• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidesiyle beraber yada altlı üstlü oturan arkadaşlar lütfen sizde yazın...

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bak kızım kaynanayla oturmk cok zor bilirim dırdırcılar o kadar cok sinirleniyorum ki kaynana kelimesinden ıyyyyyyyyyyyyy vööööggg az değiller bak bende altlı üstlü oturuyorum bundan öncesine gelelim 3 sene nisanlı kaldım bu garının yüzünden her defa ayrılıyoduk ama nihayetinde nişanlım aglıyarak geri kapımıza gelirdi affettirirdei kendisini yani eşimin bana olan sevgisiyle evlendim yoksa iş cokdan bitmişti istemiyolardı ne yaptıysam o nişanlılıgım cok zor gecti evimize bile gelmedi düşünün geldiğinde seyini sallayarak gelirdi eli bos bana bi urup bile takmadı uyyyyyyyyyyyy terledim haaaaa genen aklıma geldi sonra eşimin taraının 3 katlı evi vardı kayınvaldem istemiyodu benim orda oturmamı kira kendisine geliyoya ha bu arada benim eşim yaptırdı bu evlerini ben nişanlandım adamın arabasına kadar sattılar evlerini yaptırdılar bende selam gönderdim 2 katında oturucam kiracıyı cıkartın dedmim ay yüzünü görseniz tükürürsünüz pis garıı sonra nihayetinde 3 yıl sonra evlendik vee kızlar herkes düğün salonundan benden önce cıktılarr arkamdan gelen bi araba bile yoktuki korna calsınlar off off cok üzgündüm sessiz sessiz gittik eve neyse evlendiğimiz ilk aylara gelelim bu bana anne de dedi bende kusura bakma demem dedim bazen garııı derim bazen gaynanaaaaaaaaa derim kusura bakmasın baktım bu bizim eve geliyo eşimle benim aramızı bozuyo ne oldugunu anlamadan birden tartısırdık garıya demediğim kalmazdı eşime bana hakvermesini ögrettim hep üzüldüğümü belirttim nişanlılıkta neler cektiğimi ve unutmayacagımı bu gün olmus söylerim off off neler yapmadılar ki bu eve o garıya cektirmek için geldim ve cekiyo allaha sükür bi gün dediki sende beni yaslı zannediyosun herseyi söylüyosun dedi bende dedimki kusura bakma sen yaslı olsan duymasan ben agzımdan bi kelime cıkarmam sana karsı bos yere konusmmam dedim kadın kalkdıgı gibi gitti ondan öncede cok laf attım ooo bana biey söylemesine izin vermedim ne oldugumu bilsin cocuk değilim bi gün hatta arkamdan konusan b... umu yesin dedim kim konusuyosa demi ama

size tavsiyem kızlar alttan almayın eşinizi ögretin gerekirse aglayın bunları cekmek zorunda değilsiniz bilincli olun ben cok sinirli bi insanım onun için benim deli oldugumu bilirler onu ögrettim kendilerine evime gelmez bende ona hiç gitmem kaynanam merdiveri yıkarken karsılasırız bazen kolay gelsin der kıcımı sallaya sallaya cıkarım kimse kusura bakmasın ezdirmeyin kızlar agızların payını verin onları korkutun evvelaki sonra sizi sevsinler yoksa bunlar adam olmaz

kolay gelsin bacım sanada ama o garıyı evden cıkarmadan huzur yok ya yastıgı basına koyup bogacaksın yada evini değiştireceksin sen hamilesin bikere bırak be eşinin yanında yap bazen emiizligi ofla pufla hastayım halim yokde midem bulanıyo de hamileliğin üztüne at bak kızım nazlı ol naz yap kur yap eşine catlat patlat kaynanayı sende eşinden gizli kaynanana karsı gel madem öyle eşinede onun yaptıklarını anlat derhal evini değiştir bacım insallah ev sahibi olursunda bebeğinin hayrına o garıdan kurtulursun uyyyyyyyyy bak terledim haaa ay hepsini bi kasık suda bogasım geliyo

