Kayınvalidemle dügüne 10 gün kala kavgamız,çeyiz dizme

Sevmem ama adetlerimiz var çeyiz sererken iki taraftan da insan olur sizin anneniz, kv gibi Eeee kv yok yerine yenge varsa onu çağırmak gerekir.Bu inadınızı anlamadım .Adetlerimiz öyle işine göre yorumlayan hep bana rabbena diyen gruptaysaniz haksızsiniz.Ben bu tür adetlerin hepsini red ediyorum eşyayı eşimle götürüp beraber halledeceğiz diyorsanız haklısınız.....

Kayınvalide yüzünüze telefon kapatmakta hatalı aslında hadi kapat by diyerek kapamak pek yüze kapamak gibi de olmuyor orası ayrı konu. Üslubu yanlış olmuş. Bozulmakta haklı ama siz hatalı davranmışsınız. Kadın burada olmadığı için yerine vekil atamış aslında yengeyi. Bir kişi neden size fazla geldi anlamadım. İdare etmeniz lazım evlilik iki kişilik bir olay. Damat tarafının da gönlü olmalı. Gereksiz yere diretmişsiniz. Sonrasında madem fikir değiştireceksiniz uzatmasaydınız. Ben kendi çeyiz sermemi çok ısrar etti anneler diye mecbur kalıp kabul etmiştim. İzin alamadım diye yalan söyledim kendileri serdiler beni de görüntülü arayıp göstermişlerdi. Çok iyi taktik herkese öneririm

Bizde çeyiz sermeye iki tarafta katılır,hatta erkek tarafı yeme içme hazırlar, cümbüş şamata keyifli bir gün olur .
Burada kaynana kendi tarafının istenmediğini anlayınca yüklenmiş,olmasa iyiymiş ama konu sahibi de madem hayır demiş annesiyle konuşup tamam dememeliymis. Dalga geçer gibi olmuş

Ev dizmeye iki taraftanda gidilir kayınvalide aslında doğru birşey söylemiş illa yatak odanıza girmesine gerek yok ki mutfak yerleştirir bişey yapar gelmeseler bu seferde gelmediler diyor bazıları siz sorun etmemissinizde edenler var yani kayınvalideniz kırılmış telefonu ondan kapatmış ama bu tarz konuları büyütmeyin inanın bişey yok bunda

Yavrum siz bunlara takılıyorsanız hiç evlenmeyin gidişat belli. İlk aramada eşiniz size söylediğinde neden kabul etmedinizki. Annen ve halan olacakta o ev sadece senin mi eşinizin de bir yakını neden gelemiyor ben onu anlamıyorum. Ya bu tarz insanlar ana babasi vefat etmiş kimsesiz adamlarla evlensin bence en doğrusu bu olur. Çok saçma. Güya kocanizi çok seviyorsunuz ama onu doğuran kadınla aranızı bozuyosunuz. Tamam deyiverin yengesi geliversin. Ne yani bu kadar basit bir seyi neden bu kadar büyütüyorsunuz. Gereksiz konular. Milletin derdi ne sizin derdiniz ne. Görmemişler gibi... Cümbür cemaat toplanmaya gerek yok ki zaten ihtiyaç kadar bir ordan bir sizden biri gelsin yardıma olsun bitsin. İnsanlar nelerle uğraşıyor hastalık ölüm savaşlar sizin derdiniz bu mu Allah aşkına. Tamam kayinvalideniz takilmasaydi iyi olurdu. Yasli kadın . Yurtdışında dugune de gelemiyor uzaktan zaten içine sinmiyordur o da böyle hareket etmiştir. Haklı demiyorum ama lütfen olgun davranın biraz alttan aliverin. Bir göz hatırı için çok gozler sevilir hiç duymadınız mı bu sözü. Öyle anlıyorum ki siz demek ki kocanizi da alttan almayacaksiniz en ufak şeyde problem çıkacak. Yapmayın yavrum evlenmeyin hic boşuna. Ülkemizin geneli böyle malesef. Güya üniversite okumuş eğitim almış meslek sahibiyim diye kibirleniyorlar ama baksan olgunluk sıfır. Cahillik almış başını gidiyor. Böyle bir zihniyet bir de çocuk anne baba olup çocuk yetiştirecek. Çocuğu kendinden beter olacak. Kusura bakmayın sert konuştum biraz ama durum bu. Hemde böyle gereksiz şeylerle kendinizi yıpratıyorsunuz. İlginç vallahi

Geleneksel bir evlilik töreni yaptığınız belli oluyor. Bu durumda iki taraftan da insan olması gerekir. Yenge çağırılmalı. Genel anlamda her şeye karışması can sıkıcı tabi ama bu başka bir mesele bence. Siz buraya daha çok konu açacaksınız sanki

Son düzenleme:
Aynen öyle özel esyalarımı görmesini istemedim.Habire adet gelenek diyip duruyorlar.Ama eskidendi bunlar artık geçti ben de istemiyorum.Nişanlımda sen niye istemedin sen hevessizdin diyip duruyor
Ozel eşyalarınızı gormelerini istemiyorsanız anne ve halanızı da cagirmiycaksinz o zaman. Gidin kocanla yerlestirin gelin ne bu ya. Ya da gelsin kim gelecekse yatak odanızı siz duzenleyin yerleştirin bu ne saçmalık annemde görmesin kimse görmesin

Kayınvalide gelse tamam da amcanın karısının özel esyalarımı görmesini çokta istemedim acıkcaıs
Özel eşya görülsün istemiyorsan 'yatak odasını ben yerleştireceğim, kimse gelmeyecek o odaya' dersin olur biter. Çeyiz sermede sadece iç çamaşırı gecelik yok ki. Gerisini yerleştirsinler. En kolayı onları yerleştirmek zaten, iki çekmeceye dolduracaksın yallah

Milletin çeyizinde kelepçe kırbaç takımı, seks oyuncakları, hizmetçi kostümleri falan mı var acaba çok merak ediyorum. Alt tarafı dandik dantelli polyester donlar, saten gecelikler falan herkeste, her çeyizde olan şeyler. Kimse onları üstünüzde hayal etmez sanıyorum. Çok fantezik şeyleriniz varsa zaten kız tarafından da kimse görmesin bi zahmet.

