Kayınvalideniz giyiminize karışır mı?

Eşinizin ağzını arayın bence. Kardeşimin kayın pederi de kendi kızına karışmaz kardeşime karışır ben de buna sinir oluyorum:KK51:

Günaydın arkadaşlar,
Her yaz kayınvalidemi ziyarete gidişimizde aynı stresi yaşıyorum arkadaşlar. Dün akşamdan beri valiz hazırlıyorum, bi sokuyorum bi çıkartıyorum şortlarımı elbiselerimi valizden. Kayınvalidem aslında direk olarak giyimime karışmıyor ama sürekli olarak benim yanımda kızına 'dışarıya o şortla çıkma, askılı giyme,denize girerken bikininin üzerine şort giy' gibi şeyler söylüyor. Ben de acaba kızım sana söylüyorum gelinim sen anla gibi bi durum mu var diye gerilim yaşıyorum:KK48: ama bu sıcakta da kot pantolon giymek istemiyorum.
İşin aslı kendi ailemin yanına giderken giyimime biraz daha dikkat ediyorum. Bi yandan kendime kızıyorum niye çifte standart yapıyosun eşinin ailesinin yanına giderken de dikkat et diyorum. Bi yandan da kocaman kadınsın milletin lafıyla mı ne giyeceğine karar vereceksin nerde ne giyeceğini bilmiyor musun diye kendime kızıyorum.

Aslında şöyle de bir durum var benim ailem daha kırsal bir yerde yaşıyor ve ben zaten öyle bi yerde ailem söz konusu olmasa da açık giyinerek rahat edemem. Eşimin ailesinin yaşadığı yerde ise gözlemlediğim kadarıyla herkes rahat giyiniyor ve kimse göze batmıyor.
Yani anlayacağınız bi taraftan kayınvalidemi çok seviyorum ve üzmek istemiyorum ama bi taraftan da ona yaranmak için kendimden taviz niye veriyorum diye kendime sinir oluyorum.:KK12:
Siz de durumlar nasıl? Siz de benzer sıkıntılar yaşıyo musunuz, eşinizin ailesinin yanında giyiminize ekstra dikkat ediyor musunuz?

ben kvdemin yanında dikkat ederim abartmam yani,kendi ailemin yanında da aynı şekilde

ben istanbulda doğdum büyüdüm, ailem sıkmadan yetiştirdi beni, eşimin ailesi ise kayseride yaşayan muhafazakar bir aile... normalde de giyimine dikkat eden, bekarken de açık giyinmeyen biriydim, yani benim için sıkıntı olmadı hiç... ayrıca kayınvalidem tesettürlüdür ama çok zevkli ve şık giyinen bir bayandır, beni giyindirmesini isterim şahsen :)

ben istanbulda doğdum büyüdüm, eşimin ailesi ise kayseride yaşayan muhafazakar bir aile... normalde de giyimine dikkat eden, bekarken de açık giyinmeyen biriydim, yani benim için sıkıntı olmadı hiç...
bu akşam Kayseriye gidiyorum oradan da Alanya 'ya gideceğiz .
İki tip kıyafet doldurdum valize mecburen

insan istediği gibi giyinemediği zaman çok rahatsız oluyor.
kişiliğinden ödün vermiş gibi hissediyor .
Kayseri de ben de çok rahatsız oluyorum öyle açık saçık giyinmememe rağmen .
İnsanların giyimi ile uğraşmaktan ne zaman vazgeçeceğiz
yok o türbanlı yok o açık .
herkes kendi işine baksa sıkıntı olmaz

Normalde karışamaz kaynana ... ama Şort falan gitmek sanki biraz fazla kv ve kp sonuçta belki yanlış düşünüyor olabilirim
cnm zaten ben de normal sokakta gezerken giymiyorum. Birlikte denize filan gidiyoruz. yani on dk sonra denize gireceğim bi yerde iki saat giyinip soyunmakla uğraşacağım şeyler ne kadar mantıklı? Ama işte kızına karışıyor. Henüz 15 yaşındaki çocuğa yaşlı işi taytlı şortlu mayolardan filan aldırmak istiyor. Yani ya benimle hiç bir alakası yok sadece kızını o şekilde yetiştirmek istiyor. Ya da alttan alttan bana da mesaj vermek istiyor. Bilmiyorum