bu yoruma çok sinirlendim dogrusu saygiyi olcuyu kacirmis yorum sahibi..
kendine pek bi guveniyor galiba :))))
sende saygi hak edmiyorsun dogrusu. herkes ekdigini bicer guzelim unutma bunu
kocasina her seyi ogretmismis aferim sana bide ovunerek soyluyor Allahim ya ne insanlar var dunyada marifetlerini ovunerek anlatiyorlar burda.
kusura bakmayin arkadaslar çok sinirlendim bu yoruma.
buyuklere saygi ve sevgi diye bir sey var demi anlasinan ogretmemisler bunu ailesi...
konu sahibinde allah için sabir et ediyorum canim.
bende kayin validem ile atli ustu oturuyorum 12 senedir. tarsimalarimiz olmadi degil oldu ama onlara saygisizlik etmedim. gunu geldi her yardim ettim onlarda ettiler sag olsun. onlari anne baba olarak aile olarak koparmiyorum bagimi. esim çok iyi onun hatiri için annesinin bazi kabrislerini gormezden geliyorum. sonucta bir aileyiz. ben aileye cok onem veriyorum. aile her seydirdir. saygi ve sevginin olcusunde her sey normale donuyor emin olun. asirisi tabiki kavgalar tartismalar kirici sozler getirir bunun olcunu koymak lazim nerde konusup nerde susmayi bilmeli agirlini da bilmeli saygizlik yapip sayginligini yitirmekte var. zaten zaman her seyi yola koyuyor...

Son düzenleme:
Arkadaşı iş senin kocanda bitiyo hamile karısına cam sildiren adama adam demem kusura bakma.yeterince sabretmişsin .dinsizin hakkından imansız gelir .ağrım var de yat iş yapma.kendin alıştırmışsın kaynananı sonrada yakınıyosun.kocanla konuş gerekirse kavga et burda biz nedesek boş senin kararlı davranman lazım annesine hizmetçimi almış seni eşin .insan çocuğunu taşıyan karısını el üstünde tutar .

bak kızım kaynanayla oturmk cok zor bilirim dırdırcılar o kadar cok sinirleniyorum ki kaynana kelimesinden ıyyyyyyyyyyyyy vööööggg az değiller bak bende altlı üstlü oturuyorum bundan öncesine gelelim 3 sene nisanlı kaldım bu garının yüzünden her defa ayrılıyoduk ama nihayetinde nişanlım aglıyarak geri kapımıza gelirdi affettirirdei kendisini yani eşimin bana olan sevgisiyle evlendim yoksa iş cokdan bitmişti istemiyolardı ne yaptıysam o nişanlılıgım cok zor gecti evimize bile gelmedi düşünün geldiğinde seyini sallayarak gelirdi eli bos bana bi urup bile takmadı uyyyyyyyyyyyy terledim haaaaa genen aklıma geldi sonra eşimin taraının 3 katlı evi vardı kayınvaldem istemiyodu benim orda oturmamı kira kendisine geliyoya ha bu arada benim eşim yaptırdı bu evlerini ben nişanlandım adamın arabasına kadar sattılar evlerini yaptırdılar bende selam gönderdim 2 katında oturucam kiracıyı cıkartın dedmim ay yüzünü görseniz tükürürsünüz pis garıı sonra nihayetinde 3 yıl sonra evlendik vee kızlar herkes düğün salonundan benden önce cıktılarr arkamdan gelen bi araba bile yoktuki korna calsınlar off off cok üzgündüm sessiz sessiz gittik eve neyse evlendiğimiz ilk aylara gelelim bu bana anne de dedi bende kusura bakma demem dedim bazen garııı derim bazen gaynanaaaaaaaaa derim kusura bakmasın baktım bu bizim eve geliyo eşimle benim aramızı bozuyo ne oldugunu anlamadan birden tartısırdık garıya demediğim kalmazdı eşime bana hakvermesini ögrettim hep üzüldüğümü belirttim nişanlılıkta neler cektiğimi ve unutmayacagımı bu gün olmus söylerim off off neler yapmadılar ki bu eve o garıya cektirmek için geldim ve cekiyo allaha sükür bi gün dediki sende beni yaslı zannediyosun herseyi söylüyosun dedi bende dedimki kusura bakma sen yaslı olsan duymasan ben agzımdan bi kelime cıkarmam sana karsı bos yere konusmmam dedim kadın kalkdıgı gibi gitti ondan öncede cok laf attım ooo bana biey söylemesine izin vermedim ne oldugumu bilsin cocuk değilim bi gün hatta arkamdan konusan b... umu yesin dedim kim konusuyosa demi ama

