• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası kayınvalidenin çocuk bakımı

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
anlıyorum canım
zaten o yüzden bırdaha düşün diyorum
şuan bile aranız çok iyi değilken çocuk olduktan sonra nasıl olabilir
herşeye karışır, sen katlanamazsın aranız dahada açılır vs. vs.
bende yeni doğum yaptım ve işimden ayrıldım
kayinvaldem sakın işin birakma ben bakarım dedi 9ay boyunca ama ben istemedim
ve biz gelin-kayinvalde olarak çokta iyi anlaşırız
ama yinede okadar iç içe olmak istemedim
sonuçta benim vereceğim terbiye ile onunki aynı olmıcaktı kesinlikle
belkide o çok şimartacaktı bebeğimi
o yüzden kabul etmedim
sende iyi düşün canım

valla ben kayınvalidemi sevmiyorum ona bırakıcağıma kreşe bırakırım daha iyi her dakika onu görüceğime onun gıcık yetiştirme tarzını çocuğuma vericeğime kreş 100 basar:lepi:

bakıcıdansa kayınvalidemin bakmasını tercih ederdim. şimdi bakıcım var iki aya yakın beraber bakacağız kayınvalidem sağlık sorunlarından sürekli bakamayacağını söyleyip bizi tanıdık bir bakıcıya yönlendirdi. deneyimli (10 yıldır iki bebek büyütmüş 5 yaşına kadar)ve bir haftadır beraberiz gayet iyi gidiyor.bende şöyle artılar eksiler oluştu
birincissi kadın kesinlikle ev işlerine karışmayacak o yüzden bebeğin başından ayrılmıyor sevecen ve bilgili. kayınvalidem olsa mutlaka iş yapmadan duramaz bebeği oturtur yürüteçe yanında iş yapardı.
ikincisi bakıcı tv seyretmiyor kayınvalidem kadın programlarını sektirmez.
üçüncüsü kayınvalideme çok fazla ultimatom veremiyorsun üzülür diye ama bakıcıya gerekli açıklamalarıyla birlikte neyi nasıl yapacağını anlatıyorum ve karşılığını alıyorum bozulmuyorda.
gene insanın içinde kuşku oluyor elbette annem kadar iyi bakamazmı acaba şeklinde ama??? bekleyip göeceğiz. umarım böyle gider.

Bende çalışan bayanım 8 aylıkken kızıma benim evimde annem baktı. 1 yaşında ise annemin işi çıktığı için şu an kayınvalideme götürüyoruz. başta kızım çok zorlandı değişiklikten kilo verdi ama şimdi toparladı. Birde evde halası var halasınıda çok sevdiği için rahat bırakıyorum. En azından gözüm arkada kalmıyor. çünkü sevdiklerini biliyorum. Birde emanet gözüyle bakıyorlar onun için daha dikkatliler. Bana kalsada aileden birisi en iyisi. Çocukta onları seviyor. Benim içinde budaha önemli. Onların yanında şımarmak istediği zaman şımarıyor. Yabancıda bu böyle olmaz. Başta çocuğun alışması daha önemli tabi bu benim görüşüm. Onun için kesinlikle aileden biri diyorum.

benimde seninkine benzer soru işaretlerim var..
henüz çocuk yok ama olunca nasıl olur diye şimdiden düşünüyorum..
etrafı gözlemliyorum bu arada..
benim annem rahatsız olduğundan ne yazıkki o bakamıyacak..
kayınvalidemin iyi bakacağını biliyorum ama
nedense istemiyorum onun bakmasını :sm_confused:

çünkü görüyorumki ne kadar iyi bakarlarsa baksınlar çocukların terbiyesi
farklı oluyor ve şimarık çocuklar oluyorlar..halbuki çocuk bakmak sadece
ona göz kulak olup yedirmek içirmek uyutmak değildir..ilk gününden itibaren
cidiye alınması gereken bir eğitim gerekir..tabi bunların yanında da ihtiyaçlatını
en iyi şekilde karşılamak ve en önemlisi sevgiyle büyütmek..ancak kayınvalide
bakımı sevgi temelli bir bakım tabiki en iyisi ama olması gereken değil bence..
çocuğun ileriki yaşlarda nasıl bir çocuk olacağı bu bakım gösterecek..
benim imkanım olursa işi bırakıp kendim bakabilirim bir süre..sonrada eğer kafama yatan
iyi biri olursa bakıcı düşünüyorum..kayınvalidem yine gidip gelip bakabilir hemde kontrol
olmuş olur yerimseniben

ben kayınvalidemle hiç anlaşamam yani usul olarakta hiç bişeyini beğenmiyorum.sadece sevgi yetmez çocuk bakımı incelik isteyen bişey bence .öyle komşununçocuğunu 2 pışpışladı diye ona çocuk emanet edemem.tecrübe bilgi pratik çok şey lazım.evet kreşler kötü ama en azından kalabalık ve çocuklara uygun ortmı olan kısımlarıda var.televizyon yok dedikodu yapan büyükler yok arkadaşlar var belli bi düzen var

