• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalideyle yaşamak

Fatsam52

Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2022
42
-18
16
25
Arkadaşlar nerden başlasam bilmiyorum 2 seneye yakın bir evliliğim var 6 aylık hamileyim ama kayınvalidemle yaşanan küçük sebeblerden dolayı bunalım içindeyim hem sizinle dertleşmek istedim hem fikir almak istedim dün yaşanan küçük olaydan dolayı canım çok sıkkın ne yapacağımi bilmiyorum ben büyük bir eltim var onun küçük kızı var 6 yaşında 4 tane kızı var da diğerleri büyük neyse konuya geleyim 2 3 gün önce akşam çay demledim çayın yanındada yemeye birşey yok bisküvi falan bu eltimin küçük kızı her gün paket paket bisküvileri şunları bunları yiyor bende bu kız alıp alıp yediğinden dolayı çayın yanında yemeye birseyimiz kalmadı dedim tabi bu kayinvalidemin zoruna gitmiş dün hastaneye gelmiştim (bu arada 1 haftadan beri de koydeyiz fındıktan dolayı) hastane çıkışı da çayın yanına yemeye oteberi kumanya falan aldık sebze falan neyse eve geldik kayınvalidemde ne aldığımıza baktı bunları kim aldı dedi kayinbabamla eşim de benim aldığımı söylediler niye aldı ki dedi o kızın yediğini ettiğini söyledi dedi aldıklarını odaya saklasın dedi bende dedim şakasına söyledim dedim sen niye öyle söylüyorsun dedim benimle bir derdin var mı dedim varsa söyle dedim bana birşey söylemedi dünden beri konuşmuyoruz kendi de konuşmuyor bende konuşmuyorum sizce ne yapmalıyım bana akıl verin bundan öncekileri anlatmak istemiyorum bile kayinbabamda bazen kafası kızınca bana küfrediyor ne yapacam bilmiyorum bazen evlendiğime pişman oluyorum ne yapacam bilmiyorum bana akıl verin

Kayınvalide ile yaşayarak hata etmişsiniz. Böyle sorunlar yaşanması kaçınılmaz. Boşuna ev ev üstüne olmaz dememişler. Olayda sizi hatalı buldum ama. Şakasına söylemediğinizi ikimiz de biliyorum. Çocuğun anneannesinin evinde yediği bisküvinin lafının yapılması hoş değil. Neticede yalan söylememiş sizin cümlenizi söylemiş kayınvalideniz. Asıl sorun size küfür edilmesiyken sanki basit bir olay gibi sonda bir cümle geçiştirmeniz garip ayrıca

Son düzenleme:
Arkadaşlar nerden başlasam bilmiyorum 2 seneye yakın bir evliliğim var 6 aylık hamileyim ama kayınvalidemle yaşanan küçük sebeblerden dolayı bunalım içindeyim hem sizinle dertleşmek istedim hem fikir almak istedim dün yaşanan küçük olaydan dolayı canım çok sıkkın ne yapacağımi bilmiyorum ben büyük bir eltim var onun küçük kızı var 6 yaşında 4 tane kızı var da diğerleri büyük neyse konuya geleyim 2 3 gün önce akşam çay demledim çayın yanındada yemeye birşey yok bisküvi falan bu eltimin küçük kızı her gün paket paket bisküvileri şunları bunları yiyor bende bu kız alıp alıp yediğinden dolayı çayın yanında yemeye birseyimiz kalmadı dedim tabi bu kayinvalidemin zoruna gitmiş dün hastaneye gelmiştim (bu arada 1 haftadan beri de koydeyiz fındıktan dolayı) hastane çıkışı da çayın yanına yemeye oteberi kumanya falan aldık sebze falan neyse eve geldik kayınvalidemde ne aldığımıza baktı bunları kim aldı dedi kayinbabamla eşim de benim aldığımı söylediler niye aldı ki dedi o kızın yediğini ettiğini söyledi dedi aldıklarını odaya saklasın dedi bende dedim şakasına söyledim dedim sen niye öyle söylüyorsun dedim benimle bir derdin var mı dedim varsa söyle dedim bana birşey söylemedi dünden beri konuşmuyoruz kendi de konuşmuyor bende konuşmuyorum sizce ne yapmalıyım bana akıl verin bundan öncekileri anlatmak istemiyorum bile kayinbabamda bazen kafası kızınca bana küfrediyor ne yapacam bilmiyorum bazen evlendiğime pişman oluyorum ne yapacam bilmiyorum bana akıl verin
sana nasil kufur ediyor kayin baban esin napiyo o sirada ?