K’çını kaldırıp oğlunun düğününe özel zamanlarına gelmiyor ilgilenmiyor taaa fizandan ahkam mı kesiyor? ben konuşmaya tenezzül bile etmem oğluna saygısı olmayan biri benim hayatıma hiç söz edemez hadi ordan

Belki hastası var, belki kendi hasta. Her insan çocuğunun düğününde olmak ister çok mecburi bir durum yoksa. Kimse de kayınvalidenin gelmemesini dert etmediğine göre anlayış gösterilecek bir durum vardır ortada.

Herkes kendi yerleştiriversin evini kiminle istiyorsa illa nenelerimizin yaptığı gibi yapmak zorunda değiliz her şeyi de gelenekler adı altında törenle yapmak mantıklı değil bizim nesil değiştirmeli artık bunları

Ayyy Allahım birebir evlilik zamanı kayinvalide ile yaşadığım çeyiz dizmesinden gelin saçı kilo olayına kadar, şimdi nasıl mıyız konuşmuyoruz zamanla.başka.başka meselelerde de sorun yaptı korkarım ki senin yaşayacağından benim ki. Şimdi.ki aklım olsa ne.mi.yapardım tavrımı hep koyardım orta yolu bulmaya çalışan ben olmazdım, ama gönĵller kırılmasın deyip gönlü kırılan ben olmazdım, biz gibisi böylelere yaramıyor çünkü ama daha en güzeli ne yapardım biliyo musun böyle bi aileye gelin olmazdım hiç bizaman değerin olmuyo. Bilmem anlatabildin mi

Kayınvalideye bak, gelmediği düğün için kendine temsilci seçiyor. Oğlunun düğününe gelmeyen anne mi olur?
Temsilci atadığına göre, şehrin anahtarını da ister
Yahu bi bitmedi şu adetler, gelenekler, henüz evlenmediği adamdan kocam diye söz etmeler...
Gelin ata binmiş, vaaooov nasip demiş.
Ne kadar içli dışlı ilişkiler ya, benim gelinliğimi sadece eşim gördü, kuaförde o vardı sadece.hiçbir şeyime hiçkimse de karışamaz.
Çeyiz olayına girmiyorum bile, bazı gelenekler geçmişte kalmalı ya da insanlar rahat bırakılmalı. Senin fön makinen, mikserin, beybidolün niye millete dert olsun. Elin kolun var git evine yerleştir bitsin ama yok illa şova çevirmek lazım. Büyükler laftan anlamayı ne zaman öğrenecek?
Garip bir kv. Geleneklerimiz de komple garip geliyor bana artık.

Ev yerleştirilirken iki taraftan da birileri gelir. Kayınvalide burda haklı, niye o kadar inat ettiniz anlamadım. Ne olur yani gelirse? Sonrasındaki tepki biraz abartılı olmuş.
Yahu yazılı kanun mu bu :)
Ben eşimle birlikte taşıdım, temizledim ve yerleştirdim. Çokta güzel oldu. Ablamda bi kaç kez desteğe geldi.Bana diğer türlü daha yorucu geliyor.
Ama şu konuda haklısınız. Gelse ne olurdu ? Kötü niyetli fesat biri değilse davet edilebilirdi.

Başta hayır da demedim tam isteksiz evet dedim

Madem çeyizinizde özel eşyalarınızın görünmesini istemiyorsanız kendi akrabalarınızı da davet etmeyin.
O çeyizde sadece iç çamaşırı olmuyor ki.
Bundan 10 sene önce evlendim çeyiz serme falan olmadı bizde.
Yapana saygım var yanlış anlaşılmasın.
Eğer çeyiz serme yapacaksanız tabii ki karşı taraftan da biri gelecek o da yengeymiş niye bu kadar büyüttünüz ki?
Nişanlınızda bir garip yok istekli olacaktın falan aramayın bundan sonra kv. madem yüzünüze kapattı telefonu.

Aynen öyle özel esyalarımı görmesini istemedim.Habire adet gelenek diyip duruyorlar.Ama eskidendi bunlar artık geçti ben de istemiyorum.Nişanlımda sen niye istemedin sen hevessizdin diyip duruyor

Adetleri uygulamak istemiyorsanız kendi akrabalarınızı da çağırmamalıydınız.
Eşya yerleştirmeye 10 kişi gidilmesi bence de saçma. O yüzden kendimle çelişmedim ve kimsenin akrabasını çağırmadım.
Siz adetlerin işime gelen yarısını alayım, diğer yarısı kalsın derseniz, kendi akrabalarınızı çağırıp diğerlerine üff gereksizler muamelesi yaparsanız karşı taraf bozulur doğal olarak.

Sadece çeyiz dizme olayına değinerek şunu söylemek istiyorum haksiZsiniZ. Özel esyalari gormezdi olur biterdi. Sizin direk red etmeniz hoş olmamis. İki tarafta gelirdi siz yatak odasını yerleştiriniz onlar salonu mesela...bu konuda haksiSiniz..
Ama kv sakın kilo alma diyecek haddi nerden buluyor acaba...çok çirkin..ağzının payını orda vermek lazımdi o ayrı konu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…