Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Kayınvalidesiyle beraber yada altlı üstlü oturan arkadaşlar lütfen sizde yazın...
bende 2 yıl aynı evde yaşadım 3 yıldırda alt katta oturuyorum benden 1 ay öncede eltım evlenmişti ikimizde yaşadık yazık sonra beraberde kurtulduk garibim oda yaptı hamile hamile sırf bana kalmasın iş yükü beraber taşıyalım diye ama tanıdıkça kayınvaldeme o zaman deseymişiz bişeyleri kabulde edecekmiş kadın 2 gelin birden gelince evine şok oldu baktı gelinler herşeyi biliyo evi oglanları cekip ceviriyo bizi bunaltt oglanları kocasını derken ayırma sözüyle almıştı zaten allah razı olsun ayırdı kayınpederide atlamayım oda yaptı zamanında şimdi de cocuk yok diye yaşıyoz bişiler bende evde pek durmuyom malum cocuk yok eşime işinde yardımcı oluyom ordanda anneme gidiyom o yakın stres atıyom evde kaldıgım zamanda işim oluyo rahatım arda yukarı cıkınca işin varmı evde yoksa bişiler yapalım yiyelim dışarı gidelim filan der yani ama daha uzak olsa da demiyorum degil hani kurtuluş yok telefonla bile yeterler adama allahım herkese huzurlu mutlu hayatar versin ne evlilikler bitti bu kaynana gelin muhabbetinden rabbim hayırlısıyla gönlümüzdekileri versin inşallah
Canım benzer şeyleri bende yaşadım hala da yaşıyorum.
Kayınvalimde eskiden çok kıskanırdı şimdi resmen yüzümüze söylüyor ben oğlumu çok kıskanırdım ama şimdi alıştım diyor.
Ben hiçbirşey yapmadım sadece sabrettim ama bunun düzelmesinde etrafımızdaki insanların çok etkisi oldu hep ona öyle yapma böyle yap diye öğütler verdiler şimdi de pek karışmaz amaarada yine damarı tutuyor belki çocuk olunca değişir canım
Canım benzer şeyleri bende yaşadım hala da yaşıyorum.
Kayınvalimde eskiden çok kıskanırdı şimdi resmen yüzümüze söylüyor ben oğlumu çok kıskanırdım ama şimdi alıştım diyor.
Ben hiçbirşey yapmadım sadece sabrettim ama bunun düzelmesinde etrafımızdaki insanların çok etkisi oldu hep ona öyle yapma böyle yap diye öğütler verdiler şimdi de pek karışmaz amaarada yine damarı tutuyor belki çocuk olunca değişir canım
bende kayınvalidem ile yaşıyorum ve onun yüzünden boşanma aşamasına geldim neredeyse. onun taktiği daha farklı kendisi oğlu gelince işe başlayıp beni tembel göstermeye çalışıyor başardı da nitekim. bir de akrabvalarını haftanın 4-5 günü eve toplaması yok mu sırf beni delirtmek amacı. evde ben yok muşum gibi davranıyor bende o yokmuş gibi davranamıyorum çünkü eşim hemen annesini savunmaya başlıyor. annem var burda diyor ona soracaksın gibilerden. kayınvalide hanımda bitmiş kocam gibi bir ata dört nala heyyy....
hem dul hemde tek çocuğu eşim ne yapacağım bilmem. bizimde ayrı ev gibi bir şansımız yok. bunu istediğim vakit yalnız gidermişim anlayacağınız durumumu Allah'a havale ettim.
bende kayınvalideyle yaşıyorum seni çok ii anlıyorum canım ne kadar ii olsada olmuyo bir kere özel hayatın olmuyo eşinle oturup dertleşemiyosun bile başbaşa kalıp bir şeyler paylaşamıyorsun ailenin ne olduğunu anlayamıyosun hatta evlilik ne demek yani boş bir hayat yaşıyosun kısacası seni o kadar ii anlıyorumki 9 yıldır beraberiz biz çoktur başkalarıyla bir olup çıldırttıkları ama allah tek tek göstericek inşallah banada herkesi hep sabrettim halen sabrediyorum ama mükafatını allah tarafından göreceğimi biliyorum allah yardımcımız olsun eşime gelince benim eşimde aynı bir şey olsa yine ne yaptın anneme der hep suşluda ben olurum üstelik onuda allaha havale ediyorum ne diyim allaha şükürki çalışıyorum valla anlatacak o kadar cok sey varki ama derinlere girmek istemiyorum arkadaşım gerçi 1 yıldır baya bi düzeldi tabi 4/4 lük deil ama olsun bunada şükür eskisini düşününce kafayı yiyorum valla
ne diyim allah yardımcımız olsun hepimizin...
