Kaynana ADAYI ve benim içten içe krizlerim.

hımm erkek evledirmek kız evlendirmeye benzemiyor. benim eşimde evde evlenen ilk erkek. ilk zamanlar bizde çok sıkıntı yaşadık gerek sözlüyken gerek nişanlıyken. en son evlenince iyice darladılar bizi eşim bir yuvası olduğunu bunu kabullenmeleri gerektiğini yoksa bir daha kendileriyle görüşmeyeceğini kesin ve net bir dille belli etti ve o günden beri çok şükür seviyeli bir ilişkimiz var kaynanamla. ama seninki nişanlının yanında yapmıyormuş. bi şekilde onun yanında yapmasını ve görmesini sağlarsan nişanlın halleder bu işi. yoksa sen ne kadar ağzının payını da versen susmaz kaynanan

Anneme anne demeyi önce nişanlım başladı sonra ben söyledim. Aslında kadın bağrına basıyor beni ama yapmacık geliyor bana.

En güzeli seviyeli bir dille kadına söylemek :)

Koca konuda elle tutulur tek burası var açıkçası. Onda da Ne alakadan daha güzel bir cevap bulamadınız mı? Üniversite okuyorsunuz ya da bitirdiniz, bu mu geldi aklınıza? Anne ben koca kadınım, kararlarımı kendim alıyorum, kıyafetlerimi kendim seçiyorum. Bu konuda ailem de dahil olmak üzere kimse söz sahibi değil. Nişanlım da beni böyle sevdi beğendi o da değiştiremez. Bu tarz tane tane anlatmak varken ne alaka mı?

Diğer konuların hepsi incir kabuğunu doldurmayacak şeyler. Nişan elbise seçiminde abla falan hikayesi bir çok kadının başına geliyor. Eşya olsun ev olsun gelinlik olsun bunlara da müdahale edecekler ya da en azından etmek isteyecekler. Siz ve nişanlınız buna engel olacaksınız. Ama tabi seviyeyi koruyarak.

Oğlunu böyle seviyormuş, selfie çekiyormuş, bağrına basıyorumuş falan hikaye. Sizin için 25 yıllık oğlunu sevme şeklini değiştirecek değil bu kadın. Sırf size yapmacık geliyor diye başka türlü davranmak zorunda değil. Çok önyargılısınız bence biraz sakin. Sizin için önemli olan eşinizin annesi ile ilişkisi. O da annesinin dizinin dibinden ayrılmak istemiyor mu? O da annem sen bir tanesin kimselere değişmem gibi şeyler söylüyor mu. Böyle sevgi gösterileri var mı? Sizin için kırmızı alarm oluşturabilecek şeyler bunlar.

Böyle gösterileri yok ama bilmiyorum ben şey dedim anneme annem istediği şekil giyerim sonuçta değiştiremem dedim. ( Annem nişanımda çok açık bişe istemiyor çünkü. )

Anneme anne demeyi önce nişanlım başladı sonra ben söyledim. Aslında kadın bağrına basıyor beni ama yapmacık geliyor bana.

Daha nişanlı değilsiniz anladığım kadarıyla, söz-isteme oldu mu onu bilmiyorum değinmemişsiniz bu konuya. ama nişan olmadan erken geliyor bana. Hatta bana kalsa ben düğünü beklerdim demek için de o kadar uzatmak saçma olacak diye mecbur nişandan sonra dedim.
Tabiki yapmacıktır, seni doğuran kişi o değil, büyüten, emek veren o değil, neden seni kızı gibi görsün şu aşamada. Ama soğuk durmak istemiyor, sana alışmak istiyor demek ki. Sen anne dediğin zaman içinden geldiği için mi diyorsun sanki?
Gereksiz önyargı sizi de ilişkinizi de yıpratır.

Böyle gösterileri yok ama bilmiyorum ben şey dedim anneme annem istediği şekil giyerim sonuçta değiştiremem dedim. ( Annem nişanımda çok açık bişe istemiyor çünkü. )

Yani siz böyle derseniz onların de öyle demesi çok olağan. Annenizi neden karıştırıyorsunuz ki? Kocaman kadınsınız. Benim düşüncem bu yönde açık giyinmek istemiyorum diyebilirsiniz. Siz şimdi anneniz izin vermediği için giymediğiniz izlenimini uyandırırsanız onlar da o zaman daha sonra istediğini giyebilirsin bizim kızımız oldun derler.
Önce bir şeyi açıklığa kavuşturalım. Siz ne düşünüyorsunuz? Nasıl giyinmek istiyorsunuz? Misal ben mini etek giyerim ama asla annemin yanında giymem. Ya da aile düğünlerinde falan arkadaş düğünlerinde giydiğim elbiseleri giymem ama bu tamamen benim kararım. Benim isteğim. Nişanımda da sıfır kollu uzun bir elbise giydim. Ailemi zor durumda bırakmayacak bir şeyler. Kimsenin de söz hakkı olamaz bu konuda.

