• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalideyle yaşamak

Diyorum ya onlar alışmışlar koloni gibi yaşamaya. Doğuma geldi hastaneye emzireceğim adam gitmiyor. En sonunda annem babası aşağıda kafeteryada yalnız kaldı siz de inin dedi. Şuursuzluk desem değil tuhaftı. Kayınvalidem açık giyinen kadından rahatsız olur ben onların yanında emzirmiyorum diye rahatsız okurdu. Baban baban o diyordu durmadan. Karadenizliler gerçekten zor millet. Hem muhafazakarlar hem fazla iç içeler
Vallahi çok haklısınız kan bağı olmadığı sürece bende rahat edemem yani çok normal, kimsenin niyetini bilemeyiz ayrıca bence rahatsız olmakta çok çok haklısınız

Kayınvalide ve kayınpeder bizimki rahat geniş fazla modern bulurlar. Ben doğurdum. Kayınvalidem iki bekar kayınbiraderi ve kayınpederle gelecek oldu doğuma. Ben erkek istemiyorum diyince şok oldu kardeşin baban diyor. Dedim kardeşim değil. Rahat edemem. İç içe bir evde yaşamaya alışmışlar bizi tuhaf buldular. Sonra kayınvalide kayınpeder geldiler. Akşam teyzelerim kuzenlerim geldiler. Hiç biri eşini getirmedi dayım dahi eşini gönderdi gelmedi. Lohusa rahat edemezsin diye. Sorsan bizden daha muhafazakarlar. Çok şaşırmıştım o dönem. Bizde lohusa rahatsız edilmez çünlü
Evet onlarda kayın, k. Peder bunlar erkekte olsa farketmiyor, insan kendi abisi , babası bile gelse çekinir yani, baştan söylemek lazım bu tarz şeyleri...

Kayınvalide ve kayınpeder bizimki rahat geniş fazla modern bulurlar. Ben doğurdum. Kayınvalidem iki bekar kayınbiraderi ve kayınpederle gelecek oldu doğuma. Ben erkek istemiyorum diyince şok oldu kardeşin baban diyor. Dedim kardeşim değil. Rahat edemem. İç içe bir evde yaşamaya alışmışlar bizi tuhaf buldular. Sonra kayınvalide kayınpeder geldiler. Akşam teyzelerim kuzenlerim geldiler. Hiç biri eşini getirmedi dayım dahi eşini gönderdi gelmedi. Lohusa rahat edemezsin diye. Sorsan bizden daha muhafazakarlar. Çok şaşırmıştım o dönem. Bizde lohusa rahatsız edilmez çünlü
Benim bildigim de rahatsız edilmez. Bunlar muhafazakar falan degil.
Kardeşimin eşi yeni dogum yaptıgın da, ben gittim. Eşim gelmedi. Kız yeni dogum yaptı ayıp olur, biraz büyüsün bebek gelirim dedi. Evde kardeşim hariç erkek yoktu zaten

