• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalideyle yaşamak

Merhaba arkadaşlar.Gercekten yardiminiza cok istiyacim var. ben 4 ay once evlendim. esim beni cox seviyor, tabii ki ben de onu. ailesi de iyi insanlar. biz ayni evde yasiyoruz kayinvalidemle. sadece iki ayri kapi var. 1 kapi bizim 3 odaya giriş kapisi, diger kapi kaynanamla esinin. benim bir gorumcem var, 5 cocugu var. evliliyimizden once 2-3 ayda bir gelip kalirmis bir kac gun. benim cox qarip bir huyum var, kimliginden asili olmayarak huzuru, sessizliyi seven birisiyim. gecen gun gorumcem yeniden 3 gun kaldi bizde (2 ay once de gelmisti). ben de bozuldum. kaynanama da soyledim evi var neden burada kaliyor? misafir gibi gelib gece evine donmuyor? aslinda geldiyinde annesigil tarafda kaliyor. ama mutfak, lavabo bizde ortak. yani cocuklar dagitiyor ortaligi felan. neyse. kayinvalidemin kizi gelmeden 1 gun once telefon konusmasini duydum. "sen aldirma gel, sana surat yapsa da aldirma" felan diyordu. benle konusmasini kizina anlatmis. ben de kucuk kavga ettim ki neden oyle diyorsunuz kiziniza. neyse. kizi geldi ertesi gun. bana hos davrandi aslinda. ben kaynanamla konusmadim. amma kiziyla qayet saygiliydim. cocuklarina oyuncak felan aldim, oynadim onlarla. sonra gittiler. esim dun aksam bana soyledi ki seni nasil sevdigimi biliyorsun, bu sevgimin karsiliginda hic olmazsa kimseye surat yapma. esim beni iyi biliyor, yani bu dusuncemin onun ablasiyla ilgili olmadigini, genelde evde cok adam sevmedigimi biliyor. Demin esimin babasi beni cagirdi ki, eskisi gibi ol, hep gul bizim yanimizda, ben ancak onu istiyorum, seni sevmesem bu konusmayi yapmazdim bile. boyle soyledi, sonra alnimdan optu. kaynanam da beni kucakladi, soyledi ki, bu darqinlik bitsin artik. ben yeniden izah ettim ki, ben kizinizla ilgili degildi itirazim. sadece cok konusuldugu icin kaynanam benim kizimi istemiyorsun, abisiyle aralari da bozula bilir, ben bundan cok korkuyorum dedi. amma aslinda beni severler. kaynanam da kotu birisi deyil. sizce ben ne yapmaliyim? yargilamadan beni anlamanizi ve yardimci olmanizi rica ederim. Tesekkur ederim.
Babasının evine gelirken sizden mi izin alıcak madem sevmiyorsunuz kalabalığı beraber oturmayacaktiniz ayyy ayar oluyorum böyle tiplere

Doktoralı ve öğretmen ama kayınvalide ile birlikte oturuyor. İLGİNÇ. Saygı sevgi başka , onları aile görmek başka ama birlikte oturmakçok çok başka birşey.

benim tek takıldığım yer kayınbabanın seni alnından öpmesi oldu valla.

ha tabi kayınvalideyle birlikte yaşamak zaten başlı başına bi dert.

Kendi evinizde tahamül edememeye hakkı var başkasının evinde değil. Ses çıkarsa kaç yazar çıkarmasa kaç yazar .
Zorunlu sebeplerden kvde yanında yaşamak zorunda kaldık,yaşamam dememek lazım büyük konuşunca öyle yada böyle yaşatır Allah. Gorumcenin beş cocugundan herkes rahatsız olur,bazılari rahatsız olur söyleyemez,bu arkadaş dan dan söylemis

Zorunlu sebeplerden kvde yanında yaşamak zorunda kaldık,yaşamam dememek lazım büyük konuşunca öyle yada böyle yaşatır Allah. Gorumcenin beş cocugundan herkes rahatsız olur,bazılari rahatsız olur söyleyemez,bu arkadaş dan dan söylemis
Diyorum ya rahatsız olmak gibi bir lüksü yok . Orası onun evi değil. Mecburi ve ya değil orası görümcenin babasının evi gelin laf edemez hakkı yok ne münasebet. (Evet allah büyük konuşulanı yaşatıyor bunda hemfikiriz buyuk konuşmamak lazım)