cnm zaten ben de normal sokakta gezerken giymiyorum. Birlikte denize filan gidiyoruz. yani on dk sonra denize gireceğim bi yerde iki saat giyinip soyunmakla uğraşacağım şeyler ne kadar mantıklı? Ama işte kızına karışıyor. Henüz 15 yaşındaki çocuğa yaşlı işi taytlı şortlu mayolardan filan aldırmak istiyor. Yani ya benimle hiç bir alakası yok sadece kızını o şekilde yetiştirmek istiyor. Ya da alttan alttan bana da mesaj vermek istiyor. Bilmiyorum
denize nasıl bir mayoyla girmek istiyorsan öyle gir, yoksa zaten rahat edemezsin. ama denize giderken şu boydan dışı havlu gibi olan deniz elbiseleri var ya onlardan al bence canım, çok kullanışlı ve rahatlar... giyip çıkarması kolay, deniz suyunu, terini hemen çekiyor, serin tutuyor... her yönden rahat edersin...

yani bizim kv ve kp de çok mutasıp
onlara göre her yerin kapalı da olsa dar ise hoş değil...ben şort hariç herşeyi giyerim
strapleze bayılırım,göbeği açık bluzlara hastayım...dar olmayan pantolonu eteği giymem vs vs
onlar bize gelince veya biz onlara gidince epey bol giyniyorum asıl tarzımı bilmiyorlar :KK70:d 2 sene sonra gelip bebeğime bakçakmış(çalışmayı düşündüğüm için )
o zaman kalpten gitmezse iyidir

Kayinvalidemler ic anadolunun gayet muhafazakar bir ilcesinde yasiyorlar, degil sort kolsuz giyen bile yok. Dolayisiyla oraya giderken pantolon ve ince askili olmayan giysilerimle gidiyorum. Cunku ben rahat edemem, dedigim gibi dar kot uzerine kolsuz tisort giyince bile yeterince acik geliyor oranin insanlarina.

Ama onlar bize geldiginde, birlikte disari cikarken de evdeyken de normalde nasil giyiniyorsan sortumu etegimi askilimi giyiyorum. Kendisi tesetturlu oldugu halde asla elestirmez aksine giyinip suslenince tutu maşallah diye bir yuzumu sivazlar :KK70:

Kayinvalidemler ic anadolunun gayet muhafazakar bir ilcesinde yasiyorlar, degil sort kolsuz giyen bile yok. Dolayisiyla oraya giderken pantolon ve ince askili olmayan giysilerimle gidiyorum. Cunku ben rahat edemem, dedigim gibi dar kot uzerine kolsuz tisort giyince bile yeterince acik geliyor oranin insanlarina.

Ama onlar bize geldiginde, birlikte disari cikarken de evdeyken de normalde nasil giyiniyorsan sortumu etegimi askilimi giyiyorum. Kendisi tesetturlu oldugu halde asla elestirmez aksine giyinip suslenince tutu maşallah diye bir yuzumu sivazlar :KK70:
:KK48: çok sevimliymiş kayınvalideniz. Ama işte benim çelişkiye düşüren şey kayınvalidemlerin yaşadığı yerin muhafazakar bir yer olmamasına rağmen yine de onun bu konuda hassas olması. Yoksa zaten muhafazakar bi çevre olsa ona göre giyinmekte tereddüt etmem

Konu başlığı ile konu içeriği uyumsuz olmuş.

Başlığa göre değerlendirmek gerekirse, tabi ki ne kayınvalideme, ne anneme ne eşime karıştırtırım.

Ama konu içeriği farklı.
"GEÇİCİ SÜRE" için gidilen yere uyum sağlamak birisini giydiğine "karıştırtmak" demek değil bana göre.

İki ihtimal var: Kayınvalideniz gerçekten kızının giyimi konusunda hassas olabilir.
İkincisi de sizi kırmadan, sizi direkt yönlendirmeye çalışmadan size kendi hassasiyetini söylemek istemiş.

Her iki durumda da kötü bir niyet görmedim ben.

Geçici süreliğine, mayo ya da bikininin üzerine giyilen pareo tarzı elbiselerle idare ederdim ben olsaydım.

