Merak ettim. Kayınvalideniz de evinden çıkıp sizde ya da herhangi bir çocuğunda kalmak istiyor mu? Genelde kurulu düzenleri bırakmak istemezler hiç ama? Aynı şehirde 2 kızı varken gayet evinde kalabilir. Hem ona da eziyet. Ne kadar oğlu da olsa el evinde kalmış olacakBir evin tek gelinisiniz, iki görümceniz var ve kayınpederiniz vefat ediyor. Eşinizin işi gereğince siz gurbetcisiniz ancak görümceleriniz kayınvalidenizle aynı şehirde yasıyor. Kayınvalideniz gayet sağlıklı ufak tefek yaslilik rahatsizliklari var. Kendi evi düzeni kurulu. Bu durumda dul kadın yalnız kalmasın düşüncesiyle birinin yanında kalması gerekiyor. Ama enişte kapısında kalmak istemeyen birisi ve doğal olarak tek gelin olarak sizinle kalması gerekiyorsa bu durumda ne yaparsınız?
Benim şahsi fikrim 3 çocuğu var her birinde 4’er ay kalsa kimseye fazlaca zor gelmemiş olur. Ancak enişte kapısı diye kızlarında kalmıyor.
Ayrıyetten zaten elden ayaktan düşmemiş birisi şimdiden gelip bizimle yaşamaya başlarsa Allah uzun gün uzun ömür versin ama belkide 30 sene yaşayacak ve hep sizinle yaşayacak size alıştığı için.
Gerçekten zor durum herkes için ama sizin fikrinizi de şu şartlarda merak ettim?
"Dul kadın yalnız kalmasın" ne demek anlamadım. Benim annem 82 yaşına geldi yalnız başına, her işini kendisi yapar hiçbirimize de bir gün "gelin bana bakın" demişliği yok.Bir evin tek gelinisiniz, iki görümceniz var ve kayınpederiniz vefat ediyor. Eşinizin işi gereğince siz gurbetcisiniz ancak görümceleriniz kayınvalidenizle aynı şehirde yasıyor. Kayınvalideniz gayet sağlıklı ufak tefek yaslilik rahatsizliklari var. Kendi evi düzeni kurulu. Bu durumda dul kadın yalnız kalmasın düşüncesiyle birinin yanında kalması gerekiyor. Ama enişte kapısında kalmak istemeyen birisi ve doğal olarak tek gelin olarak sizinle kalması gerekiyorsa bu durumda ne yaparsınız?
Benim şahsi fikrim 3 çocuğu var her birinde 4’er ay kalsa kimseye fazlaca zor gelmemiş olur. Ancak enişte kapısı diye kızlarında kalmıyor.
Ayrıyetten zaten elden ayaktan düşmemiş birisi şimdiden gelip bizimle yaşamaya başlarsa Allah uzun gün uzun ömür versin ama belkide 30 sene yaşayacak ve hep sizinle yaşayacak size alıştığı için.
Gerçekten zor durum herkes için ama sizin fikrinizi de şu şartlarda merak ettim?
Neden? Kızları bu anne doğurmadi mi neden daha makbul? Ayrica elden ayaktan düşse ve oğlunun evine gelse oğlu değil gelin bakacak? Bu sebeple kızlarının bakması daha makbul. Çünkü gelin kayinvalideye bakmakla yükümlü değil, kendi dogurduklari cocuklari bakmakla yükümlü.Elden ayaktan düşse bakıma muhtaç olsa oğlu ve gelinin yanında kalması daha makbul olur.
Eli ayağı tutarken, kendi kendine yetiyorken neden düzenini bozup birilerinin yanında kalması gerekiyor? Elden ayaktan düşse bakıma muhtaç olsa oğlu ve gelinin yanında kalması daha makbul olur.
Eli ayağı tutarken, kendi kendine yetiyorken neden düzenini bozup birilerinin yanında kalması gerekiyor? Elden ayaktan düşse bakıma muhtaç olsa oğlu ve gelinin yanında kalması daha makbul olur.
Erkek annelerinde bi paşa anası kompleksi oluyor sahiden, kraliçe muamelesi görmek istiyorlar.ananem 90 yaşında yalnız yaşıyor.
annem 70 yaşında yalnız yaşıyor.
kv 60 yaşında dul kaldı yalnız yaşayamıyor korkuyormuş.
benim çıkarımım erkek anneleri korkak beceriksiz vs oluyor.
2 oğlum var evlensinler bende öyle yapıcam korkuyom ühüü diycem
Benim eniştem ananeme gül gibi bakardı (eli ayağı tutuyordu bakıma muhtaç değildi), anne anne diye etrafında pervane olurdu ama ananem oğlunun evinde rahat ettiği kadar rahat edemezdi.. Yani kendini nerede daha rahat hissederse orda kalsınlar.. Yine de Allah kimseyi kimseye nuhtaç etmesin..Neden? Kızları bu anne doğurmadi mi neden daha makbul? Ayrica elden ayaktan düşse ve oğlunun evine gelse oğlu değil gelin bakacak? Bu sebeple kızlarının bakması daha makbul. Çünkü gelin kayinvalideye bakmakla yükümlü değil, kendi dogurduklari cocuklari bakmakla yükümlü.
Eli ayağı tutan kişinin çocuklarının yanına gidip huzursuz etmesi kadar saçma birsey yok. Oğlunun evinde rahat etme mantığını asla anlayamayacağım, nihayetinde hangi gelin ister kv ile yaşamak? Gitsin diye gözünün içine bakacak, asıl bu şekilde yaşamaktan huzursuz olması lazım.Benim eniştem ananeme gül gibi bakardı (eli ayağı tutuyordu bakıma muhtaç değildi), anne anne diye etrafında pervane olurdu ama ananem oğlunun evinde rahat ettiği kadar rahat edemezdi.. Yani kendini nerede daha rahat hissederse orda kalsınlar.. Yine de Allah kimseyi kimseye nuhtaç etmesin..