ben üstüne bir de defalarca konuştum kayınvalidem ile "anne yapma bak böyle hepimiz bu gemide gidiyoruz olmaz senin oğlun benim kocam yapma" diye ama kadın hep kendini savundu kendi derdine çekti olayı her defasında en sonunda dedim anne " bak biz evliyiz gelenden gidenden ben evliliğimi yaşayamıyorum ne olur bir düzen koyalım yalnız kalamıyorum" dedim. kocam da annesi de ağız birliği yapıp "buna hakkın yok o insanlar çatlasanda patlasanda gelecekler"dedi. bunları da gitti bir bir akrabalarına anlattı. insanlar bana düşman şimdi. kocamda terbiyesizsin hakediyorsun havalarında. of of offffffffffffffffffff. iyilikten maraz doğuyor sadece sabır diliyorum allah tan ve değişmesi için dua ediyorum. nitekim kocamı bana düşman ettiler. severek evlendiğim ilk göz ağrımı....
iki kayınvalide yolda karşılaşmış.dert yanıyor biri.aaah ahh yazık oğluma gelin parasını yiyor hergün yeni şeyler alıyor mutfakta herşey dolu israf ediyor falan neler saymış ...üzüldüm demiş diğeri allah sabır versin peki kızın nasıl? sorma o çok iyi maşallah damat bir dediğini iki etmiyor giydirip kuşatıyor yeni kıyafetler,mutfağı dolup taşıyor çok seviniyorum :) yani kızlar kayınvalideye ne yapsak yaranamayız :)
bende kayinvalideyle yasayan biri olarak
seni cok iyi anliyorum
allah onlari bildigi gibi yapsin
valla artik artik tedavi görüyorum okadar bunaldimki
hic bir ise düzgün el vurmuyor habire yatiyor
inanin bel fitigindan ameliyat oldum ve halen isleri ben yapiyorum
anlayin artik halimi
öpüyorum hepnizi
bende kayınvalidem ile yaşıyorum ve onun yüzünden boşanma aşamasına geldim neredeyse. onun taktiği daha farklı kendisi oğlu gelince işe başlayıp beni tembel göstermeye çalışıyor başardı da nitekim. bir de akrabvalarını haftanın 4-5 günü eve toplaması yok mu sırf beni delirtmek amacı. evde ben yok muşum gibi davranıyor bende o yokmuş gibi davranamıyorum çünkü eşim hemen annesini savunmaya başlıyor. annem var burda diyor ona soracaksın gibilerden. kayınvalide hanımda bitmiş kocam gibi bir ata dört nala heyyy....
hem dul hemde tek çocuğu eşim ne yapacağım bilmem. bizimde ayrı ev gibi bir şansımız yok. bunu istediğim vakit yalnız gidermişim anlayacağınız durumumu Allah'a havale ettim.
canım Allah büyük hepsini görüyo onlarında kendilerince haklı yanları var belki ama... biz gelinlere kafayı yediriyolar... oğullarının yanında başkaaaa, oğulları yokken başkaaa... gerçi benim kayınvalide bazen oğlunu bile çocuk gibi azarlıyo eziyo eşimde hakkını savunsa bizi ezdirmese bunlar olmayacakta... Allah'ım büyük herşeyi biliyo görüyo... hepimize sabır versin rabbim...
bende kayınvalideyle yaşıyorum seni çok ii anlıyorum canım ne kadar ii olsada olmuyo bir kere özel hayatın olmuyo eşinle oturup dertleşemiyosun bile başbaşa kalıp bir şeyler paylaşamıyorsun ailenin ne olduğunu anlayamıyosun hatta evlilik ne demek yani boş bir hayat yaşıyosun kısacası seni o kadar ii anlıyorumki 9 yıldır beraberiz biz çoktur başkalarıyla bir olup çıldırttıkları ama allah tek tek göstericek inşallah banada herkesi hep sabrettim halen sabrediyorum ama mükafatını allah tarafından göreceğimi biliyorum allah yardımcımız olsun eşime gelince benim eşimde aynı bir şey olsa yine ne yaptın anneme der hep suşluda ben olurum üstelik onuda allaha havale ediyorum ne diyim allaha şükürki çalışıyorum valla anlatacak o kadar cok sey varki ama derinlere girmek istemiyorum arkadaşım gerçi 1 yıldır baya bi düzeldi tabi 4/4 lük deil ama olsun bunada şükür eskisini düşününce kafayı yiyorum valla
ne diyim allah yardımcımız olsun hepimizin...