size tavsiyem kızlar alttan almayın eşinizi ögretin gerekirse aglayın bunları cekmek zorunda değilsiniz bilincli olun ben cok sinirli bi insanım onun için benim deli oldugumu bilirler onu ögrettim kendilerine evime gelmez bende ona hiç gitmem kaynanam merdiveri yıkarken karsılasırız bazen kolay gelsin der kıcımı sallaya sallaya cıkarım kimse kusura bakmasın ezdirmeyin kızlar agızların payını verin onları korkutun evvelaki sonra sizi sevsinler yoksa bunlar adam olmaz

kolay gelsin bacım sanada ama o garıyı evden cıkarmadan huzur yok ya yastıgı basına koyup bogacaksın yada evini değiştireceksin sen hamilesin bikere bırak be eşinin yanında yap bazen emiizligi ofla pufla hastayım halim yokde midem bulanıyo de hamileliğin üztüne at bak kızım nazlı ol naz yap kur yap eşine catlat patlat kaynanayı sende eşinden gizli kaynanana karsı gel madem öyle eşinede onun yaptıklarını anlat derhal evini değiştir bacım insallah ev sahibi olursunda bebeğinin hayrına o garıdan kurtulursun uyyyyyyyyy bak terledim haaa ay hepsini bi kasık suda bogasım geliyo

ben bu yazının bır şaka olduguna ınanmak ıstıyorum,aslında şakasıda olmaz ama ona ınanmak ıstıyorum...arkadaşım bu naasıl bır zıhnıyet,kusura bakma ama bu yazıyı okuyunca tuylerım kalktı,sanırım sızde saygı denen hıc bırsey yok,ve o bogmak gerek lafları ıgrenmek falan cok yanlıs sızı bu yazınınızdan öturu kınıyorum..:olmaz:

Allah hepinize kolaylık versin.:Saruboceq:
Ben daha beter kaynana eziyetlerini duydum.akannehir
Rabbim yardımcınız olsun.:Saruboceq:
Arada ki dengeyi kurmak zor olsa gerek.
Ama saygısızlığa aynı tepkiyi verirsek arada bir fark kalmaz sanırım.
Hakkınız da hayırlısını nasip etsin Mevlam ne diyeyim:Saruboceq:

Bu ara da ben de kaynanamın üstün de oturuyorum.
Allah'ma şükür oğluna nasılsa bana da öyle torununa daha fazla ama.mafoldumben
Kızlarından ayırmaz garibib.:teselli:
Yemez yedirir,eve ne alırsa bizimle paylaşır sağolsun.
7 senedir kırmamışızdır kalplerimizi.:nazar::nazar::nazar:
Hakkını ödeyemem .
Yüce Rabbim bu duyguları sizlere de yaşatsın inşallah.:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:
Tüm içtenliğimle söyledim bunu inanın.

Ne diyeyim çıkmayacak candan umut kesilmez dimi....

Son düzenleyen: Moderatör:
bende kaynanam hakkında böyel cümleler kurmayı çok isterdim ama onun için söyleyebilceğim tek cümle bana uzak Allaha yakın olsun...
konu sahibi arkadaşım hamilesin aranızda sorun var doğum yaptığında ise bebeğine dokunmasını şstemiceksin ayrıca bide doğum sonrası psikoloji deli edecek seni herşeyden soğuyacakasın..
ben doğum yapalı 7.5ay oldu herşeyi olduğu gibi doğumumuda burnumdan getirdi lanet kaynanam bebeğin yoğun bakımda kaldı zerre kadar üzülmedi hala gezme tozma peşinde hastanede ben kızım için ağlarken bile beni herkese kötüleme dedikodu derdindeydi...
şimdi ise artık sabrım kalmadığı için herkese rest çektim konuşmuyorum lanet olsun dedim çünkü evliliğim bitme noktasına geldi...

