• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidemlerin üst katından taşınmak istiyorum

Ikinci ayimizda basladi gercek yuzunu gostermeye boyle oldugunu bilseydim inanin tasinmazdim dugunden once baska bir evde yasayacktik ust kati bosalinca duzenimi kurmus oldugum evimi bozdu ve buraya tasidi bizi
Cnm kim o şekilde mutlu olmuş ki sende olasın, aynı ev aynı apartman ve aynı mahalleden uzak durmak lazım, kuzuyu da kesmeden önce okşarlar kanmamak lazım o hallerine

Esim beni savunamiyor cok iyi niyetli kirilmasinlar diyor ama ben kiriliyor uzuluyorum 5 ayda 3 kere sinir kirizi gecirdim yaptiklarindan dolayi esimin ailesinin belki en baslarda beni savunsaydi boyle olmayacakti haklisiniz
karısını ezenlere sessız kalana, haksızlıga karsı susana bız ıyı nıyetlı demıyoruz ona baska bırsey denır

bence sızde fazla safsınız
5 ayda 3 kere sinir krızı gecırecek kadar ne yasadıysanız artık kı bu da bence normal degıl ama kayınvalıdeyle yakın olunca herseyın olabılıtesı yuksek oluyor yapmıslardır bırseyler.

lutfen kocam ıyı nıyetlı falan demeyın bu tarz konularda konu sahıplerı hep aynı agızla konusuyor ve benım kocam aslında ıyı bırı cumlesını gozum arıyor fix cunku hepsı aynı seyı soyluyor ve o cumleyı gordugum an vucudum urperıyor

akıl var mantık var lutfen

1 aylik hamileyim esimede sınir cizdim netim tasinalim yoksa psikolojim bozulacak dedim ama insallah tasinma mevzusunu tam anlamiyla actigimizda beni yari yolda birakmaz
Sen kararlı olsan esin dönemez kararından keşke bebek şu süreçte olmasaydı çünkü çocuğu kullanacaklar size karşı, ama sakın vazgecme gerekirse sinir krizleri geçir ve tasin

Arkadaslar merhaba. Evleneli 5 ay oldu kayinvalidemlerle altli ustlu oturuyoruz evliligin ilk aylari gayet mutlu mesuttuk. Daha sonra evime evimin duzenine yaptigim yemege karismaya basladilar. surekli bir yiyelim diye tutturdular. Ama benim yaptigim yemekleri yemiyolar. Esim sagolsun ayirdi yemekleri. Arada bir gonulleri olsun diye iniyoruz. Ama benim yaptiklarimi yemiyolar esime de dedim olsun ben senin yaptiklarini yiyorum gerisi onemli degil diyor. esim babama söz vermis bir gun yatmaya gittik annemlere kayinpederim ve kayinvalidem surat yapti esimle 1 ay konusmadi sonra gelip ozur diledi evinizin suyumu cikti deyip yuzumuze kapiyi carpti kayinpederim biz annemlere giderken. kayinvalidemle bu konuyu konusunca kayinpederimi hakli buldu. Kayinvalidem esime cok duskun bundan muzdarip degilim ama. Surekli oglum beni birakmaz oglum ben ne dersem onu yapar bize ilerde bakmak zorundasiniz deyip oratada hic bir problem yokken mutsuzluk saciyor. Yemek yaparim sulu yemek yapmiyosun galiba oglum tuvaletten gec cikiyor. aksam ustunu ort usumesin vs vs. sanki ben cocuk yetistiriyorum gibi.Yoksa biz gayet iyiydik simdi 1 aylik hamileyim kayinvalidem yakinda asermelerin baslar oglum iste yoruluyor yorma onu dedi. ne diyecegimi bilemedim. Gene iyi davraniyorum ama evimden sogudum burda oturmak istemuyorum esim sabret diyor. icime ata ata sinir krizi gecirdim gecen gun uzak olsak daha kiymetli oluruz diye. esim o halimi gorunce uzuldu yakin zamanda aileme soyleyip tasinalim dedi bu arada cati katinda oturuyoruz ve evimiz isinmiyor buz gibi. Aile binasi degil kira oduyoruz ve isinamiyoruz cocugumuz oluncada isinmadan yana sıkinti olur diye cikacagiz insallah. suan kayinvalidemlerle iyiyiz bi kac gundur kisaca ama hala kirginim annemlere yatiya gidince bize kustukleri icin. Allah buyuktur. Esim sadece aileme saygini yitirme iyi ol guzellikle cikip gidelim dedi bende o kanattayim gene yakinlarina tasincaz uzaga degil ama en azindan hem isinan bir ev hemde bu kadar uzulmem kafama takmam olanlari. sizce tasinma mevzusunu nasil acalim cunku bizim gitmemizi istemicekler biliyorum
Ev bulun sonra da biz daha uyguna güzel ısınan bir ev bulduk sonuçta burada da kira ödüyoruz aynı hesaba geliyor hiç degilse orada çocugumız olunca üşüme gibi bir problem olmayacak biz taşınmaya karar verdik diye söyleyebilirsiniz tepki gösterseler bile zamanla kabullenip alışırlar çok takmayın kafanıza eşiniz sizden yana oldugu sürece herşey çözülür en sevmediğim şey eş ailesine yakın oturmak bizim arada 20 dk lık mesafe var biz merkezde onlar ilçede bu bile bana fazla geliyor altlı üstlü oturmayı düşünemiyorum bile