Diyorum ya rahatsız olmak gibi bir lüksü yok . Orası onun evi değil. Mecburi ve ya değil orası görümcenin babasının evi gelin laf edemez hakkı yok ne münasebet. (Evet allah büyük konuşulanı yaşatıyor bunda hemfikiriz buyuk konuşmamak lazım)
Mantik olarak haklısınız lakin duygulara söz geçmiyor. Gorumcenin bir veya iki çocuğu olsa rahatsız olunmazda beş çocuktan bahsediliyor. Ben benim annemin evine on cocugumlada gitsem gelin laf etse,o evi başına yıkarım ama başıma gelse rahatsız olurum gibi geliyor. Evet orası babasının evi,iki ayda bir geliyirmus amenna ama gel de anlat fitne fucur kalbime🙄

Bırlıkte oturunca bunu kabul etmıs oluyorsun sımdı sana kotu bısey dememısler ama suda var ben kv le otursam gelenıne bısey demezdım demeye hakkım yok benım aılem uzakta gelınımız annemle otursaydı onlara gıdıp bır ay kalıyorum onada soz hakkı dusmezdı dıye dusunuyorumm

annesinin evi gelir kalır buna karışamazsınız. hele ki daha dur sen geleli ne kadar oldu?dağdan gel bağdakini kov. kayınvalideyle oturmak isteyen gelinler bilmeliler ki oraya gelen giden çok olur.Yeni gelin evi gibi boş kalmaz. Ben fazla adam sevmiyorum diyerek bu durumu değiştiremezsin. Seninle tatlı tatlı konuşmuş evdekiler.yargılamadan yardımcı olun demişsin ama neresine yardımcı olunabilir? Ancak taşınman lazım açık. ferhundeye dönmee :kızgın:

Merhaba arkadaşlar.Gercekten yardiminiza cok istiyacim var. ben 4 ay once evlendim. esim beni cox seviyor, tabii ki ben de onu. ailesi de iyi insanlar. biz ayni evde yasiyoruz kayinvalidemle. sadece iki ayri kapi var. 1 kapi bizim 3 odaya giriş kapisi, diger kapi kaynanamla esinin. benim bir gorumcem var, 5 cocugu var. evliliyimizden once 2-3 ayda bir gelip kalirmis bir kac gun. benim cox qarip bir huyum var, kimliginden asili olmayarak huzuru, sessizliyi seven birisiyim. gecen gun gorumcem yeniden 3 gun kaldi bizde (2 ay once de gelmisti). ben de bozuldum. kaynanama da soyledim evi var neden burada kaliyor? misafir gibi gelib gece evine donmuyor? aslinda geldiyinde annesigil tarafda kaliyor. ama mutfak, lavabo bizde ortak. yani cocuklar dagitiyor ortaligi felan. neyse. kayinvalidemin kizi gelmeden 1 gun once telefon konusmasini duydum. "sen aldirma gel, sana surat yapsa da aldirma" felan diyordu. benle konusmasini kizina anlatmis. ben de kucuk kavga ettim ki neden oyle diyorsunuz kiziniza. neyse. kizi geldi ertesi gun. bana hos davrandi aslinda. ben kaynanamla konusmadim. amma kiziyla qayet saygiliydim. cocuklarina oyuncak felan aldim, oynadim onlarla. sonra gittiler. esim dun aksam bana soyledi ki seni nasil sevdigimi biliyorsun, bu sevgimin karsiliginda hic olmazsa kimseye surat yapma. esim beni iyi biliyor, yani bu dusuncemin onun ablasiyla ilgili olmadigini, genelde evde cok adam sevmedigimi biliyor. Demin esimin babasi beni cagirdi ki, eskisi gibi ol, hep gul bizim yanimizda, ben ancak onu istiyorum, seni sevmesem bu konusmayi yapmazdim bile. boyle soyledi, sonra alnimdan optu. kaynanam da beni kucakladi, soyledi ki, bu darqinlik bitsin artik. ben yeniden izah ettim ki, ben kizinizla ilgili degildi itirazim. sadece cok konusuldugu icin kaynanam benim kizimi istemiyorsun, abisiyle aralari da bozula bilir, ben bundan cok korkuyorum dedi. amma aslinda beni severler. kaynanam da kotu birisi deyil. sizce ben ne yapmaliyim? yargilamadan beni anlamanizi ve yardimci olmanizi rica ederim. Tesekkur ederim.
herkes seni seviyorum ama surat asma diye uyarıda bulunmuş.mecbur surat asmıcan anlamına geliyor bu

