- 5 Mayıs 2013
- 33.831
- 41.256
-
- Konu Sahibi flowerworld
Burada hata sizde. O ev sadece sizin değil nişanlınızında evi farkındamısınız? Elbette genelde yatak odasına erkek tarafı girmez genelde ama gelmemesi konusunda tavrınız yanlış olmuş.Kayınvalidem yurtdısında yasıyor bazı sebeplerden gelemeyecek dügüne.Burdada eşimin amcası ve yengesi ilgileniyor cogu seyle.Neyse dün esimi aradı yanımdayken,ceyiz dizme ne zaman dedi yengende gitsin feyzaya söyle onlar temsil ediyor beni dedi?esim bilmiyorum dedi sonra iki saat sonra tekrar aradı.Feyza, yengeni de götürsün ayıp olur dedi benimle konuşmak istedi.Ben de ceyiz serme taşıma yapmayacagımızı annemle ve halamla dizecegimi söyledim.O da ısrarla yenge de gelsin ayıp olur sizde cok kisi cagırmayın teyze kızın falan gelmesin bizdende cok kisi gelmesin ayıp olmasın dedi ben de gönülsüzce bakarız tarzı konustum.İstemedigimi anladı.Açıkçası Çeyiz dizmeye götürmek istemiyorum kendi akrabam dısında.Neyse annemle konustum ikinciye aradım kaynanamı gelsin yenge dedim.Direkt bana söyle yaptı “hadi hadi kapat tamam bay bay siz nasıl biliyorsanız öyle yapın ” telefonu suratıma kapattı resmen.Ben yine de acıkladım tekrar onu da cagırıcaz dedim ikinciye bana “hadi hadi tamam “ dedi.Zaten aradıgında ne kızım ne canım bir sey var asırı Soguktu.Aramaz beni sormaz da.Gelinligimi attım secince bana baska modelde baksaydın diyen biri.Sürekli dikte ediyor cogu şeyi.Gelin başını söyle yap sakın kilo alma vs vs.Yani bunlar önemsizde suratıma telefon kapatılması cok kırdı beni düzgün görüşmedik bile her seyle ailem ben kosturuyoruz.Nişanlım da gece yazdı dedi ki annesine ilk aramada ben hevesli hevesli gelsin yenge demeliymisim, ikinci aramada annesi hatalıymıs.
Yok kanun değil de geleneklerin işime gelenini alayım işime gelmeyeninde arıza çıkartayım olmaz. İnsanın bir duruşu, hayat görüşü olur.Yahu yazılı kanun mu bu :)
Ben eşimle birlikte taşıdım, temizledim ve yerleştirdim. Çokta güzel oldu. Ablamda bi kaç kez desteğe geldi.Bana diğer türlü daha yorucu geliyor.
Ama şu konuda haklısınız. Gelse ne olurdu ? Kötü niyetli fesat biri değilse davet edilebilirdi.
Serme de degil direkt dizme yaniMadem çeyizinizde özel eşyalarınızın görünmesini istemiyorsanız kendi akrabalarınızı da davet etmeyin.
O çeyizde sadece iç çamaşırı olmuyor ki.
Bundan 10 sene önce evlendim çeyiz serme falan olmadı bizde.
Yapana saygım var yanlış anlaşılmasın.
Eğer çeyiz serme yapacaksanız tabii ki karşı taraftan da biri gelecek o da yengeymiş niye bu kadar büyüttünüz ki?
Nişanlınızda bir garip yok istekli olacaktın falan aramayın bundan sonra kv. madem yüzünüze kapattı telefonu.