Rize ,Trabzon aile ilişkileri çok karışık, kadınlar yoldan geçerken hiç tanımadığı arabaları durdurup binerler ( köye gidip gelmek için) bu benim tuhafıma gitmişti mesela , bir de ben yeni evine gittiğim komşumun evinde kocasi direk gelip masaya oturdu tanımam etmem yani bir hoşgeldiniz deyip gidebilirdi, adam oturup sohbet etmeye başladı tuhaf oldum hiç sevmem öyle şeyleri, kadınları ise çok eziliyor tüm yük onlarda , e haliyle kadınları hırçın ve sert mizaçlı oluyorlar, çoğunlukla evi çekip çeviren yine kadınlar oluyor, erkekler ise akşama kadar kahvehanede, kürtlerde ise kadınlar genelde çalışmaz ev hanımı çoğu, karadenizde tam tersi çalışmayan kadını kınarlar ...
Ben de Karadenizliyim (ama Karadeniz'in geneli kadar kapalı olmayan,seçim zamani sari haritanin içinde mavi mavi parlayan şehrinden) bizde gerçekten de çok yaygındır öylesine bir arabaya binmek. Çünkü köylük yerde günde 5 araba geçer, pazar o da geçmez. Arabanın derdine dusene kadar kapı önünde beklersin,giden elbet çarşıya gidiyordur,atar seni:)
Ve anahtar kapinin dışında durur, gelen öyle pat diye evin içine girer. Hiç de yadirganmaz:) salonda yaymış otururken bir anda üç adam eve girebilir. Ayni şekilde ben de alıştım,iki kere kapı çalıyorum, kimse acmadiysa giriyorum kilitle:) ama benim memleketimde kadınlar sayilir, kararları genelde kadınlar alır. 3 halam 1 teyzem kötü kocayı boşadı mesela,kendi hayatını çekip cevirdi. Kocaları vefat eden yaşlı kadınlar colugunun çocuğunun yanına göçmez ,kendi evinde kendi başına hayatını devam ettirir.
Konuya gelirsek;
Koca mi kaçıyordu da sana ev açmayan adamla evlendin?
Hadi cahildin dünyanın rengine kandın, kaynananla geçen sene o olayı yaşayıp yüzüne tukurecek hale gelmissin,kayinbaban sana küfür eden biriymis. Ne demeye üremek için aceleci oldun ki? Bebek için ayrı ev şartı koysaydin... Yazık olmuş sana da bebeğine de.
Bu konuyla ilgili de madem o evden cikamiyorsun, boşuna ağız dalaşına girip aile huzurunu kaçırma. Sonuçta bunlar sana küfür eden insanlar,bunu normal karşılayıp 'aburcuburunu odana kitle' demesine delirmeye gerek yok

Ben de Karadenizliyim (ama Karadeniz'in geneli kadar kapalı olmayan,seçim zamani sari haritanin içinde mavi mavi parlayan şehrinden) bizde gerçekten de çok yaygındır öylesine bir arabaya binmek. Çünkü köylük yerde günde 5 araba geçer, pazar o da geçmez. Arabanın derdine dusene kadar kapı önünde beklersin,giden elbet çarşıya gidiyordur,atar seni:)
Ve anahtar kapinin dışında durur, gelen öyle pat diye evin içine girer. Hiç de yadirganmaz:) salonda yaymış otururken bir anda üç adam eve girebilir. Ayni şekilde ben de alıştım,iki kere kapı çalıyorum, kimse acmadiysa giriyorum kilitle:) ama benim memleketimde kadınlar sayilir, kararları genelde kadınlar alır. 3 halam 1 teyzem kötü kocayı boşadı mesela,kendi hayatını çekip cevirdi. Kocaları vefat eden yaşlı kadınlar colugunun çocuğunun yanına göçmez ,kendi evinde kendi başına hayatını devam ettirir.
Konuya gelirsek;
Koca mi kaçıyordu da sana ev açmayan adamla evlendin?
Hadi cahildin dünyanın rengine kandın, kaynananla geçen sene o olayı yaşayıp yüzüne tukurecek hale gelmissin,kayinbaban sana küfür eden biriymis. Ne demeye üremek için aceleci oldun ki? Bebek için ayrı ev şartı koysaydin... Yazık olmuş sana da bebeğine de.
Bu konuyla ilgili de madem o evden cikamiyorsun, boşuna ağız dalaşına girip aile huzurunu kaçırma. Sonuçta bunlar sana küfür eden insanlar,bunu normal karşılayıp 'aburcuburunu odana kitle' demesine delirmeye gerek yok
Yanlız konu sahibi ben değilim 😅 valla bana çok garip geldi karadeniz kültürü, bizde öyle erkekler dalamaz her yere , her yerin kültürü farklı işte , benim kültürüm de başkasına farklı gelebilir yani 🤷‍♀️

Back