Annem demiştiki kv gökten pamuk olup düşşe gelin ah kafam yarıldı der :d
kadın sana ne demiş ne yapmış
daha ne istiyon tabikide alışverişe gelmek isticekler oğullarına varıyon sende o aılenın bı uyesı olacaksın
bunları kabullenmen lazım kımse kımseyı sevmesede katlanmak zorunda kalıyor bir kısım .
idare et okadarcık
annen değil ama anne diyeceksin ona göre davranman lazım

Kusura bakma ama çok cirkefsin. Allah kaynanan olacak kadına da kocan olacak adama da sabır versin. Daha ortada nisan bile yokken senin kafanda gezen tilkilere bak. Yapma canım,yapma tatlım. Şimdilik her şey senin istediğin gibi gidebilir ama yarın esin senin bu yüzünü gördüğünde ne olacak ?Haksız yere anneme tavır aldın,beni onlardan uzaklastirdin diyip senden sogursa ne yapacaksın ? O havada gezen burnunun ustune cakilirsin.Çok yanlış yapiyorsun. Mesafe evet iyidir ama sen cirkeflik yapıyorsun,fesatlik karistiriyosun. Kendi kuyunu kaziyosun haberin olsun. Ya bi an once tavırlarına çeki düzen ver yada Allah nisanlina akıl versin. Yoksa yazık olacak adama.

Konuyu bir doğru okuyun önce :)

bence biraz sakin ol onun karakteride öyle işte değiştiremezsin canım eşin ve sen gerçekten seviyorsanız birbirinizi ailelerin yaptığı bazı şeyleri görmezden gelmeniz gerekir bu şekilde huzuru bulabilirsiniz .mutluluklar

Giyime kadar karışacaksa ohooooo, hadsiz kadın!
Tavrını sevdim, ezdirme kendini, cevap verebil.
Saygısız olmadan alttan alttan.. Gerekirsr sen de oyna
Eş adayın yanında yer alabilecek,aile olabilecek bilinçte ise hiç kafana takma valideyi.
Ama eşine güvenmiyorsan biraz daha düşün derim

Kadın "biz seni kapalı isteriz, biraz giyimine dikkat et" deseydi burda topa tutulurdu.Ayrılman istenirdi. Ama açık giyinmeni istedi ya kimseden çıt yok
Ahh ahh bağğzı şeyler..........

Konu sahibi,'sen bizim de kızımız sayılırsın' gibi bir cümle güzeldir, sahiplenici, benimseyici.. Güzeldir yani..
Lakin "artık senin anan baban biziz, biz aileyiz, biz biz biz" gibi irite edici konuşuyorsa haklısın..
Bunları iyi ölç tart olur mu. Hemen tepki verme ama kendini de ezdirme!

Aynen öyle kendimi ezdirmem.. Ahahahahahahah tespitiniz çok doğru

Aynen öyle canım, ben mesafemi koriyim de en güzeli hafif Güleryüz ve mesafe..

Bak ne demiş konu sahibi.

Benim şikayetim Kerim'e ailesi ile ilgili ufak bişe söylendiğinde parlaması.. O dengeyi koruyamayacak onu diyorum..

ailesinin yüz bulması bu durumda zaten tek erkek müdahil olduklarında dur demeyi bilir umarım.. Ablam şöyle yapmış ablamın evinde bu var ablamın terliği çorabı annem babam üçgeninde geçecek diye korkuyorum.. Aslında konunun özeti bu. Evlenince değişir mi diye. Az bi tepki koyunca hemen parlıyor sonra yumuşuyor ama bende o süreçte çok kırılıyorum. Kendi özür diliyor sonra. Durum bu yani..
Bak ne demiş konu sahibi.

Allah sizinle bu aileye kolaylıklar versin
İnsanlara kızmışsınız ama cidden kötü niyetlisiniz
Bu tip davranışlardan önce siz zarar görürsünüz
İyi niyetli başlayın ki iyilik bekleyebilesiniz
Erkek ailesidir düşmandır görüşü ile hareket ederseniz kaybedersiniz
Sanmayın ki aşkınızdan ölen adam ömür boyu bu kahrı çeker

canım bence kadının yüzüne he he de geç misal benim kızım cok iyi anlıyo diyo ya öyle mi cok sevindim bana yardımcı olur de ama yine alırken kendi bildiğini okursun hiç takmaya degmez huylarına gidiyomus gibi yaparsın yani öyle görünürsün :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…