Cünkü benim teyzem halam geliyor onun gelenler kuzenleri falan yakınları uzak sehirdeSizin akrabalariniz ozel esyalari gorunce sorun olmuyorda onlardan biri gelince neden sorun oluyor basta dogru demis ayip olur onuda cagirin derken sizde yanlis davranmissiniz ozaman hic yapmayacaktiniz anneizle siz yerlestirecektiniz ayrimcilik yapmissiniz kimse sizin ozel camasirlariniza merak degil bunu bahane etmeniz cok komik. Bunlardan once nisanlinizin annesinin agziyla konusmasini kafaya takin bence
Aynen gelin başıma bile karısıyor nasılmyapcaksın diye 3 kere sordu.Boynunu acma bak yakısmıyor fakan dedi.Hani cok samimi de degiliz diye sert cıkısmıyorım ama bir daha karısırsa haddini bildiricemSadece çeyiz dizme olayına değinerek şunu söylemek istiyorum haksiZsiniZ. Özel esyalari gormezdi olur biterdi. Sizin direk red etmeniz hoş olmamis. İki tarafta gelirdi siz yatak odasını yerleştiriniz onlar salonu mesela...bu konuda haksiSiniz..
Ama kv sakın kilo alma diyecek haddi nerden buluyor acaba...çok çirkin..ağzının payını orda vermek lazımdi o ayrı konu
Aynen ben de o gelenekten hoslanmıyorum belki cok iyi alamadım göstermek istemiyorum ona neKayınvalideye bak, gelmediği düğün için kendine temsilci seçiyor. Oğlunun düğününe gelmeyen anne mi olur?
Temsilci atadığına göre, şehrin anahtarını da ister
Yahu bi bitmedi şu adetler, gelenekler, henüz evlenmediği adamdan kocam diye söz etmeler...
Gelin ata binmiş, vaaooov nasip demiş.
Ne kadar içli dışlı ilişkiler ya, benim gelinliğimi sadece eşim gördü, kuaförde o vardı sadece.hiçbir şeyime hiçkimse de karışamaz.
Çeyiz olayına girmiyorum bile, bazı gelenekler geçmişte kalmalı ya da insanlar rahat bırakılmalı. Senin fön makinen, mikserin, beybidolün niye millete dert olsun. Elin kolun var git evine yerleştir bitsin ama yok illa şova çevirmek lazım. Büyükler laftan anlamayı ne zaman öğrenecek?
Garip bir kv. Geleneklerimiz de komple garip geliyor bana artık.
Valla allahın işi az önce yanlıslıkla annemi aramıs kendi arkadaslarıyla dedikodu yaparken annem duymus direkt kapamıs sonra bizi aradı tekrarYok kanun değil de geleneklerin işime gelenini alayım işime gelmeyeninde arıza çıkartayım olmaz. İnsanın bir duruşu, hayat görüşü olur.
Ben öyle çeyiz serip millete göstermedim ama eşimle birlikte muhtemelen hafta sonundan hafta sonuna iki üç haftada yapacağımız şeyi 5-6 kişi toplanınca bikaç saatte hallettik geçtik.
Ooo bu çok ağır yaz bir kenara çok duyacaksınızAynen kalbini kırmaya deger miydi annemin falan dedi ben de benim kırmaya degdi mi dedim yenge icin
Allahın işiKayınvalidem yurtdısında yasıyor bazı sebeplerden gelemeyecek dügüne.Burdada eşimin amcası ve yengesi ilgileniyor cogu seyle.Neyse dün esimi aradı yanımdayken,ceyiz dizme ne zaman dedi yengende gitsin feyzaya söyle onlar temsil ediyor beni dedi?esim bilmiyorum dedi sonra iki saat sonra tekrar aradı.Feyza, yengeni de götürsün ayıp olur dedi benimle konuşmak istedi.Ben de ceyiz serme taşıma yapmayacagımızı annemle ve halamla dizecegimi söyledim.O da ısrarla yenge de gelsin ayıp olur sizde cok kisi cagırmayın teyze kızın falan gelmesin bizdende cok kisi gelmesin ayıp olmasın dedi ben de gönülsüzce bakarız tarzı konustum.İstemedigimi anladı.Açıkçası Çeyiz dizmeye götürmek istemiyorum kendi akrabam dısında.Neyse annemle konustum ikinciye aradım kaynanamı gelsin yenge dedim.Direkt bana söyle yaptı “hadi hadi kapat tamam bay bay siz nasıl biliyorsanız öyle yapın ” telefonu suratıma kapattı resmen.Ben yine de acıkladım tekrar onu da cagırıcaz dedim ikinciye bana “hadi hadi tamam “ dedi.Zaten aradıgında ne kızım ne canım bir sey var asırı Soguktu.Aramaz beni sormaz da.Gelinligimi attım secince bana baska modelde baksaydın diyen biri.Sürekli dikte ediyor cogu şeyi.Gelin başını söyle yap sakın kilo alma vs vs.Yani bunlar önemsizde suratıma telefon kapatılması cok kırdı beni düzgün görüşmedik bile her seyle ailem ben kosturuyoruz.Nişanlım da gece yazdı dedi ki annesine ilk aramada ben hevesli hevesli gelsin yenge demeliymisim, ikinci aramada annesi hatalıymıs.