arkadaşlar kafayı yemek üzereyim artık... hamileyim kayınvalidemle aynı evde oturuyorum ama bazen canıma tak diyo... aslında hamile kalmamı bile istemiyodu ilk evlendiğim zamanlar eşimi bile 3-4 sene yapmayın diye doldurmuştu ama Allah'ım verecek oldumu hiçbişeyi dinlemiyo rabbime hesapsız şükür... hamile olduğum halde beni sinir etmek için oğluna belli etmeden yapmadığı kalmıyo... birşey yapıyo olsam bi ucundan tutuversin desem mutlaka bi bahane bulup ordan uzaklaşıyo dışarı çıkıyo başka bişeyle ilgileniyo gibi yapıyo... normalde hiç ben ev işi yapıyorum oda yardım etsin diyen biri değilim ama hamile olunca bende zorlanıyorum artık, yardım et demek istemiyorum ama gücümün yetmediği yer oluyo... eşimi benden kıskanıyo... ben eşime çok düşkünümdür, eşime sevgimi çok belli ederim bu yüzden aman niye seviyosun sen onu, bak o senle ilgilenmiyo, bırak şunu falan der bana hep hani bende ilgilenmeyeyimde aramız soğusun diye.. bazende oğluna benim için böyle şeyler söylüyo... bizi çocuk gibi parmağında oynatmak istiyo bi dediği yapılmasa kıyamet kopuyo... eşimi dolduruyo bi güzel aramız açılsın diye... eşimde çoğu zaman karşılık vermez, sen yanlış yapıyosun anne demez, aksine bişey olsa hemen bana annemin gönlünü alsana der... ama kayınvalidem diğer çocuğuyla onun eşini el üstünde tutar bir dediklerini iki etmez, o çocuğundan çekiniyor birazda açıkcası, çünkü o hep eşinide kendinide savunuyo laf söyletmiyo... ayrı evede çıkamayacağız... ama Allah onu bildiği gibi yapsın benim için ne düşünüyosa kendisine bin katını versin... SİZDE NELER YAŞADIĞINIZI YAZIN PAYLAŞALIM LÜTFEN, PAYLAŞMAYA İHTİYACIM VAR...
bu yaşanılanlar sanki benim yaşadıklarımın aynısı
tek farkımızı sen hamilesin ben değilim
her gece uyrken allahım ya sen benim canımı al yada onun diye dua etmeye başladım :(

ya bugun mesela yağdanlıkları falan temizliyorun geldi çayını doldurmak bahanesıyle falan sünger bezi koyduğumuz kutunun içindeki suyu döküp bak bunu hep ben döküyom kouyo bu bunuda yıka deyip önüme koydu gitti insan olan bunu yapmaz deyip allah a havale ediyorum önceden hepsini bi bir anlatırdım eşime şimdi anlatmıyotum çünkü bıktım anlatıp sonuç alamamaktan..
güzelce söylese bak yavrum bunda su birikmiş elin değmişken bunuda yıka kokmasın dese ölür sanki
dil işte varya dil
iyiyi söyleyen de dil kötüyü söyleyen de dil..

ama eğer birinden yardım isteyeceksem önce eşimden isterim allah razı olsun oda yapar şimdi halıda siler pencereye skaın çıkma der istesem yapar yani sıkıştığım durumda yemek bile yapar..

sende önce eşinden iste
hatta azcık naz yaparak iste bak eğilemiyorum tuvalette koktu korkuyorum çocuğa bişey olacak diye sen yapıversene de
annemden iste derse her istediğimde ya yapmıyo yada sana veriyo bende senden isitoyorum maraza çıkmasın diye de..

bak her şeyden önce çocuğunu düşün sen senin söyleyince dilin kırılmaz onunda yapsa ölmez merak etme erkektir o deme lütfen karı koca bu günler için var
senin elinin yetmediği yerde o sana kol olmalı..
çocuğunu düşün ya bişey olursa sinirlenince kendini zorlayınca daha mı mutlu olursun:olmaz:

bende bu yaşananların hepsini yaşadım ben hamileyken eşim askere gitti benim kaynana bide beni kayınpederine şikayet ediodu sezeryanla doğum yaptım 13. günü dayanamadım kavga ettik beni 13 günlük bebekle kapının önüne koydu şimdide hicbişey yapmamış gibi yüzüme bakoyo oğlum şuanda 7,5 aylık eşimin teskeresine 5 ay kaldı annemin evinde bekliorum

bende bu yaşananların hepsini yaşadım ben hamileyken eşim askere gitti benim kaynana bide beni kayınpederine şikayet ediodu sezeryanla doğum yaptım 13. günü dayanamadım kavga ettik beni 13 günlük bebekle kapının önüne koydu şimdide hicbişey yapmamış gibi yüzüme bakoyo oğlum şuanda 7,5 aylık eşimin teskeresine 5 ay kaldı annemin evinde bekliorum
allahım bu nasıl bir vicdansızlıktır yahu..
eşinizin durumdan haberi var mı? tepkisi ne varsa..
oğluzunun sıhhati yerindedir inşallah aman sinirinizi bozmayın sakın sütünüz falan azalır :sinifsinif: çok üzüldüm inanın ayrı eve çıkma durumunuz falan yok mu?

