• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalideyle yaşamak

Ne guzel kaynanaymis, kavga filan cikarmamis, oglunu doldurmamis, ayilip bayilmamis, duygu somurusu yapmamis.
Gorumceniz de cok iyi biri ki, size de surat yapmamis.
Baskasi olsa sen kimsin ki, beni kendi evimden kovuyorsun derdi.
Bence kiymetlerini bilin.
Ben onlari seviyorum zaten. ve bu konuda tam hakliyim da demiyorum. amma cok ses oluyor cocuklar evi dagitiyor bakimindan dedim. biz nisanliyken ayri kalalim dedim esimin ailesi dedi ki evlendikten sonra kimse gelip kalmayacak. gelin olan evde. ben onun icin belki de bozuluyorum

Merhaba arkadaşlar.Gercekten yardiminiza cok istiyacim var. ben 4 ay once evlendim. esim beni cox seviyor, tabii ki ben de onu. ailesi de iyi insanlar. biz ayni evde yasiyoruz kayinvalidemle. sadece iki ayri kapi var. 1 kapi bizim 3 odaya giriş kapisi, diger kapi kaynanamla esinin. benim bir gorumcem var, 5 cocugu var. evliliyimizden once 2-3 ayda bir gelip kalirmis bir kac gun. benim cox qarip bir huyum var, kimliginden asili olmayarak huzuru, sessizliyi seven birisiyim. gecen gun gorumcem yeniden 3 gun kaldi bizde (2 ay once de gelmisti). ben de bozuldum. kaynanama da soyledim evi var neden burada kaliyor? misafir gibi gelib gece evine donmuyor? aslinda geldiyinde annesigil tarafda kaliyor. ama mutfak, lavabo bizde ortak. yani cocuklar dagitiyor ortaligi felan. neyse. kayinvalidemin kizi gelmeden 1 gun once telefon konusmasini duydum. "sen aldirma gel, sana surat yapsa da aldirma" felan diyordu. benle konusmasini kizina anlatmis. ben de kucuk kavga ettim ki neden oyle diyorsunuz kiziniza. neyse. kizi geldi ertesi gun. bana hos davrandi aslinda. ben kaynanamla konusmadim. amma kiziyla qayet saygiliydim. cocuklarina oyuncak felan aldim, oynadim onlarla. sonra gittiler. esim dun aksam bana soyledi ki seni nasil sevdigimi biliyorsun, bu sevgimin karsiliginda hic olmazsa kimseye surat yapma. esim beni iyi biliyor, yani bu dusuncemin onun ablasiyla ilgili olmadigini, genelde evde cok adam sevmedigimi biliyor. Demin esimin babasi beni cagirdi ki, eskisi gibi ol, hep gul bizim yanimizda, ben ancak onu istiyorum, seni sevmesem bu konusmayi yapmazdim bile. boyle soyledi, sonra alnimdan optu. kaynanam da beni kucakladi, soyledi ki, bu darqinlik bitsin artik. ben yeniden izah ettim ki, ben kizinizla ilgili degildi itirazim. sadece cok konusuldugu icin kaynanam benim kizimi istemiyorsun, abisiyle aralari da bozula bilir, ben bundan cok korkuyorum dedi. amma aslinda beni severler. kaynanam da kotu birisi deyil. sizce ben ne yapmaliyim? yargilamadan beni anlamanizi ve yardimci olmanizi rica ederim. Tesekkur ederim.
Annesinin evi istediği kadar kalır. Çok tuhafsınız

Ben onlari seviyorum zaten. ve bu konuda tam hakliyim da demiyorum. amma cok ses oluyor cocuklar evi dagitiyor bakimindan dedim. biz nisanliyken ayri kalalim dedim esimin ailesi dedi ki evlendikten sonra kimse gelip kalmayacak. gelin olan evde. ben onun icin belki de bozuluyorum
kizi kimse degil, o evin bireyi. Her halde akrabalar gelip kalmayacak anlaminda demistir.

