- 31 Temmuz 2010
- 1.091
- 88
- 363
- Konu Sahibi foreveryours
-
bak guzelim,
oncelikle seni tebrik ederim. Rabbim tamamina erdirsin ve insallah saglikli bir sekilde bebegin dunyaya gelir. Ama dedigin gibi onlara guvenerek yapmadin bebegi. Onlar senin sevincinle sevinmek zorunda deyiller. Sevinmezlerse kendi tercihleridir, sevinseler iliskiniz guzellesirdi, sevinmezlerse kendileri kaybederler sadece. Herkes kendi yaptigindan sorumludur cunku. Bir dogum gunu hatirlama olayini bu kadar niye buyutmusler sasirdim. Bana oyle geliyor ki bu isin oncesi vardir. Yani aranizda sogukluk varmistir, bazi beklentilerini karsilamadin belki, yada sen de onlara karsi bir hata yapmis olabilirsin, bilemiyorum.
Ama sonucta bunlar onemli deyil. Sen istemiyorsan onlari arayip sormak bu da senin secimin olur. Ama aramak ayridir, sadece dogum gunu kutlamak icin, samimiyet ayridir. Sen sana ne kadar samimiyet gosterilirse okadarini gosterirsin, ama senin yerinde ben olsam onlarin cok onemsedigi seyleri sirf gorev olarak gorur kisaca yapar ve gene kendi icime cekilirim ve samimiyet kurmam. Sonrada bosuna basimi agritmam.
Umarim migde bulantilarin en yakin zamanda gecer. Ama en azindan meyve yiyebilirsin yada bir makarna yapabilirsin diye dusunuyorum.
Teşekkür ederim cevabınız için ben bilemiyorum n yaptım son zamanlar iyiydik çünkü ama eşimin morlini çok bozdular ben ona daha çok üzülüyorum sonuçta onun ailesi..
Evet makarna yiyiyorum sadece bide peynir ekmek okadar..Rabbim bebeğimi korusunda ben her türlü mide bulantısına bilerazıyım ailem var çok şükür onlar yardımcı oluyorlar..
Ben bu tarz insanlari gercekten anlamiyorum
Hem karsisındaki insan icin incelmezler ama ayni insandan incelik beklerler(kv ve górúmce icin dedim)
Bosver sen onlari esinle mutlu olmaya bak
İnsanlara ederi kadar değer ver
Allah saglicakla yavrunu kucagina almayi nasi etsin..
Anladim,
Kimbilir neye bozuldular, bilemezsin. Ama onlar hep yuzyuze bakicagin, bakmak zorunda oldugun insanlar. Belki senden beklediler arayp haber vermeni hamileyim diye. Bilemiyorum gercekten de. Onlari savunmak icin yazmiyorum, sadece karsi tarafin ne dusunmus olabilecgi ni dusunuyorum burda. Bence cok kafana takma, ve hic bir zaman beklenti icinde olma. Kendi isini hep kendin gormeye calis, kimseye minnet duymamak icin ilerde. Bence su an bunu kafanda buyutme. Sonucta sen onlarin kizlari deyilsin, seni dusunemiyor olabilirler. Ama keske dogumgunu diye arasaydin soguk konussan bile, bu sayede ellerine koz verip esinle hir gur etmelerini engellemis olurdun.
Akillica davran hep, sana abla tavsiyesi.
Benim de kayinvalidem ve gorumcem lafta 2.5 yasindaki kizima canlarini verirler. Ben yurt disinda yasiyorum, ve cocuk bakimi icin cok sIkistim bu gecen yaz, iki ayligina gelmesini istedim kayinvalidemin. Ve turlu sebeplerle kendilerini cok sevdikleri ogullarina naza cektiler. Gorumcem 23 yasinda ve guya canini verir kizim icin, yok annem kurbnan bayraminda orda olmasin yok soyle olsun demeye basladi. Ve en sonunda da gelmedi kayinvalidem. Ben de dersimi aldim. Kizima arkadaslarim sirf hatirim icin baktilar o sure zarfinda, ogullari cok hircin olmasina ragmen. Cok sevdikleri kizimda hirpalandi o sirada. Artik mesela o sevgi sozcuklerine hic inanmiyorum. Cunku herkes kendi sartlarinda sevmeyi bilir, onemli olan karsi tarafin zor aninda yardimci olmaktir. Su an kayinvalideme saygisizlik etmem, her hafta ararim hatirini sorarim 5 dakika sonra isime bakarim. Eskisi gibi iki saat nette oturup kizimi gorsunler diye Cumartesi gunlerimi harcamam.