E
Esim beni savunamiyor cok iyi niyetli kirilmasinlar diyor ama ben kiriliyor uzuluyorum 5 ayda 3 kere sinir kirizi gecirdim yaptiklarindan dolayi esimin ailesinin belki en baslarda beni savunsaydi boyle olmayacakti haklisiniz
Eşinizin tuvaletine kadar karışıyorlar size ve eşiniz kötü olmayalım diye ağzını açmıyor hayır neden hemen kötü oluyorsunuz ki rahatsızlıklarınızı dile getirince? Bu kadar mı insanlıktan çıkmışlar bir ay konuşmamak nedir? Bir de benim yemeğimi yemeyen insanlarla ne aynı sofraya otururum ne de onlarda yemek yerim.

Taşınma konusunu niye izin alir gibi kv ye aciyosunuz ki?
Ev bulun ve biz tasiniyoruz diyin bu kadar yüz vermenin anlami yok. Oglum uzaklasirsa ben de memlekete dönerim diye tehdit etmek de neymis güle güle diyin gitsin o zaman...
Ilerde ona bakmayiz diye korkuyormus yanliz kalkmaktan korkuyormus esimde bende oyle onlari yalniz birakacak insalar degiliz oda bunu biliyor ama bizi bize birakmiyor inanin evlimiyim neyim anlamadim

Arkadaslar merhaba. Evleneli 5 ay oldu kayinvalidemlerle altli ustlu oturuyoruz evliligin ilk aylari gayet mutlu mesuttuk. Daha sonra evime evimin duzenine yaptigim yemege karismaya basladilar. surekli bir yiyelim diye tutturdular. Ama benim yaptigim yemekleri yemiyolar. Esim sagolsun ayirdi yemekleri. Arada bir gonulleri olsun diye iniyoruz. Ama benim yaptiklarimi yemiyolar esime de dedim olsun ben senin yaptiklarini yiyorum gerisi onemli degil diyor. esim babama söz vermis bir gun yatmaya gittik annemlere kayinpederim ve kayinvalidem surat yapti esimle 1 ay konusmadi sonra gelip ozur diledi evinizin suyumu cikti deyip yuzumuze kapiyi carpti kayinpederim biz annemlere giderken. kayinvalidemle bu konuyu konusunca kayinpederimi hakli buldu. Kayinvalidem esime cok duskun bundan muzdarip degilim ama. Surekli oglum beni birakmaz oglum ben ne dersem onu yapar bize ilerde bakmak zorundasiniz deyip oratada hic bir problem yokken mutsuzluk saciyor. Yemek yaparim sulu yemek yapmiyosun galiba oglum tuvaletten gec cikiyor. aksam ustunu ort usumesin vs vs. sanki ben cocuk yetistiriyorum gibi.Yoksa biz gayet iyiydik simdi 1 aylik hamileyim kayinvalidem yakinda asermelerin baslar oglum iste yoruluyor yorma onu dedi. ne diyecegimi bilemedim. Gene iyi davraniyorum ama evimden sogudum burda oturmak istemuyorum esim sabret diyor. icime ata ata sinir krizi gecirdim gecen gun uzak olsak daha kiymetli oluruz diye. esim o halimi gorunce uzuldu yakin zamanda aileme soyleyip tasinalim dedi bu arada cati katinda oturuyoruz ve evimiz isinmiyor buz gibi. Aile binasi degil kira oduyoruz ve isinamiyoruz cocugumuz oluncada isinmadan yana sıkinti olur diye cikacagiz insallah. suan kayinvalidemlerle iyiyiz bi kac gundur kisaca ama hala kirginim annemlere yatiya gidince bize kustukleri icin. Allah buyuktur. Esim sadece aileme saygini yitirme iyi ol guzellikle cikip gidelim dedi bende o kanattayim gene yakinlarina tasincaz uzaga degil ama en azindan hem isinan bir ev hemde bu kadar uzulmem kafama takmam olanlari. sizce tasinma mevzusunu nasil acalim cunku bizim gitmemizi istemicekler biliyorum
Bence bir dolmuş mesafesi falan olsun. Zırt pırt gelır. Cocuguna karısır. Biraz surat asar düzelirler