Evet büyük konuşmamak gerekiyor ben de kv ile kaldım bir süre, görümcem Allah'ın her günü oradaydı eşi de orda kalıyordu altlarında araba ve yakın mesafe olmasına rağmen çocuğuyla baş edemediği için orda kalıyordu. Ama insan rahatsız olsa da ne demek gelmesin gitsin evinde kalsın. Altı üstü 2-3 gün kalıyormuş. Bir de sadece tuvalet mutfak ortakmış. Kendisi evinin kapısını kapatıp oturabilir. Annemlerin gelini de alt üst oturuyor ve annemlerin anneanneme gitmesinden rahatsız oluyormuş. Kadın yaşlı bizimkiler gidip evin işini yapıyorlar gelin çıkıp yapmıyor yapmasın da yani ama bir de üstüne rahatsız oluyor premses. Bu da yeni çıktı heralde. Kimse anasının evine gidemeyecek gelinlerin korkusuna

Siz o eve gıtmedınız mı bıle bıle, kadının kendı mısafırıne karısamazsınız.
Cok ayıp yaptıgınız

Canım çok büyük bir olay değil eşimde kv kp konulmuş seninle gönlünü almışlar haklıymışsın onlarda kabul etmiş bence eskiye dön ama dikkat et kaynana iyi kötü her şeyi söyleme

Canım evde kalabalığı sevmiyorsun da neden beraber oturmaya kabul ettin.ben senin yerinde olsam şimdi değilde beraber oturacaz dedikleri zaman gösterirdim tavrımı.o zaman niye suratını asmadın

Birlikte oturmayı kabul edip evlerine gelmişsin bir de kv nin kızını istemiyorsun yok artık ben utanırım giidp niye geliyor demeye

Kusura bakmayın da madem çok insan sevmiyorsunuz sessizliği seviyorsunuz o zaman neden kaynanayla aynı evi kabul ettiniz? orası sadece sizin eviniz değil öncelikle bunu kabullenin ve onun kızı tabi ki gelip kalacak ister her ay gelir ister her hafta gelir annesi değil mi? hem kaynanan da torunları özlüyordur yani 2-3 gün evde insan olsa gürültü olsa ne olur. Bir de mazallah 1 hafta falan kalsa evi terkedersiniz herhalde bu kadar rahatınıza düşkünseniz ayrı eve çıksaydınız.

Benim annem İstanbul'da kardeşim de evlendi annemle oturdular gelin de kabul etti ben tüp bebek tedavisi için İstanbul'a gittim eşimle tabii ki annemde kalıcam, ki evinin kirasını da biz veriyorduk gelin hanım gelip o kadar kalamazlar demiş annem lafını demiş tabii ki ve ,istediği yerde düğünü kuaförü en ince ayrıntısına kadar ne istiyorsa ben yaptım. Ben geldim inat yapar gibi yiğenimi alıp 1 hafta annesine gitti ben yiğenimi 1 hafta göremedim. Transferimden sonra geldi odasından bir yemek yemek için çıktı çok zoruma gitti annem kahvaltımızı yemeğimizi hazırlamasına rağmen ondan hizmette beklememe rağmen surat yaptı çok yazık demiştim.

Bende rahatıma düşkünümdür, değil kv, görümce çocukları falan, aynı evde cümbür cemaat yaşasak öz anne baba yeğenlerimden bile bunalabilirim.

İnsan özel alan ister, sessizlik sakinlik ister.
Amaa..
Bir sekilde kv evinde yaşarsam da, kendi öz kızınin gelmesinden rahatsız olup dile getirme gibi bir hakkım olduğunu düşünecek kadar da şuursuz olmam.

Haksizdan daha ziyade hadsizsiniz.
Rahatsız olmak başka,uyarma hakkını kendinizde bulup surat asmak başka arkadaşım...

Ek olarak da aile aşırı anlayışlı.

Back