Kayinvalidemin tavri uykumu kacirdi kizlar:(

bencede asla anenin yerini tutamaz nekadar ii olsada olmaz yanii bende kv ile iyiyimdir ama kendisine ters düşün bişey olsun hiç kırılıp kırılmayacağını düşünmeden lafına sokar belki annen söylese batmaz sana ama onlar söyleyince batar bu bi gerçek bide ben çok aşırı samimiyeten yana değilim arada muhakkak mesafe olmalı

üzülme sakın hiç bi kaynana anne gibiolmuyo ki sen saygını koru hıc ses etme mesafe koy o ona yeter allah hepimizin yardımcısı olsun

Abartiyorsun bana kalirsa…adi uzerinde kayinvalide..madem o sana samimi davranmiyor sende ona davranma, neden bu kadar zorluk yasiyorsun anlayamadim bu konuda.

Demekki kadinin samimiyeti sadece lafta icraata gelince el kizi oluyorsun. Kaldiki gelirin ayri evin ayriysa kayinvalidene ne harcadigin paradan?

aci horanta olana kadar tatli komsu olmak her zaman iyidir :34:

Bence çok abartıyorsun, hitap şekli, bana sevgiyle bakmadı, bana söylemedi vs. İnsanlar kayınvalidelerinde ciddi sorunlar yaşıyorlar, sen ise sorun yaşamaya çalışıyorsun. O senin annen değil, eşinin annesi...Dolayısıyla anne kız olamazsınız, kayınvalidenin tarafı belli; eşinizle aranız açılsa ayrılsanı(Allah korusun, sadece anlatmak için yazdın) sen onun için önemli olmazsın, silinir gidersin. Bu bizim annemiz içinde geçerli ve elbette istisnai durumlar vardır. Rahat ol, bakmadı, canım demedi, gel demedi git demedi; sadece akışına bırak...Olmayan şeyi varmış gibi büyütme, sorun etme...Gerçek bir sorun yaşasan hiç dayanamazsın o zaman...

Gecenin bu saatinde aldim elime telefonu kimseye anlatamadigim icin uyuyamadim. Benim daha onceki konularda bahsettim az cok kv ile aramizda bariz sorun olmadi ama benden istedigi ana kiz olmak ben cidden kizi gibi davraniyorum kizinca kusunce beni kirinca anneme nasi davranirsam tepkimi koyup soyluyyorum sarilip agliyorum mutlulugumu ictenlikle paylasiyorum. Ama onda yok sanki bu durum kendi kendiyle celiskili davraniyor. Mesela bu durumu takip konu bile actim bana hic kizim demiyor. Ogullarina da sadece isimle hitap etse anlarim kisiligi bu derim ama onlara evlatcim oglum vs diyor yani. Neyse bu konuyu acma sebebim bu aksam yasanan bir olay oldu. Kaynim ogrenci ve uzak bir ilde okuyor . Biz kv ile ayni apt oturyoruz. Kaynim tatil bu kadar yeter deyip kizarkadasiyla okullar acilmadan biraz vakit gecirmek icin okudugu ile gidecekti evden cikmadina yarim saat kala esim assagi indi. Derken bi bagris bi tartisma indim ( genelde konusmalar yuksel ses olunca daire kapisi aciksa duyulur) indim asagi konuyu bilmiyorum ama sakayla karisik ortami yumusatayim dedim Nooluyo yahuu niye tartisiyosunuz gibilerinden gulerek esprili bisiler soledim. Kayinvalidem Siz cok genissiniz ortanca dedi Ben de konuyu bilmedigim icin Ne yonden anne dedim Ben niye genisim dedim Sen de varsin icinde dedi(siz derken seni de katiyorum yani dedi) ben de Tamam da ben ne konuda genisim onu anlamadim dedim(ne bileyim ne konustuklarini dimi ama) sustu. Cok cok kotu bi bakis yakaladim asla sevgi icermiyodu. Ben de dedim ki soyle icinde tutma anne icinde patlamasin dedim sonra esim kaynim tedirgin oldular ayaktaydilar koridorda odaya dogru yoneldiler kv saka saka falan dedi onlar iskillenince oole gecistirdi. Esimden ogrendim ki konu maddi konulardaki genislik kaynima kiziyor cok harciyor ogrenvo haliyle o ara falan offf niye samimi olamaz ki bi insan siyle iste acik acik kizim bole bole sen de harciyosun vs ki onu buna karisma hakki yok arti ben zaten cok tutummluyumdur herkes bilir simdi bide kizlar ben bu konuyu onunla konusmak istiyorum sen benim samimiyeti haketmiyosun demek istiyorum uygun bi dille madem oyle artik mesafeli olalim falan nasil yapayim yardim noooolur COOK UZUn OLDU AFFEDin:(((

