• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalideyle yaşamak

Burda bazı arkadaşlarla çok ortak yönümüz oluyor. Aynı dili konuşuyoruz. ve bunu zaman icinde birbirimizin yazılarından anlıyoruz.

Sizin yazınızdan anladığım şu; siz benim yaşadığım dünyada yaşamıyorsunuz.

Benim yaşadığım gezegende bir kızı babasının evinde istemeyecek gelini başta görümce olmak üzere ; gelinin kocası yani kızın kardeşi, annesi ve babası tutup çektiği gibi ikiye ayırır. Yani ben en azından öyle yaparım.

Bi keresinde babam bana şaka yapıyor .diyor ki "kalk evine git haydi gözüm görmesin seni".

Dedim ki :"hooop peder bey ağır ol bakalım. Burasi benim babamın evi. Siz de hanimefendi ve beyefendi gibi oturuyorsaniz oturun.yoksa icabinıza bakarım "

Babam da dedi ki "e benim de babamın evi" 😂 karşılıklı güldük.

Kısacası bir insanı kendi evinde istememe konusunda ne kadar haksızsak, bir kişiyi babasının evinde istememe konusunda da o kadar haksısız.

Vallahi gelin benim evimde istemese neyse de... babamin evinde beni istemeyen gelini saçlarından yakalarım. Iyiki görümce değilim.

Aile bu durumların olabileceğini önceden düşünmüş olmalı. Beraber oturma konusunda ısrarcı olmuşlar.Evet sizin bu tavrınıza anlayışla yaklaşmış, ortak noktada buluşmuşlar. Ama, zaten böyle yaklaşmaları gerekirdi. Siz şuan isteseniz, ayrı eve çıkmak için bu tür şeyleri bahane gösterip, çıkabilirsiniz.Beraber yaşama kararı verirken, sizinde böyle şeyler olabileceğini düşünmüş ve kabullenmiş olmanız gerekirdi Bu şekilde yaşayabilmek için, karşılıklı anlayış ve özveri gerekiyor.Herkesin yapabileceği bir şey değil.Hele benim gibilerin.

Ne kadar da premses 👰
Size mi soracaktı görümce babasının evine gelirken.
Kaldıki 2 ayda bir geliyormuş. Üzerinize vazife olmayan şeylere karışmayın efendim. Dağdan gelip, bağdakine gelme diyemezsin. Sonradan o aileye müdahil oldunuz diye, tüm aileyi nüfusuna almadınız. Biraz hayatın içinden dertlerle gelin, millet nelerle sınanıyor biliyor musunuz siz? Neler yaşıyor!.. Dert edecek bişey bulamayıp; '' dur ya hali hazır da derdim de yok, ben şu 2 ayda bir gelen görümceye kafayı takıyım, nasıl olsa premsesim'' diye mi kendinizi motive ediyorsunuz. Kendinize baktığınız yerden acilen inin, başka biri indirirse sonu hüsran 👍

Canım rahatsız olmak en buyuk hakkın bende rahatsız olurdum ama gelmesın kalmasın deme hakkın yok kızın babasının evı benı sevsınler ıstıyorum dıyosun ama kendı evı yokmu nıye burda kalıyo dıye kaynanana kızını ıstemıyorum dıyorsun bunlar senden sogutur canım araların bozulmasını ıstemıyorsan ıyımser olcaksın onların evınde kalan sensın onlar senın evınde kalmıyor onların huylarına ve yapılarına uymaya calısacaksın bunlar küçük seyler tabıkı kendını ezdır demıyorum yanlıs anlama
tek ogul oldugu icin ayri eve cikmaya razi olmadilar. sadece rahatsiz oldugum durum kaynanamin ne kadar samimi olmasi. mesela onu icten mi yapiyor? ya oglu icin mi? ben bana samimi olmalarini istiyorum. ben de onlara ogleyim aslinda. esimin babasi hep soyler ki kiz cox saygili bize karsi. bir tek bu konuda huzursuz oluyorum. hakliyim da demiyorum. amma hic mi hakli sayilmam?

O eve sonradan gelen sizsiniz, tabii ki kayınvalide düzeni devam edecek ve tabii ki görümceniz istediği zaman istediği kadar ailesinde -bir nevi kendi evi- kalacak.

Kalabalığı sevmem diyorsunuz, şimdi siz sevmiyorsunuz diye insanlar neden kendilerini kısıtlasınlar.
Yaşınızı küçük sandım, değilmişsiniz, cahillik değil bencillik bunu istemeniz.
Birlik oturmayı ne kadar diretirlerse dirensinler, size uygun değilse kabul etmemeliydiniz, kabul etmişsiniz bazı şeylere katlanmalısınız.

Boşuna surat asmayın kimseye.