Biri bana onu gşyme şunu şöyle giyin diyecek var ya burnundan getiririm o söyleyenin. Allahtan kayınvalidem yok.. En hassas olduğum konu kıyafetlerimdir. Zamanında babam karışmaya çalıştı baktı ki tınlamıyorum vazgeçti.

Zaten gidilen ortama, şehre uygun kiyafetler seçiyoruz sonuçta hepimiz. Buna müdahale etmeye ya da ettirmeye gerek yok.

Günaydın arkadaşlar,
Her yaz kayınvalidemi ziyarete gidişimizde aynı stresi yaşıyorum arkadaşlar. Dün akşamdan beri valiz hazırlıyorum, bi sokuyorum bi çıkartıyorum şortlarımı elbiselerimi valizden. Kayınvalidem aslında direk olarak giyimime karışmıyor ama sürekli olarak benim yanımda kızına 'dışarıya o şortla çıkma, askılı giyme,denize girerken bikininin üzerine şort giy' gibi şeyler söylüyor. Ben de acaba kızım sana söylüyorum gelinim sen anla gibi bi durum mu var diye gerilim yaşıyorum:KK48: ama bu sıcakta da kot pantolon giymek istemiyorum.
İşin aslı kendi ailemin yanına giderken giyimime biraz daha dikkat ediyorum. Bi yandan kendime kızıyorum niye çifte standart yapıyosun eşinin ailesinin yanına giderken de dikkat et diyorum. Bi yandan da kocaman kadınsın milletin lafıyla mı ne giyeceğine karar vereceksin nerde ne giyeceğini bilmiyor musun diye kendime kızıyorum.

Aslında şöyle de bir durum var benim ailem daha kırsal bir yerde yaşıyor ve ben zaten öyle bi yerde ailem söz konusu olmasa da açık giyinerek rahat edemem. Eşimin ailesinin yaşadığı yerde ise gözlemlediğim kadarıyla herkes rahat giyiniyor ve kimse göze batmıyor.
Yani anlayacağınız bi taraftan kayınvalidemi çok seviyorum ve üzmek istemiyorum ama bi taraftan da ona yaranmak için kendimden taviz niye veriyorum diye kendime sinir oluyorum.:KK12:
Siz de durumlar nasıl? Siz de benzer sıkıntılar yaşıyo musunuz, eşinizin ailesinin yanında giyiminize ekstra dikkat ediyor musunuz?

birilerinin beklentilerine göre değil de
ortamına göre hareket edilmesi taraftarıyım
eğer ki ortamı bana uygun görünüyor ise
bende giymek istediğim bir elbiseye sahipsem
bir başkasıunın bunu benim giyip giymeme konusundaki beklentilerine pekte aldırış etmem

Günaydın arkadaşlar,

bak canım hayat senin hayatın bugüne kadar birileri öğretmedi sana hangi açıklıkta kapalılıkta giyineceğini ne kocan ne kayınvaliden ne annen ne baban karışamaz böyle bişeye,
benim babam evlendikten sonra eşime ; nasıl giyinmesi gerektiğini uyar tarız bi konuşma yaptı eşim buttercup bilir napacağını ben karışmam baba dedi, sonrasında arkamdan bayramda giydiğim kıyafeti eleştirmiş açıktı die kimseye kalmadı giyimimize yorum yapmak biz çocuk değiliz,
kayınvalidem sokakta açık giyenleri göbeğini açanları göğsünü açanları eleştirip durur ben açmam ama eleştirisinede yanıtını veririm asla onu kırmayım die hee haklısın diip susup oturmam. herkesin giyimi kendine rahat olun kasmayın valizinizi güzel şeylerle doldurun :KK66:
ha ben inanıorumki kk daki bütün kadınlar duyarlı kadınlar kimseye gerek kalmadan zaten biz ailemizi eşimizi mahcup edecek ne giyeriz nede davranız oda bizim karakterimiz hoş ben yaptığımla sadece kendim mahcup olurum kimene de işte toplum kuralları biraz daha esneklik getirio bana :)

Günaydın arkadaşlar,

Ailen anladigim kadar muhafazakr e sen de biraz çeki düzen ver .

X