Kayınvalidemle dügüne 10 gün kala kavgamız,çeyiz dizme

iyi pazarlar ☺ bizim antepte oğlan evi önce evi temizlettirir . Daha sonra çeyiz merasimi kiz evinde olur davul zurna sonra kız evinden taşınıp oturulucak eve gelir .
Sonra kız evi ne zaman müsaitse çeyiz eşyalarını dizmeye yerleştirmeye gelir .
Oğlan evi yemek içecek kısmıyla ilgilenir . Kendi evinde yapıp ayarlayıp getiriyor
Dizmede sadece anne ve kız kardeşler oluyor . Oglan evi bitmis hazir halini goruyor evin en son ki aşama da.
Benim ki de böyle oldu anlattığım gibi.
Biz kendimize göre eşya çanak düzenini oluşturup dizdik. rahat oldu.

Hem yalnızım herşeyi kendim yapıyorum diyip hem olmaz istemiyorum demeniz çelişkili değil mi ? Kadın yurtdışındaymış zaten, kendi gelemediği için yengenin vekalet etmesi çok normal bence .
Yüzüme kapattı demişsiniz ama kendiniz yazmışsınız gönülsüzce tamam bakarız demişsiniz. Sizin konuşma tarzınız gibi cevap vermiş kendince.
Diğer konulara bişey diyemiycem. Zaten düğüne gelmeyecek“ daha karar vermedik bakıyoruz anne ”diyip nişanlınızla karar verirsiniz yine zaten.

Sakin kaynananın istediği gelinliği giyme.Sacini kendi zevkine göre yaptır.İleride pişman olursun.
Çeyiz serme konusunda siz hata yapmışsınız.Erkek tarafından da birkaç kişi olur.Onlar kabalık etmiş.

Bende kimseyi cagirmadim çünkü misafir ağırlamaktan illallah gelmisti kim düğünü erkek tarafı yapar diyorsa halt etmiş tüm tantana üzerimden geçti. Kv hevesliydi ama biz kimi bulursak ara ara gidip yerleştiricez gün koyamam ne kdr yetişirse dedim kapadım net olun net olmazsanız olaylar karışır

Sadece özel eşyalarınız mı yerleştirilecek? Yengecim sen mutfağa yardım et der geçersiniz. İlla dolabını yerleştiricem demezdi sanırım kadın. Derse de uygun bulmuyorum orayı ben hallederim derdiniz.
Orda mesele don değil tabiki de sütyen de var hahahah
Şaka bir yana mesele şu çeyiz dediğin şey evinin eşyası sonuçta neyinden ne kadar var veya yok benim dolaplarımın içi özeldir kimse bunun hesabını tutacak kadar haşır neşir olmamali, şahsen hoşlanmam, göz kalabilir dedikodu malzemesi yapılabilir ya da direk o an eziklemek için laf sokulabilir gerek yok böyle şeylere ortam sağlamaya. Ayrıca oraya dokunma ben hallederim vs bu münasebetleri girmeye de gerek yok ona bile laf ederler en iyisi mesafe korumak insanları ne kadar dahil ederseniz o kadar söz hakkı olduğunu zannederler neticede, sonuçta tanımıyorsunuz nasıl biridir değil mi?

Her türlü gösterişe de karşıyım ve burda söz konusu olan eşinin amcasinin eşi didinin didisi yani kayinvalide olsa tabiki gelsin sonuçta oğlunun evi olacak birlikte kullanacaklar ama amcanın karısı bı zahmet gelmesin böyle birşeye, bir de büyük kadın kim kalkıp çalıştırabilir kendisi gönüllü olmadıktan sonra ki hiç sanmam ee neye gelcek laf toplamaya başka bişey değil kaynananın kontrol manyakligi+guvensizligi tamamen.

Annesi eline bir değnek alıp sizi koyun gibi gutsun en iyisi maşallah uçurumdan aşağı falan dusersiniz koyunsunuz ya.

Kız tarafının donları görmeye hakkı varsa erkek tarafının da var. Konu sahibini kınıyorum.
Tabi görcek. Ben kaynanayı tutuyorum. O eşi benzeri olmayan çamaşırları görmeye yengeninde hakkı var neticede erkek tarafı donsuz dolaşıyor. Hayatında ilk kez don görüverse ne olur sanki

Bazı yorumlara hayret ettim. Gerçi insanların "sınır" denilen kavrama bu kadar yabancı olmasına şaşırmamalı, toplulukçu bir kültür bizimkisi. Yani neden nişanlımın teyzeleri filan gelip benim evimin eşyalarını yerleştirsin yahu? Sadece bakmaya görmeye geleceklerse de zaten o karmaşanın yoğunluğun ortasında ne işleri var, şimdi sırası mı? Yerleşiriz, gelirler, her şeyi temiz temiz yerinde görürler.
Ben kendi evimi kendi ellerimle zevkime göre dizmek istiyorum belki. Yeri geldi mi "onu oraya koymayın, şunu şöyle yapın" diyebilmek istiyorum? Bunu kendi ailemin kadınlarına yapabilirim ama onun ailesinin kadınlarına karşı bu kadar rahat olamam.
Gayet de iyi yapmışsınız. Nişanlınız ise tam bir densiz. Annesine "yengemin ne işi var" demesi gereken yerde size ayar çekiyor.
Umarım her şey gönlünüzce olur.

Yaa bizde de böyle ne yazık ki. Birkaç ay sonra düğünüm olacak ve aynı tabloyu yaşayacağım. Çeyiz sergilenecek, kız ve erkek tarafından on kişinin dizmeye çalışacağı minicik 60 metrekare evimiz. En iyisi hiç karışmamak, nasıl yapıyorlarsa yapsınlar, eve geçince kendi kafama göre tekrar yerleştiririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…