- Konu Sahibi benkimimki
-
cok dengesız bır kaynanan var , canım, fazla takma kafana eskılerı , yerı geldıgındede yaptıgın gıbı lafları sok cekıl ..
Ne yaparlarsa yapsınlar de . Kocana yuvana , bak , sıze karısmaması daha ıyı bır bakıma , sureklı tepende olsa dahamı ıyı olacaktı ,
Canım yaşananlar zaten kayınvalidene bir ders gibi....
El kızına gelince olmasada olur
kendi kzıına gelince aaaa olmazzz....
Dur daha sen bakalım seyret güzelim...
Hiç canını sıkma....
Herkez ektiğini biçer bu hayatta....
Herkez düşündüğü kadar var OLUR.. ..
canım yaşananlar zaten kayınvalidene bir ders gibi....
El kızına gelince olmasada olur
kendi kzıına gelince aaaa olmazzz....
Dur daha sen bakalım seyret güzelim...
Hiç canını sıkma....
Herkez ektiğini biçer bu hayatta....
Herkez düşündüğü kadar var olur.. ..
canım ben 6yıl oldu evleneli aynı şeyleri yaşadım. Düğünüm bile olmadı. Eşimin 2. Evliliği o yüzden sustum yutum. Bırak düğün yapmayı. Yemek yaptık25kişiik orda bile kalkmadılar. Sadece 5kişi geldiler. 5karış suratla. Eltimle(ki ozaman sadece kaynımın görüştüğü kızdı) arkada oynadılar ama bana gelince "baban kızar biz düğünlerde oynamayız dedi" yuttum.
Geçen yıl eltimin düğünü oldu. Hiç bir masraftan kaçınılmadığı gibi kaynanam pistten inmedi. Bilemiyorum ya beni yada eşimi yeterince sevmiyor.
Ilerde kousunu açsan da zeytinyağı gibi üste çıkar allaha havale et!!
[sıze=2][ı]çok sevdiğim bir anektod vardır:
****yaşını başını almış iki eski arkadaş hanımefendi yolda karşılaşmışlar… hal hatır sormuşlar… sıra çocuklarına gelmiş… “senin oğlan nasıl, evlendi mi?” diye sormuş biri, “evlendi” demiş öteki, “evlendi ama ah, sorma, öyle bir gelin çıktı ki, felâket!..
Sabahtan akşama çalışıyor, evde doğru dürüst yemek pişmiyor, yorgun olduğu zaman oğluma yemek pişirttiriyor. Bazen sabah kahvaltısını bile oğlum hazırlıyor. Ne dikiş var, ne ütü. Bir kadın bulmuş, bütün işi ona yaptırtıyor. Evde prensesler gibi oturuyor, oğlum için özel hiçbir şey yapmıyor, çok üzgünüm, çok…”
“vah vah” demiş arkadaşı, “peki kızın nasıl, o da evlendi mi?”… “o da evlendi” demiş arkadaşı, “ama o çok mutlu, öyle iyi bir damadım var ki, kızımın elini sıcak sudan soğuk suya sokturmuyor. Kızım çalıştığı için çok yoruluyor, çoğu akşam, yemekleri beraber pişiriyorlar, hatta bazen damadım hazırlıyor. Inanır mısın öyle iyi bir çocuk ki tatil günlerinde kahvaltısını kızımın yatağına götürüyor. Bir kadın bulmuşlar, evin bütün işlerini o yapıyor, kızım evde hiç yorulmuyor, prensesler gibi oturuyor, kocası da ondan iş beklemiyor, çok memnunum, çok…****
erkek anneleri nedense gelinlerinin de başka bir annenin kızı olduğunu hatırlamak istemiyorlar.
Gelinlere davrandıkları gibi onların kızlarına da davranılabileceğini hayal edemiyorlar.[/ı][/sıze]
çok sevdiğim bir anektod vardır:
****Yaşını başını almış iki eski arkadaş hanımefendi yolda karşılaşmışlar… Hal hatır sormuşlar… Sıra çocuklarına gelmiş… “Senin oğlan nasıl, evlendi mi?” diye sormuş biri, “Evlendi” demiş öteki, “evlendi ama ah, sorma, öyle bir gelin çıktı ki, felâket!..