allahın işi az önce wp’den yanlıslıkla annemi aramıs arkadaslarıyla bizim dedikodumuzu yaparkenKayınvalidem yurtdısında yasıyor bazı sebeplerden gelemeyecek dügüne.Burdada eşimin amcası ve yengesi ilgileniyor cogu seyle.Neyse dün esimi aradı yanımdayken,ceyiz dizme ne zaman dedi yengende gitsin feyzaya söyle onlar temsil ediyor beni dedi?esim bilmiyorum dedi sonra iki saat sonra tekrar aradı.Feyza, yengeni de götürsün ayıp olur dedi benimle konuşmak istedi.Ben de ceyiz serme taşıma yapmayacagımızı annemle ve halamla dizecegimi söyledim.O da ısrarla yenge de gelsin ayıp olur sizde cok kisi cagırmayın teyze kızın falan gelmesin bizdende cok kisi gelmesin ayıp olmasın dedi ben de gönülsüzce bakarız tarzı konustum.İstemedigimi anladı.Açıkçası Çeyiz dizmeye götürmek istemiyorum kendi akrabam dısında.Neyse annemle konustum ikinciye aradım kaynanamı gelsin yenge dedim.Direkt bana söyle yaptı “hadi hadi kapat tamam bay bay siz nasıl biliyorsanız öyle yapın ” telefonu suratıma kapattı resmen.Ben yine de acıkladım tekrar onu da cagırıcaz dedim ikinciye bana “hadi hadi tamam “ dedi.Zaten aradıgında ne kızım ne canım bir sey var asırı Soguktu.Aramaz beni sormaz da.Gelinligimi attım secince bana baska modelde baksaydın diyen biri.Sürekli dikte ediyor cogu şeyi.Gelin başını söyle yap sakın kilo alma vs vs.Yani bunlar önemsizde suratıma telefon kapatılması cok kırdı beni düzgün görüşmedik bile her seyle ailem ben kosturuyoruz.Nişanlım da gece yazdı dedi ki annesine ilk aramada ben hevesli hevesli gelsin yenge demeliymisim, ikinci aramada annesi hatalıymıs.
Olmadı ama o da tehlikeli arkadaslarıyla dedikodumuzu yaparken yanlıslıkla gruba aldı bizi duydu annemYenge belli ki heves etmiş gelsin deseniz nolurdu ölür müsünüz düğün öncesi böyle basit istekleri reddetmenin sebebi nedir yani diş göstermek falan mı ? Ben sizi haksız ve tehlikeli buldum . Yenge ile bir husumetiniz mi oldu ? Olmadı ise bu yaptığınız resmen dışlamak
Her yere aynı şeyi yazmışsınız ama dedikodu değil bu dertleşmek. Diğerleri gelsin demedim ki bi yenge gelsin dedim ona bile sorun çıkarttılar vs gibi anladım. Yaşadığı şeyi anlatmış kadın.Olmadı ama o da tehlikeli arkadaslarıyla dedikodumuzu yaparken yanlıslıkla gruba aldı bizi duydu annem
Görülmedi bir kaç defa daha yazOlmadı ama o da tehlikeli arkadaslarıyla dedikodumuzu yaparken yanlıslıkla gruba aldı bizi duydu annem