Aslında kan testi yaptırdım öğrendik hemen onlara gittm oturmaya söylemeye ilk öğrenenler onlar oldu ne bilim valla artık ne yapıcamı bilemiyorum şaf etsem suçlu durumuna düşüyosun sussan eziliyosun garipler
canım bardağın dolu tarafından bak eşin yerine seni arayıp sana onlarca laf edebilirlerdi bu durumdan seni suçlu görebilirlerdi burda çok okuyoruz kaynanası görümcesiyle kavga edenleri yüz göz olanları.. onlar ne olursa olsun eşinin ailesi..benimde erkek kardeşim ve görümcem var empati kurmaya çalışıyorum kardeşimde beni aramazsa ondan öncede biriktirmişliklerim olmuşsa eğer bende kızardım.. görümcemle çok iyi anlaşan birisi değilim karakterlerimiz uyuşmuyor her insan anlaşmak zorundada değil zaten bunu idrak ettik biz olabildiğince saygı çerçeveleri içinde görüşüyoruz görüştüğümüz zamanda karşılıklı olarak adımlar atıyoruz ben ona canım diyorsam o bana bitanem diyor konuşma sonunda bir bakmışız bütün buzları eritiyoruz.. herşey karşılıklı adım atmaya bağlı sen ona bir adım at eğer o karşılığında adım atmıyorsa buda onun terbiyesizliği.. hem ne güzel bebişin geliyormuş kendinide bebişinide bu konuyla üzecek değilsin herhalde Allah bebişine zarar ziyan vermesin canım pozitif düşün
O zaman tamamen bosver. Sadece gorevini yap ve cekil ortamdan.
Herkes Allahtan buluyor merak etme. Bu guzel gunlerinin tadini cikar ne kadar migden bulansa bile.
Canım 1000lerce kez şükrler et ki kv ve görümcen sizinle deyil, ayrı yaşıyorlar ve onlardan bir asılılığın yok.benim fikrimce ayrı yaşadığın kv lr görümceyle anlaşmak çok kolaydır.en azından kocanlasın sadece.ya benim gibi miğden bulansa da 4insana yemek yapıp,sarımsak kokulu bulaşıkları ağlaya ağlaya yıkasan ne olurdu...
Pekibundan sonra ne yapmam nasıl davranmam gerekiyor
Yok herkese sorarsan ben ayrıyım.Ben bir oturdum 3 ay canımgörümce kaynana kaynata ama şükürler lsunli evime çıktım sonra sende bir oturuyosun sanırım canım inş kısa zamanda çıkarsın ayrı eve
Kavgayi uzatma. Hic birsey olmamis gibi davran ama oyle eskisi gibi samimi sevecen deyil. Ilk tanistigin insanlara nasilsan oyle. Gidersen evlerine opersin ellerini, nasilsiniz dersin, sonra sadece sana soru sorarlarsa konusursun. Cek kendini. Is beklerlerse de ben zaten yapamiyorum de, oyle fazlaca da ise girisme. Koca kizi var evde o yapsin evsahibi olarak. Esine de soylersin yeri gelince kusura bakma cok sogudum, haketmemistim diye. Esin zaten basi sakin olsun istiyecektir, onlarda devamli dir dir ederse zaten sana otomatikmen hak vericektir.
Sonrada hastayim diye sIk gidiyorsan da gitme, haftada bir yeter.