Sırf bu yüzden kayın validenizin kusmesi çok saçma evde birşey kalmamış almak istemişsin

Kayınpederin geline küfür savurduğu bir ortam bana o kadar uzak geliyor ki. Böyle olunca insan ne diyeceğini de bilemiyor.

Siz evin bireyi değilsiniz onların gözünde. Aslında sizi herhangi bir birey gibi kabul etmiyorlar da... Evin torununun yediği içtiği hakkında olumlu ya da olumsuz konuşmayın. Çayın yanında bir şey yoksa boş boş içsinler.

Keşke kv ile yaşamasa insanlar ama sesimizi duyuramıyoruz ki kimseye. Kv evinde mutluluk yok. Huzur yok. Hayat böyle geçecek orda.

Aynı ev içinde yaşıyorsan idare etmeyi. Bileceksin duymayacak görmeyeceksin yoksa gecim olmaz imkanın varsa ayrı eve cık yoksa damlaya damlaya göl olur bu sıkıntılar daha bebeğin olacak lohusalıgın olacak insan kafayı yer bnde cok yasadım kaynanamla suan aynı bşnadayız üst kata cıktım ama gayet resmiyiz kimse kimseye karışmaz

Büsküvi olayını geçtim sen kötü amaçla söylememişsindir o yanlış anlamıştır falan filan. aynı evde yaşamak zaten büyük hata ama durumunuzu bilemiyorum tabi herkesin koşulları farklı. ben en çok kayınbabanızın size küfretmesine takıldım. pardon da kim oluyor size küfrediyor bir de o sırada eşiniz napıyor?

Eşinizin babası size küfür ediyor derdiniz kayinvalide ile bisküvi konusu mu?

Eşiniz nasil eş sizi orada tutuyor, siz nasıl kendinizi hiç saydırip küfür yediğiniz insanların yanında yaşıyorsunuz?

Konu başlığı bile kayinvalide, erkeklerin yaptığı hemen kabul görüyor demek ki.

Bana kızacaklar ama tipik Karadeniz ailesi. Gözlemlediğim şey küfürlü konuşmayı seviyorlar ve küfür gibi görmüyorlar. İç içe dip dibe yaşamayı seviyorlar. Ben bunu ilk sene gördüm anladım ve mesafe koydum. Kayınpeder oğlumu küfürlü sevdiğinde o konuda da sert bir şekilde uyardım. Ama siz aynı evde bunu yapamazsınız. Sizin tek yapabileceğiniz şey evi ayırıp uzak durmam. Aynı evde mesafe koyamazsınız.