sen onu annen gibi sevebilir misin? peki o seni gerçek kızı gibi? ikisi de olmaz... ikiniz de kasmışsınız kendinizi bir oyun içinde. çok iyi anlaşan istisnalar olabilir ama kaide değişmez. o kaynana sen gelinsin.....yapman gereken biraz sessizliğini koru onu izle derim ama çok da kızı gibi davrancam diye uğraşma zaten yerini bulmaz davranışın... biraz mesafeyi korumadan yanayım.

Ağzını açıp gözünü yumup sana saydırmamış ya. Aksine sinirli halinde ağzından bir laf çıkmış tatsızlık olmasın diye gerisini yutmuş. Bence güzel bir şey bu.

Boşver siz de o kadar samimi olmayın. Anne-kız bile zaman zaman bunları yaşıyor.

İyi aksamlar kizlar yorumlariniz icin tesekkurler hepsini tek tek okudum ancak tam anlasilmadigm noktalar var ben ana kiz niye olmuyoruzun derdinde degilim kv azcil tavirli gorse beni israrla biz ana kiziz diyip ii davranmami ister ki ben de cook fedakarlik yaptim ama kendisi bana ayni samimiyette degil e o zaman benim samimiyeti hakediyo mu?! Aksamki mevzu ogullariyla konusurken gittim bana dedi ki sen de cok genissin ne anlamda diye 3 kez sordum bi hatam mi oldu dedim solemedi esim gelince sakaya vurdu. Ne anlamda genismisim niye laf soktu diye kendimi butirdim ama esime ben gelmeden ne konusuyodunuz diye sorunca ogrendim konu bekar ogrenci kaynimin harcamalariymis, ona genis diyomus bana da genis deyince ne oldu yani benil harcamalarim demekki ona batiyor ki ben dedigim gibi tutumluyumdur gayet... Ve yeni gelisme bu aksam esim beni uzgun gorunce agzindaki baklayi cikardi.. Annem senin harcamalarina takilmadi sinirliydi sana ondan ole dedi dedi . Biz kredi karti hesabimiza onlarin faturalarini bagladik ve taksitlu alisverisleri icin kullanmak istediklerinde kullaniyolar. Biz de her ay onlara dusen payi hesaplayip yazip parayi aliyoruz onlardan. Gecen ayli faturada kv kontoru vardi 20 tl onu gorunce kizmis annenin kontor parasinida mi tazdi ortanca demis ki biz esimle yapiyoruz hesabi o soyluyor ben kagida yaziyorum... Bem simdi daha beter kizdim kizlar bunu ogluna sikayet etmek yerine bana diyebilirdi madem beni suclu gormusse... Bir de olayin ustunden bir ay gecti esim aksam bu ayli borclarini kagida yazip bildirmeye indigi sirada soyluyo bunu esime icinde tutmus kurmus neymid ortanca niye yazmis kontur parasini.. E o zaman 20 tl kontor noolcak mantigiyda su 17 tl onu da odetmeyelim bunun sonu yok 20 +17 = 37 lira e o zaman 37 liralik tutari odedik nolcak elektrik 40 lira bari herseylerini biz karsilayalim ... Neyse konu para degil 20 lira 50 lira 100 lira bizi adam etmez ama bunun lafini yapsn ve buni 1 ay sonra sucum bende oldugunu esime soyleyen bi kv suan cok moralim bozuk ne yapmaliyim. Esimle konustum birdaha boyle rezil muhabbet olsun faturalarini gidip elden odicekler kartimizi kullanmicaklar ozaman biz mecburmuyuz her ay bide onlarin muhasebesini yapmaya dedim... Esim tamam bidaha yapmaz o dedi ki inanmadim.. Kizlar bu konuyu ne yapmaliyim kv tekrar laf sokarsa ne dicem ben:((((

