• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalideyle yaşamak

tek ogul oldugu icin ayri eve cikmaya razi olmadilar. sadece rahatsiz oldugum durum kaynanamin ne kadar samimi olmasi. mesela onu icten mi yapiyor? ya oglu icin mi? ben bana samimi olmalarini istiyorum. ben de onlara ogleyim aslinda. esimin babasi hep soyler ki kiz cox saygili bize karsi. bir tek bu konuda huzursuz oluyorum. hakliyim da demiyorum. amma hic mi hakli sayilmam?
Bence hicbor haklı tarafiniz yok üstelik o kadar da anlayışlı bi esinoz ve ailesi varmış kirmayin bu insanları burada neler okuyoruz hem orası onun annesinin evi tabiki gelecek de kalacak da buna karışmaya hakkınız yok iki üç ayda bir geliyorlar zaten eşiniz için sabredin ne olacak ki 😙

Milletin üzerine evlenip giden senken kendi bölümlerinde kendı kızlarının ne kadar kalacaklarını sana soracak halleri yoktu madem rahatsızsın ozaman alır kocanı ayrı eve cıkarsın bu kadar basıt. Onlar senın kurulu duzenıne gelmedıler farkındaysan. Ayrıca yıne kıbar ve anlayıslı ınsanlarmıs. Ben olsam daha farklı konusurdum evlatlarıma kımseye laf soyletecek degılım ayrıca haksız olan sensın. Ozaman gorumcen gelınce gıdene kadar baska bırınde kal aılende arkadasında akrabanda.

ne yapmalıyız anlamadım doğrusu kayınvalideniz birlikte oturmayı kabul etmışsınız onceden gelen gorumce yıne gelmış kusura bakmayın ama boyle yaşamayı öğrenin...

Merhaba arkadaşlar.Gercekten yardiminiza cok istiyacim var. ben 4 ay once evlendim. esim beni cox seviyor, tabii ki ben de onu. ailesi de iyi insanlar. biz ayni evde yasiyoruz kayinvalidemle. sadece iki ayri kapi var. 1 kapi bizim 3 odaya giriş kapisi, diger kapi kaynanamla esinin. benim bir gorumcem var, 5 cocugu var. evliliyimizden once 2-3 ayda bir gelip kalirmis bir kac gun. benim cox qarip bir huyum var, kimliginden asili olmayarak huzuru, sessizliyi seven birisiyim. gecen gun gorumcem yeniden 3 gun kaldi bizde (2 ay once de gelmisti). ben de bozuldum. kaynanama da soyledim evi var neden burada kaliyor? misafir gibi gelib gece evine donmuyor? aslinda geldiyinde annesigil tarafda kaliyor. ama mutfak, lavabo bizde ortak. yani cocuklar dagitiyor ortaligi felan. neyse. kayinvalidemin kizi gelmeden 1 gun once telefon konusmasini duydum. "sen aldirma gel, sana surat yapsa da aldirma" felan diyordu. benle konusmasini kizina anlatmis. ben de kucuk kavga ettim ki neden oyle diyorsunuz kiziniza. neyse. kizi geldi ertesi gun. bana hos davrandi aslinda. ben kaynanamla konusmadim. amma kiziyla qayet saygiliydim. cocuklarina oyuncak felan aldim, oynadim onlarla. sonra gittiler. esim dun aksam bana soyledi ki seni nasil sevdigimi biliyorsun, bu sevgimin karsiliginda hic olmazsa kimseye surat yapma. esim beni iyi biliyor, yani bu dusuncemin onun ablasiyla ilgili olmadigini, genelde evde cok adam sevmedigimi biliyor. Demin esimin babasi beni cagirdi ki, eskisi gibi ol, hep gul bizim yanimizda, ben ancak onu istiyorum, seni sevmesem bu konusmayi yapmazdim bile. boyle soyledi, sonra alnimdan optu. kaynanam da beni kucakladi, soyledi ki, bu darqinlik bitsin artik. ben yeniden izah ettim ki, ben kizinizla ilgili degildi itirazim. sadece cok konusuldugu icin kaynanam benim kizimi istemiyorsun, abisiyle aralari da bozula bilir, ben bundan cok korkuyorum dedi. amma aslinda beni severler. kaynanam da kotu birisi deyil. sizce ben ne yapmaliyim? yargilamadan beni anlamanizi ve yardimci olmanizi rica ederim. Tesekkur ederim.
Ne güzel konuşmuşlar sizinle takdir ettim sizde haklısınız bu konuda onlarda keşke ayrı yaşasanız böyle bi imkanınız yok mu ev ev üstüne olmaz derler benim kaynanamda muhteşem bi insandır ama hayatta aynı evde yaşayamam oda benimle aynı fikirdedir herkes evinde mutlu olsun aman kızım der hep