canımm hepinize çok teşekkür ederim seninde dediğin gibi Allah'ım büyük herşeyi ona havale ettik rabbim bize sabır onlara akıl vesin hidayet nasip etsin... en azından eşlerimiz hakkımızı savunsalar gene bu kadar aciz olmayız ama... onlar savunmadığı gibi biz kendi hakkımızı savunmak isteyincede suçlu biz oluruz... napalım bizde böyle sınanıyoruzdur belki... bugünümüze hesapsız şükür diyelim canımm...
bende kayinvalideyle yasayan biri olarak
seni cok iyi anliyorum
allah onlari bildigi gibi yapsin
valla artik artik tedavi görüyorum okadar bunaldimki
hic bir ise düzgün el vurmuyor habire yatiyor
inanin bel fitigindan ameliyat oldum ve halen isleri ben yapiyorum
anlayin artik halimi
öpüyorum hepnizi
seni o kadar iyi anlıyorum ki çünkü bende hamileyim karnım burnumda hemen hemen 1 ay var doğuma ... ve evde birileri olduğunda misafir falan, yada eşim evde olduğunda bana iş yaptırmıyo gibi görünüyo ama saman altından suyu yürütüyo... bişey olsa yapıver anne desem hemen başka bi odaya geçiyo yada başka bi işle uğraşıyo gibi yapıyo yine bana kalıyo... zaten kendim yapabileceğim şeyleri asla ona söylemiyorum ki şu halimde bile evde cam silmesine kadar herşeyi yapıyorum hala... Allah haklıyı haksızı görüyo... bigün onlarda bu yaptıklarına pişman olurlar amaa iş işten geçer....
bide asıl korktuğum çocuğum olduğunda neler yaşayacağım... şimdiden başladı sanki ben değil o doğuracak... kendi bildiği gibi yapacak herşeyi... hamileliğimi yaşayamıyorum doğumumuda tadıyla yaşatmayacak görünen... ama nasıl o kendi çocuklarını yetiştirdiyse bende kendim yetiştirmek istiyorum........ ama........... işte kayınvalide............. HAKKIMIZDA HAYIRLISI ALLAH BİZLERE SABIR ONLARA AKIL, MERHAMET VERSİN... versin ki oğullarının yanında başka, onlar yokken başka davranmasınlar....
bak kızım kaynanayla oturmk cok zor bilirim dırdırcılar o kadar cok sinirleniyorum ki kaynana kelimesinden ıyyyyyyyyyyyyy vööööggg az değiller bak bende altlı üstlü oturuyorum bundan öncesine gelelim 3 sene nisanlı kaldım bu garının yüzünden her defa ayrılıyoduk ama nihayetinde nişanlım aglıyarak geri kapımıza gelirdi affettirirdei kendisini yani eşimin bana olan sevgisiyle evlendim yoksa iş cokdan bitmişti istemiyolardı ne yaptıysam o nişanlılıgım cok zor gecti evimize bile gelmedi düşünün geldiğinde seyini sallayarak gelirdi eli bos bana bi urup bile takmadı uyyyyyyyyyyyy terledim haaaaa genen aklıma geldi sonra eşimin taraının 3 katlı evi vardı kayınvaldem istemiyodu benim orda oturmamı kira kendisine geliyoya ha bu arada benim eşim yaptırdı bu evlerini ben nişanlandım adamın arabasına kadar sattılar evlerini yaptırdılar bende selam gönderdim 2 katında oturucam kiracıyı cıkartın dedmim ay yüzünü görseniz tükürürsünüz pis garıı sonra nihayetinde 3 yıl sonra evlendik vee kızlar herkes düğün salonundan benden önce cıktılarr arkamdan gelen bi araba bile yoktuki korna calsınlar off off cok üzgündüm sessiz sessiz gittik eve neyse evlendiğimiz ilk aylara gelelim bu bana anne de dedi bende kusura bakma demem dedim bazen garııı derim bazen gaynanaaaaaaaaa derim kusura bakmasın baktım bu bizim eve geliyo eşimle benim aramızı bozuyo ne oldugunu anlamadan birden tartısırdık