5 çocukla kalmak nedir ya bu.bir de aynı şehirdeler sanırım. Sizden sonra daha dikkatli olmalılar bence.sonuçta siz onlarla kalmayı kabul ettiniz onlar da sizinle. Ortak alana saygı duyulmalı. Bence ayrı eve çıkın.zaten ben birlikte oturma olayını çok saçma ve gereksiz buluyorum. Ayrı eve çıkamayanlar evlenmesin arkadaş. Bu nedir koloni gibi

Benim kızıma benim evime gelip kaldı diye surat adan gelinin anından öpen adam zibilyon yıllık kocam olsa boşarım, net.

Bir de bizim alfabemizde "x" ve "q" harfleri yok. 26 yaşına kadar öğrenememiş olmanız üzücü...
Azerbaycan'da x ve q harfleri kullanılır. X'i h olarak okurlar.

Annemin evinde gidip bir ay kalırım gelinimiz aynı evde kalmayı kabul ettiyse üstelik sadece tuvalet ve mutfak ortakken benim gelmemi istemiyorsa abovvv . Sen görümce görmemişsin valla. Adamların kızının gelmesini istemiyorsun bir de çağırıp seni güzellikle konuşuyorlar. Anamızın evine de gidemeyeceğiz bak hele.

Baştan kural hatası yapılıyor
Ayrı oturmak lazımmmmmm
Keşke bu sakinlik dinginlik fikirlerinizi evlenmeden önce eşinize soyleseydiniz de buradan hareketle evleri ayirsaydiniz

Evet karsindaki insanlarin hepsi oldukca anlayislilarmiş. Hem kaynanayla bir oturup hemde eve gelen gidene karismaya asla hakkin yok hele hele kadinin kiziyla ilgili "kendi evi yok mu?" Diye konuşman cok yanliş. Başka ailede boyle birsey desen seni mahvederler.

Kendi adima soyleyeyim annemin evinde kalmama gelin laf soylese cok fena canini sıkardim
Ben gelinin değil annemin canını sıkarım.

Aynı evde yaşamayı kabul edip daha sonra sorun konusu bana tuhaf geliyor.
Ayrıca 5 değil 10 çocuğu olur kızının annesinin evine gelin ses istemiyor diye gelip kalmayacak mı???
Bu nasıl bu tutum yaklaşım.
Sizinde evladınız olacak.
Kv ve kp çok anlayışlı insanlarmış.
Kv kızını eve çağırması bile sorun olmuş. Konuşmayı da dinlemişsiniz.
Valla evladımı başımın üstünde taşırım hiç bir gelin ve damat ta evlatların zerresi olamaz.
Evlat bu evlat.

Anamın babamın evine gelmeme gelin laf etse o gelini rezil ederim o evde kimse kusura bakmasın o evde sen yokken evin kızı vardı orası evi onun. Rahatsız olan ayrı eve çıkar. Görümcen çok anlayışlıymış kıymetimi bil bana yapılsa asla sakin kalamazdım vallahi.

tek ogul oldugu icin ayri eve cikmaya razi olmadilar. sadece rahatsiz oldugum durum kaynanamin ne kadar samimi olmasi. mesela onu icten mi yapiyor? ya oglu icin mi? ben bana samimi olmalarini istiyorum. ben de onlara ogleyim aslinda. esimin babasi hep soyler ki kiz cox saygili bize karsi. bir tek bu konuda huzursuz oluyorum. hakliyim da demiyorum. amma hic mi hakli sayilmam?
Hayır hiç haklı sayılmazsınız. Birlikte yaşamaya kabul ettiyseniz karışmaya hakkınız yok. Kadın annesinin evine 2 günlüğüne gelmiş. Çok ayıp etmişsiniz.