Kusura bakmayın da madem çok insan sevmiyorsunuz sessizliği seviyorsunuz o zaman neden kaynanayla aynı evi kabul ettiniz? orası sadece sizin eviniz değil öncelikle bunu kabullenin ve onun kızı tabi ki gelip kalacak ister her ay gelir ister her hafta gelir annesi değil mi? hem kaynanan da torunları özlüyordur yani 2-3 gün evde insan olsa gürültü olsa ne olur. Bir de mazallah 1 hafta falan kalsa evi terkedersiniz herhalde bu kadar rahatınıza düşkünseniz ayrı eve çıksaydınız.

Benim annem İstanbul'da kardeşim de evlendi annemle oturdular gelin de kabul etti ben tüp bebek tedavisi için İstanbul'a gittim eşimle tabii ki annemde kalıcam, ki evinin kirasını da biz veriyorduk gelin hanım gelip o kadar kalamazlar demiş annem lafını demiş tabii ki ve ,istediği yerde düğünü kuaförü en ince ayrıntısına kadar ne istiyorsa ben yaptım. Ben geldim inat yapar gibi yiğenimi alıp 1 hafta annesine gitti ben yiğenimi 1 hafta göremedim. Transferimden sonra geldi odasından bir yemek yemek için çıktı çok zoruma gitti annem kahvaltımızı yemeğimizi hazırlamasına rağmen ondan hizmette beklememe rağmen surat yaptı çok yazık demiştim.
Siz uzaktan gitmissiniz. Bizim mesafemiz yarim saatlik. hem ben surat yapmiyorum cox saygiyla davraniyorum

Ne güzel konuşmuşlar sizinle takdir ettim sizde haklısınız bu konuda onlarda keşke ayrı yaşasanız böyle bi imkanınız yok mu ev ev üstüne olmaz derler benim kaynanamda muhteşem bi insandır ama hayatta aynı evde yaşayamam oda benimle aynı fikirdedir herkes evinde mutlu olsun aman kızım der hep
Onlarin pek imkani yoktu ayri eve. ama zaten izin vermezdiler de. benim babam teklif etti evi ama kabul etmediler

Kadın annesinin-babasının evine gelip kalırken sizden izin mi alacak? Rahatsız oluyorsanız evinizi ayırın! Çocuklar banyoyu mutfağı ne kadar dağıtabilir? Ayrıca anneanne evinde rahat etmeyecekse bu çocuklar nerde rahat edecek? Kul kınadığını yaşamadan ölmez. Öyle yaramaz çocuklarınız olur ki insan içine çıkamazsınız. Valla kv, kp, görümce aşırı anlayışlı insanlarmış. Ben olsam ufak değil büyük kavga ederdim sizinle. Herkes yerini haddini bilmeli. Birde insanlar hatalı gibi gönlünüzü almaya çalışmış. Kıymetlerini bilin.

ben kayınvaliden ve kayınbabanı çok yapıcı buldum . onlara saygıda kusur etme. birbirinizi tanıdıkça sende onlara alışacaksın ve bir şeylerden artık rahatsız olmayacaksın . Allah başka dert vermesin. boş durma boş durdukça şeytan sizi hep karıştırır herşey batar sana. bu dünya imtihan dünyası bunu da unutma.

Evin ustune giden sizsiniz, gelene gidene karısamazsınız. Kızı ıstedıgı zaman gelir kalır. Rahatsızsanız, ayrı eve cıkın.

konu sahibi kapilari degisin, mutfak banyo o tarafta kalsin :KK53:

ne bicim duzenmis zaten o oyle, ben ev duzenini dusunemedim, hep sorun olur.

siz direk evleri ayirin, bu evlere tadilat yapilarak bile belki ayirabilirsiniz.

