Selamlar Kızlar,
Bu konuyu kuzenimin ricası üzerine size sormak istedim. Kendisi 10 aydır evli. 2 eltisi 1 görümcesi ve kaynanası var. Kuzenim istanbulda oturuyor. görümce ve kaynanası memleketteler. Bir eltiside başka bir ilde uzak. Diğer eltisi istanbulda. Kuzenimin pek telefonla konuşma arama huyu yoktur. Kardeşleriyle benimle hep mesaj üzerinden wp gruplarından konuşur. Telefonda pek konuşacak birşey bulamaz çekingen. birşey soracaksa, haber verecekse, davet edecekse falan hep mesaj yoluyla yapar. Bu kendi ailesine karşıda böyle eş ailesine karşıda. kendi babasını bile pek telde aramaz mesaj atar wpden. Yani genel olarak telde arama konuşma huyu yok. Merhaba nasılsından sonra pek soracak yada anlatacak bişey bulamıyor konuşma ilerletemiyor.
Sorusu şu: kendisi pek fazla aramadığı için geçen görümcesi aramış napıyorsun hiç aramıyorsun ben arayayım dedim demiş. Kayınvalideside aynı şekilde birkaç kere uyarmış biz çok konuşan bi aileyiz arada ara eltilerini bizi ara diye. Eşide sık sık arıyormuş ailesini ama kuzenim pek lafa girmiyormuş onlar konuşurkende. Birkaç kere kayınbabası arkadan laf atmış, neden konuşmuyor hiç sesi çıkmıyor falan diye. Kuzenimde hala pek aramıyor bir kere yemek tarifi sorayım bahanesiyle aradım kayınvalidemi dedi. ama tarifi verdikten sonra muhabbet ilerlemiyor diyor nasılsınız napıyorsunuz bu kadar. hep aynı şeyler konuşacak konu yok diyor. Bu işin normali nedir yada normali var mı? Kuzenimde hata var mı? evlendikten sonra aynı şehirde olan olmayan ne sıklıkta görüşür telefonla ara neler konuşursunuz. Sizede hiç laf vurdular mı aramıyorsun etmiyorsun tarzında.
Not: yine siz değil kuzenin neden konu açmıyor diyeceksiniz ama bunu eski konularda belirtmiştim eşi telefon mail şifrelerini biliyor, daha önce eşiyle bir sıkıntısı için konu açmak istemişti. Bundan dolayı rahatsız olduğu için bu tarz konuları burada paylaşmasını istemiyor. Oda bana sordurdu. Tarafsız yorum ve fikir verebilirseniz çok sevinirim. Bu akşam okuyacak burayı yanına gideceğim. Şimdiden herkese teşekkürler.