Ev bulun sonra da biz daha uyguna güzel ısınan bir ev bulduk sonuçta burada da kira ödüyoruz aynı hesaba geliyor hiç degilse orada çocugumız olunca üşüme gibi bir problem olmayacak biz taşınmaya karar verdik diye söyleyebilirsiniz tepki gösterseler bile zamanla kabullenip alışırlar çok takmayın kafanıza eşiniz sizden yana oldugu sürece herşey çözülür en sevmediğim şey eş ailesine yakın oturmak bizim arada 20 dk lık mesafe var biz merkezde onlar ilçede bu bile bana fazla geliyor altlı üstlü oturmayı düşünemiyorum bile
Baska bir evdeydik kayinvalidem ne yapti etti geldiler gittiler bizi tasidi yukari katina o zamanlar boyle oldugunu bilmiyordum. Insallah esiminde destegiyle Allahin izniyle tasinmak nasib olsun o zaman daha degerli oluruz eminim bu sekilde evliligme saygilari kalmadi

Evin tek oğlu oldugu icin kayinvalidem uzerimize cok baski yapiyor oglum benden uzaklasirsa ben ölürüm diyor gecen gun tasinma mevzusunu oylesine bi actik isinamiyoruz dedik eger aklinizda tasinma isi varsa bende burayi terkeder memelektime yerlesirim diyor tehtit ediyor.
Terk etsin rahat edersin valaha

Ilerde ona bakmayiz diye korkuyormus yanliz kalkmaktan korkuyormus esimde bende oyle onlari yalniz birakacak insalar degiliz oda bunu biliyor ama bizi bize birakmiyor inanin evlimiyim neyim anlamadim
Böyle davranmaya devam edince bakcaginizi düşünüyo galiba. Ya iste hicbi sey tesadüf degil cektiriyolar böyle insana sonra bize bakmiyo diye agliyorlar. O iskence edecek sen her zaman susacaksin cunku sen gelinsin. Onlara her sey mübah.

Sen eşine tavır koy bence olay onda bitiyo. Evlendignin farkına varsin artik anasinin duygu somürülerini yemesin.

Ayrica kaynana da bize bakarsiniz konusmasi yapcagina önce Allah kimseye muhtac etmesin elden ayaktan düşürmesin diye dua etsin bu kadar kendine baktirmaya hevesli olmaya gerek yok.

Bence bir dolmuş mesafesi falan olsun. Zırt pırt gelır. Cocuguna karısır. Biraz surat asar düzelirler
Bebegin cinsiyeti kiz olursa erkek olursa isimler koymustuk esimle kayinvalideme esimde oyle muhabbet ederken kiz ismini demis kayinvalidem kotu bi isim baska isim mi yoktu dedi. bebegim olmadan oncede benim ismimi koyun dedi esim yokkende benim oglum benim sozumden cikmaz annesinin ismini koyar dedi. Bebegim dogdugunda daha neler olur diye korkar oldum isler kotuye gitmeden tasinmak istiyorum

