Ben de Karadenizliyim (ama Karadeniz'in geneli kadar kapalı olmayan,seçim zamani sari haritanin içinde mavi mavi parlayan şehrinden) bizde gerçekten de çok yaygındır öylesine bir arabaya binmek. Çünkü köylük yerde günde 5 araba geçer, pazar o da geçmez. Arabanın derdine dusene kadar kapı önünde beklersin,giden elbet çarşıya gidiyordur,atar seni:)
Ve anahtar kapinin dışında durur, gelen öyle pat diye evin içine girer. Hiç de yadirganmaz:) salonda yaymış otururken bir anda üç adam eve girebilir. Ayni şekilde ben de alıştım,iki kere kapı çalıyorum, kimse acmadiysa giriyorum kilitle:) ama benim memleketimde kadınlar sayilir, kararları genelde kadınlar alır. 3 halam 1 teyzem kötü kocayı boşadı mesela,kendi hayatını çekip cevirdi. Kocaları vefat eden yaşlı kadınlar colugunun çocuğunun yanına göçmez ,kendi evinde kendi başına hayatını devam ettirir.
Konuya gelirsek;
Koca mi kaçıyordu da sana ev açmayan adamla evlendin?
Hadi cahildin dünyanın rengine kandın, kaynananla geçen sene o olayı yaşayıp yüzüne tukurecek hale gelmissin,kayinbaban sana küfür eden biriymis. Ne demeye üremek için aceleci oldun ki? Bebek için ayrı ev şartı koysaydin... Yazık olmuş sana da bebeğine de.
Bu konuyla ilgili de madem o evden cikamiyorsun, boşuna ağız dalaşına girip aile huzurunu kaçırma. Sonuçta bunlar sana küfür eden insanlar,bunu normal karşılayıp 'aburcuburunu odana kitle' demesine delirmeye gerek yok