valla bende aynı dertten yakonıom..benm ailem izmrde..sadece kayınvalıdem var 2 3 apartman ilerde...aslında hıcccccccccc calışmayı dusunmuyodum..ama gecen haftlarda cok gsel ve brdaha karsıma cıkmaz dıe dusundugum bır ıs teklıfı geldı...dogumuma max 3 hafta var..adam emzrmemıde beklıcek herseye razı yani..ama kayınvalıdem cokkkkkkkkkkk bılmişşşşşşşşşş herseye karısır....çocuk bakmaya baslyınca bu x 2 olurmu sanırım olur....yazın burda degıl...yazlıkta...cocumu alıp gtrr ve ben gıdıom yada gıdeyım mı demez...bun ları konusrum ok ama ipiyle kuyuya aslaaaaaaaa inılmez...br söledıgı dgerını aslaaaaaaaa tutmaz...guven vermıo yane...bebmı görmeden nasıl durum mumkun degıl....maddı olarak ıhtıyacım var..offffffff bılmıom cok sıkntıdayım..:gitme:/I]

bebek doğunca bak nasıl ondan ayrılamaz hale gelicen öööyle kolay değil başkalarına bırakmak çok zorr:(((

benim kızımada da kayınvalidem bakıyor.Ben kızım 7 aylık iken işe geri döndüm ve kızımı bırakmak zorunda kaldım.benim ailemde de başka şehirde mecburdum yani.Seni etkilemek istemem ama ben çok sorun yaşıyorum.Çocuk doğmadan önce her şey güllük gülüstanlıktı ama çocukla birlikte her şey değişti.yap dediğimi yapmaz ver dediğimi vermez....Eşimle de bu nedenle aramız açıldı.eskisi gibi değil artık hiç bir şey.şu anda kızım yeni yeni anne demeye başladı ve geçen gün bana gülerek :bana anne diyor dedi.....söyleyecek kelime bulamıyorum...çok üzgünüm.bana bu sözü de bei üzmez rencide etmek için söylüyor dalgasını geçiyor yani..ama Allah büyük...her çalışan annenin başına gelebilecek talihsiz bir olay ama hayat şartları malum.keşke bakıcıya verseydim de kimseyle yüz göz olmasaydım. ama her şey maddiyata dayanıyor maalesef gurbette olmasaydım kendi anneme bırakırdım.hiç olmasa kızsam da annem sonuçta.kafama takmazdım hiç bir şeyi kayınvalide olunca daha kötü bence..yani diğer arkadaşların düşüncelerine saygı duyuyorum ama ben bu gerçeği yaşıyorum şimdi yaşamadan söylemek kolay maalesef

benim kızımada da kayınvalidem bakıyor.Ben kızım 7 aylık iken işe geri döndüm ve kızımı bırakmak zorunda kaldım.benim ailemde de başka şehirde mecburdum yani.Seni etkilemek istemem ama ben çok sorun yaşıyorum.Çocuk doğmadan önce her şey güllük gülüstanlıktı ama çocukla birlikte her şey değişti.yap dediğimi yapmaz ver dediğimi vermez....Eşimle de bu nedenle aramız açıldı.eskisi gibi değil artık hiç bir şey.şu anda kızım yeni yeni anne demeye başladı ve geçen gün bana gülerek :bana anne diyor dedi.....söyleyecek kelime bulamıyorum...çok üzgünüm.bana bu sözü de bei üzmez rencide etmek için söylüyor dalgasını geçiyor yani..ama Allah büyük...her çalışan annenin başına gelebilecek talihsiz bir olay ama hayat şartları malum.keşke bakıcıya verseydim de kimseyle yüz göz olmasaydım. ama her şey maddiyata dayanıyor maalesef gurbette olmasaydım kendi anneme bırakırdım.hiç olmasa kızsam da annem sonuçta.kafama takmazdım hiç bir şeyi kayınvalide olunca daha kötü bence..yani diğer arkadaşların düşüncelerine saygı duyuyorum ama ben bu gerçeği yaşıyorum şimdi yaşamadan söylemek kolay maalesef
şekerim zaten kayınval,de başka şehirde millet bana o baksın filan diyoda kadının zaten öyle bi niyeti yok gek hadi bak desem nasıl tutuşur:1shok::olmaz::umursamaz:bakmaz o milletin kaynanası gibi değil bu kendine kocasına baktırır bana boşver zaten gıcık oluyorumkötükedihüsoyasakkelimeyasakkelime:kızgın::kızgın::kızgın:

yalnız kayınvalidene yada annene baktırdığın zaman illaki çocuğun daha şımarık yetişeceğini göze al. görümcemden biliyorum anneanne ve babaanne torun baldan tatlı olduğu için biraz abartıyorlar şımartma işini görümcemler önünü alamıyorlar artık. birşeye hayır dedi mi çocuk biliyor ki bunun bir önemi yok çünkü anneannesi ona hayır demez hiçbirşeye gizli gizli de olsa yapar onun dediğini. bunu da düşünün derim aslında imkanınız varsa bir bakıcı baksın kayınvalideniz de onunla kalsın. gözü üstünde olsun. bu da bir çözüm. çok mükemmel bakıcılar da var

