Kayınvalideye yakınmı Yoksa annenize yakınmı ev satın alırsınız ?!!!

Bende şuan kaynanama yakın oturuyorum.... Sağolsunlar oda eltımde gorumcemde herseyımı yapıyorlar.. Ben çalışıyorum misafirim geleceğini duyunce yemekler yapıyorlar eve koyuyorlar etrafı temızlıyorlar.. Ben cam silemiyorum yükseklik korkum var eltim 15 günde bir gelip camlarımı siliyor sağolsun... Ben hepsinden çok memlunum ama yinede hem anneme hemde kaynanama eşit uzaklıkta bir yerde oturmak isterim. İki tarafından gonlu kırılmasın.....

bizim şuan kirada oturduğumuz ev anneme çok yakın arada 1 cadde var yürüyerek 10 dk.ulaşım hem eşim için hemde benim için çok kolay yani herşeye binebiliyoruz ama kayınvalidemlere biz ev tutarkende bunu anlatamadım şimdi alırkende anlatamıycam. onların orda merkezi yer ama sadece otobüs var, eğer otobüsü kaçırırsam çift vasıtaya binmemiz gerek oda hem zamanı uzatıyo hemde masraf.kayınvalidem eşime çok düşkün hergün sabah akşam konuşurlar ben bile annemle hergün konuşmuyorum, gerek oldukça falan işte. görümcem normal biri değil, psikolojik problemleri var ama eşimde dahil ailesindeki kimse kabul etmiyo falan gibi sorunlar var.aslında iyi insanlar o yüzden onlara saygıda kusur etmeyip ama kalplerinide kırmamak istiyorum, çünkü yapı olarak kaynana gelin muhabbetlerini sevmeyen ve asla kimseyle kötüolamayan biriyim. şimdi ev meselesi çıktı ortaya allak bullak oldum, eşim sürekli annesine yakın yerlerdeki evlere bakıp bana soruyo bu nasıl diye, hepsine birşey bulup oyalıyorum ama bakalım nereye kadar kafamçokkarıştı

canım ozaman eşinle direk konuş .de ki bende isterdim ama hem işe gelme gitme konusunda hemde ilerde çocuk olursa annenin sağlık problemleri açısından en uygun yer yine buralardan ev bakmak falan desen tatlı dille o razı olduktan sonra kayınvalidenede sevgilin izah etsin bi zahmetzemuszemus

sen söylersen kötü olursun ama eşin derse ben böyle düşünüyorum anne öbür türlü gelme gitme herşy zor ve masraflı olucak diye.yerimseniben

bütün gece düşündüm durdum kızlarr, dön sağa dön sola.
eşime söyledim , bence problem yok ama biliyosunki annemler bunu sorun yapacaklar dedi. sürekli laf sokacaklar dedi. şimdi o böyle söyleyince ben daha çok kararsız kalıyorum

Şahsen ikisine de uzak olsun isterdim, benim annem canım ciğerimse, eşiminde annesidir.
Sorun olmaması açısından iki tarafa da uzak olsun.

aman arse bırak ya kızım sen kendini düşün önce nekadr zorlancaksınz glmesi gitmesi e yarın birgün çocuk olucak .her sabah kalk kayınvalidene götr çocuğu ee otobüsü kaçırınca nolcak malum çocuklusun bişeyini unutsan geri döncen işe geç kalcan bu sefer ara dolmuşlar yokk mecburen dolanbaçlı gideceksn...

ama annenlerin orda olsa sorun yok demi canm dolmuş falan var arada demi öyle dediğini hatırlıyorum

kayınvalidene güzelce anlatsın bunları eşin..konuşurlarsa da 1 ay 2 ay sonra salla gitsin napalım yaa onlara göremi yaşıcaz:umursamaz:

İki tarafa da uzak olmasını istiyorum. benim işime yakın bi ev inşallah. ama nişanlım benim anneme yakın olmayı istiyor çünkü bebek olduğunda annem bakıcak. getir götür zor olmaması adına :) ikisine de yakın olmak istemem nasılsa istediğimde gideriz hatta gider 1 hafta kalırız :jeyyar:

aslında bide şöyle birşey var bizim şuan oturduğumuz yerde yeni binalar pek yok yani 25-30 yıllık binalar,bende alıyoken yeni binadan alalım diyorum. bide deprem muhabbeti falan. yeni bina olanlarda bizim orda fazlaca pahalı, yani biz borçsuz almayı planlıyoruz ama bizi borca sokar, bunuda düşünüyorum. aslında kayınvalideme kalsa çocuğa bakabilirim diye düşünüyo galiba öyle hissettim, veya görümcem çalışmıyo onamı baktırır bilmiyorum bilmiyorumkismile

hayırlısı olsun hakkınızda.....

ama borçsuzda bişey olmuyoki be güzelim..