Yahu kaynanadan anne olurmu
Anne ayibini orter kaynana olmayan ayibinida abartir yayar

Bence bisi solemene konusmana hic gerek yok
Bundan sonra sizli bizli mecbur kalmadikca evine gtme onuda cagirma kendi kendine gelirse buyur edersin mutfaga gidersin salona gidersin isim var dersin oda ceker gider evine
Altli ustlu oturma olay zaten basli basina sacmalik
Nasil okadar seviyesizce konusmus anlamiyorum mesafe gerekli mesafe

Bana sorarsan bunu onunla konuşmadan, tavırlarınla yavaş yavaş kendin koy siz-bizli konuşarak biraz soğuk davranarak, anlar herhalde sonrasında..

bana gayet ana kız gibi geldiniz:1:oğluna kızmış,ona kızarken seni de aradan çıkarmış:1:bildiğin ana-kız işte:9:

Ne kadar bos seylere kafa takiyorsun…kayinvalide sana ana kiz gibiyiz deyip oyle davranmiyormus senin samimiyetini hak etmiyormusta…iyide laf olsun diye herkes soyler bu tarz laflar..ama gercekten icinden gelerek soyledigi ne malum. Kaldiki menfaat isin icine girince ne kiz kalir ne ogul.

Bu devirde oz ana kiz kavga ediyor ogul baba anlasamiyor isin icine para girince..sen bana kalirsa fazlaca beklentiler icindesin…buna neden gerek duyuyorsun onuda anlamadim ya neyse..

Bence bir an once bi is ya da hobi edin kendine, yoksa su ne dedi bun e yapti cok takacak gibi gozukuyorsun.

Böyle şeyler söylediğinde hemen mesafeni sizli bizli yap. Sınırları aştığını ve samimiyetini hak etmediğini hissetsin.

evet bende kayınvalideme sinirlenince siz diyorum allah muhafaza saygısızlık olarak bile algılayabilir

Ne kadar bos seylere kafa takiyorsun…kayinvalide sana ana kiz gibiyiz deyip oyle davranmiyormus senin samimiyetini hak etmiyormusta…iyide laf olsun diye herkes soyler bu tarz laflar..ama gercekten icinden gelerek soyledigi ne malum. Kaldiki menfaat isin icine girince ne kiz kalir ne ogul.

Bu devirde oz ana kiz kavga ediyor ogul baba anlasamiyor isin icine para girince..sen bana kalirsa fazlaca beklentiler icindesin…buna neden gerek duyuyorsun onuda anlamadim ya neyse..

Bence bir an once bi is ya da hobi edin kendine, yoksa su ne dedi bun e yapti cok takacak gibi gozukuyorsun.

Konuyu acalı cok oldu ama huzursuzluk bitmedi içimde. Arkadaşım zaten başladım işe okul acılınca. Ben beklenti içînde olmazdım ama kv min tavrı yıllardır asla gelin kaynama modunda olamayız, anne kız olmalıyız aksi bize yakışmaz yönündeydi beni buna okadar inandırdı ki kendi annem başka sehirde oldugu halde elbet yerini tutamaz ama avunuyordum 1 annem daha var diye. Ama bu samimiyetsizlik olmadı... Ustelik tavrımı belli ettim esim de söylemiş ancak bi acıklama yapmıyor gururlu olduğumu ve uzatacagımı biliyor ve ben de simdi haklıykrn haksız durumuna dusurulmus oluyorum.. Bana kızım kırılmıssın ama ben oyle demek istemedim demiyor... Deöediği surecr de hiç bişey yokmuş gini davranaöam .. Ama o oyle istiyor.. Esim yoklen surattı sirke satıyor.. Esimin yanında guleryuzlu.. Bense ikili oymayaöadıgımdan esim olsun olmasın mesafeliyim aksini yapamam çünlü !!!'

Canım kv den konuşsanda anlamaz çünkü her zaman onlar haklıdır. sen konuşmak yerine kendi tavrını koy mesafeli ol ki anlasın. nadir örnekler hariç olunmuyor ana kız gbi bende denedim olmadı bende şimdi1-2 haftada bir ararım hal hatır sararım allahtan ben uzaktayım yılda 1-2 görüyorum. asla kendi kızına davrandıgı davranmaz bana yapılan her şey ona batar çok görür bende lafını veririm uzamaz konu

Back