garıya demediğim kalmazdı eşime bana hakvermesini ögrettim hep üzüldüğümü belirttim nişanlılıkta neler cektiğimi ve unutmayacagımı bu gün olmus söylerim off off neler yapmadılar ki bu eve o garıya cektirmek için geldim ve cekiyo allaha sükür bi gün dediki sende beni yaslı zannediyosun herseyi söylüyosun dedi bende dedimki kusura bakma sen yaslı olsan duymasan ben agzımdan bi kelime cıkarmam sana karsı bos yere konusmmam dedim kadın kalkdıgı gibi gitti ondan öncede cok laf attım ooo bana biey söylemesine izin vermedim ne oldugumu bilsin cocuk değilim bi gün hatta arkamdan konusan b... umu yesin dedim kim konusuyosa demi ama
size tavsiyem kızlar alttan almayın eşinizi ögretin gerekirse aglayın bunları cekmek zorunda değilsiniz bilincli olun ben cok sinirli bi insanım onun için benim deli oldugumu bilirler onu ögrettim kendilerine evime gelmez bende ona hiç gitmem kaynanam merdiveri yıkarken karsılasırız bazen kolay gelsin der kıcımı sallaya sallaya cıkarım kimse kusura bakmasın ezdirmeyin kızlar agızların payını verin onları korkutun evvelaki sonra sizi sevsinler yoksa bunlar adam olmaz
kolay gelsin bacım sanada ama o garıyı evden cıkarmadan huzur yok ya yastıgı basına koyup bogacaksın yada evini değiştireceksin sen hamilesin bikere bırak be eşinin yanında yap bazen emiizligi ofla pufla hastayım halim yokde midem bulanıyo de hamileliğin üztüne at bak kızım nazlı ol naz yap kur yap eşine catlat patlat kaynanayı sende eşinden gizli kaynanana karsı gel madem öyle eşinede onun yaptıklarını anlat derhal evini değiştir bacım insallah ev sahibi olursunda bebeğinin hayrına o garıdan kurtulursun uyyyyyyyyy bak terledim haaa ay hepsini bi kasık suda bogasım geliyo
size tavsiyem kızlar alttan almayın eşinizi ögretin gerekirse aglayın bunları cekmek zorunda değilsiniz bilincli olun ben cok sinirli bi insanım onun için benim deli oldugumu bilirler onu ögrettim kendilerine evime gelmez bende ona hiç gitmem kaynanam merdiveri yıkarken karsılasırız bazen kolay gelsin der kıcımı sallaya sallaya cıkarım kimse kusura bakmasın ezdirmeyin kızlar agızların payını verin onları korkutun evvelaki sonra sizi sevsinler yoksa bunlar adam olmaz
sen hamilesin bikere bırak be eşinin yanında yap bazen emiizligi ofla pufla hastayım halim yokde midem bulanıyo de hamileliğin üztüne at bak kızım nazlı ol naz yap kur yap eşine catlat patlat kaynanayı sende eşinden gizli kaynanana karsı gel madem öyle eşinede onun yaptıklarını anlat
:1shok:helal olsun valla üşenmeden anlatmışsın yazmışsın taktir ettim seni öz güveninden dolayı:lepi:
şahsen ben yapamam ama bende yeni gelinken az değildim ne kökler söktürdüm kötükedihüso
şimdi biraz akıllandım eşim beni tutuyo destekliyo o yüzden bana pek karışamıyolar
bu gaynanadan çekenlerde genelde eşlerinden destek görmeyen arkadaşlar oluyo
bak aklıma ne fesatlıklar geliyo haa akşam akşam kafamçokkarıştı
okutup üfletselermi kaynanaları süt dökmüş kedi gibi olsalar hıı ne dersiniz-tatlicadiarzu-
yuzdeyuzakrep valla haklisin
gercekten öyle olanlar daha degerli oluyor
ama hamileyken iste naz felan yap cilve yap o biraz gereksiz olmus
napacak hamileligi boyunca oturup hic bir is yapmadan dogumumu bekleyecek????