Taşınacakmışsınız en azından eşin senin gibi düşünüyor. Bu arada eş ailesi çocuğunun birey olduğunun birincil ailesinin artık siz olduğunu anlaması lazım ama ülke şartları malum herkes bunları yaşıyor.
Evliligimizin hala farkinda degiller gezmeye gideriz esimle gelince surat asarlar erken gelir derler bu tur seyler evliligimizi sagliksiz hale getiriyor

evlenırken aılelere uzaklık kavramınız aslında su olmalı
gelıp yatılı kalamayacakları kadar yakın
zırt pırt gelemeyeceklerı kadar uzak

o noktayı gordugunuz alanı kacırmayın tasının bına yoksa cadır kurun ama yerınızı yurdunuzu bılın
bu ne ya yakında oglum gazlıdır uyumadan once pışpışla dıyecek kaynana

Baska bir evdeydik kayinvalidem ne yapti etti geldiler gittiler bizi tasidi yukari katina o zamanlar boyle oldugunu bilmiyordum. Insallah esiminde destegiyle Allahin izniyle tasinmak nasib olsun o zaman daha degerli oluruz eminim bu sekilde evliligme saygilari kalmadi

Belki siz gençsiniz de annemiz falan hiç bir şey demedi mi

Hani bedava aile evinde oturulur belki maddi nedenlerle de ayrı yerde kurulan ev dağıtılıp kv üstüne kiraya taşınılmaz

O bebek doğmadan taşın aksi halde sen yalnız zorlanırsın kalalım burada der eşin

Kv taşınırsanız memlekete giderim derse de iyi olur anne, ne yapacaksın büyük şehirde sen memleketinde dinlen biz kendimiz tabii idare ederiz bizim için kalmanız gerekmez deyin

Son düzenleme:
Oğlundan ayrılamıyorsa evlendirmeseymiş o zaman.Dizinin dibinde oturtsaymış.
Ben oglumu boyle yetistirdim cocukkende gozumun onunden ayirmazdim dedi. Baska insalar uzerinden ornek veriyor bana bi komsumun gelini kv bakmamis eside bosamis diye korkutuyordu ilk gelin geldigimde. Her gun iniyorum yanlarinda 1 gun inmeyince surat yapiyorlar bu sekilde hayat surmuyor inanin ki

Bebegin cinsiyeti kiz olursa erkek olursa isimler koymustuk esimle kayinvalideme esimde oyle muhabbet ederken kiz ismini demis kayinvalidem kotu bi isim baska isim mi yoktu dedi. bebegim olmadan oncede benim ismimi koyun dedi esim yokkende benim oglum benim sozumden cikmaz annesinin ismini koyar dedi. Bebegim dogdugunda daha neler olur diye korkar oldum isler kotuye gitmeden tasinmak istiyorum
Canım cocugu neden bu kadar erken yaptın ki. Ben de 5 aylık evlıyım. Uzun süre istemiyorum. Bak daha beter olacak. Cocugu kendı dogurmus gıbı sahiplenecek. Yol yakınken uzak yere taşın. Yakın yerde gelır süreklı. Herseye muhalefet olur. Ona de ki 9 ay ben taşıdım ben koycam adını.Herkes kendı dogurduguna koysun adını de.

Gitmez sadece esimi korkutuyor tehtit ediyor cunku esim annesi hastalanir bisey olur diye korkuyor kotu bisey yapmiyoruz ki desteklemiyorlar bizi
Eşimde çok anacı. İşin zor. Suan ki hatan hemen hamıle kalmak. Bira uzaga tasın cok rahat edersin

evlenırken aılelere uzaklık kavramınız aslında su olmalı
gelıp yatılı kalamayacakları kadar yakın
zırt pırt gelemeyeceklerı kadar uzak

o noktayı gordugunuz alanı kacırmayın tasının bına yoksa cadır kurun ama yerınızı yurdunuzu bılın
bu ne ya yakında oglum gazlıdır uyumadan once pışpışla dıyecek kaynana
Yakinda onu bile diyebilir ben es degilde cocuk almisim gibi hissettiriyor kendimi bana bunlar kolay seyler degil gercekten bir bayan olarak kv nin bana bu sekilde davranmasi cok yanlis geliyor en kisa zamanda tasinacagim insallah

Back