kayınvalideye temizlik konusunu açan ben havamı aldımda geldim :)))

Valla konu sahibi arkadasim sen biraz da bu olayi bahane ediyorsun sanki.Zaten calisiyorum,temizlik yapmak zorunda degilim deyip duruyorsun.Tabiki mecburiyet olamaz ama neticede o da esinizin annesi.Ne olur ayda bir artik yaslanmis bir hanima yardimci olsaniz?Insan komşu olsa düşünür.Diyorsunuz ki eltimler hep o evde ben arada gidiyorum niye temizlik yapayim?Önemli olan sizin kayinvalidenize yardimci olmaniz.Yoksa siz eltimler calismiyor butun gün evde oturuyor yapsinlar derseniz onlar da sen de gelinsin özelliğin ne calisman beni baglamaz der kendince.Asil arada kalan kayinvalideniz olmus bence.Bence hicbiriniz ellemeyin ayda elliser lira verip bir yardimci hanim tutun hepiniz rahat edin.Neticede esinizi buyutup bu yasa getirmiş simdi esinizin de sizin yaninizda durdugu gibi annesinin bu durumuna da ćozum uretmesi gerekir...

Calisan kadinsin temizlikci misin ya. Kv senden yardim istediginde anne h.ici cok yoruluyorum h.sonu dinlenicem kendi evime bile temizlikci cagiriyorum sana da yolliim deseydin keske. 100 tl ye bakardi. Hem de ağırlığın olurdu. Kv evi temizlemek nedir ya bu cagda.

Ayyy çok güldüm ya kusura bakma
Şimdi bunlar iki elti oturup çekiştirmiştir. Neden hep biz hizmet veriyoruz burda diye. Tabi kaynanadan faydalandıklarını düşünmezler hiç.
Seni de çağırmış. Kendisi dışarı çıkmış. Sana sen de bu evi toplamaya mecbursun gibilerdinden.
Yazık ama olan kaynanaya olmuş. Sesi soluğu çıkmıyor garibimin belli.
Ben olsam bir ay kadar sonra alır birisini giderim eve. Derim yardımcı evi dip doruk temizlesin. Sen zaten yapıyorsun ama çok yoruluyorsun diye üzülüyorum derim
iyice çileden çıksınlar

ayy kendi evimi temizledim de kv eksik kalsın diyemedin mi kardeş? zaten çalışıyorsun, akşam gel koştur koştur yemek yap, bir pazarın varsa onda da ancak çamaşır yıkar kurutur ,ütü yapar kendi evini temizlersin.
keşke baştan sırayla yapalım deseydin. kendi sıran geldiğinde kadın tutup gönderseydin

Ben, 50 şer lira para koyun yaptırın demiştim.
Haklıymışım bunu söylemekte. Geçmiş olsun

konuyu ve yorumları tek tek okudum ve biz ne hale gelmişiz dedim , bu ne acımasızlıktır ya? KV kimseye gelin temizlik yapın demiyor bu neyin kapışmasıdır? bende çalışıyorum , ben teklif ettim eşime biz temizliğe gidelim yazık diye sadece 1 kez salon camını sildik , istemedi kv ben heryeri temizledim dedi, Evet eltileriniz sizi oyuna getirmiş o konuda birşey diyemem o tamamen sizin aranızdaki bir konu , demekki onlar yaparken sizinde bir şekilde yapmanızı istemişler kumpas kurmuşlar vs vs, ama yazık kv ye, keşke başından 2 eltinizle konuşup bir kadın tutsaydınız kişi başı 40 tl verip kimseyle yüz göz olunmazdı, kv ye teklif ederim demek bana farklı geldi , teklif etmek yerine kadını alıp gidecektiniz, gel anne biz şöyle geçelim diyecektiniz, hepsi bu. bir daha söyleyemez kv , yüzü tutmaz gitmem vs vs gerek yok bu kadar şeye, birde onun açısından bakın ilk kez gelip ev temizlemeye yardım ediyorsunuz ve ortalık karışıyor, şimdi şöyle düşünelim bu kadınında içinden geçmez mi, 'ya bu nedir , ben istemedim ki, 1 kez temiliğe yardıma geldi ve kimsenin evini temizlemek sorunda değilim diye kavga etti ' kim ne oyun oyunarsa oynasın ben olsam böyle düşünürüm. Kusura bakmayın temizlemek yada temizlememek sizin tamamen vicdanınız ile alakalıdır. birileri ile doğru orantılı değildir, bellki başından gitmek istememişsiniz, keşke gitmeseydiniz.

Benimde kaynanam eltim karşılıklı oturuyorlar ama evin içi gibi yani ben ne zaman gitsem o an ne yapıyorlarsa yardım ediyorum onun dışında da özel olarak hiç bişey yapmıyorum onlarda bende beklemiyotlar zaten. Çünkü hiç aramızdaki mesefeyi aşmadım gerektiği kadar konuşup gerektiği kadar uzak durdum. Mesafe çok önemli çünkü eltiden görümceden can ciğer olmaz canım hep aklında tut bunu. Hiç kötü olmaya da gerek yok. Eşinde arkanda zaten mesafeni koy yeter.

sekerim00 ya cnm benim kendini uzmene degmez.
Calisiosun ustelik birde.
Ver 100 -150 tlyi bi kadin veya sirket tut temizlesinler yani

elti çatlamış kıskançlıktan sen hiç bişey yapmıyosun diye baya seni oyuna getirmiş işte. zaten kv bişey dememişti sana gel diye eltinin başının altından çıkıyo, sende ona uymucaktın