Bosver, sana ne kadar deyer verirlerse o kadar ver. Ama kavga gurultu etme hic. Gereksiz.
Evet canım ama görümcemle aramızda hep soğukluk oldu çağırmıuosunuz oyurmaya der çağırırız gelir burda tel elinden düşmezz bu saatten sonrada mesaj stıp gururumu ayaklar altına alamam zaten bilemıyorum bundan sonra ne olucakkaminnn canım allahım bebeğimi korusun
Kızlar merhaba bana bi akıl verin yoksa artık kafayı yicem ben durdururn beni.
hamileyim allahıma binlerce şükürler olsunn daha öncede iki kaybım vardı boş gebelikti,şimdi siz bana akılverin ben haksızmıyım ne yapmam nasıl davranmam lazım...
Benim hamileliğim biraz ağır geçiyor ve çok mide bulantısıve daha çok baş dönmesi yaşıyorum.
Yemek hiç yapamıyorumm eşimde hiç sorun etmiyor sağolsun çok yardımcı oluyor,ilk defa bebeğimin kalp atışını duydum ben herkesi arıyorum sevinçten eşimde kaynanamı aradı duyduk kalp atışını dedi ve beni hiç aramadı bir kere bile hayırlı olsun diye neyse dedim..
Evimiz 5dklık mesafede yani insan en azından bir yemeğe çağırır bu kız birşey yapamıyor diye..
Ben doğal olarak kırılıyorum allah biliyor ben kimseye güvenerek yapmadım bu çocugu ve rabbime sonsuz şükürler olsunki beni daha fazla bekletmedi ama bugunki olay benim sinirlerimi Zıplattı...
Görümcem evlenmedi daha 28 yaşında bugun doğum günü içimden gelmedi aramak çünkü benı 1 aydan fazladır aramıyor nasılsın diye.Bugun eşimi aramış bi dünya söylenmiş doğumgünüm hatırlamadınız diye.eşimde nerden biliyim bir dünya şeyle uğraşıyorum zaten bu aralar çok yoğunum ben düşmüşüm bi hayat mücadelesine beni arayp fırçalıyosun dedi.
Senin doğum gününmü önemli yiğeninmi önemli dedi sen neden foreveryoursu bir kere aramıyosun dedi.Allah biliyor bugun doğum günü oldugunu biliyordum ama aramadım içimden gelmedi..Sonrada kaynanam aradı azına geleni saydı eşim ona söylendi..Benim ne kabahatim var allah aşkına söyleyin aramamış olabilirim bu kadar söylenmeye ne gerek var..Bide ay sonu iyice gerildik bu ara ilaç parası felan düşüşe geçtik açıkcası..Eşimde ablama söyle lütfen facede çocukca şeyler paylaşıyo bak anne ben söylersem kırılır kndini rezil ediyo dedi paylaştıgı şeyleri bir görseniz gerçekten bnde söylemeyi düşündüm ama kırılır diye diyemedim
Şimdi konuşmayı düşünmüyorum bi süre Zaten hormonlarım dengesiz başım öyle dönüyorki ayakta duramıyorum evden çktıgımda yok bu ara hepyatıyorum ama bi akıl verin..Ayıp değilmi sizce..Bu arada tabletten yazıyorum yaZım yalnışlarım için lütfen kusuruma bakmayın..
canım sana hak veriyorum... senin bu mutlu olayın tebrik edilsin istersin elbette.
ama arkadaşın dediği gibi kimse senin mutluluğuna senin kadar sevinmez. sevinmese bile bi tebrik ilişkiyi düzeltirdi belki..
ben 2,5 yıllık evliyim görümcem beni bir kez bile aramadı,ne doğum günü,ne özel gün,ne tebrik..
ama eşimin bana karşı söyleyecek haklı sözü olmasın diye her özel günde ararım
yani diyeceğim o ki iki taktik var; ya takmayacaksın sana soğuk olana sende öyle davranacaksın hiç farkında değilmiş gibi...
ya da tam aksi olup fazla iyi niyetle karşındakini utandırabilir..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?