Sabahtan akşama çalışıyor, evde doğru dürüst yemek pişmiyor, yorgun olduğu zaman oğluma yemek pişirttiriyor. Bazen sabah kahvaltısını bile oğlum hazırlıyor. Ne dikiş var, ne ütü. Bir kadın bulmuş, bütün işi ona yaptırtıyor. Evde prensesler gibi oturuyor, oğlum için özel hiçbir şey yapmıyor, çok üzgünüm, çok…”
“Vah vah” demiş arkadaşı, “peki kızın nasıl, o da evlendi mi?”… “O da evlendi” demiş arkadaşı, “ama o çok mutlu, öyle iyi bir damadım var ki, kızımın elini sıcak sudan soğuk suya sokturmuyor. Kızım çalıştığı için çok yoruluyor, çoğu akşam, yemekleri beraber pişiriyorlar, hatta bazen damadım hazırlıyor. İnanır mısın öyle iyi bir çocuk ki tatil günlerinde kahvaltısını kızımın yatağına götürüyor. Bir kadın bulmuşlar, evin bütün işlerini o yapıyor, kızım evde hiç yorulmuyor, prensesler gibi oturuyor, kocası da ondan iş beklemiyor, çok memnunum, çok…****
erkek anneleri nedense gelinlerinin de başka bir annenin kızı olduğunu hatırlamak istemiyorlar.
gelinlere davrandıkları gibi onların kızlarına da davranılabileceğini hayal edemiyorlar.
ufffffffff tüm kaynanalar adaletsiz mi yaaaaaaaaaaa benim Allah ın cezası kaynanam da böyle
kizlar yorumlariniz icin cok tesekkur ederim..cok haklisiniz hepiniz saolun.. gulermisi aglarmisin..daha az once ne oldu anlatim hemen..kayinvalidem beni ariyor.:
-x kizim bisey sorucam..
-sor anne..-
bu nisan yuzukleri isi nasil oluyordu..kim aliyordu..
-benim bildigim kizinkini oglan tarafi oglaninkini kiz tarafi alir..-
- hiii..evet bende oyle biliyordum..ama xx hala diyorki ikisinide erkek tarafi alirmis..neyse o zaman..
-ama anne sen yanliz bi kadinsin imkanlarin belli,eger almak isterlerse onlar alsin sonucta sen erkek tarafi degilsinki degilmi..kiz alan onlar..sonucta bi yuzugun teki 400-500 imkanin varmi?(bilerek soyluyorum bunu kendi bize hep boyle derdi cunku)
--napicaz kizim alicaz bi sekilde mecburen..zaten nisan olsun diyorlarmis hemen bi ar avvel bitsin is diye olurmu oyle daha kizin nisan kiyafeti alinacak..--
(artik benim tepe atti ve...)
-valla anne yanlis anlama ama..sen biz evlenirken durumum yok ben yanliz kadinim dedin biz yuzuk alirken esiminki annem aldi benimkini esimle beraber aldik..nisan olucakken gittim kendi kiyafetimi kendim aldim..(biz o zaman esimle paramizi ortak koyuyorduk)ben bile gelinken, kiz tarafiyken bu kadar anlayis gosterdimde onlar erkek tarafiyken herhalde cok daha anlayisli olmalari lazim..degilmi?
-- ses yok....
sonra bi kac basa biseyden sonra kapattik..
yani soylemeyim diyorum ama zorla soyletiyor yaa... bize gelince adet bilmeyen kadin simdi sormasini biliyor..mecbur alincaksa yapariz demesini biliyor hemde o oglan hakkinda demedini birakmazken..gercekten anlamiyorum yaaa..anlayamiyorum..yemin ederim sorun o yuzukmus kinalikmis gelinlikis dugunmus degil..o zaman niye bu kadar umursamazdinda simdi bu kadar herseyi soruyorsun biliyorsun..hayret yani pesss.... hemde bana soruyor utanmadan.bende mecburen soyledim artik...cok sinirim bozuluyo yaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?