malesef bunu demek istemezdim ama bende yaşıyorum arkadaşlar.nasıl kabul ettim böyle aptalca birşeyi bilmiyorum.biri elimi kolumu bağladı sanki.ama olmuyor işte zorlamanın bir anlamı yok.özel bir hayatın kalmıyor ki e insan ne için yaşar ne için ewlenir ya?pişmanlığı beni mahfetti zaten.ew üstüne ew olmaz.ewlenecek olanlara söylüyorum asla kızlar asla ewet demeyin öyle pişmanım ki anlatamam bunu...

arkadaşa katılıyorum bencde hayattaki en buyuk dert kaynana bence.
insanın hayatı alt üst oluyor.
psıkolojikman cok etkılenıyosun.
hayatının odak noktası oluyo.
özgür değilsin offfff o kadar pişmanınki aynı evde oturmayı kabul etmeyi.
allahtan eşim huyunu bılıyo ben çalısıyorum maddi özgurlugumde var üniversite mezunuyum,
ev ve araba alıcam yakında ailemdende destek var.
o bakımdan şanslııym fazla eşim üstüme gelemıyo.

seneye evımı ayırıyorum ama o içimde bırıktırdıklerımı kusucam ona...
seneye kadar zor sabredıyorum ama eşim için katlanıyorum.

sabret dıyorum kendıme en azından eşim yanımda benden yana..

en azından çalışıyosun ne güzel.bende iş arıyorum en azından kafam rahat eder.ewde takıp düşünmektense işe konsantre olurum.

Bazen hayattan bıkıp kendimi bile öldürmek istedim bugün bile öyle bir günn yine kavga yine hakaret bıktım ya allah canını alsada kurtulsam ne evliliğimden birşey anladım nede hayattan tek teselli 2 tane pırlanta gibi oğlum var huzurlu ortamda büyümeselerde şükür rabbime tek derdim cadı kaynmanamm offfffffff

dua et sinirlendiyin zaman ya sabır çek bi kayın valıde için deyıl bu karşında herhangi biride olabilir çünki insan yükü ağırdır benimde kayın valıdem çok karışır ama bekarken aynısını annelerımızde yapmıyomuydu her şeyden önce senin şerefindir karşındakıne olan davranışların dediğim gibi dua et fazla duyma herşeyi aradaki perdeyı yırtmamaya çalış daha sonra evlatlarını yetıştırmek için gücün enerjin kalmaz

Son düzenleme:
2 yıldır altlı üstlü oturuyorum kayınvalidecimle kayınperdercimle maalesef..

hiç memnun değilim,her hareketimde bir sınır var..evde bile giydiğime karışmaya çalışıyorlar,eşim yokken laf sokuyorlar.gece gündüz demeden kapıyı çalıyorlar,hiç

özelimiz yok!!!!!eşimle ikimiz de çalışıyoruz ve kazandığımız parada gözleri var ve bunu eşimin ve benim yanımda açıkça söylemekten zerrece utanmıyorlar!!!

offf offfffffff daha çok şey var hangisini anlatayım ki :50:

