- 25 Mart 2022
- 134
- -17
- 25
-
- Konu Sahibi flowerworld
Aynen öyle özel esyalarımı görmesini istemedim.Habire adet gelenek diyip duruyorlar.Ama eskidendi bunlar artık geçti ben de istemiyorum.Nişanlımda sen niye istemedin sen hevessizdin diyip duruyorKayınvalide çok merakliysa kalksın kendisi gelsin, gelmiyorsa da herşeye burnunu uzaktan o şekilde sokmasin bu nedir ya insanların neyi nasıl yapacağına karar verme haddi görmek kendinde, baştan karakter, bir duruş belirlemiyorsunuz sonra ailenize karışan karışıyor hakkaten yenge napcakmis acaba kız donlarını cekmeceye koyarken bakınca kafanızda mi canlandircaksiniz nasıl kullanıldığını? Bazı adetlerin gerçekten bitmesi lazım. Sırf adet diye saçma sapan şeyleri sürdürüp insanların bu adetler üzerinden sizi kontrol etmesine izin veriyorsunuz.
Ayrıca burda senden sonra en yanlış tavır nisanlinda, ne demek ilkinde hevesli olcaktin sen telefonda kimle nasıl bir iletişim kuracagina karar veremeyecek kadar acizmisin ki sana neyi nasıl soyleyecegini dikte ediyor? Annesini çok düşünüyorsa kendisi arayıp iletişimini kursun madem, seni önüne yem gibi atmış sonra da konusuyor böyle olsun bilmem ne.
Yorumumu sert bulacaklar evliyim ve kayinvalidemle çok iyi anlasirim. Kendisi bana bayılır kızı gibi görür merak etmeyin. Kabalasmadan çok iyi anlaşarak da kendi sinirlarinizi belirleyebilirsiniz baştan nasıl başlarsa öyle gider herşey. Prensipli olun biraz.
Gece bana yazdı hemen sen de hatalısın vs.Annesine hic dememis amaHer şeyi geçtim de nişanlının tavrına gıcık oldum yahu. Bu erkekler ne salak oluyor.
Aynen kalbini kırmaya deger miydi annemin falan dedi ben de benim kırmaya degdi mi dedim yenge icinKayinvalide triplenmis. Asıl sorun nisanlinin senin hemem hevesli hevesli her dedigine tamam demenin beklentisi
Kayınvalide gelse tamam da amcanın karısının özel esyalarımı görmesini çokta istemedim acıkcaısEv yerleştirilirken iki taraftan da birileri gelir. Kayınvalide burda haklı, niye o kadar inat ettiniz anlamadım. Ne olur yani gelirse? Sonrasındaki tepki biraz abartılı olmuş.
Sadece özel eşyalarınız mı yerleştirilecek? Yengecim sen mutfağa yardım et der geçersiniz. İlla dolabını yerleştiricem demezdi sanırım kadın. Derse de uygun bulmuyorum orayı ben hallederim derdiniz.Kayınvalide gelse tamam da amcanın karısının özel esyalarımı görmesini çokta istemedim acıkcaıs
Kayınvalidem yurtdısında yasıyor bazı sebeplerden gelemeyecek dügüne.Burdada eşimin amcası ve yengesi ilgileniyor cogu seyle.Neyse dün esimi aradı yanımdayken,ceyiz dizme ne zaman dedi yengende gitsin feyzaya söyle onlar temsil ediyor beni dedi?esim bilmiyorum dedi sonra iki saat sonra tekrar aradı.Feyza, yengeni de götürsün ayıp olur dedi benimle konuşmak istedi.Ben de ceyiz serme taşıma yapmayacagımızı annemle ve halamla dizecegimi söyledim.O da ısrarla yenge de gelsin ayıp olur sizde cok kisi cagırmayın teyze kızın falan gelmesin bizdende cok kisi gelmesin ayıp olmasın dedi ben de gönülsüzce bakarız tarzı konustum.İstemedigimi anladı.Açıkçası Çeyiz dizmeye götürmek istemiyorum kendi akrabam dısında.Neyse annemle konustum ikinciye aradım kaynanamı gelsin yenge dedim.Direkt bana söyle yaptı “hadi hadi kapat tamam bay bay siz nasıl biliyorsanız öyle yapın ” telefonu suratıma kapattı resmen.Ben yine de acıkladım tekrar onu da cagırıcaz dedim ikinciye bana “hadi hadi tamam “ dedi.Zaten aradıgında ne kızım ne canım bir sey var asırı Soguktu.Aramaz beni sormaz da.Gelinligimi attım secince bana baska modelde baksaydın diyen biri.Sürekli dikte ediyor cogu şeyi.Gelin başını söyle yap sakın kilo alma vs vs.Yani bunlar önemsizde suratıma telefon kapatılması cok kırdı beni düzgün görüşmedik bile her seyle ailem ben kosturuyoruz.Nişanlım da gece yazdı dedi ki annesine ilk aramada ben hevesli hevesli gelsin yenge demeliymisim, ikinci aramada annesi hatalıymıs.