Kayınvalideye tahammül edememek..

Nerden başlasam bilmiyorum..
Uzun olacağını ve sizinde sıkılacağınızı biliyorum ama nefesimi daraltacak olaylar yaşıyorum biraz sizinkide daralacak gibi..
Kısaca başlamak gerekirse, düğün zamanında hiç bişey yapılmayan kullanılmış eşyaları çeyiz diye gönderen, takı töreninde arkada duran hiç bişey takmayan bir aileye gelinim, eşimin arkadaşının verdiği çeyreğe kınada elime takılan bir gelinim 60 milyar sadece bana takılıp hepsini düşünmeden eşime verip, koronayım diye haddiymiş gibi kayınvalidemin bozdurmasını da eklemem lazım.. (biz başka şehirden Kapadokya’ya balayına gittik ben orda fenalaşınca eşimin memleketine geldik yakın diye)
Eşimle ev aldığımız için bişey yapamadı onada kızmıyorum zaten belki de hata yaptım bilmiyorum kızmayarak.. (annem dul babam vefat etti 50 milyar borç verdi ev alırken bize)
Kayınvalidem ise kendine almayı tercih etti herşeyi uçan kuşa borcu olup bize bir kuruş destek çıkmayan yeni evi olup geçip bütün herşeyi sıfır alan birisi..
Gecenin saatlerinde görüntülü arayan, oğluna cilve yapan bir kayınvalide (anne, baba ayrı)
Eşim maddi konuda her zaman yanında olmuş hala da ev kredisi, araba kredisi öderken destek çıkıyoruz aldığı eşyalara tabiki (eşimin merhameti yüzünden)
Neyse ben konuya geleyim..
Tayinciyiz ve ben 3 aylık hamileyim, 1 senelik evliyim..
Kayınvalidem evime ayak basmadı ve evime bir çöp dahi almadı desem yeridir..
Ailem benim oturduğum yerde ama düğün zamanımda o kadar destek oldular ki eşim dahi izin vermedi gelmelerine bende istemedim zaten..
Bende eşimin bu kadar yalnız kalmasına sinirlenip birde kayınvalidemin şehir şehir gezip bize gelmemesine sinirlenip bir gün kayınvalideme kibar bir şekilde patladım..
Neyse o konu o şekilde kapandı kimsenin sesi soluğu çıkmadı..
Şu an bayram için kayınvalidemin evine geldik,
Hiç bişey olmamış gibi devam ettik çünkü ayılıp bayılacaktı..
Kurbanı kestik Allaha kabul etsin bu şekilde yardım ettim, götürmeyeceğim etin cefasını ben çektim..
Ve ertesi günü çok yorgunum diyip ağlayan o oldu..
Neyse eşime diyor ki benim param yok ailesiyle görüntülü konuşurken sordular ne taktılar diye sen 1000 ₺ ver ona ben vermişim gibi yap demiş (halbuki annem muhattap bile olmaz o konular da çünkü düğünde 100 ₺ takmayana böyle bir konu açmaz ve ben o gün bizimkilerle konuşmamıştım bile, yalanı dolanı çoktur) eşimde öyle bişeye gerek yok demiş..
Ben eşimin, kayınvalidemin elini öpüp oturdum, kayınvalidem de atladı ben işte oğluma para verdim isterseniz yol parası yapın isterseniz altın yapın dedi..
Eşim gözümün içine bakıyor ama ben bunu sonradan öğrendim..
Bende eşime versene diye ısrar ediyorum salak gibi eşimde verdi sonra beni odaya çekip söyledi ve çok sinirlenmişti annesine..
Eşimin teyzesi kanserden öldü, kayınvalidem de miyom var standart 50 yaşında dengesiz adetler, halsizlikler, annemde de olduğu için bilgiliyim bu konular da annemin ki hatta kist..
Eşimin aklına takıldığı için anne senin rahatsızlığın ne diye soruyor?
O da belki kanserim oğlum demiş, şu an ben kanaması var diye biliyordum bize öyle söylüyordu..
Bana hamama gidelim dedi, beyaz pantolon giyiyor ve kanaması da yok..
Miyomun kansere çevirilmesi imkansız irsi olabilir ama kanser olan bir insanın vücud direncini biliyorum ve acıtasyon yaptığını da biliyorum..
Eşim bile anlayıp nasıl hamama gitmek istiyor ya da beyaz pantolon giyip dolanıyor diye bana sordu..
Bugün de çarşıda işlerimiz vardı eşimin de ayrı işi vardı ben arabadan inerken eşimden 200 ₺ para istedi eşimde verdi (kayınvalidemin maaşı yeni yattı, bizim maaş ilişki kesildiği için yatmadı sattığımız evin parasını yiyoruz)
Neyse, bişey almaya girdik onada aldım aldığının parasını vermek yok..
Eve gelirken yolda ne yiyeceğimize karar verdik yoğurt var mı diye sordum var kızım yeter dedi,
Kasaptan siparişlerimiz vardı yola çıkacağımız için, onları aldık kayınvalidemde köfte pişirelim dediği için köfte aldık (ben yemek yapmadığım sürece yemek yoktur evde ve çocukları da bundan yakınır)
Kasada bütün ücretleri ödedim, 800 ₺ yakım kasapta tanıdık 30 ₺’lik yoğurdu ın mın ederek bunuda benim hesabıma yazarsınız dedi kasaba, ben alırım onuda anne dedim..
Eve geldim sinirlendim, anne dedim 800 ₺’lik alışveriş yapıyoruz 30 ₺’lik yoğurdu mu geçirmiyorsun dedim kızdım, utandım dedi kendini acındırarak sucuk aldık, köfte aldık yoğurda gelince utanırmış..
Eşimi soracak olursanız ailesinin eksiklerini, hatalarını biliyor, herşeyi kabul edip ama beni doğurandır diyip saygı gösteren bir adam..
Kendisi de memnun değil ailesinden buraya geldik sadece arkadaşlarıyla görüştü şu anda da bizi bırakıp arkadaşlarına gitti..
Onada çok sinirliyim..
Ama ben tahammül etmek istemiyorum artık,
Yalana, sürekli maddi desteğe, ayılmasına, bayılmasına, sürekli her şeye karışmasına tahammül edemiyorum..
Yarın yola çıkacağız ama yolda eşimin başını yemek istemiyorum bu bu diye, anlaşamıyoruz da zaten anladığını düşünmüyorum..
Kim olsa ailesine toz kondurmaz herhalde..
Artık ne yapmam gerektiğini, nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum..
Aileme de anlatamıyorum çünkü ben unutsam onlar unutmaz gerçi bende unutamıyorum..
Bundan bir tane de ben de var ..bedavaya gelim olduğum halde laf sokması begenmemesi küçümsemeyin bitmedi kendi hatalı kendi ezik halbuki onun acısını çıkarıyor bence bunlar yapmaz etmezler ama burnundan kıl da aldırmaz bunlar düşman başına bu tipler ama kendi kızı eminim çiçek gibi kvye düşer..haklısın. canım hamilesin. sana yazık