tamam saglik sorunu olur anlarim ama fazlasida gerek yok
ayrica hamileligi boyunca (hastalik haric) aktif olan insanin dogumuda kolaylasir
saygilarimla
bak kızım kaynanayla oturmk cok zor bilirim dırdırcılar o kadar cok sinirleniyorum ki kaynana kelimesinden ıyyyyyyyyyyyyy vööööggg az değiller bak bende altlı üstlü oturuyorum bundan öncesine gelelim 3 sene nisanlı kaldım bu garının yüzünden her defa ayrılıyoduk ama nihayetinde nişanlım aglıyarak geri kapımıza gelirdi affettirirdei kendisini yani eşimin bana olan sevgisiyle evlendim yoksa iş cokdan bitmişti istemiyolardı ne yaptıysam o nişanlılıgım cok zor gecti evimize bile gelmedi düşünün geldiğinde seyini sallayarak gelirdi eli bos bana bi urup bile takmadı uyyyyyyyyyyyy terledim haaaaa genen aklıma geldi sonra eşimin taraının 3 katlı evi vardı kayınvaldem istemiyodu benim orda oturmamı kira kendisine geliyoya ha bu arada benim eşim yaptırdı bu evlerini ben nişanlandım adamın arabasına kadar sattılar evlerini yaptırdılar bende selam gönderdim 2 katında oturucam kiracıyı cıkartın dedmim ay yüzünü görseniz tükürürsünüz pis garıı sonra nihayetinde 3 yıl sonra evlendik vee kızlar herkes düğün salonundan benden önce cıktılarr arkamdan gelen bi araba bile yoktuki korna calsınlar off off cok üzgündüm sessiz sessiz gittik eve neyse evlendiğimiz ilk aylara gelelim bu bana anne de dedi bende kusura bakma demem dedim bazen garııı derim bazen gaynanaaaaaaaaa derim kusura bakmasın baktım bu bizim eve geliyo eşimle benim aramızı bozuyo ne oldugunu anlamadan birden tartısırdık garıya demediğim kalmazdı eşime bana hakvermesini ögrettim hep üzüldüğümü belirttim nişanlılıkta neler cektiğimi ve unutmayacagımı bu gün olmus söylerim off off neler yapmadılar ki bu eve o garıya cektirmek için geldim ve cekiyo allaha sükür bi gün dediki sende beni yaslı zannediyosun herseyi söylüyosun dedi bende dedimki kusura bakma sen yaslı olsan duymasan ben agzımdan bi kelime cıkarmam sana karsı bos yere konusmmam dedim kadın kalkdıgı gibi gitti ondan öncede cok laf attım ooo bana biey söylemesine izin vermedim ne oldugumu bilsin cocuk değilim bi gün hatta arkamdan konusan b... umu yesin dedim kim konusuyosa demi ama
kolay gelsin bacım sanada ama o garıyı evden cıkarmadan huzur yok ya yastıgı basına koyup bogacaksın yada evini değiştireceksin sen hamilesin bikere bırak be eşinin yanında yap bazen emiizligi ofla pufla hastayım halim yokde midem bulanıyo de hamileliğin üztüne at bak kızım nazlı ol naz yap kur yap eşine catlat patlat kaynanayı sende eşinden gizli kaynanana karsı gel madem öyle eşinede onun yaptıklarını anlat derhal evini değiştir bacım insallah ev sahibi olursunda bebeğinin hayrına o garıdan kurtulursun uyyyyyyyyy bak terledim haaa ay hepsini bi kasık suda bogasım geliyo
ilginç bi yorum olmuş
yinede ben ilkönce uzlaşma taratarıyım iyi niyetle yaklaşmadan içim rahat etmez baktım olmuyo o zaman çıkarırım dişlerimi eşimi asla oyuncak haline getirmek istemem vicdan meselesi tabi sende baya bişiler yaşamışsınki böyle yapmışsın saygı duymak lazım
keşke anne deseydiniz siz insanlığınızı yapsaydınız da o yine kötü davranıyosa sizde ona göre mesafe koyardınız...bir bayana garııııııı gaynana gibi kelimeleri yakıştıramadım hele hele sevmeseniz bile eşinizi doğuran kadına o tür hitaplarda bulunmanızı hiç yakıştıramadım...eşleri de doldurma taraftarı değilim açıkçası..olan erkeklere oluyor zaten 2 arada bir derede...
Kaynanandan nefret ettigin apacik belli oluyor bacim...
Tabiki neler yasadin neler oldu bitti bilemem fakat her ne olursa olsun o esinin annesi ve bu tarz yaklasimlarin cok yanlis, emin ol burda bircok kadin kaynana derdi cekiyor belkide senin kaynanadan beteri var baslarinda ama böyle bir yorum ne duydum nede gördüm bu zamana kadar...
Bir laf vardir güzelim, Ne ekersen onu bicersin! Birgün seninde evladin olucak, birgün sende Kaynana olucaksin ve bu yaptiklarini ve söylediklerini er yada gec sende yasayacaksin....simdi ne yaparsak ilerde bizede sunulan o dur...iylikse iylik kötülükse kötülük.....Ve kimbilir belki o zaman yasli ve bicare halinde bunlari hatirlayip ne kadar yanlis yaptigni anlayacaksin....Cünkü suan ruhen öyle bir imkanin yok bence...benneyaptımki
Buarda esinede bravo vallaha annesi kötü bile olsa ona bu tarz davranan esine sesini cikaramiyor...