ne kadar can sıkıcı bir durum değil mi? Zaten hamilesiniz hormonlar tavan yapmış birde böyle anlayışsız, seni hizmetçi gibi gören senin mecbur olduğunu düşünen insanlarla hemde aynı evde yaşamaya çalışmak.... çekilmezzz. ben sana söyle bir şey anlatayım da moralin yerine gelsin yanlız değilsin bu konuda.... ben de altlı üstlü oturuyorum kaynanamla. evliliğimin ilk senesinde eşimle öyle konuşmamamıza rağmen sırf kaynanam hevesleniyo ve evde nasılsa yanlızım o da yanlız diyip birlikte yiyip içme gibi bir hata yaptım. evlendikten 3-4 ay sonra hamile kaldım.kendi evimin işi yetmiyomuş gibi kaynanamla bir yiyip içiyorum diye onunda işlerini yaptım halı sirkelemek ve yıkamak buna dahill.Tabii o da yardım ediyodu ama olay bu değil gücüm yettiğince yaparım tabii ama ben karnım burnumda onun yazlık temizliğini yaptım bende doğum yapcam eee ev temizlencek yazlık temizlik yapılcak (kızım yazın doğdu.)benim kayınvalidem ne yaptı biliyomusun. Kendi evini temizlettikten sonra yazlığına gitti. Bu kız doğurdu doğuracak eee evinin yazlık temizliği yapılcak kim yapcak ? ben ona karnım burnumda yardım ediyoken o da benim bir tozumu olsun alamazmıydı. Zaten işini beğeniyo değilim istemem bana iş yapsın ama niyet bile etmedi . Hatta camlarımı karnım burnumda ben sildim (evim 4. kat ve yüksekte) tehlikeli olur başkasının sorumluluğunu alamam diye (annem ve amcamın hanımı kızı geldi evimi temizlemeye) ve kayınvalidemle tlf da konuşurken camlarımı sildiğimi söyledim bana " yap işte yavaş yavaş işini niye anneni çağırıyosun ki dedi" :27: yüzsüzün ötesindeki yüzsüz kayınvalidem utanmadı bunu demeye :52: ben burnumun ucunu göremezken yerden çöp alamazken nasil yapcaktım acaba Allah benim annemle yengemden kızından razı olsun ki onlar geldi yaptı işimi. 5 yıllık evliyim daha benim evimde doğumum lohusalığım dahil eline bir toz bezi almış değil benim kayınvalidem. veee daha pek çokkk şeyy anlatsam sayfaya sığmaz inan bende artık uzak duruyorum ondan inip çıkmıyorum 3-4 gün görmediğim oluyo. Allah kaynanamı benim elime düşürmesin çünkü çok kinliyim ona karşı bana yaptıklarına rağmen halen benden iş bekliyo hastayım yapamıyorum oram ağrıyo buram tutmuyo diye ne zaman iş yapsa dırdır yapıyoki utanıyım da ben yapıyım yokk artık yapmıyorum 4 milyar kira alıyo her ay 15 günde bir tutsun bir temizlikçi temizletsin eşeği değilim ben onun. Açıkcası iş değil derdim ama yüzünü bile görmek istemiyorum benim topiğime bakarsan görürsün neler yaşadım.Neyse canım uzun oldu kusura bakma sayfanı işgal ettim:17: Allah sana sabır versin.

arkadaşlar kafayı yemek üzereyim artık... hamileyim kayınvalidemle aynı evde oturuyorum ama bazen canıma tak diyo... aslında hamile kalmamı bile istemiyodu ilk evlendiğim zamanlar eşimi bile 3-4 sene yapmayın diye doldurmuştu ama Allah'ım verecek oldumu hiçbişeyi dinlemiyo rabbime hesapsız şükür... hamile olduğum halde beni sinir etmek için oğluna belli etmeden yapmadığı kalmıyo... birşey yapıyo olsam bi ucundan tutuversin desem mutlaka bi bahane bulup ordan uzaklaşıyo dışarı çıkıyo başka bişeyle ilgileniyo gibi yapıyo... normalde hiç ben ev işi yapıyorum oda yardım etsin diyen biri değilim ama hamile olunca bende zorlanıyorum artık, yardım et demek istemiyorum ama gücümün yetmediği yer oluyo... eşimi benden kıskanıyo... ben eşime çok düşkünümdür, eşime sevgimi çok belli ederim bu yüzden aman niye seviyosun sen onu, bak o senle ilgilenmiyo, bırak şunu falan der bana hep hani bende ilgilenmeyeyimde aramız soğusun diye.. bazende oğluna benim için böyle şeyler söylüyo... bizi çocuk gibi parmağında oynatmak istiyo bi dediği yapılmasa kıyamet kopuyo... eşimi dolduruyo bi güzel aramız açılsın diye... eşimde çoğu zaman karşılık vermez, sen yanlış yapıyosun anne demez, aksine bişey olsa hemen bana annemin gönlünü alsana der... ama kayınvalidem diğer çocuğuyla onun eşini el üstünde tutar bir dediklerini iki etmez, o çocuğundan çekiniyor birazda açıkcası, çünkü o hep eşinide kendinide savunuyo laf söyletmiyo... ayrı evede çıkamayacağız... ama Allah onu bildiği gibi yapsın benim için ne düşünüyosa kendisine bin katını versin... SİZDE NELER YAŞADIĞINIZI YAZIN PAYLAŞALIM LÜTFEN, PAYLAŞMAYA İHTİYACIM VAR...

