- 24 Mayıs 2021
- 1.191
- 998
- 39
Merak ettim, kayınvalideniz kaç yaşında ve ne gibi sağlık sorunları var?
Kurulu duzenli evi varmis kirayi da kendisi dusunsun kayinvalide hanim. Kurulu evden cikiyorsa ya satacak ya kiraya verecek onuYakında ev tutmak eskide kaldı millet kiralar kaç para haberiniz var mı
Rabbim annenize şifa versinBenim annem 70 yaşına yaklaştı, kanser hastası, babam da yok ama annem kimseyle kalmak istemiyor. Sizinki madem sağlıklı kadın, sırf dul diye neden birileriyle kalsın onu çok anlayamadım.
Her neyse, bahsettiğiniz gibi yanında kalmayı gerektirecek hastalığı olmadığı için madem aynı şehirde 2 kızı var gidip düzenli olarak görebilirler. İş yapılması gerekiyorsa destek olabilirler. Ama herhangi birinin evinde kalmasına bence gerek yok. Ha gerçekten hasta olsaydı, tek gelin ve tek kız olsaydım bizde kalabilirdi, elimden geleni yapardım ama 2 görümce varken hastalık durumunda onların da desteği olması gerekir, 4'er ay bana mantıklı geldi.
Amin inşallahRabbim annenize şifa versin
Anneniz gibi kimsenin yanında kalmak istemeyen insanları seviyorum
Dul kadın niye yalnız kalamıyor anlamadım. Benim ananem 95 yaşında tek başına yaşıyor. Hergun yakın ve müsait olan dayım yokluyor. Arada yemek götürüyor yengelerim. Ananem de istemez gitsin kalsın ogullari ile. 4 ay da değil hiç kabul etmeyin. Enişte kapısı ne alaka Asıl damatlar işe gidecek. Hiç bir şey ile ilgilenmeyecekler. Kızlarında daha rahat eder.. Ben anlamadım bu mantaliteyi, bile bile mutsuzluk kavga gürültü olacak. Kimse mutlu olmayacak.Bir evin tek gelinisiniz, iki görümceniz var ve kayınpederiniz vefat ediyor. Eşinizin işi gereğince siz gurbetcisiniz ancak görümceleriniz kayınvalidenizle aynı şehirde yasıyor. Kayınvalideniz gayet sağlıklı ufak tefek yaslilik rahatsizliklari var. Kendi evi düzeni kurulu. Bu durumda dul kadın yalnız kalmasın düşüncesiyle birinin yanında kalması gerekiyor. Ama enişte kapısında kalmak istemeyen birisi ve doğal olarak tek gelin olarak sizinle kalması gerekiyorsa bu durumda ne yaparsınız?
Benim şahsi fikrim 3 çocuğu var her birinde 4’er ay kalsa kimseye fazlaca zor gelmemiş olur. Ancak enişte kapısı diye kızlarında kalmıyor.
Ayrıyetten zaten elden ayaktan düşmemiş birisi şimdiden gelip bizimle yaşamaya başlarsa Allah uzun gün uzun ömür versin ama belkide 30 sene yaşayacak ve hep sizinle yaşayacak size alıştığı için.
Gerçekten zor durum herkes için ama sizin fikrinizi de şu şartlarda merak ettim?
Valla kayınvalidem çok iyi biridir Allah sağlıklı ömürler versin öyle bir durumda ben bakarım zamanında bana çok iyiliği olmuştur. 1 tane kızı var kızı çok kocacı kendi çıkarı dışında aramaz sormaz buna zaten üzülüyor, ben de el kapısına göndermem. (Kocasıyla arası bozulur korkusuyla kızı da almaz zaten) kayınvalidem çok iyidir ama patavatsızdır damatla bir birlerine girerler sonra görümceyede bakmak zorunda kalırım :)Bir evin tek gelinisiniz, iki görümceniz var ve kayınpederiniz vefat ediyor. Eşinizin işi gereğince siz gurbetcisiniz ancak görümceleriniz kayınvalidenizle aynı şehirde yasıyor. Kayınvalideniz gayet sağlıklı ufak tefek yaslilik rahatsizliklari var. Kendi evi düzeni kurulu. Bu durumda dul kadın yalnız kalmasın düşüncesiyle birinin yanında kalması gerekiyor. Ama enişte kapısında kalmak istemeyen birisi ve doğal olarak tek gelin olarak sizinle kalması gerekiyorsa bu durumda ne yaparsınız?
Benim şahsi fikrim 3 çocuğu var her birinde 4’er ay kalsa kimseye fazlaca zor gelmemiş olur. Ancak enişte kapısı diye kızlarında kalmıyor.
Ayrıyetten zaten elden ayaktan düşmemiş birisi şimdiden gelip bizimle yaşamaya başlarsa Allah uzun gün uzun ömür versin ama belkide 30 sene yaşayacak ve hep sizinle yaşayacak size alıştığı için.
Gerçekten zor durum herkes için ama sizin fikrinizi de şu şartlarda merak ettim?
Daha genç veya orta yaşlı heralde.İyice elden ayaktan düşene kadar beraber yaşamayın bence.Ama size yada kızlarından birine yakın oturursa iyi olur.Bir evin tek gelinisiniz, iki görümceniz var ve kayınpederiniz vefat ediyor. Eşinizin işi gereğince siz gurbetcisiniz ancak görümceleriniz kayınvalidenizle aynı şehirde yasıyor. Kayınvalideniz gayet sağlıklı ufak tefek yaslilik rahatsizliklari var. Kendi evi düzeni kurulu. Bu durumda dul kadın yalnız kalmasın düşüncesiyle birinin yanında kalması gerekiyor. Ama enişte kapısında kalmak istemeyen birisi ve doğal olarak tek gelin olarak sizinle kalması gerekiyorsa bu durumda ne yaparsınız?