Ve bu konuda herkes yazmis zaten, haksizsiniz sonuna kadar.
Hatta kayinaileniz cok bile suyunuza gitmisler bence.
Ben o gorumce olsam kendi aileme bile kizarim yani.

Siz uzaktan gitmissiniz. Bizim mesafemiz yarim saatlik. hem ben surat yapmiyorum cox saygiyla davraniyorum

Yarım saat olduğunu sanmam öyle olsa neden kalsın ayrıca kalmak da isteyebilir yani ne var. Oraya sonradan gelen sizsiniz. İyi ki surat asmamışsınız maşallah kaynananıza kızın gelmesin demek ne peki? ya eşinize şikayet etmek ne? surat assanız yine iyi yani. Baksanız rahatsız olmuşsunuz ki burada konu açıyorsunuz. Siz sessizlik istiyorsunuz diye kızı annesine çocuklarıyla gelemeyecek kapınızda ayrı üstelik yani hiç böyle bir hakkınız yok gelen kimseye karışamazsınız hem ayrı ev açamayıp hem böyle laf diyenlere de şaşırıyorum doğrusu yanii

Merhaba arkadaşlar.Gercekten yardiminiza cok istiyacim var. ben 4 ay once evlendim. esim beni cox seviyor, tabii ki ben de onu. ailesi de iyi insanlar. biz ayni evde yasiyoruz kayinvalidemle. sadece iki ayri kapi var. 1 kapi bizim 3 odaya giriş kapisi, diger kapi kaynanamla esinin. benim bir gorumcem var, 5 cocugu var. evliliyimizden once 2-3 ayda bir gelip kalirmis bir kac gun. benim cox qarip bir huyum var, kimliginden asili olmayarak huzuru, sessizliyi seven birisiyim. gecen gun gorumcem yeniden 3 gun kaldi bizde (2 ay once de gelmisti). ben de bozuldum. kaynanama da soyledim evi var neden burada kaliyor? misafir gibi gelib gece evine donmuyor? aslinda geldiyinde annesigil tarafda kaliyor. ama mutfak, lavabo bizde ortak. yani cocuklar dagitiyor ortaligi felan. neyse. kayinvalidemin kizi gelmeden 1 gun once telefon konusmasini duydum. "sen aldirma gel, sana surat yapsa da aldirma" felan diyordu. benle konusmasini kizina anlatmis. ben de kucuk kavga ettim ki neden oyle diyorsunuz kiziniza. neyse. kizi geldi ertesi gun. bana hos davrandi aslinda. ben kaynanamla konusmadim. amma kiziyla qayet saygiliydim. cocuklarina oyuncak felan aldim, oynadim onlarla. sonra gittiler. esim dun aksam bana soyledi ki seni nasil sevdigimi biliyorsun, bu sevgimin karsiliginda hic olmazsa kimseye surat yapma. esim beni iyi biliyor, yani bu dusuncemin onun ablasiyla ilgili olmadigini, genelde evde cok adam sevmedigimi biliyor. Demin esimin babasi beni cagirdi ki, eskisi gibi ol, hep gul bizim yanimizda, ben ancak onu istiyorum, seni sevmesem bu konusmayi yapmazdim bile. boyle soyledi, sonra alnimdan optu. kaynanam da beni kucakladi, soyledi ki, bu darqinlik bitsin artik. ben yeniden izah ettim ki, ben kizinizla ilgili degildi itirazim. sadece cok konusuldugu icin kaynanam benim kizimi istemiyorsun, abisiyle aralari da bozula bilir, ben bundan cok korkuyorum dedi. amma aslinda beni severler. kaynanam da kotu birisi deyil. sizce ben ne yapmaliyim? yargilamadan beni anlamanizi ve yardimci olmanizi rica ederim. Tesekkur ederim.
Ev ortak olunca gelmesinler deme lüksün yok malesef

Benim 20 yaşında erkek kardeşim var ve şimdilik bekar, annemede çok sık giderim gönüllerini almak için çocukları çok özlüyorlar diye, ama ileride evlense kardeşim eşide böyle söylese gerçekten bozulur ve arıza çıkarırım yıllardır gittiğim eve sırf bir başkası geldi ve beni istemiyor diye annemin ve babamın yanına gidemeyecekmiyim yani lütfen empati yapın ben çok üzülürdüm şahsen

Back