eşlerimiz çok benziyor,anlattıkların kısmen benim hayatıma benziyor...
İnsanları değiştirme şansımız yok...
Elimizdekilerle yetinmeyi bilecez,:50:
Mutlu olmak istiyorsak,yoksa bitmeyen kavga ve stres...
Unutma herkesin negatif huyları vardır
Ben kimsenin kayınvalidesi 4/4lük olsun inanmıyorum
Uzakta olanlar da bir telefonla yetiyorlar emin ol...hemde ara sıra olunca daha sarsıcı oluyor..

Ben hamileyken kayınvalidem ameliyat olmuştu,evin bütün işi benim üstümdeydi,üstelik fırça ile örümcek ağası temizliyordum,ütüsü v.s

yeni geline asla yapmazlar bunu, başta kaynım iş yaptırmaz,temizlikçi tutar gene üzmez eşini,

yani canımcım eşlerimizde iş yok....gerisi boş....

üzme kendini,dertsiz yuva yok,Allah beterinden saklasın ben eminim sen bunlarla başaçıkacak güçtesin....

Oohoooo hayatta ne acılar var..salla gitsin...

elbette çok yüz verme,astarını isterler,ama harap etme kendini...değmez..

mutlu olmak için hep olumlu yanlarını ve sana yaptıkları iyilikleri anımsa.hafifliyor o zaman...

malesef bende kaynanamla altlı üstülu oturuyorum kaynanam iyi iyi olmasınada ben sevmiyorum birtürlü setemiyorum nefretediyorum kocama evde yemek yapmak istiyorum ama izin vermiyorlar nasıl olsa aşağıda pişiyor gerek yok ayrı yemenize diyorlar bide bizim görüncede evli ve bizle altlı üstlü oturuyor alışverişe çiliyoruz gelir etinin tüm ihtiyaçlarını fazlasıyla alır tabi tüm masraflar benim saf kocam ödüyor kesinlikle onlar hakkında konuşmamı ağsak ima bile etmeme izin tepmiyor öyle tepkiler gösteriyorki ağzımı açtırmıyor misafir geliyor aşağıya inip yemek yaparım evini temizlerim ama biri gelince ay benle kızım temizlik yapıyoruz yazık kızım çok yoruluyo ay kızım aşağı kızım yukarı benim yaptıgm hiçbişeyi onaylamiyor bebeğim doğdu gece gündüz evime geliyor saatlerce oturuyor adaA dam Z ye herseye kapışıyor yok böyle giydirme yok sallayarak uyut yok böyle taşıma hayatımdan bıktırdılar beni görmek bile istemiyorm artık ya okadar mutsuzumki böyle olacağını bilseydim asla evlenmezdimde diyeniyorum çünkü eşimi çok seviyorum ama o hiç beni desteklemiyor hiç arkamda dürmüyor biyere gidecez onlarıda götürelim diyor başbaşa gidelim diyorum yok ozaman hiç gitmeyelim diyip surat asıyor günlerce hele kayınbabam beni ve eşimi okadar aşağlıyorki artık çocuğum bana saygı duymuyor onların yüzünden böyle yapma diyorum gene dalga ile cevap veriyor simdi bide kaynım evleniyor yeni gelinde benim üstümde oturacak onuda bi kenara koydum yazlık ev yaptırıyorlar ordada aynı evin içinde oturacaz onuda birak eşimin amaçları da orda olacak kaymamamlar yetmiyor bide onlar kasışacak hayatıma çok mutsuzum gurbetteyim daha 19 bu yük bana çok ağır geliyor annemin tek kızırdım ama simdi halime bakın ayrı eve bıkmak hayali bile ededemem çünkü mümkün değil simdi bana söyleyin çok çıkmazdayim

Allah sabır versin canım.. Ne yapıp et evleri ayır. ev ev üzerine olmazmış.

sağol... Ama ayrı eve çıkmam mümkün değil malesef çok çaresizım bana dua edin lütfen

burayı okuyunca gözüm korktu:)

Back
X