Merhaba arkadaşlar.Gercekten yardiminiza cok istiyacim var. ben 4 ay once evlendim. esim beni cox seviyor, tabii ki ben de onu. ailesi de iyi insanlar. biz ayni evde yasiyoruz kayinvalidemle. sadece iki ayri kapi var. 1 kapi bizim 3 odaya giriş kapisi, diger kapi kaynanamla esinin. benim bir gorumcem var, 5 cocugu var. evliliyimizden once 2-3 ayda bir gelip kalirmis bir kac gun. benim cox qarip bir huyum var, kimliginden asili olmayarak huzuru, sessizliyi seven birisiyim. gecen gun gorumcem yeniden 3 gun kaldi bizde (2 ay once de gelmisti). ben de bozuldum. kaynanama da soyledim evi var neden burada kaliyor? misafir gibi gelib gece evine donmuyor? aslinda geldiyinde annesigil tarafda kaliyor. ama mutfak, lavabo bizde ortak. yani cocuklar dagitiyor ortaligi felan. neyse. kayinvalidemin kizi gelmeden 1 gun once telefon konusmasini duydum. "sen aldirma gel, sana surat yapsa da aldirma" felan diyordu. benle konusmasini kizina anlatmis. ben de kucuk kavga ettim ki neden oyle diyorsunuz kiziniza. neyse. kizi geldi ertesi gun. bana hos davrandi aslinda. ben kaynanamla konusmadim. amma kiziyla qayet saygiliydim. cocuklarina oyuncak felan aldim, oynadim onlarla. sonra gittiler. esim dun aksam bana soyledi ki seni nasil sevdigimi biliyorsun, bu sevgimin karsiliginda hic olmazsa kimseye surat yapma. esim beni iyi biliyor, yani bu dusuncemin onun ablasiyla ilgili olmadigini, genelde evde cok adam sevmedigimi biliyor. Demin esimin babasi beni cagirdi ki, eskisi gibi ol, hep gul bizim yanimizda, ben ancak onu istiyorum, seni sevmesem bu konusmayi yapmazdim bile. boyle soyledi, sonra alnimdan optu. kaynanam da beni kucakladi, soyledi ki, bu darqinlik bitsin artik. ben yeniden izah ettim ki, ben kizinizla ilgili degildi itirazim. sadece cok konusuldugu icin kaynanam benim kizimi istemiyorsun, abisiyle aralari da bozula bilir, ben bundan cok korkuyorum dedi. amma aslinda beni severler. kaynanam da kotu birisi deyil. sizce ben ne yapmaliyim? yargilamadan beni anlamanizi ve yardimci olmanizi rica ederim. Tesekkur ederim.
Benim kızıma benim evime gelip kaldı diye surat adan gelinin anından öpen adam zibilyon yıllık kocam olsa boşarım, net.

Bir de bizim alfabemizde "x" ve "q" harfleri yok. 26 yaşına kadar öğrenememiş olmanız üzücü...

Normalde dedikleriniz saçma ama eğer o evde zorla birlik oturuyorsaniz , tek oğulları var diye ayrı oturtmuyorlarsa bu laflari çekecekler:bicak:

Neden misafir gibi gelip gece evine gitmiyor diye sormuşsunuz ya misafir olmadığından olabilir mi acaba? Siz annenizin evine gittiğinizde kendinizi misafir mi görüyorsunuz? Ev ev üstüne olmaz diye boşuna dememişler siz bunu kabullenerek gitmişsiniz. İsterse 20 çocuğu olsun görümcenizin annesinin evinde 2-3 ayda bir gelip 2-3 gün kalma hakkı var. Yine eş ailesi anlayışlı insanlarmış sizi kırmamaya gayret etmişler.

Ne guzel kaynanaymis, kavga filan cikarmamis, oglunu doldurmamis, ayilip bayilmamis, duygu somurusu yapmamis.
Gorumceniz de cok iyi biri ki, size de surat yapmamis.
Baskasi olsa sen kimsin ki, beni kendi evimden kovuyorsun derdi.
Bence kiymetlerini bilin.

Siz hicmi gidip ailenizde kalmyrsnz ben anlamdm nolacak 2 3 gunden bzmkler 6 hafta kalyr nolacak ya siz dert edecek bsy bulamamisinz sanrm sorun aryrsnz kendinize

Birlikte oturmak o yüzden zor. Şimdi siz o eve sonradan gitmiş oldunuz, o evin bir düzeni var ve siz ona ayak uydurmak zorundasınız. Kayınvalidenize gelen giden misafire de karışamazsınız.

Eğer bir gün kayınvalide ya da kayınbaba ile yaşamak zorunda kalırsa da biri (hastalık vs) o zaman gelinin evine gitmesi gelin açısından daha rahat olur çünkü gelinin kendi evi ve kendi düzenine gitmiş olur.

Sonradan gelen ayak uydurmak zorunda genel itibariyle. Bu böyle malesef.

Kendime uygun ve gayet beğendiğim bir adamı sirf bu yuzden kabul etmedim zamaninda. Annesiyle birlikte oturmak istemişti. Bende sizin gibi sessizliği severim, rahatıma düşkünüm. Haksızsınız üstelik karşınızdaki insanlar asiri anlayışıymış. Şanslısınız bu açıdan.

Back