ben bakıcıdansa kayınvalidemin bakmasını tercih ederim ancak 2 yaşından sonra kreşe gitmeli bence. o yaşta çocuklar öğrenmeye başlıyorlar ve anneanne babaanne çocuklara pek birşey veremiyor bence.ayrıca çocuk iki yaşlı insanla evde tıkılıp kalıyor. halbuki kreşe giden çocuk hem diğer yaşıtları çocukların arasında sosyalleşiyor hemde çok şey öğreniyor. sık sık hastalanıyorlar orası da ayrı tabiii.

bence tanıdığım güvendiğim yani k.valdemin bakamasını tercihederim...tamam eğitim için iyi olabilir ama canından bir parça değil kii onu ben gibi saramaz ve ilgillenemez her şey kural değil eğitimlede olmaz ...k.valdenin en azından sevgisi olur torunu yanii ve tabii bu na görede ilgisi şevkati olur....şımartsa bile daha iyi ilgilenir....

bende kayınvalide diyorum yabanvıya güvenmek zor ama babaanne sonuçta.birde bir arkadaş demiş kimse senin gibi bakamaz bunu kabullenmek lazım

bencede dadıya guven olmaz neler gorduk tvlerde hepsı aynı olucak dıye bırsey yok ama kımse kolay kolay baskasının kucuk cocugunu cekemez bu yuzden babanneye bırakmanda fayda var benım kızım 8 aylık bende sımdı ıs bakmaya baslıycam maddı sebeplerden dolayı ve babannesıne bırakıcam yoksa kendım bakmayı en azından kendını savunana derdını anlatabılene kadar cok ısterdım kayınvalıde en ıısı kım kızmıyoruz kı cocugumuza hıc bagırmayan anne gordunuzmu oda anne sonucta ıllakı bı yerde patlayıp bagarabılır cok gormemek lazım

Kızlar bence sonuç olarak kendimiz bakmadığımız sürece ister anneanne, ister babaanne, ister bakıcı olsun; içimiz rahat etmeyecektir!

Bende 5 aylık hamileyim ve çalışıyorum. Gönül ister ki kreş yaşına kadar ben bakayım ama eşimin iş durumları şuan sallantıda ve riske atamam - sonuçta para gerekiyor bebeğin ihtiyacları için.

Ailem çoook uzakta, en yakın kayınvalidem var. Gül gibi bakacağını biliyorum ama yap dediğimi yapmayacağından adım gibi eminim. Sonuçta o o'nun torunu ama bizim çocuğumuz ve bize saygı göstermeli, dediklerimizi kaile almalı..

Ama yinede bakıcıya vermektense babaannesinin bakmasını tercih ederim açıkcası. Artıları kadar eksileri de var ama yapacak birşey yok..

torun evlattan çok sevilirmiş kendi annene güveniyosun kayınvalidenede güven sonuçta o da zamanında kaç çocuk büyütmüş güvenemem diyosan kendin sonuçlarına katlanarak fedakarlık gösterip bakacaksın

kayınvalidem biraz huysuz ama çok meraklı çocuk olmasına illaki olsun yada olmasın demiyor siz ne zaman istiyorsanız diyor çocuğada bakarım diyor ama korkuyorum biraz nasıl bakar diye sinirli çocuğa bağırırmı falan diye

sonuçta oda bir anne.sen hata yaptığında annen sana hiçmi bağırmadı,yada sen çocuğuna hiçmi bağırmıycan.dozu aşmadığı sürece bence sakıncası yok

sonuçta oda bir anne.sen hata yaptığında annen sana hiçmi bağırmadı,yada sen çocuğuna hiçmi bağırmıycan.dozu aşmadığı sürece bence sakıncası yok

Size kesinlikle katılmıyorum. Benim çocuğuma benim annem de dahil olmak üzere kimsenin bağırmaya hakkı yok. Ayrıca bağırmanın dozunu neye göre ayarlıyorsunuz merak ettim.
Çocuğunuza kayınvalidenin bakma konusundaki görüşlerime gelince, benimde kızıma yaklaşık 3 ay babannesi baktı. çok iyi baktı hakkını ödeyemem. ama çok zor bir dönemdi. çünkü kendi ne isterse onu yapmak istedi, benim yapmasını istediklerimi göz ardı etmeye çalıştı, dolayısıyla ister istemez gerginlikler yaşandı en azından ben kendi içimde yaşadım. Ayrıca bir süre sonra çocuklara da iyi bakmanın dışında faydalı olabildiklerini de düşünmüyorum. kızım 20 aylık yeni oyunlar, yeni şarkılar, eğitici şeyler öğrenmeli. bunu babannesinin ya da bakıcının verebileceğine inanmıyorum.

Back