Merhaba arkadaşlar.Gercekten yardiminiza cok istiyacim var. ben 4 ay once evlendim. esim beni cox seviyor, tabii ki ben de onu. ailesi de iyi insanlar. biz ayni evde yasiyoruz kayinvalidemle. sadece iki ayri kapi var. 1 kapi bizim 3 odaya giriş kapisi, diger kapi kaynanamla esinin. benim bir gorumcem var, 5 cocugu var. evliliyimizden once 2-3 ayda bir gelip kalirmis bir kac gun. benim cox qarip bir huyum var, kimliginden asili olmayarak huzuru, sessizliyi seven birisiyim. gecen gun gorumcem yeniden 3 gun kaldi bizde (2 ay once de gelmisti). ben de bozuldum. kaynanama da soyledim evi var neden burada kaliyor? misafir gibi gelib gece evine donmuyor? aslinda geldiyinde annesigil tarafda kaliyor. ama mutfak, lavabo bizde ortak. yani cocuklar dagitiyor ortaligi felan. neyse. kayinvalidemin kizi gelmeden 1 gun once telefon konusmasini duydum. "sen aldirma gel, sana surat yapsa da aldirma" felan diyordu. benle konusmasini kizina anlatmis. ben de kucuk kavga ettim ki neden oyle diyorsunuz kiziniza. neyse. kizi geldi ertesi gun. bana hos davrandi aslinda. ben kaynanamla konusmadim. amma kiziyla qayet saygiliydim. cocuklarina oyuncak felan aldim, oynadim onlarla. sonra gittiler. esim dun aksam bana soyledi ki seni nasil sevdigimi biliyorsun, bu sevgimin karsiliginda hic olmazsa kimseye surat yapma. esim beni iyi biliyor, yani bu dusuncemin onun ablasiyla ilgili olmadigini, genelde evde cok adam sevmedigimi biliyor. Demin esimin babasi beni cagirdi ki, eskisi gibi ol, hep gul bizim yanimizda, ben ancak onu istiyorum, seni sevmesem bu konusmayi yapmazdim bile. boyle soyledi, sonra alnimdan optu. kaynanam da beni kucakladi, soyledi ki, bu darqinlik bitsin artik. ben yeniden izah ettim ki, ben kizinizla ilgili degildi itirazim. sadece cok konusuldugu icin kaynanam benim kizimi istemiyorsun, abisiyle aralari da bozula bilir, ben bundan cok korkuyorum dedi. amma aslinda beni severler. kaynanam da kotu birisi deyil. sizce ben ne yapmaliyim? yargilamadan beni anlamanizi ve yardimci olmanizi rica ederim. Tesekkur ederim.
Boşanıp o iyi insanları kendinizden uzak tutabilirsiniz

Evet karsindaki insanlarin hepsi oldukca anlayislilarmiş. Hem kaynanayla bir oturup hemde eve gelen gidene karismaya asla hakkin yok hele hele kadinin kiziyla ilgili "kendi evi yok mu?" Diye konuşman cok yanliş. Başka ailede boyle birsey desen seni mahvederler.

Kendi adima soyleyeyim annemin evinde kalmama gelin laf soylese cok fena canini sıkardim
Harikasin 🤗🤗

Orası sizin eviniz ve onlar mı sizde kalıyorlar yoksa sizler kayınvalidenizin evinde mi kalıyorsunuz? Eğer ev kayınvalidenizin ise maalesef deplasmandasınız, görümceniz de daha önce gelip gelip kalıyor idiyse sizin için "dağdan gelen bağdakini kovdu" derler sonra. Üzgünüm ama katlanmanız gerek.

benim annemin evinde ne kadar kalacağıma karışan gelinin anlını karışlarım. Hangi hakla hangi sıfatla bu lafları edebildin. Senin olmayan evde söz sahibi olmaya çalışma. Görümcenin senden daha çok hakkı var. Rahatsız mı oluyorsun o zaman paşa paşa olması gerektiği gibi bul bir ev ve git. Kayınvalide kayınpeder de melek gibiymiş haaaa.

Back