Bazı insanlar öyledir. Geneli öyledir. Evlenmeden önce oğlu bu aramaz sormaz bilmez evlendikten sonra kıymete biner biricik oğulları. Eşiniz de farkında ise bpşverin ne yapıyorsa yapsın. Evde başka kimsesi yoksa harcaması da batmasın gözünüze

Takılmayacak gibi değil yaşasanız inanın, kendime zarar sadece elimden bişey gelmiyor ama artık daraldım..
Bize gelmiyor diye değil, hiç bir konuda yardım etmiyor, destek olmuyor diye kırıldığımı dile getirdim..
Yardım etmek de destek olmak da zorunda değil buna neden kırıldınız ki

Takıldığım nokta paranız yoksa kasaptan 800 lira alışveriş yapmasaydınız. Kadın bugüne kadar çöp almadi diyorsunuz kasap ücretini mi ödeyecekti?

Bazi yerler cok karışık, altinlar nereye gitti kime harcandi?
Kime maddi yardim edildi kredide sizin annenize mi onun annesine mi?
Kv nasil cilve yapti? Kv gercekten hasta mı yoksa numara mi yapiyor?
Boyle bir kadinsa zaten evinize gelmedi diye niye üzülüyorsunuz?
Kvnin yemek yapmamasının konuyla alakasi ne?
Ben paramız yok dememişim ki, sattığımız evden harcıyoruz demişim..
Ben kasap ücretini zaten ona ödetmedim, onun her şeyini alıp yoğurdu kenara çekmesine sinirlendim..
Altınlar kaynanamın ve bizim düğün borçlarımıza gitti..
Hem benim anneme borcumuz vardı 50 milyar borcumuz vardı, hem krediye..
Maddi yardım da eşimin annesine yapıyorduk..
Ben üzülmüyorum, içten kırıldım sadece eşim bana dert yanıyor gelmedi etmedi diye bende onu dile getirdim ona..
Buraya geldiğimizde benden yemek bekliyor çünkü normalde de yemek yapmıyor eşimin küçük kardeşi de bundan yakınıyor bize, konu onunla alakalı kızı gelince de kızı yemek yapıp kenara çekiliyor..

Ben saçımı boyattım, 1 hafta sonra saçını boyattı görüntülü arayıp oğlum saçım nasıl olmuş diye gösterdi..
Dışarı çıkıyoruz, fotoğraf çekiyor efektli falan eşime atıyor oğlum nasılım diye..
Saçını kestirmişti, gecenin bir köründe arayıp oğlum bak saçımı kestirdim diyip gösterdi eşimde yüzüne kapattı..
İki tane kızı var onları aramıyor eşimi arıyor sürekli..
Yani ne ima ediyorsunuz? Açık açık yazın da rahatlayın.

