Ne desen haklısın. Senin paranı senin rızan olmadan alsa harcasa da sen helal etmedikçe gününü göremez ki tecrübeyle sabitir. En azından bu konuda için rahat olsun.

Valla konunuzu okudum ama hic bilmiyorum ki ne yapilir :KK43: esinizle elinizden geldigi kadar iyi gecinin. Ama para vermeyin verdirmeyin ihtiyaci yoksa

Benimki de böyle bende öyle hissediyorum yalnız değilsin :))) ben daha hiç yaşının olgunluğunda anlayışlı Saygın empati yapabilen güzel konuşup anlaşan bir kaynana görmedim malesef ....
Resmen cildiriyorum. Bes yasindaki cocuktan daha fazla ilgi gostereceksin hep sizin hayatinizin icinde olacak ve sizde bu durumdan hosnut olacaksiniz her dediginile eyvallah edeceksiniz baska ne yapilabilir. Esimden bile nefret etmeye basladim oglu da bana cekecek hali yok ya al birini vur otekine

Seninle ayni kaderi paylasiyoruz bizim keseler ayri yoksa ben kafayi yerim o manyak kadinla. Milletin dugunu nisani var akrabalarinin elbiseymis yok ayakkabiymis bizden cikarmaya calisio vallahi deliriyorum sinirden
Tebrikler bir senelik konuyu hortlattınız :KK9::KK9::KK9:

X