Vallahi ya 50 lira veremiyor musun yarim gun bi kadin gitsin. Değdi mi bu yasadigin sıkıntıya? Gecen seferde yırtındım gitme diye diye. Yok anacım hakediyorsunuz.

onlar iki eltı kaynana yanındalar
aynı bina demek aynı ev demek
kaynanaya mısafır gelse onlar da gıtmek zorunda , kaynana temızlık yapsa yardım etmek zorundalar
bu boyle oluyor malesef aynı yerde olunca
sız de ayrı evınız var ve uzaktasınız
ıkı eltı sızı cekemıyor bu kadar basıt

Tüm sayfaları okumadım ama konunu biliyordum. Ben en çok kayın validene üzüldüm. Sizin aranızda o ihtiyata düşmüş. Tamma evini temizlemek zorunda değilsiniz ama bence çağırırsa giderim yoksa temizlikçi falan tutmam düşüncesi bana yanlış geliyor. Bunca şeyden sonra çağırır mı kayın valideniz sizi? Kadın suçlu hissediyordur şuan. Hiçbirinize birşey demez kendisi zorlana zorlana da olsa evini temizler bi yandan torunlara da bakmaya devam eder. Olan ona oluyor bence. Sizde ayda 1 temizlikçi yollayın. Diğerleri de temizliyor mu temizletiyor mu pisletiyor mu takmayın bence. İki kuruş para için kötü olmayın.Hatta onlar ne yaparsa yapsın beni ilgilendirmez anne benim içimden geliyor dersiniz en kıymetli gelin olursunuz diye düşünüyorum...

İyi olmuş
Zaten kavga edecek yer arıyormuş eltin
Gezme filan da hikaye, gel diyen kendi gezmeye kaçan yine kendi
Sen bağırmıyosun da o mu bağırıyor, 2,5 yıl temizliği sana mı yapmış ta senden çıkarıyor
Eşinin de orda olması iyi olmuş üstüne laf eklenip anlatılmaz
Fena da olmamış, her kavga kötüdür diye bişey yok bazı kavgalar gereksizleri atmana yarar ( eltin gibileri mesela )

Zaten kocası bi daha yollamucakmış temizliğe. En doğru karar cidden kimsenin başı ağrımasın.

yani ben anlatamıyorum sanırım. onların amacı burda kaynanamızın evi temiz olsun temizlik yapalım değil. evet ben baştan beri gitmek istemedim ama eltim beni çağırdı tek başına yapmasın yardımım dokunsun istedim. kabul ettim. kaynanam ben ona temizlik yap falan demedim diyo ama ben dün bi başladım komple evi temizletecekti bana nerdeyse belim ağrıdan kopuyodu ve ben temizlik yaparken kaynanam oturuyodu anlatabiliyomuyum ben normalde eltimle kavga ettikten sonrada çıkar gidebilirdim ama neden gitmiyim? ama kaynanam üzülmesin diye kaldım devam ettim. beni ezmek istiyo eltilerim. sorun temizlikçi tutup tutmamamda değil ben seve seve tutarım ama kaynanam kabul etmez sanmıyorum ben kendi evimin işini yaparım der yine ben yardım etmedi kolaya kaçtı olurum anlatabildimmi? artı kaynanamın evine ilk defa temizliğe gitmiyorum ilk evlendim 3 ay içinde bir kere gittim hatta kaldım öyle komple evini temizledik yine eltimle. hiçte gıkım çıkmadı iki minibüs yaptımda gittim bide evim 45 dk uzak onlara. neden çünkü onlar zamanından beri büyük eltim beraber yiyip içmiş ortanca evlenene kadar haliyle temizliğinide yapmış ee ortancasıda ben gelene kadar aynı şekilde oda yapmış. şimdi evim ayrı yurdum ayrı kendi evimin işi bir yana ben kendim calısıyorum kendime evime eşime ayırabileceğim sadece 1 günüm var yinede benden yardım istemişler bende gitmişim. hala benden ne istiyolar acaba?

hala daha kaynanam bana onlar gittikten sonra diyoki kaynım gezmek için patronundan araba almış onlar diyo araba alınca böyle gezmeye gidiyolar hafta sonları işte diyor ya ne alakası var yalanmı bana onları iyilemeye çalışıyor aklınca

Ya ben gerçekten anlamıyorum buna benzer bir durum benim de başıma geldi. Çalışıyorum tek boş günümde aylarca gidip kv. temizlik yaptım. Halbuki kızı hafta içi istediği gün gidip yapabilirdi ama hep beni bekledi birlikte yapalım diye (gelinim ya). Nasıl bir şey anlamıyorum aynı fedakarlık değil, sizin 7 gününüzden birisi boş ve zamanınız kıymetli. Ben de kendi evimi temizleyecek zamanım olmayıp gidip kv. evini temizlediğimi bilirim.
Zamanla eşimde durumu farketti elimizi ayağımızı çektik yardım işinden.
Bence siz de durum müsaitse kv.ye bi temizlikçi tutun.

senin yine eltin yokmuş canım ya anlamışsınız ama er yada geç görüyosun benim kaynanamda o kızın bigünü var gelmesin be kendim yaparım demedi bekledi yani gitmemi demekki sesi çıkmadı çünkü hiç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…