Bizim biraz birikimimiz var halada biriktirmeye çalışıyoruz , alana kadar ne yaparsak kar diyerekten,
kayınpederle benim babamda yardım edecek, düğünde takılan takılar ve paralar var. böyle olunca toparlıyoruz inşallah

bizim ailelerimiz ikimize de uzak olan yerden ev alın diyor, evlilik sorumluluktur bizden uzak olun ki bunu anlayın,evliliği tam anlamıyla yaşayın diyorlar boshayallersmile
gerçi büyük ihtimal iş güç derdinden Edirne'de yaşayamıcaz

Peki kızlar kimse benim gibi ilerisini düşünmüyo galiba, her ikisinede uzak deyip kurtulmak olmuyoki ,yani çocuğunuz olduğunda kim bakacak, annemi kayınvalidemi, hergün işe giderken en az 2 saat önce kalk çocuğu annene veya kayınvalidene bırak sonra işe git, veya dönüşte uğra al tekrar eve gel falan biraz fazla zor geliyo çalışanlar için :uhm:[/QUOTE]

Ben çocuğum olduğunda kendim bakacağım için senin gibi düşünmedim hiç annem zaten şehir dışında o bakamaz;kayınvalidem zaten daha ben evlenmeden ben bakmam dedi (hasbam)zaten o bakmak istesede ben baktırmam:umursamaz: onun baktığı çocuk neye benzer Allah bilirakannehir

Peki kızlar kimse benim gibi ilerisini düşünmüyo galiba, her ikisinede uzak deyip kurtulmak olmuyoki ,yani çocuğunuz olduğunda kim bakacak, annemi kayınvalidemi, hergün işe giderken en az 2 saat önce kalk çocuğu annene veya kayınvalidene bırak sonra işe git, veya dönüşte uğra al tekrar eve gel falan biraz fazla zor geliyo çalışanlar için :uhm:

Ben çocuğum olduğunda kendim bakacağım için senin gibi düşünmedim hiç annem zaten şehir dışında o bakamaz;kayınvalidem zaten daha ben evlenmeden ben bakmam dedi (hasbam)zaten o bakmak istesede ben baktırmam:umursamaz: onun baktığı çocuk neye benzer Allah bilirakannehir[/QUOTE]

eğer tabiki böyle bir imkanın varsa çalışmayıp kendin bakabileceksin en güzeli o tabiki, malesef benim öyle bir imkanım yok,en fazla 1 yıl çalışmayabilirim ücretsiz izin hakkımla, 1 yaşındaki çocuğuda nereye bırakabilirsinki :çok üzgünüm:

amaaaaaaan.sakın canım imkanın varsa ikisindende uzak dur.tecrübe konusuyor...anneler evliliğin içine girince evlilikde çıkmaza giriyor..kötü anlamda değil ama..ne yaparsan karışılıyor..hala çocukmussun sen idare edemezmişsin gibi sürekli müdahale vs..gel sen ikisinide kırma..vallahi uzakta kalan taraf ömür boyu söyler durur.

benim gibi gurbet ellerde çekmedik sıkıntısı kalmayan biri olarak söylüyorum tabii ki ev alma imkanım olsaydı anneme yakın alırdım.k.valideye ne kadar güveneceksin ki insanın annesi gibi olmaz.bunu geç te olsa anladım.evlenip gurbete gideceklere duyrulur...

bende senin gibi geleceği, onu bunu düşünür dururum, doğmamış çocuğa don biçerim, bu yüzdende kendimi üzer dururum. biz ailelerimizden uzağız, gitmek istiyoruz onların yanına, daha hiçbişey belli değil, büyük olasılıklada olmayacak ama ben düşünüyorum nerde otursam diye, sen çocuğa kim bakacak diye düşünüyormuşsun sadece ben okulunu bile düşünüyorum, hangi okul iyi, şura iyi ama anneme uzak, anneme yakın evler sitede değil, kayınvalidemin mahallesi iyi değil, annemle kayınvalidem ilçede bizim ilde çalışmamız lazım, ile mi taşınsak, ilçeye taşınıp hergün gidip gelsekmi, vs. vs. ...
ama kararımı verdim gibi, çocuğu (olursa) bakıcıya vereceğim, beğendiğim evi tutacağım, onlarda arada gidip gelip göz kulak olurlar (takıntılımıyım neyim)

Back