Bırakın hastalansin
Yeri geliyor annemize neler diyoruz
Kayinvalideyi kutsal kılan ne
Eşim saygımı bozacağımı düşünüyor ama ben bu zamana kadar aramızda geçenleri konuşmak istiyorum sadece..
Ben anneme konuştuğum gibi konuşsam herhalde benden kötüsü olmaz

Peki biz zorunda mıyız?
O kadar ufak şeylere takılmışsınız ki böyle giderse çok uzun yaşamazsınız 3 aylık hamileyseniz hamileliğin tadını çıkarın çocuğun anne karnında olduğu dönemde en başından en sonuna kadar her şeyden etkilendiğini de unutmayın kadının bir hatasının faturasını tüm davranışlarına biçmeyin

Evinize gelmemesi daha iyi değil mi? Neden bunun için kavga ediyorsunuz ki? Hoşlanmıyorsaniz gitmeyin gelmeyin. Eşiniz gidip gelsin annesine. Madem gittiniz iş miş yapmayın. Her şeyi eşiniz halletsin nasıl annesi rahatına düşkünse siz de rahat rahat oturun. Annen şöyle annen böyle diye de eşinize söylenip durmayın. Ters teper sen de yettin artık diye size patlayıp annesini tutar olan yine size olur. Size direkt bir zararı yok anladığım kadarıyla. Bunlarla kafanızı doldurmayın.

Gelinle oğlu yardım etmek destek olmak zorunda mı ki
Altınını bile soguslemis kadın, yanlış anlamadimsa o kısmı
O kısımda bir muallak var diye adam akıllı yorum yapamıyoruz zaten anlaşıldığı kadar yorum yapılıyor gelin değil oğlu evlat olarak destek olmak istiyor olabilir bunda kötü bir şey göremedim ben 🤷🏻‍♀️

Ben paramız yok dememişim ki, sattığımız evden harcıyoruz demişim..
Ben kasap ücretini zaten ona ödetmedim, onun her şeyini alıp yoğurdu kenara çekmesine sinirlendim..
Altınlar kaynanamın ve bizim düğün borçlarımıza gitti..
Hem benim anneme borcumuz vardı 50 milyar borcumuz vardı, hem krediye..
Maddi yardım da eşimin annesine yapıyorduk..
Ben üzülmüyorum, içten kırıldım sadece eşim bana dert yanıyor gelmedi etmedi diye bende onu dile getirdim ona..
Buraya geldiğimizde benden yemek bekliyor çünkü normalde de yemek yapmıyor eşimin küçük kardeşi de bundan yakınıyor bize, konu onunla alakalı kızı gelince de kızı yemek yapıp kenara çekiliyor..
Kayınvalidenin geliri var mı ?
Konuyu okurken atlamış olabilirim.

Evinize gelmemesi daha iyi değil mi? Neden bunun için kavga ediyorsunuz ki? Hoşlanmıyorsaniz gitmeyin gelmeyin. Eşiniz gidip gelsin annesine. Madem gittiniz iş miş yapmayın. Her şeyi eşiniz halletsin nasıl annesi rahatına düşkünse siz de rahat rahat oturun. Annen şöyle annen böyle diye de eşinize söylenip durmayın. Ters teper sen de yettin artık diye size patlayıp annesini tutar olan yine size olur. Size direkt bir zararı yok anladığım kadarıyla. Bunlarla kafanızı doldurmayın.
Evime gelmemesi eşim için eksiklik ve bu bizim evimize de yansıyor sorun olarak, gitmeme gibi imkanımı yok eşim kabul etmez bunu başka şehirde çünkü..
Normal de çok iş yapıyordum annemden o şekilde gördüm, bu sefer geldiğimde sınırımı biraz daha koydum hem yaşanan şeylerden hem hamileliğimden ötürü..
Eşime konuşmayı bıraktım artık, bugün bana bişey söyledi annesiyle ilgili sizin meseleleriniz beni karıştırma diyip kenara çekildim..

Son düzenleme:
O kısımda bir muallak var diye adam akıllı yorum yapamıyoruz zaten anlaşıldığı kadar yorum yapılıyor gelin değil oğlu evlat olarak destek olmak istiyor olabilir bunda kötü bir şey göremedim ben 🤷🏻‍♀️
Gıda, fatura desteği yapılabilir bu kabulüm ama erkek ne anlasın borcu olup ıncığa cıncığa para verdiğini, mesela örnek bana süpürge aldım onun borcu var diyor eşime faturaları ödeyemedim oğlum diyor 🤷🏻‍♀️

Olamaz ama
Benim altınimla
Benim evimin bilmem ne parasıyla annesine destek olamaz
Çok parası varsa karısının annesine de 50 bin borcu varmış onu da ödesin

Ben böyle şeyi kabul edemem, siz edebiliyor musunuz gerçekten
Rizkimdan kesip kaynanayi doyurcam öyle mi ? Evini yeniliycem kendim borç içindeyken.
Kocam o zaman annemden aldığını da ödesin niye bitek anasına calisiyoruz

X