Arkadaşlar nerden başlasam bilmiyorum 2 seneye yakın bir evliliğim var 6 aylık hamileyim ama kayınvalidemle yaşanan küçük sebeblerden dolayı bunalım içindeyim hem sizinle dertleşmek istedim hem fikir almak istedim dün yaşanan küçük olaydan dolayı canım çok sıkkın ne yapacağımi bilmiyorum ben büyük bir eltim var onun küçük kızı var 6 yaşında 4 tane kızı var da diğerleri büyük neyse konuya geleyim 2 3 gün önce akşam çay demledim çayın yanındada yemeye birşey yok bisküvi falan bu eltimin küçük kızı her gün paket paket bisküvileri şunları bunları yiyor bende bu kız alıp alıp yediğinden dolayı çayın yanında yemeye birseyimiz kalmadı dedim tabi bu kayinvalidemin zoruna gitmiş dün hastaneye gelmiştim (bu arada 1 haftadan beri de koydeyiz fındıktan dolayı) hastane çıkışı da çayın yanına yemeye oteberi kumanya falan aldık sebze falan neyse eve geldik kayınvalidemde ne aldığımıza baktı bunları kim aldı dedi kayinbabamla eşim de benim aldığımı söylediler niye aldı ki dedi o kızın yediğini ettiğini söyledi dedi aldıklarını odaya saklasın dedi bende dedim şakasına söyledim dedim sen niye öyle söylüyorsun dedim benimle bir derdin var mı dedim varsa söyle dedim bana birşey söylemedi dünden beri konuşmuyoruz kendi de konuşmuyor bende konuşmuyorum sizce ne yapmalıyım bana akıl verin bundan öncekileri anlatmak istemiyorum bile kayinbabamda bazen kafası kızınca bana küfrediyor ne yapacam bilmiyorum bazen evlendiğime pişman oluyorum ne yapacam bilmiyorum

Bide gidip bunların üstüne çocuk yapmışsın tebrikler.ilerde kp sana çocuğunun yanında kufredince zoruna gitmeyecek mi ?
Seni saymadiklari evde seni anne olunca da saymayacaklar hatta belki çocuğunu bile saymayacaklar.

Kayınvalide gelin kavgaları o kadar ön planda oluyor ki asıl sorun edilmesi gereken şey küfürken basit bir şeymiş gibi geçiştirilmiş.

Kayınvalide evinde yaşamanız ilk hatanız, size küfür edilen evde durmanız 2. hatanız. Evde bir şey bitmişse bitmiştir o yedi bu bitirdi muhabbeti çok çirkin orada haklı değilsiniz kesinlikle. Küfür edilmesine susup hıncınızı küçük çocuktan çıkarmayın. Evde anladığım kadarıyla herkes gücünün yettiğine sataşıyor. Evleri en yakın zamanda ayırın eğer sorunlar bitsin istiyorsanız.

Bana küfür edenin ağzını ayırırım bunu yazayım öncelikle..
Küçücük çocuğun yediği bisküviyi lafa söze getirmeniz çok ayıp bence.
Birlikte yaşamanın hata oluşu kısmına girmiyorum bile.
Yorumunuza çok haklısınız bende bana kufredenin ağzını ayırırim ama ozamanda karşı taraf defol git evimden dese ne yapacak ?
Zaten o insanların yanında yaşıyorlar adam beğenmiyorsan git der. Muhtemelen ekonomik nedenlerden beraber oturuyolar yani gidecek yerleri yok.e cevap verse adam kovacak .oyuzden ole agzini falan ayıramaz

ha bide konu sahibi kalkmış çocuk yapmış buda ayrı mesele

Yorumunuza çok haklısınız bende bana kufredenin ağzını ayırırim ama ozamanda karşı taraf defol git evimden dese ne yapacak ?
Zaten o insanların yanında yaşıyorlar adam beğenmiyorsan git der. Muhtemelen ekonomik nedenlerden beraber oturuyolar yani gidecek yerleri yok.e cevap verse adam kovacak .oyuzden ole agzini falan ayıramaz

ha bide konu sahibi kalkmış çocuk yapmış buda ayrı mesele

E işte zaten hatanın en başı orada..

Bana küfür edenin ağzını ayırırım bunu yazayım öncelikle..
Küçücük çocuğun yediği bisküviyi lafa söze getirmeniz çok ayıp bence.
Birlikte yaşamanın hata oluşu kısmına girmiyorum bile.

Karısına ayrı ev açmayan erkekleri ödül verir gibi birde baba yapmayın.Size ALLAH kolaylık versin.Kv ile yaşamak isteyen kızlara ders olsun.Sevgi karın doyurmaz.Ayaklari üstünde durabilen adamlarla evlenin.(aynı evde yaşarken yenilenin,icilenin bahsi olmaz ayıp kaçar

Back